Šta je novo?

Redmi Note 10 / 10 Pro

Piše, naravno, a i po oznaci modela se zna koji je za EU, ali oni spuste cenu za deset, ili dvadeset evra i prodavac kupca ubeđuje da je sve isto kao i na EU modelu i ljudi koji se ne razumeju jedva dočekaju da im proveruju. A posle im je kasno, kad shvate da je signal lošiji tamo gde je band 20.

Hajdemo onda redom sve da nabrojimo,
ako na kutiji pise EU, tj global,
i u softveru telefona pise isto,
i radi mu ota,
i nema da pise max,
kako onda moze signal da nije u redu ili bilo sta drugo u telefonu?
Zasto bi se taj telefon razlikovao od onog kupljenog bilo gde drugde? Jos uvek ne vidim razlog da ga ne kupim tamo?
Stvarno bih voleo da me neko demantuje jer mi treba valjan razlog da ga ne kupim tamo (jer jesu jeftiniji)?
Ako ovaj telefon ispunjava sve stavke koje sam nabrojao, kako onda moze da bude za indijsko trziste??

Ako ispunjava sve to onda nije za indijsko tržište. Ali ti to ne znaš dok ne odeš i ne uzmeš telefon u ruke, pošto ti oni neće reći da li je indijska verzija, a ako ti kažu, ubeđivaće te da je to sve isto.

Prodaju India model sa 64MP kamerom i nema sve band za sve 4G mreze. Ne fermaju te za garanciju, i da hoce da rese nema delova (a i otkud za India model), kad se zalis nekom udruzenju ne mozes nista jer si kupio bez fiskalnog i podstices trgovinu na sivo. Trazis na KP samo EU model sa 108MP kamerom, imas proverene prodavce.
Bas gledam sad sajtu radnje iz Balkanske ,prvo slovo L...
Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB 6GB dual LTE
Cena: 32.130 DIN
Kamere
Sumarno
4 kamere, foto 108Mpx, video foto 8Mpx
glavni senzor 58mm² (9.3x6.2mm)
selfi kamera rupa u ekranu (Hole)

Utoj radnji na slovo L, uzimam već četvrti telefon i to što tažim, naravno i dobijem... Ne sumnjam da nekima i pokušaju da uvale, ali ja nisam imao takva iskustva.

Ja kupujem u toj istoj radnji, pa mogu reći "porodično". Ja mislim da mi je ovo 6-a kupovina i nikad problema. I još uz to mi salju i brzom postom. Samo jednom sam bio licno i upoznao jednu od zaposlenih osoba. Odlicno iskustvo, profesionalizam i ljubaznost. Na nekim forumima sam citao negativne komentare ali moje iskustvo sa njima je za svaku pohvalu. Zbog toga sam bio uporan u prethodnim postovima jer sam trazio PRAVI razlog zasto ne kupiti tamo ali izgleda da je samo, "čuo sam, itd..."
U svakom slučaju svako ima pravo izbora, naravno,svako odlučuje gde ce u kupovinu...

Ne mogu da pronadjem sve modele na netu ali koliko sam uspio da izbrojim Xiaomi je u prvih 10 mjeseci ove godine izbacio preko 30 Mi,Redmi i Poco modela :) Znaci,jos im je ostalo dva mjeseca da obesmisle kompletnu mobilnu industriju i dobar ukus.

Polako se zahuhtava.
Kaže da bi Redmi note 11 obični trebao ponuditi veliko poboljšanje u odnosu na prethodnika, po pitanju kamere. Omnivisionov senzor, dosta veći od starog (sadašnjeg). Ne zna se da li važi i za pro model.

Hajdemo onda redom sve da nabrojimo,
ako na kutiji pise EU, tj global,
i u softveru telefona pise isto,
i radi mu ota,
i nema da pise max,
kako onda moze signal da nije u redu ili bilo sta drugo u telefonu?
Zasto bi se taj telefon razlikovao od onog kupljenog bilo gde drugde? Jos uvek ne vidim razlog da ga ne kupim tamo?
Stvarno bih voleo da me neko demantuje jer mi treba valjan razlog da ga ne kupim tamo (jer jesu jeftiniji)?
Ako ovaj telefon ispunjava sve stavke koje sam nabrojao, kako onda moze da bude za indijsko trziste??
Jei li uopšte pogledao malo na netu pošto si dobio odgovor ili samo pišeš da bi trošio tatstauru?
Znači nije teško, odmah izlazi pretragom, India model je 64MP, Pro Max ni nema EU takođe.

To nisu isti telfoni, piše lepo i na kutiji da je India, piše i 64MP kamera. Neki od njih imaju i sa 108MP kamerom ali druga cena, zavisi od radnje.
Lepo pogledajte i to najbolje porodično i informišite se porodično pre kupovine, ali i pre pisanja ovde čisto da se nešto napiše porodično.

Ja kupujem u toj istoj radnji, pa mogu reći "porodično". Ja mislim da mi je ovo 6-a kupovina i nikad problema. I još uz to mi salju i brzom postom. Samo jednom sam bio licno i upoznao jednu od zaposlenih osoba. Odlicno iskustvo, profesionalizam i ljubaznost. Na nekim forumima sam citao negativne komentare ali moje iskustvo sa njima je za svaku pohvalu. Zbog toga sam bio uporan u prethodnim postovima jer sam trazio PRAVI razlog zasto ne kupiti tamo ali izgleda da je samo, "čuo sam, itd..."
U svakom slučaju svako ima pravo izbora, naravno,svako odlučuje gde ce u kupovinu...
Da li ste imali neki problem pa su ljubaznost i profesionalnost tada došli do izražaja ili je to bilo samo pri kupovini?

hahahahaha, srećom nisam ni jednom, ali sam bio u radnji kada su druge mušterije imale reklamacije. Nije bilo ni najmanje neprijatno, moram da priznam!

Pitanje nije bilo upućeno vama, a ne znam ni šta je smešno. Bio sam i ja na x mesta gde je neko iznosio reklamaciju. Svi su bili prijatni. Ali ne znam kako su te reklamacije rešene. Vi znate?

Ne smejem se što pitanje nema rezona, baš naprotiv! Svi su sigurno ljubazni kada treba da prodaju, ali najčešće i ne, kada imaju neku obavezu... Doduše sa radnjom na L koja se spominje, lično nisam imao reklamaciju, ali malo što sam video, nije mi delovalo da beže od obaveze za garancijom. Nude godinu dana, samo da se zna

Da li ste imali neki problem pa su ljubaznost i profesionalnost tada došli do izražaja ili je to bilo samo pri kupovini?
@maxy uvek je sve bilo ok. Ja mislim da od 2014-5 kupujem kod njih. Iz pomenute prodavnice su mi uvek slali telefone brzom postom i za mene i za clanove porodice. Jednom samo sam bio kod njih u kupovini i to je to jer nisam iz bg. Culi smo se puno puta i sada se vec znamo posle svih ovih godina po imenu i prezimenu i i dalje imamo lepu saradnju. Hocu reci nismo vise na dobar dan i doviđenja vec razgovor je prisniji 😊. Pa zar bih opet porucivao kod njih da nije tako? U svakom slucaju, da bih prekinuo bespotrebnu raspravu, javicu se kad mi stigne i ovaj telefon od njih da podelim utiske.

Samo da se prijavim da sam od pre neki dan postao ponosni vlasnik Redmi note 10 pro. Iskoristio sam pravo da ga preko firme uzmem za oko 100 evra doplate. Sjajan je telefon, oduševljen sam. Odmah sam počeo da zovem ljude da vidim da li ima taj problem sa proxy senzorom, ništa... Sve radi kao sat!

Ovaj model po meni nije za osnovnu redmi seriju. Kvalitetniji je...i to dosta. Pošto imam i poco x3 nfc, mi 9t i poco f1, ovaj mi je postao miljenik broj 1.
Bravo Xiaomi.

Samo da se prijavim da sam od pre neki dan postao ponosni vlasnik Redmi note 10 pro. Iskoristio sam pravo da ga preko firme uzmem za oko 100 evra doplate. Sjajan je telefon, oduševljen sam. Odmah sam počeo da zovem ljude da vidim da li ima taj problem sa proxy senzorom, ništa... Sve radi kao sat!

Ovaj model po meni nije za osnovnu redmi seriju. Kvalitetniji je...i to dosta. Pošto imam i poco x3 nfc, mi 9t i poco f1, ovaj mi je postao miljenik broj 1.
Bravo Xiaomi.
nemas problem sa proximitijem? pa preko 100 tel oko mene ima, blago tebi zaista.

Postoji li model osim NOVE MI serije da NEMA problem sa proximity senzorom?Pitam za ženu pošto ću ja Xiaomi kupiti kada mi se ponovo budu igrale igrice..

nemas problem sa proximitijem? pa preko 100 tel oko mene ima, blago tebi zaista.
Kako to preko 100? Jel radis u prodavnici telefona pa si prodao 100 komada i njih 100 se žalilo ili poznaješ 100 ljudi koji ga imaju i njih 100 imaju ovaj problem? 🤔 Bas me interesuje posto i ja planiram da ga kupim. Ako je to istina odustajem od kupovine? 😞

Proximity je problem na ovom telefonu kao i ekran, obrati pažnju na te stavke...
Može da se desi da je sve ok..a može i da ne bude baš ok...

Zdravo svima! Koliko vidim na sajtovima domaćih operatera, Xiaomi Redmi Note 10 Pro je uklonjen iz ponude. Zna li neko nešto više o ovome? Ne vidim razlog uklanjanja kada se već toliko dobro pokazao.
Pre jedno mesec dana, obišao ja te sajtove i naišao na ovaj telefon kod mog operatera, i odmah sam znao da ću njega uzeti. U međuvremenu me uhvati izolacija, ne stignem da ga uzmem i sad vidim da ga nema... Razočaranje...

Kako to preko 100? Jel radis u prodavnici telefona pa si prodao 100 komada i njih 100 se žalilo ili poznaješ 100 ljudi koji ga imaju i njih 100 imaju ovaj problem? 🤔 Bas me interesuje posto i ja planiram da ga kupim. Ako je to istina odustajem od kupovine? 😞
Zapravo i vise od 100. Firma je kupila, i svi kukaju, ali nema ni jednog da nema taj problem i da obrazima ne popalimo popa stvari na telefonu. Lampaz BT, net, call record, ili mutiramo. Telefon kao telefon je super, ali proxy je jeziv. Namestio sam da ekran gasim na power dugme i onda kad pozovem nekog zakljucam ekran pa pricamo :) smesno u 2021.

Мој примерак нема тај проблем са сензором,увек се угаси дисплеј кад разговарам и примакнем телефон.А немам проблем ни са екраном, стварно је прва лига у тој класи.

Evo bio i ja, kažu mi da je sklonjen iz ponude pošto se nije dobro pokazao 🤨

Ja u početku nisam imao problem sa proximity senzorom, ali zadnje vreme sve češće zeza. Možda utiče to što sam promenio fabričku foliju, bem li ga.

Kazu da hoce da zeza zastitno staklo ako se zalepi mnogo blizu senzora. Meni na mi 9 lite u sredini je noch i kad stavim staklo koje je u sredini useceno na "V" radi super, a cim stavim staklo punchole isto mi svetli ekran tokom razgovora. Može da se proba neki dan ekran bez stakla ili sa staklom a da nije na punchole...?

mene zeza senzor za svetlo
kada sam napolju pa uđem u npr auto ekran se totalno zamrači da nmg ništa da vidim

I ja pitao kod mog operatera, kaze rasprodali su sve... ☹️

Sacekaj jos dva mjeseca, uskoro ce Redmi note 11 (predstavljanje bi trebalo biti prije 11. novembra).
Mada ako hoces Gcam i Romove onda ti je mozda bolje 10ku uzeti, jer ce 11ka mozda biti samo Mediatek.

Ne bih Mediatek, citao sam o njima da ih vise ima da nisu dobri nego da jesu, da se greju, da crkavaju itd. Ali verovatno da ima ljudi kojima sljaka dobro. Opet cu radije 10 pro...
A vise ne mogu da cekam baterija na ovom mom fonu posle dve godine je gotova. Do 14 sati je vec na 50% i to bez muzike, samo malo serfovanja, razgovora, sms-a...

Vrh Dno