Šta je novo?

Redmi Note 10 / 10 Pro

Neka preporuka za dobro kaljeno staklo, od ivice do ivce, bez vazduha na krajevima i da lepo pokriva?

Uzeh danas neko 11D super sa KP, osim nesto jace cene od 900din nemam zamerke, lepo leze, ima zaobljenje tako da lepo pokriva staklo bez vazduha na stranama. Usput pazario i Nillkin futrolicu, imam lepa iskustva sa njima, zao mi je samo sto nema Qin novcanik futrole, mislim sa bi bio zgodniji za suprugu ali i ovo ce zavrsiti posao.

Prilozi

• IMG_20210727_141749.jpg
    IMG_20210727_141749.jpg
    159.6 KB · Pregleda: 74
Tek par dana imam ovaj telefon pa imam nekih pitanja.

Kamera:

Čitajući testove stekao sam utisak da su svi oduševljeni kamerom (bolje reći kamerama). Ja, blago rečeno nisam. Ima utisak da fotke polaze kroz neke filtere koji ih skroz unakaze na nivou piksela. Fotke jednostavno ne izgleaju kao treba. Ako su u kadru sitni detalji, kao na primer lišće na drveću i slično, to sve izgleda mrljavo.

Prošao sam sva podešavanje i mislim da sam poisključivao sve filtere, ali nije pomoglo. Najgore je u 108M modu. Kada se fotografija pogleda na 100%, to prosto izgleda grozno. Kao da je fotografija propuštena kroz neki od onih efekata koji od fotografije prave da izgleda kao da je slikana četkicom. E sad,aj niam neki pixel peeper, nego je problem što fotka u globalu loše izgleda, zbog tog mrljanja sa pikselima, gube se detalji.

U video režimu je isto loše. Video snici mi deluju kao da su snimljeni jefinom kineskom kamerom od 720p koja se proadje kao da je FullHD. Prepostavljam da je uzrok isti - mrljanje piksela, sama što to na videu izgleda još gore. Takođe mi se pojavljuju "kockice" i kadrovima, recimo na snimku površine vode koja se mreška. Kao da gledaš striming sa interneta sa vrlo malim protokom.

Još jedan problem sa kamerom (i u foto i u video modu) je kolorit. Vrlo često mi na primer trava izgleda maltene ne on zelena, ili lica ljudi imaju neki ljubičasti ton i generalno boje su prejake. Na snimcima neba, oblaci budu baš pregoreli.

Ja se sve nadam da nisam ja nešto zeznuo sa podešavanjima.

Probao sam da pravim fotke programoom Open Camera. Bolje je u smislu da nema mnogo onog mrljanja sa piskelima, ali program radi samo na 16M kameri. 108M ne vidi.

Aplikacije u pozadini

Pre ovog telefona imao sam xiaomi redmi note 4 i na njemu sam podesio da na duže držanje back dugmeta on ubije trenutnu apliakciju. To mi se pokazalo praktično za upravljanje potrošnjom resursa. I na note 10 pro sam našao kako to da podesim ali to ne radi. Kada kliknem skoči popup koji najavi da je apliakcija ubijena ali aplikacija se i dalje vidi da je u pozadini. To će reći, ako pokrećem više aplikacija, bez obzira što ih "ubijam" one i dalje ostaju i gomilaju se u pozadini. Kako to mogu da rešim?

Meni nakon huawei telefona ovo izgleda kao igračkica. Ipak nemam problema kao ti (ni ja ni supruga), ali imam battery drain i čuveni proximity sensor bugove.

@Broker : da probaš neku Gcam, tigr ili BSG npr?
Već sam video info za njih, ali sam malo skeptičan. Obično ako neko i da link za download to vodi na neku stranu gde ima 6 verzija a bez ikakvog objašnjenja u čemu su razlike. Obično su objašnjenja toliko štura da nisi sigruan ni čemu program služi, ali zato izgleda da tu mora nešto da se čačka da bi uopšte proradilo. Ako ima napomena da treba posebno preuzeti i učitati konfiguraciju za svaki model telefona, i ako ima link za download na tom linku obično uopšte nema tih konfiguracionih datoteka.
U Pro režimu kamere ima opcija da se uključi RAW format. To izgleda bolje, što će reći, kamera može, nego softver to izgleda nešto pobrljavi. RAW foramt je nepraktičan, jer to znači da svaku fotku reba posebno naknadno obrađivati, a ako bih to radio, onda mogu da krositim i ozbiljnu DSL kameru.
Naišao sam najoš jedan problem. Kad ubodem sluašlice, telefon na njih ne reaguje. Ne isključi zvučnike i prebaci zvuk na slušalice. Ne pojavi se ni ikonica da su slušalice ubodene.
Našao sam na neke šture preporuke da se uradi reboot da bi proradilo prepozunavanje ili tako nešto ali mi to nije pomoglo. probao sam reboot i restart sa uboden slušalicam ai bez njih, ali ništa nisam popstigao. Ima li tu neki dodatni trik?

Već sam video info za njih, ali sam malo skeptičan. Obično ako neko i da link za download to vodi na neku stranu gde ima 6 verzija a bez ikakvog objašnjenja u čemu su razlike. Obično su objašnjenja toliko štura da nisi sigruan ni čemu program služi, ali zato izgleda da tu mora nešto da se čačka da bi uopšte proradilo. Ako ima napomena da treba posebno preuzeti i učitati konfiguraciju za svaki model telefona, i ako ima link za download na tom linku obično uopšte nema tih konfiguracionih datoteka.
U Pro režimu kamere ima opcija da se uključi RAW format. To izgleda bolje, što će reći, kamera može, nego softver to izgleda nešto pobrljavi. RAW foramt je nepraktičan, jer to znači da svaku fotku reba posebno naknadno obrađivati, a ako bih to radio, onda mogu da krositim i ozbiljnu DSL kameru.
Naišao sam najoš jedan problem. Kad ubodem sluašlice, telefon na njih ne reaguje. Ne isključi zvučnike i prebaci zvuk na slušalice. Ne pojavi se ni ikonica da su slušalice ubodene.
Našao sam na neke šture preporuke da se uradi reboot da bi proradilo prepozunavanje ili tako nešto ali mi to nije pomoglo. probao sam reboot i restart sa uboden slušalicam ai bez njih, ali ništa nisam popstigao. Ima li tu neki dodatni trik?
Не видим никакав проблем око инсталација Гугл камера,скинеш апк фајл, инсталираш,испробаш,ако ти се допадне оставиш,ако не избришеш.Код неких верзија имаш могућности да преузмеш и подешавања,код неких не.Све у свему,више него једноставно.Што се слушалица тиче,нису ми била потребна никаква додатна подешавања,ни код жичних ни код бежичних,ради нормално.Код жичних се појави иконица слушалица када се убоду.

Kako da rešim problem sa gmail obaveštenjima? Nema push notifikacija samo iz te aplikacije, svaka druga radi u fulu. Zanimljivo je da neće da mi prikaže ni kada uđem u samu aplikaciju sve dok ne bacim swipe na dole, tek tada kao refreshuje i pokaže. Sync je uredni uključen, battery saver isključen, uopšte ne kapiram šta se dešava. Isti problem sam imao i na RN5, ali sam rešio kada sam izbrisao update i vratio app na stock verziju. Sada neće.

Pozdrav,
cinimicse da ima vec neka folija na ekran zalepljena.
hteo staklo da stavim.da li da skidam tu foliju sa ekrana.

Pa ne može staklo preko folije. Naravno da mora da se skine.

Moze staklo preko folije. Ja sam na poco x3 zalepio staklo preko fabricke folije...
Bitno je samo da je staklo malo manje od folije i no problemo

Koristim Redmi Note 8T vise od godinu ipo dana i razmisljam se da ga promenim i uzmem Note 10 pro. Sta mogu da ocekujem or baterije? Na mom je bas dobra baterija, ne mogu da je potrosim :) Da li ima nekih mana koje treba da se spomenu? I kakav je u poredjenju sa Mi 11 lite?

Koliko znam Redmi Note 10 serija ima EIS samo za 1080p video, za 4K nema nikakvu stabilizaciju ali video sam da postoji GCam gde radi 4K EIS.

Aha, to je onda OK, svakako ne snimam 4K:) Hvala

MIUI V12.5.2.0.RKGMIXM upravo se skida, obican redmi note 10

Ima li neko iskustva sa 10s verzijom? Upravo se pojavila u MTS-u, pa vagamo oko kupovine.

Vrh Dno