Šta je novo?

Reklamacija loseg primerka procesora

Misliš da bi mogao da se proda za 180-190€?

Pitam jer ja pojma nemam o vrednosti polovnih stvari, još jedan razlog zašto ih ne kupujem. A naročito nikad nisam voleo cenkanje...

Poslednja izmena:
Ti bas hoces da me moderator vuku za usi?...mislim da mi je uvo vec u njihovoj ruci, samo da....:d
Sve sam ti rekao...

Misliš da je procena za koliko bi nešto moglo da se proda, odnosno da li bi moglo da se zameni za nešto (i šta) prekršaj podložan mučenju od strane modova? OK, nisam znao da se time krši neko pravilo, ja se izvinjavam...

Procene su zabranjene. Odavno smo Pool i ja pretpostavili da je do ploce najvise, jer daje previsok turbo voltage. Nije to nista opasno,tih 1.22v je sasvim ok za svaki dan da drzis cak fixno, ali kad to spojis sa primerkom procesora koji ima deblji sloj silikona od proseka dobijes te temperature. Inace 1.22v je uglavnom napon za 4.4-4.5ghz u zavisnosti od primerka, cisto da dobijes ideju koliko vise napona daje.

Probaj sa beta biosom, mozda daje nesto manje peakove napona. A mozda je to nacin ploce da kompenzuje za to sto ne dozvoljava promenu napona, nego ti rkne veci napon da mozes samo mnozioc da podizes i tako OC-ujes.

Mislim da je jeftinije i jednostavnije da nabavis drugu plocu nego da se zezas da prodajes procesor i posle kupujes i procesor i plocu.

btw, 1155 ploca je prava retkost koliko vidim imas samo ASUS H61M-K i ni jednu drugu.

Mislim da bi mogao glavu za glavu da prodjes...za nov 4460.

Ne moze po ceni novog i5 4460 (160 evra). Pre par meseci su cene za Sandy/Ivy dosta pale, odnosno konacno postale realne. Proveri, pa cak i za 2500K.

Ali se slazem da bi prodajom mogao da predje na Haswell komplet, bez neke znacajne doplate. Mozda i mudrije nego da ganja Z77 na oglasima, kad vec nece bez garancije.

Misliš da bi mogao da se proda za 180-190€?

Pitam jer ja pojma nemam o vrednosti polovnih stvari, još jedan razlog zašto ih ne kupujem. A naročito nikad nisam voleo cenkanje...

Za toliko na oglasima ide i7 3770K. Imas poruku na profilu, posto ne sme ovde javno procena.

Poslednja izmena:
Mislićeš da sam lud ali ja kad kliknem na TT-u na taj link otvori mi temu "Imperium Galactica 3" iz maja 2003. godine sa sva tri posta (sa neizbežnim Filipenkom)... I tako svaki put... Tapatalk nešto brljavi, moram na web...

Edit: Preko browsera video, preko TT ni u ludilu. Elem, ako tako stoje stvari baš mi se ne isplati jer za neki jeftinniji Haswell i5 (tipa 4460) i neku kršteniju MB mi otprilike treba 20k. Mnogo kume, mnogo...

Poslednja izmena:
Ne moze po ceni novog i5 4460 (160 evra). Pre par meseci su cene za Sandy/Ivy dosta pale, odnosno konacno postale realne. Proveri, pa cak i za 2500K.
Cene su pale debelo..pocelo je ''rasturanje'' brand mašina. 2500 non 'k' ima i za 60€

Ono je bio *****izam do nedavno. A ja pre 3-4 godine polovan i5 2400 platio 90 evra, godinu dana pre toga bio nov oko 140.

Kao sto rekoh, konacno realne cene. :)

Niko ni ne razmatra kupovinu procesora u nasim radnjama, svi podrazumevamo KP. :D

Lepo za onog ko može odmah da izdvoji keš, za onog ko je osuđen da kupuje karticama na rate KP je nažalost out of option..? :(

Osuđen je na prodavnice nažalost... Jedino ako postoji beskamatni keš kredit u šta sumnjam :)

Sent from my D6603 using Tapatalk

Pored tog novog procesora treba da izdvoji pare i za novu plocu.
Mislim da je racionalnije da uzme samo plocu za svoj procesor.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Pa rekao je da mu ne odgovara polovno bez garancije.

Pa ima da se kupi nova ploca za njegov procesor, jedino sto nema da bira.

Na sta tacno mislis? Z77 ploca vec odavno nema nigde na stanju.

Aha, to ona jedina na trzistu. Samo velika steta sto ne moze da ga overclockuje na njoj.

Pa ni do sada nije mogao.. :D

Lično bih probao da izvučem keš za njega.A ako ne,onda sklap pa na toj ploči da dobijem sta se može. Ulaganje, 0,00 din.

Poslednja izmena:
*** nema ASUS ili ASRock ali zato u jednoj firmi još ima Gigabyte koja se kod mene baš pokazala.

Mada pored klasičnih Z77* stoji i da ima neka G1 Sniper M3 m-ATX matična i ne znam kakva je ona.

Šta znam, dvoumim se oko one Maximus V sa KP ali šta ako se radi o nekoj defektnoj koja će raditi po principu "drži vodu dok majstori odu"? Ne znaš čoveka, baš i nema nešto ocena...

uzmi snajperku.

Ta snajper ploca kosta 150€... opet dodje mu na isto.

Tehnički i generalno gledano dođe mi na isto i tu si u potpunosti u pravu.

Sa druge strane, znajući sebe i način na koji kupujem, ako bih kupovao novu generaciju sigurno ne bih išao na taj 4460 i neku jeftiniju ploču sa kojom bih imao probleme kao sa ovom već bih išao najmanje na 4670K i neku bolju (skuplju) Z97 tako da mi sa te strane ne dođe isto.

Realno koja mi je svrha prodaje ovog što imam i doplata minimalno 120+€ za sledeću generaciju procesora i ploče ako će to da bude neki minimum u performansama... Moj moto, ako kupuješ nešto novije kupi kad možeš ali bar tako da osetiš kakvu takvu razliku.

Elem, kakva je ova G1 Sniper M3 - jel vredi ili je kao i ostale Gibabyte matične? Pitam jer mi se čini ga hvale ostale proizvode iz njihove G1 palete (grafičke karte)...

kao sto rekoh, ja sam pre nekoliko godina imao slican problem koji ti imas, jedina razlika je bila sto je meni to bilo u garanciji.

I sta se desava...
reklamiram ja to, odnesem zajedno cpu+mbo, oni utvrde da ploca pogresno detektuje temperaturu, i daju nalog za zamenu ploce.

Ali ploca iz neke skuplje klase, nema nigde takve niti slicne tog ranga.
Na kraju su iskopali novu jeftinu plocu (reda 35eur kao ovaj asus sto sam ti nasao) sa potrebnim soketom i ponudili nju ili da mi vrate novac za plocu.

ja razmisljam, ako mi vrate novac za plocu, ja sam morao da kupim novu plocu, procesor i tada memoriju, skroz nepovoljna varijanta...
Na kraju sam uzeo tu jeftinu plocu i zavrsio posao a nije me kostalo nista.

Ni jedan dobavljac nece drzati na lageru skupe ploce stare generacije jer to ne moze da se proda, jeftine ploce imaju jer su potrebne za servisiranje i pokrivanje garancije.

Inace te potpuno podrzavam u tome da ne kupujes polovnu plocu, jer je jako tesko da uocis na brzinu da ploca "brljavi", one su najteze za dijagnostiku, i sigurnije je kupiti polovan procesor nego polovnu plocu.

btw,
gde ste vi nasli tu G1 Sniper M3, ja koliko vidim nje nema nigde?

Poslednja izmena:
kao sto rekoh, ja sam pre nekoliko godina imao slican problem koji ti imas, jedina razlika je bila sto je meni to bilo u garanciji.

I sta se desava...
reklamiram ja to, odnesem zajedno cpu+mbo, oni utvrde da ploca pogresno detektuje temperaturu, i daju nalog za zamenu ploce.

Ali ploca iz neke skuplje klase, nema nigde takve niti slicne tog ranga.
Na kraju su iskopali novu jeftinu plocu (reda 35eur kao ovaj asus sto sam ti nasao) sa potrebnim soketom i ponudili nju ili da mi vrate novac za plocu.

ja razmisljam, ako mi vrate novac za plocu, ja sam morao da kupim novu plocu, procesor i tada memoriju, skroz nepovoljna varijanta...
Na kraju sam uzeo tu jeftinu plocu i zavrsio posao a nije me kostalo nista.

Ako sam dobro razumeo,uzeo si jeftiniju komponentu umesto keša?

Vrh Dno