Šta je novo?

Redmi Note 12/Pro/Pro+

Moj RN12 Pro Speed (kineski Poco X5 Pro) nije najsjajniji sa signalom, u gradu je okej, ali na periferiji se vidi razlika.
Telefoni za kinesko tržište nemaju antene za LTE Band 20 (odnosno 4G frekvencije od 800MHz) tako da će hvatati samo 1 i 3, dok će globalne verzije hvatati oba ili sva tri. B1 je retko dodat kao pojačanje, ali sigurno je da se emituje na nekim deonicama magistralnih i autoputeva.
Kako ovo tačno da proverim na uređaju? Gde se nalaze podaci o opsegu?
Preko specifikacija na sajtovima kao što je gsmarena, mobilnisvet, kimovil, itd. ili preko adb-a ustanoviš codename uređaja (u konkretnom primeru za Redmi Note 11 kineski je spes, a globalni spesn).

Telefoni za kinesko tržište nemaju antene za LTE Band 20 (odnosno 4G frekvencije od 800MHz) tako da će hvatati samo 1 i 3, dok će globalne verzije hvatati oba ili sva tri. B1 je retko dodat kao pojačanje, ali sigurno je da se emituje na nekim deonicama magistralnih i autoputeva.

Preko specifikacija na sajtovima kao što je gsmarena, mobilnisvet, kimovil, itd. ili preko adb-a ustanoviš codename uređaja (u konkretnom primeru za Redmi Note 11 kineski je spes, a globalni spesn).
Pa da. Slika koja si poslao je samo stanje sa trenutne stanice i ne govori gotovo ništa o tvom problemu.
Potrebno je saznati ove podatke o kojima @uji govori.
Moje znanje je preskromno ali, sva je prilika da ispadaš iz mreže kad god iole makneš iz grada..

To je to. Levo je RN12Pro, desno je RN12Pro Speed.
Stanje sa signalom nije tako drastično kao što možda zvuči, ali jeste iritantno ponekad. U gradu svakako nema nikakvih problema.

Prilozi

• Screenshot_2023-10-03-22-08-20-913_org.mozilla.firefox-edit.jpg
    Screenshot_2023-10-03-22-08-20-913_org.mozilla.firefox-edit.jpg
    122.6 KB · Pregleda: 79
Kakva je macro kamera na RN 12 Pro?
Na Speed modelu je to trenutno jedina prava zamerka. Ima neopisivo iritantan šum u poređenju sa RN 10 Pro.

Identično. Nažalost.
Mada, uz malo ekvilibristike, u 'dokument' modu može da se dobije čitljiv tekst. Najviše nedostaje autofokus..
E sad , ako nekome treba za nešto drugo, onda su razlike u funkcionalnosti značajne..

Biće zanimljivo videti 'realnu' trajnost baterija Redmi 13-ica u odnosu na 12-ice?
Testovi su jedno a stvarno korišćenje može biti nešto sasvim drugo..
Videćemo.
Mediatek je tu definitivno ostavio u prašini Snapdragon - u srednjem segmentu.
Xiaomieva podela na dve baterije dosta tu zamagljuje konačnu prognozu..

Ukupno uzev, 12-ice su dostojni naslednici sada već legendarnog rn10pro.
Pogotovo - Rn12pro+ 5g..
A što se kamera tiče.. uvek je bilo potpuno nepismenih likova..
Likova koji 'tuširaju' dok snimaju video, na fotki na primer ne vode računa o perspektivi, svetlu, uglu...
Tu im ni flagship često ne pomaže..

Čitam ovu novonastalu žalopojku na https://forum.benchmark.rs/tags/motorola-edge-40-pro/
Znači...šta reći...
Znam da je to ovde offtopic ali, ove naše "poteškoće" ispadoše sitne u poređenju sa njihovim..
A baš sam ozbiljno razmišljao da oprostim motoroli za prethodna dva telefona koji su me namučili...
Srećom (po mene) brzo je razgrabljen pa nisam ni mogao doći u izazov da ga nabavljam...
Izgleda da više ni čitava klasa telefona iznad (kojoj motorola edge 40 pro inače prirpada) više nije garant pouzdanosti.

Ma kakvi, motorola odavno nije opcija. Od RN5 Pro ostajem veran Redmiju dok izneveri. Za sada se fino drži. Po mom mišljenju jedino je serija 11 donekle izneverila jer ništa nije donela u odnosu na prethodnu generaciju.

Sada je na nišanu RN13 Pro (ili Pro+), ali nema žurbe, sacekaću ovog puta da se malo slegne prašina. Jedini razlog zašto sam izabrao Speed model u odnosu na klasičan Pro je veća RAM memorija i SD 778G jer je za emulatore znatno bolje optimizovan nego Mediatek. Igre bolesno dobro rade, a fon 'ladan k'o zmija.

Pozdrav,

Da li neko zna hoce li biti Redmi Note 12 5G 8/256 dostupan u Srbiji?

Dostupan je, u jednoj prodavnici je cena 27.000 RSD, provereno.

Čitam ovu novonastalu žalopojku na https://forum.benchmark.rs/tags/motorola-edge-40-pro/
Znači...šta reći...
Znam da je to ovde offtopic ali, ove naše "poteškoće" ispadoše sitne u poređenju sa njihovim..
A baš sam ozbiljno razmišljao da oprostim motoroli za prethodna dva telefona koji su me namučili...
Srećom (po mene) brzo je razgrabljen pa nisam ni mogao doći u izazov da ga nabavljam...
Izgleda da više ni čitava klasa telefona iznad (kojoj motorola edge 40 pro inače prirpada) više nije garant pouzdanosti.
Pusti ti sad Motorolu. Na 13T u aplikaciji telefon pokazuje da pod slovom M nema ni jedan kontakt, a ne prikazuje ga ni kada ukucam celo ime. Za sva druga slova prikazuje kontakte, ali za M ni da čuje. Ovo jeste sitan problem od koga skače ozbiljno pritisak...

Slažem se.
Međutim, to pitanje treba postaviti u thread-u za 13-ice...

Pa postavio sam ga. Htedoh reći da do sad nije bilo ni jednog modela, a da se neko nije žalio na nešto. Pa i onaj čuveni Samsung što je samozapaljivao i eksplodirao...

Nekontrolisano gašenje, restarti i , još gore, samozapaljivanje su , složićeš se , teško uporedivi sa greškom u inkrementalnoj pretrazi na slovo "M".
Ustvari, očekivalo bi se možda obrnuto - s obzirom na količinu novca koji su vlasnici tih uređaja morali izdvojiti u odnosu na npr. Redmi korisnike!?
Nisu to flagship-i - da se razumemo.
Pa ipak, vlasnici tih uređaja se sa punim pravom sada osećaju iznevereno (i na neki način namagarčeno..)
Znam taj osećaj, jer sam ga sa motorolom dvaputa lično doživeo.
Ali, dosta o tome.
Ja bih recimo probao da promenim jezik na nivou sistema, restartivao tel., pa onda probao pretragu kontakata na slovo M..
Verovatno neće pomoći ali, bar neće škoditi da se proba..
Ukoliko nisi, probaj, pa javi šta je bilo.

• Like
Reagovanja: q4u
Radnja je pouzdana, u smislu da dobijaš to što tražiš uključujući i garanciju. Problem je samo plaćanje karticom, ako se opredeliš za taj vid plaćanja umesto kešom onda je cena viša. Tri puta kupovao kod njih, sve u najboljem redu što se kvaliteta robe tiče.

A koja je to radnja ??

Dobio drug na poslu Redmi Note 12 običan 4/128.
Već dve godine ima Samsung Galaxy A12 4/64, zadovoljan mada jeste malo usporen naročito od kada ima facebook instaliran.
Ne znam da li da mu preporučim da migrira na Redmi, obzirom na cimanje i šta bi dobio...?

Kontam... android 14 naspram 12, sec patches, amoled umesto tft, 6,67 umesto 6,5, bat ista 5000 mah ali 33W punjenje umesto 15W, brži storage, noviji bluetooth.
Naravno software i camera na strani Samsunga.

Dobio drug na poslu Redmi Note 12 običan 4/128.
Već dve godine ima Samsung Galaxy A12 4/64, zadovoljan mada jeste malo usporen naročito od kada ima facebook instaliran.
Ne znam da li da mu preporučim da migrira na Redmi, obzirom na cimanje i šta bi dobio...?

Kontam... android 14 naspram 12, sec patches, amoled umesto tft, 6,67 umesto 6,5, bat ista 5000 mah ali 33W punjenje umesto 15W, brži storage, noviji bluetooth.
Naravno software i camera na strani Samsunga.
Kao korisnik Redmi-ja ipak mislim da je taj konkretni Redmi u ukupnom saldu slab. Nije 'dovoljno bolji' od samsunga koji trenutno koristi.
Tu postoji i problem 'privikavanja' na drugi interfejs..
To kod tipičnih 'samsungaša' obično jako teško ide..

Nazad
Vrh Dno