Šta je novo?

Reklamacija loseg primerka procesora

Da, uzeo sam tu plocu jer je to bila jedina koju smo iskopali za taj soket.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Iz principa bih uzeo pare... :D

Pa i ja sam hteo, ali sta da radim sa ostatkom.

Njega bih morao da prodam jeftinije (jer je to ipak bilo 2 godine staro) i da kupim sve novo sto bi me kostalo bar 200 eur.
Nisam ni ja bio nesto preterano srecan sa tom kombinacijom ali sam shvatio da je to najmanje stetno po mene.

Nezgodno je ispostovati garancije od 3 godine kada se generacije brzo smenjuju, a ovde Martin cak i nema garanciju ;)

Poslednja izmena:
Da budem iskren da prodam ovaj procesor i da kupim next gen procesor i matičnu ali ono što mi ima smisla i vredi a ne tek da kupim najeftinije bi me dodatno izašlo još nekih 200€ a to u ovom trenutku iz više razloga nije opcija. Opet kupovina polovnog mi takođe nije među nekim opcijama tako da mi prioritetno ostaje nada da na lageru neke od firmi nađem neki preostali primerak Z77. Tek ako od toga ne bude ništa ostale opcije dolaze u krajnjem slučaju u razmatranje.

Sta fali najjeftinijem?

i5 4460 ce ti prakticno isto raditi kao i i5 4690k, uz R9 270X. H81 ploca koja ce (te) isto zadovoljiti kao Z97, uz i5 4460. Osim ako nemas neke specificne zahteve od ploce (M.2, dve graficke,...).

Šta znam, imam običaj da uglavnom, ako nisam baš primoran ne kupujem osnovnu/najslabiju/najsporiju verziju bilo čega a pored nikad ne znaš kada će ti nešto zatrebati. Bolje da u startu imaš nešto što ti u tom momentu možda i ne treba nego da dođeš u situaciju da ti kasnije zafali. Možda ti zatreba nešto od navedenog, možda ti je dovoljna samo malo veća frekvencija za udobniji rad/igranje...

Da je 4460 isto kao 4690k, a H81 sa Z97 verovatno niko ne bi kupovao ove potonje. A grafička se svakako da promeniti...

onda sačekaj neku z77 na oglasima. lična proba obavezno.

haswell na def ipak ne može da se trka sa klokovanim ajvijem, koji je i dalje za svaki respekt.

Naravno, kao i što na tarabi piše *****, tako kod nekih firmi stoji da imaju sve, pa čak i ono što Boga nema da u današnje vreme nabave u razumnom roku a kamoli da stvarno imaju na lageru.

Ali je greška u sistemu, nikako nije do njih...

Nije klifhenger nego nema šta da se napiše... Nisam ništa radio pošto je naposletku ispalo da je problem u ploči pošto je na dve ploče temperatura prilično normalna dok kad vratim na moju temperatura opet ludi.

Jedino rešenje je zamena ploče i tu je opet problem pošto novih više nema a polovne jednostavno nešto nemam volju da kupujem, naročito kad pročitam temu vezanu za KP...

Neka tera ovako dok ne dođe vreme da se menja sve u kompletu, šta da se radi.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Vrh Dno