Šta je novo?

Redmi Note 12/Pro/Pro+

U poređenju sa rn10pro rn12 Pro +5g ima neznatno jači procesor ali, primetno slabiju makro kameru.
Glavne kamere su skoro egal ukoliko imaš mirnu ruku..
Takođe, rn12 Pro +5g za razliku od navedenog prethodnika nema sd karticu! To kompenzuje sa 256 gb interne međutim to pravi ozbiljno usporenje pri prebacivanju velikog materijala sa uređaja na uređaj..

Da li redmi 12 nosi isti senzor imx766 kao 12 pro? Vizuelno mi deluju isto,ali ne nalazim za obican 12 koji je senzor?

Primetno ubrzanje 'na svim frontovima'...
Biću suzdržan što se nfc-a tiče ali, ovaj patch 14.0.6 (na prvu) obećava.

1. Nfc - radi
2. Baterija - bez znakova potrošnje tokom noći

Samo da ne izgubimo poentu:
Treba preći na 14.0.6 jer nema problema.
I naravno, važi samo za one kojima je to bitno.

E juce sam otkljucao Bootloader na RN 12 Pro 4g i instalirao sam TWRP i Rootovao ga. ako nekom treba pomoc oko toga neka mi se javi...

4g je laksi za rad zbog snepdragona . Ovi sa mediatekom miui.eu rom moras da postanes patreon (da platis ) da bi dobio rom i update.

Evo i nekih impresija za Redmi Note 12 Pro+5g nakon nekoliko nedelja korišćenja:
1. Telefon dobro leži u ruci - sa i bez maske.
2. Ekran je kvalitetniji od rn10pro i bez obzira na to što ima manje nita.
3. Grejanja faktički i nema (ne igram igre) u nekom uobičajenom radu (razgovori, surf, mreže, kamera, youtube..)
4. Baterija komotno 2 dana na 120 Hz.
5. Punjenje do 100% oko 20-tak min.
6. Haptic solidan, nešto bolji od rn10pro
7. Reklama na miui 14.0.6. jednostavno nema (dns.adguard se setuje te za aplikacije koje podrazumvaju gorenavedene radnje) za ostalo ne tvrdim.
8. SD kartica ni ne nedostaje zbog meni dovoljnih 256 gb osnovne memorije.
9. 3.5 mm jack mi puno znači, jer imam kvalitetne žičane slušalice
10. Svi meni potrebni video standardi su podržani za gledanje filmova..
11. Stereo zvučnici solidni.
12. Konačno rešen proximity (nemam pojma da li je soft ili hard), pa nema gluposti oko slučajnog pritiskanja obrazom..
13. Generalna stabilnost i brzina u radu trenutno - za svaku pohvalu.
14. Kamere nazad 4k na glavnoj s tim što može idličan snimak - ko zna. Lično nemam potreba niti problema za dužinom kadra. Sasvim dosta mi je ponuđeni maksinum.
15. Aod me ne zanima.
16. Sva obaveštenja mi stižu bez kašnjenja po defaultu. Nisam morao ništa da mu posebno podešavam.
Najsnažniji utisci su stabilnost, brzina , izostanak grejanja i na kraju - redovni update.

Evo i nekih impresija za Redmi Note 12 Pro+5g nakon nekoliko nedelja korišćenja:
1. Telefon dobro leži u ruci - sa i bez maske.
2. Ekran je kvalitetniji od rn10pro i bez obzira na to što ima manje nita.
3. Grejanja faktički i nema (ne igram igre) u nekom uobičajenom radu (razgovori, surf, mreže, kamera, youtube..)
4. Baterija komotno 2 dana na 120 Hz.
5. Punjenje do 100% oko 20-tak min.
6. Haptic solidan, nešto bolji od rn10pro
7. Reklama na miui 14.0.6. jednostavno nema (dns.adguard se setuje te za aplikacije koje podrazumvaju gorenavedene radnje) za ostalo ne tvrdim.
8. SD kartica ni ne nedostaje zbog meni dovoljnih 256 gb osnovne memorije.
9. 3.5 mm jack mi puno znači, jer imam kvalitetne žičane slušalice
10. Svi meni potrebni video standardi su podržani za gledanje filmova..
11. Stereo zvučnici solidni.
12. Konačno rešen proximity (nemam pojma da li je soft ili hard), pa nema gluposti oko slučajnog pritiskanja obrazom..
13. Generalna stabilnost i brzina u radu trenutno - za svaku pohvalu.
14. Kamere nazad 4k na glavnoj s tim što može idličan snimak - ko zna. Lično nemam potreba niti problema za dužinom kadra. Sasvim dosta mi je ponuđeni maksinum.
15. Aod me ne zanima.
16. Sva obaveštenja mi stižu bez kašnjenja po defaultu. Nisam morao ništa da mu posebno podešavam.
Najsnažniji utisci su stabilnost, brzina , izostanak grejanja i na kraju - redovni update
Pozdrav
Pokušao sam sa Factory reset sa Rn10 pro ništa nisam uspeo da uradim isto sve ...

Ako se dobro sećam poslednji update za rn10pro je bio Miui 14.0.2.0 (Global za telefone uzete na paket kod yettel-a) , a ne Miui 14.0.3.0, što je kod tebe slučaj.
Izgleda da tvoj rn10pro nije uzet u yettel-u. Ne znam. Jedno samo primećujem a to je da, osim tebe, niko nema update na Miui 14.0.3.0..
Iz tih razloga 'ponovni update' kao ni hard reset kao savetovana rešenja ne moraju dati rezultat sređivanja delay-a na tastaturi..

Ako se dobro sećam poslednji update za rn10pro je bio Miui 14.0.2.0 (Global za telefone uzete na paket kod yettel-a) , a ne Miui 14.0.3.0, što je kod tebe slučaj.
Izgleda da tvoj rn10pro nije uzet u yettel-u. Ne znam. Jedno samo primećujem a to je da, osim tebe, niko nema update na Miui 14.0.3.0..
Iz tih razloga 'ponovni update' kao ni hard reset kao savetovana rešenja ne moraju dati rezultat sređivanja delay-a na tastaturi..
Slabo ti se ja snalazim oko svega toga

Slabo ti se ja snalazim oko svega toga
Iz tih razloga ti ne savetujem root-ovanje i prelaz na neki drugi android, jer postoji dosta rizika da ti mnoge druge stvari više ne prorade.
Ima dosta ljudi na rn10pro thread-u koji se ne bi složili sa mnom ali, oni to jednostavno znaju. Takođe verovatno znaju i da se vrate na Miui što je sve dosta konplikovano i zahreva da tačno znaš šta radiš jer možeš završiti u bootloop-u, a onda je uglavnom kraj..

Iz tih razloga ti ne savetujem root-ovanje i prelaz na neki drugi android, jer postoji dosta rizika da ti mnoge druge stvari više ne prorade.
Ima dosta ljudi na rn10pro thread-u koji se ne bi složili sa mnom ali, oni to jednostavno znaju. Takođe verovatno znaju i da se vrate na Miui što je sve dosta konplikovano i zahreva da tačno znaš šta radiš jer možeš završiti u bootloop-u, a onda je uglavnom kraj..
Znači savet tvoj je da ne prihvatam nove verzije softvera!?

Naprotiv, ukoliko ih ima, po mom iskustvu sa rn10pro treba ići napred.
Sve je na tebi. Ti odlučuješ. U suštini niko ti tu ne garantuje ništa.

Naprotiv, ukoliko ih ima, po mom iskustvu sa rn10pro treba ići napred.
Sve je na tebi. Ti odlučuješ. U suštini niko ti tu ne garantuje ništa.
Ma pitam jer se ne razumem ...Taj "dilej " ne koči da ne možeš da pozoveš niti koči brojeve već ih na sekund duže " obeleži " a meni smeta jer sam perfekcionista 😀

E, onda je u tvom slučaju sve rečeno s moje strane.
Samo bi trebalo da postavljaš pitanja na rn10pro thread-u pošto je to ovde oftopic.

14.0.6.0 je izgleda poslednji stable EU ROM. Odavno nije bilo osveženja, ali i ako se desi u međuvremenu sacekaću malo. Uptime na fonu mi je trenutno 1543+ sata (64+ dana), što verovatno nije ništa specijalno, ali je lični rekord. Ranije sam restartovao telefone "radi reda", sada je više fora da vidim koliko može da izgura bez bagovanja. Za sada perfekcija, da kucnem u drvo.

Prilozi

• Screenshot_2023-09-28-21-11-07-925_com.android.settings-edit.jpg
    Screenshot_2023-09-28-21-11-07-925_com.android.settings-edit.jpg
    12.3 KB · Pregleda: 4
14.0.6.0 je izgleda poslednji stable EU ROM. Odavno nije bilo osveženja, ali i ako se desi u međuvremenu sacekaću malo. Uptime na fonu mi je trenutno 1543+ sata (64+ dana), što verovatno nije ništa specijalno, ali je lični rekord. Ranije sam restartovao telefone "radi reda", sada je više fora da vidim koliko može da izgura bez bagovanja. Za sada perfekcija, da kucnem u drvo.
A tvoj model telefona tačno je?

Moj je Redmi Note 12 Pro+5g (8/256) sa oznakom 'ruby' za - Global rom, tako da je reč o različitim uređajima.
Mislim da sa najnovijim update-ima generalno treba sačekati neko vreme - bez brzanja...

Poslednja izmena:
da, ovaj je "redwood", pojedini modeli imaju slično ime, ali drastična je razlika u hardveru.

da, ovaj je "redwood", pojedini modeli imaju slično ime, ali drastična je razlika u hardveru.
Pa da..
Negde sam već ranije primetio da, kad komentarišemo u okviru thread-a, da treba naznačiti podmodel, jer može doći do ozbiljnih nesporazuma...
Bar kod Xiaomi-a je tako😔, jer imaju 'milion' podmodela
Pa pogledaj i sam naslov thread-a..
Često i uređaji istog naziva uzeti preko a1 i yettel-a kod nas u Srbiji su zapravo različiti sa rom-ovima i njihovim update-ima.
Primer za to je sada već čuveni Rn10pro..
No, na stranu to, bitno je strpljivo sačekati sa updateima..
Svašta se dešava.
Mislim da nije strašno sačekati par meseci.
Ne bi valjalo baš ni - pola godine.
Najgore je kad ga uspori, a znaš kako je bilo pre update-a...
Btw i ovaj moj trenutno leti, bez mane, ne greje se, update je avgustovski...

Vrh Dno