Šta je novo?

Redmi Note 10 / 10 Pro

Može da stoji aod kad se ugasi miui optimization u developer modu.

Hvala puno! Juce sam cackala nesto pa ugasila tu opciju zbog neceg drugog, a ovo primetila tek danas pa nisam povezala. Ali evo sada kad ponovo ukljucim gasi se aod.

Samo obrati pažnju da li telefon menja položaj informacija na ekranu, da ne dobiješ burn in.

Na Redmi Note10 svaki dan Kaspersky Internet Security i Kaspesky Safe Kids daju poruku da su neke funkcije iskljucene. Uglavnom probleme su sa accessibility opciju i sa administratorske postavke.
Dao sam sve moguce dozvole na aplikacije, dao sam im administratorske ovastenja, te dao sam im ovlasti da aplikacija za zastedu na bateriju ne gasi ih i omogucio sam auto restart na obe aplikacije. Sve radi OK do otprilike naredni dan kada opet dobijem iste poruke da neke opcije ne rade, da treba da ovlastim aplikace da budu administrator i sl, i tako u krug.

Jer postoji jos neke opcija u sam telefon koju treba da omogucim kako bih sperecio ovo scenario?

Da li neko koristi malo duže običan RN10? Ponovo mi crkava ekran na Mi A1 i rešio sam da ga zamenim.

Burazeru sam nabavio RN10. Nije zahtevan korisnik, prešao je sa Redmi 5 Plus i ima samo reči hvale za telefon.

Da li neko koristi malo duže običan RN10? Ponovo mi crkava ekran na Mi A1 i rešio sam da ga zamenim.
Radi sasvim dobro, pristojan telefon....
Proximity senzor zna da pobrljavi prilikom dužih razgovora pa može da se desi da pritisneš obrazom nešto tokom razgovora.
Kada započnem razgovor pritisnem power dugme i ugasim ekran...
Druge zamerke nemam, telefon je veoma jeftin i nisam očekivao da će raditi ovako dobro

Hvala, proximity senzor ne radi ni na mom telefonu, navikao sam da gasim ekran na dugme kad počnem razgovor.
Videću sutra šta će biti na mi-srbija na akciji.

Posle dva dana korišćenja ja sam oduševljen. Ekran je fantastičan, kamera meni odlična, Asphalt 9 radi super.
Mane leđa se presijavaju više nego što sam pčekivao, magnet su za otiske i imaju neko ugibanje... sve se rešava maskom; nervira me odnos staranice ekrana ali to je trend već 3-4 godine i znao sam da će tako biti.
Sada ide navikavanje na MIUI posle Android One iskustva ali nije strašno. Nervira me jedino što izbacuje obaveštenja da neke aplikacije troše bateriju ili koliko prostora može da mi oslobodi...

Zalepih zaštitno staklo na rn 10, naručeno sa alija. Uopšte nije uhvatilo po bokovima. Sve vazduh ispod. Kao da je edge ekran. Vidim slike na aliju, svima ispalo koliko toliko ok. Sad ne znam sta se to desilo. A nije mi prvi put da lepim staklo preko ekrana.

Где се сад налази опција да се плати рачун из апликације?

Prilozi

• Screenshot_20210708-183840.png
    Screenshot_20210708-183840.png
    79.4 KB · Pregleda: 101
Jel ima neko battery drain? Preko noci mi sistem ui pojeo celu bateriju. Pre nekih mesec dana resetova tel na fabricka zbog toga i sada se opet vratilo.

Prilozi

• Screenshot_2021-07-09-07-49-23-109_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2021-07-09-07-49-23-109_com.miui.securitycenter.jpg
    52.7 KB · Pregleda: 87
Koliko vam traje baterija? Meni jedva dual sim ceo dan izgura. Kako da vidim šta crpi bateriju?

Muke žive sa MIUI. Ili radi ili ne. Kad ne radi kako treba zviznes custom rom i pevaš

Instalirate GSam Battery Monitor preko ADB komandi, ima uputstvo u samoj aplikaciji. Pristojna app za praćenje baterije.
Očistite cache za Google Play Services i proverite da nije zaglavljena neka sinhronizacija, možda pomogne.

Update danas.

Prilozi

• Screenshot_2021-07-10-10-30-51-444_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2021-07-10-10-30-51-444_com.android.updater.jpg
    60.4 KB · Pregleda: 64
  • Screenshot_2021-07-10-10-21-45-850_com.android.updater.jpg
    Screenshot_2021-07-10-10-21-45-850_com.android.updater.jpg
    45.9 KB · Pregleda: 76
Uzeh danas pro.
Prvi utisci nisu losi.
Kamera je za nijansu bolja od obicnog note 10.
Na 120hz se brzo naviknes i jos brze odviknes.
Izraslina za kameru je ogromna, poprilicno veca od one na note 10.

Sve u svemu ne vredi doplate, note 10 pro je 95% ovog telefona za 30% nizu cenu

Je li Note 10 dobio update na MIUI 12.5?
Kod mene stoji jos uvek na 12.0.10.

Godinama uz par izleta koristim Xiaomi telefone. Ovaj me izlude, da li je do Google na šta se oni vade ili do MIUI a, nemam pojma. Sitnica ali. Nova launcher neće da radi bez dugmića pa mora extra program da se stavi. Wallpaper uz Nova zumira jedno 25%, stavim wallpaper u default launcher u, odradi normalno, prebacim u Nova, jedno vreme kako treba i onda iz čista mira prebaci na onaj četvrtinu zumirani wallpaper. Bezveze.

To ti je sve do MIUI u kombinaciji sa A11, ali su drugi proizvođači ovo rešili dok Xiaomi nije.

Kakva je razlika između Redmi Note 10 5G i Poco M3 Pro ?
I koji je bolji ?!

Da li još neko ima problem da namesti posebnu melodiju za kontakt? Sistem javi da je sve namešteno OK Ali ne radi. RN10 je u pitanju.

Probaj da staviš melodiju u direktorijum ringtones.
To sam prvo uradio jer se mnogo lakše tako nalaze melodije. Probao sam i da je nađem preko različitih aplikacija (teme, musika, explorer...). Svaki put javi da je uspelo ali kad me taj kontakt pozove zvoni kao i bilo koji drugi.

^Probaj sa MiXplorer aplikacijom. Meni je sa njom uspelo na nekoliko telefona.

Nazad
Vrh Dno