Šta je novo?

Redmi Note 11

@Adam K Meni deluje ostrije. Mi 11 Lite 5g ne samo spomenuo jer sam njega pazario pre neku dan cisto zbog jeftinog dila. Ali ovaj Redmi Note 11 ekran deluje na prvu lepse.

@Mixer93, a ovako sto se tice navigacije kroz OS i bazičnog nekog rada, jel nema nekih kočenja ili usporavanja ili slično?

Mislim znam da ne može biti brz neki telefon ali ono da li je relativno fludidan za klasu?

Pa nisam primetio nesto da trza, zapucava ili da ne radi fluidno. To bi trebalo instalirati sve od programa i posle nekoliko dana bi se videlo... Ovako tesko. Ono sto sam primetio je da kamera radi nekako drugacije - tj. u viewfinderu ili ti na ekranu kad radis selfie npr. ne preexponira fotku. To je česta pojava na Xiaomiju da se bori sa svetlom ali ovo mi je delovalo dosta bolje nego na nekim drugim Šomijima. Ali to je neki subjektivni feeling.

Klasičan dakle vanila RN telefon, u svemu solidan, ni u čemu spektakularan.
Izuzev ekrana, i ja sam čitao da mu je najveći adut, barem po prikazu boja i osvetljenosti.

Biće to onda taman za mene, taman za prelaz sa A3...

Nema šanse da nije...

Radio sam Antutu na svom A3, skor je malo iznad 190k... Na ovome koliko vidim oko 250k...
Jeste "reciklirani" procesor ali ipak je solidno overclockovan, plus UFS 2.2 naspram 2.1 memorije znači razliku zbog Write Boostera.

Znam da svakako u korist A3 ide čist andoid i da nije sve u sinttičkim testovima, ali ipak pozamašna razlika postoji, tako da sumnjam da može da bude gori.

Tesko da ima telefon koji nije fluidniji od A3. 😅🤣

Meni je dobar... Mislim ja pod fluidnosti podrazumevam da telefon ne zapne primetno tu i tamo, da radi konzistentno... Naravno da ne očekujem da je ista fluidnost na telefonu od 200e i onom od 350e... Ne poistovećujem fluidnost sa brzinom.

Još je A3 em klot Android, em je 720p ekran, pa je sam po sebi već manje zahtevan telefon procesorski. Sestra ima Redmi Note 8 koji ima isti SoC, mislim i on radi ok, ali ume da se primeti razlika na momente, mala, ali se vidi u brzini navigacije po interfejsu ili učitavanja aplikacija i sadržaja. Doduše na A3 je UFS memorija a na RN8 eMMC pa verovatno i to igra ulogu.

A ja sam poslednji put bio na Xiaomi/MIUI telefonu jos na Redmi Note 5 Pro, pa pojma nemam da li je sam MIUI danas postao zahtevniji ili optimizovanji.

Ja sam upravo sa A3 presao na Redmi Note 8 i zadrzao sam telefon skoro 2 godine sto se kod mene nije desilo ni sa jednim telefonom.

Taj već deluje kao ozbiljan telefon... Sem kamere, koja čini se opet spada na ne baš najsrećniju optimizaciju.
Samo ima da košta podosta, za RN telefon... Zato me čudi da nisu upotrebili neki Dimensity SoC jer koliko znam oni su jeftiniji a ništa lošiji.

@Baba Yaga je dobro objasnio razliku u brzini i fluidnosti. Nažalost, mnogi ljudi stavljaju znak jednakosti između brzine i fluidnosi.
Fluidnost je da telefon radi bez kočenja i pruža prijatan osećaj korisniku i to je to.
Niko od nas nije glup, svi bismo mi voleli voleli Mi 11 Ultra. E tooooo jeeee brzzzzz telefon. 😁 Meni i nakon dve godine korišćenja ne pada na pamet da menjam svoj Mi Max 3 jer je i više nego fluidan a baterija ne pokazuje nikakve znakove slabljenja.

@Diablo 2 ,na tom telefonu je prava steta sto nema Amoled ekran..Nisam znao da ga jos koristis...
Nema razloga da ga menjam, da budem iskren. Imam onu najjaču verziju 6/128gb.
Koristim ga i i dalje se oduševljavam kako mu baterija na kraju dana 25-30% a gledao sam na njemu film od dva sata. 😊 Ruku na srce, čuvam ga i gledam da ga ne punim do 100% i minimalno ga čačkam dok se puni. Veliki žal što neće biti Mi Max 4. Mislim da bi se odlično prodavao.
Ne daj Bože kad bi se sad odjednom pokvario najverovatnije bih uzeo Motorolu G60 jer nema šanse da mi sledeći fon bude (značajno) manji ekran i da ima bateriju slabiju od 5500 maH.

Ja sam sa A3 naučio na teži način da ipak nije mit to da je pametno bateriju ne dopunjavati do kraja niti prazniti skroz.

U 95% slučajeva sam punio do 100% i nakon malo jače od 2 godine je prilično degradirana. Mislim, može se promeniti, ne košta previše, ali opet košta, i sada mi se i ne isplati jer mi je bolje da te pare dam za RN11 koji planiram, ali eto, da sam malo više vodio računa o njoj možda još ne bi imao toliko hitnu potrebu za novim telefonom, pošto nema šanse da izgura dan, a nekad punim i po 2x.
Još je A3 meni u početku lagano i po 3 dana gurao, i onda sam bio lenj i puštao ga da se prazni skoro do kraja i punio ga do kraja jer je bilo praktično puniti telefon svaki 3. dan, a ne svaki 2. ili dopunjavati barem kada ti je praktično, i onda na kraju više ni dan ne možeš da izvučeš.

Gledaću da usvojim pametniju praksu sa narednim.

Slobodno puni telefon i do 98% ali gledaj da ne bude 100%. Naravno, to samo pod uslovom da ne voliš da menjaš često telefone i bitno ti je da baterija vremenom ne puni jačinu. 😊

X puta sam punio do 100%,stavim ga uvece pred spavanje i skinem ujutru kad se probudim..Baterija mi skoro ista kao kod onih koji nesto vode racuna,nemoj ispod ovoliko,nemoj preko onoliko..Normalno opala baterija sa kwpacitetom posle skoro 2 god rada telefina. .Kao da smo svi zaludni da igramo oko telefona dok se puni.Hocu ujutru kad krenem na posao da telefon bude na 100%,da budem miran sa te strane..Gledam sad promena orginalne baterije u Mobisu za moj Mi9t oko 2400,na akciji,nije mnogo.

Iz dugogodianjeg iskustva pre bih rekao da na trajnost baterije utice broj punjenja a ne do koliko se puni i prazni.

Svako ima svoje iskustvo. 😊 Neko tvrdi ovo, neko tvrdi ono. Svi ćemo se složiti da je ključno da korišćenje telefona svedemo na minimum dok se puni. To je najbitnije za battery health.

Kad li ce da stigne note 11 u mi store? Bas me cene zanimaju

Bolje idi na 6 rama ako ti se ukaze prilika..Nije los telefon,moze da se upregne.

Pozdrav svima... Lurkujem po ovim temam odavno, stalno citajuci iskustva, a sad sam se zainteresovao posebno jer mi je doslo vreme da menjam svoj Redmi Note 6 Pro...

Mislite da je ovaj Redmi Note 11 dobra zamena?

Inace, kontaktirao sam Mi store oko cena, rekose MP cena za 4/64 ce biti 24.999 a za 4/128 26.999 dinara, s tim da rekose da pratim njihove stranice jer ce odmah na startu biti neka akcija valjda.

Sad nesto nisam pratio cene prethodnih serija, ali ovo bi trebalo da budu ok cene za ovo je l' da?

Biće akcija od 23.02. do 25.02. ili do isteka zaliha. 4/64 18.999, a 4/128 20.999.

Okej su cene ali ko može neka doda još malo i uzme verziju sa 6 gb. Oseća se razlika, pogotovo nakon nekih godinu dana korišćenja. Bolje dodati koju crvenu više i uzeti verziju sa 6 gb.

Kolko ce biti 6/64? I kada, za njega nema akcije?

Vrh Dno