Šta je novo?

Redmi K30/K30 Pro

OnePlus će biti kod operatera u Srbiji, ima garanciju, ima servis, isto i u celoj EU.
Nalazi se kod svih operatera u SWE.

Sa druge strane za Xiaomi niko nije čuo, Xiaomi Sverige obajavi na tviteru neku vest i dobije 3-4 lajka. :)

OnePlus I Xiaomi nisu za poređenje.
Xiaomi je interesantan u cenovnoj kategoriji do 400€, a i tu je dobio opasnu konkurenciju od iste firme kojoj pripada OnePlus (realme 6 i realme 6 pro).
Druze, u najmanju ruku gresis. Neko ti rece gore, pogledaj samo lanac mi store radnji po Evropi, da ne pricamo o broju prodatih jedinica...

OP pravi dobre telefone, ali i oni i xaiomi su se po meni malo zaigrali, nema mesta za toliko skupih flagship-ova. Mozda jos jedna firma uz ove dve i to je to. Glavna prednost OP u odnosu na mi seriju je softver, oxygen je bolji skin. Ovo ostalo je tu negde, ali mislim da sa ovim cenama obe firme nista epohalno nece uraditi van Kine. Koliko ti imas ljudi kao mi, da prate sve te telefone i da znaju u sitna crevca specifikacije i sl. Pa mozda 5% od ukupnog broja potrosaca, a sada ti nekom random liku da treba da kupi po skoro istoj ceni OP ili mi seriju, ima samo da se nasmeje i da bira izmedju samsunga ili apple-a.

Nadam se da ce redmi serija da zadrzi ovaj cenovni rang. Ja ocekujem sl nedelje da mi stigne mi9t, za nas kojima brend nije bitan, ovakvi telefoni su odlicni, malo doteras softver, neki ROM, gcam...

Realme isto je tu negde, samo nemaju prodju kod operatera jos uvek, bilo bi dobro da redmi dobije takmaca u toj srednjoj seriji, sto se mene tice neka rokaju oni crne mi seriji i OP 8 koliko hoce...

Ja i dalje ne znam koja je poenta komentarisanja cena i dostupnosti i nakon toga uzimanja u obzir svega toga,na severu Evrope, zapadu, istoku, u centru, u US, na Mesecu, Marsu.....

Najavljen K30i, jeftiniji model. Nastavljaju praksu stancovanja modela do iznemoglosti :d

Elem, 48MP kamera umesto Sony imx 686 na K30 i pretpostavka Mediatek Dimensity 800 cip, sto bi ovaj telefon ucinilo najjeftinijim 5G modelom, najavljena cena oko 250$.
Uz to naletoh na leak da spremaju jos jeftiniji 5g model za tipa 220$ za jun, i kao to bi mogao biti telefon RN9 serije. Ja nesto mislim da bi super bilo da to bude Mi A4, to je termin izlaska telefona A serije uvek bio, zadrze taj dimensity 800, izbace 120hz, stave 90h, (daj boze) i teraj ;)

Neka naprave bolje neki K30T Pro. :d K30 Pro Zoom + 90hz Amoled + stereo zvučnici pa da se kupuje to na jesen za ~400e na kp.

Ma kakav mediatek, ko će to da uzima. :)

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Ja imam Mediatek na Redmi Note 8 Pro, kida kako radi...ima i gcam, baterija radi dobro...popravili su se... :D

Svi pricali za AMD da je krs na laptopovima, evo sad izbacili Ryzen 4000 seriju, razvalili intel i sto se tice stedljivosti i brzine i cene...meni nije birno da li pise mediatek ili snapdragon..ako nudi sve bolje u odnosu na konkurenciju, to cu uzeti... :)

Upravo ovaj dimensity 800 kao i 1000/1000L su potencijalno bombe za srednji u budget segment u najavi.

Ovaj K30i bi mi mogao biti interesantan ako izbace pilulu napred i stave jednu rupicu, uz 90hz obavezno.

90Hz je postala jedna od najtraženijih stvari, ali verujem da nije bez razloga. Sledeći telefon će mi imati to sigurno, a do tada ovaj samo neka gura boze zdravlja. :)

Ne čitam novine. Što da ga dele džabe? Je l sam napisao sad da košta ili za 4-5 meseci? Koliko padne cena Xiaomi telefonima nakon par meseci od izlaska? 30-40%. Nabili su cene kao da imaju vrhunske uređaje, a nemaju. Kao potencijalni Poco F2 ne bi trebao da košta više od 500$ ako planiraju da naprave neki uspeh.
K30 Pro Zoom je odličan, da ima 90hz ekran i stereo zvučnike bio bi bolja kupovina od OP8.

Ja ne znam da li ljudi uopste shvataju da 5g nece doneti apsolutno nikakvu razliku u koriscenju telefona, ni sada, a ni za 5 godina.

Jednostavno toliki protok na mobilnom uredjaju je prakticno beznacajan, osim za bas specificne namene.

Jedina stvar na telefonima koja je prehajpovana vise od kamere, beskorisni 5g.

Da postoje flat internet paketi, pa i da razumem, pa da torrentujes sa telefona. Ovako mi nema smisla, meni makar.

Da postoje flat internet paketi, pa i da razumem, pa da torrentujes sa telefona. Ovako mi nema smisla, meni makar.

Da, to bi bilo idelano, ali mislim da to nikada nece biti omoguceno, upravo zbog toga. Mislim da ce pojedini servisi imati flat samo za sebe, recimo youtube ili netfliks, i da ce to biti maksimum.

Ma jok, da sve vreme drnda torrent u pozadini, autonomija bi bila bas losa, a i baterija bi propadala mnogo brze.

Bukvalno ne vidim ni jednu svrhu 5g mreze sto se mobilnih telefona tice, bar ne u iole skorije vreme.

Tako se isto pričalo i za 4G. ;)
Sve ima svoje prednosti i mane. Da nema tog 4G-a danas ne bi mogao da budeš na video pozivu sa 10 osoba sa minimalnom latencijom, da gledaš FHD/2K/4K video klipove na telefonu, da koristiš kućni net pakete itd. VoLTE takođe bitan aspekat(doduše nema ga kod nas još uvek).
Za 5 god će se mnogo toga promeniti, do tad će doći i 6G. Svakako potreba za velikim protokom i niskom latencijom raste iz dana u dan.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Ja imam Mediatek na Redmi Note 8 Pro, kida kako radi...ima i gcam, baterija radi dobro...popravili su se... :D

Svi pricali za AMD da je krs na laptopovima, evo sad izbacili Ryzen 4000 seriju, razvalili intel i sto se tice stedljivosti i brzine i cene...meni nije birno da li pise mediatek ili snapdragon..ako nudi sve bolje u odnosu na konkurenciju, to cu uzeti... :)
Kako je moguce imati gcam na mediatek. Prvi put cujem. Molim te daj link da skinem aplikaciju

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Evo i Krisov video za K30 Pro...uzeo ga za sebe, tako da valja...xD

Specifikacije su super, manjka samo veci refresh rate display-a.
Prica se da ce Poco F2 biti rebranded K30 Pro bez 5G i sa boljim displayem(90 ili 120hz), to se ceka.
Ako bude sa poboljsanim displeyem prelazim na njega direktno, ako pak ostane sa istim onda idem na K20 Pro.

Ako stvarno ubace 90HZ, e to je onda vec prava prica. Onda neki ekvivalent K30 Pro bi mi bi itekako interesantan za kupovinu, skoro pa idealan fon za mene, zoom me ne zanima nikad nista ne snimam, a i 3x opticki zoom mi je svakako nesto bez cega mogu da zivim, da ne kazem da mi ne treba apsolutno. Idealan bi bio K30 da je sa sd 765g ili sd 730 kao sada ali sa pop up kamerom i amoled 90hz, ali avaj....
Msm i ovako su K30 Pro/K30 Pro Zoom value sampioni medju fonovim vise klase (makar po cipu unutra), ali realno u odnosu na K20 Pro/Mi 9T obican K30 Pro nije doneo nista bitno. Tu sd 865 i imx 686 ne racunam uopste kao upgrade ili novinu, to je normalan, logican sled nakon sd 855 i imx 586 u odnosu na proslu godinu, dakle novi cip i senzor za novu godinu, nista revolucionarno ili epohalno novo. A cena otisla gore za 60-70e u Kini (ovde pitaj boga sta ce tek biti), zbog cega? Zbog gimmick-a zvanog 5G.....Ok Zoom ima OIS i opticki zoom, to je novo, ali to nije naslednik K20 Pro i cena mu je jos 100e u odnosu na K30 Pro, znaci 160-170e vise nego sto je K20 Pro bio na launchu.

Ako nista najzad, najzad 64GB nije pocetna opcija za memoriju....Malo je smesno da telefoni od 200 i 400e imaju pocetnu konfiguraciju sto se tice interne memorije, a to smo imali prosle godine sa Xiaomi-em za slucaj.
Dobro sad kad su se malo slegle stvari posle Mi Note 10 i K30 koji su bili meh (ovaj prvi i gore od toga), a onda preskupi Mi10/Mi10 Pro (za ono sto nude), izbacili su Redmi Note 9S(Pro) i K30 Pro/Zoom koji su super.

Poslednja izmena:
To inja sad gledam, dve solucije bi bile korektne:

Puste kao 4G i spuste cenu, onda bi realno bio nesto kao refresh Mi9T Pro. Nista specijalno...
Puste kao 4G, zadrze ovih 460-470e cenu i dodaju 90hz, kao meni bolja varijanta i pored vise cene.

Kazu da je sd865 skuplji pa otuda i te vece cene od proslogodisnjih modela.

To inja sad gledam, dve solucije bi bile korektne:

Puste kao 4G i spuste cenu, onda bi realno bio nesto kao refresh Mi9T Pro. Nista specijalno...
Puste kao 4G, zadrze ovih 460-470e cenu i dodaju 90hz, kao meni bolja varijanta i pored vise cene.

Navijam za drugu opciju \o/

Za Zoom se jos nista ne zna, izgleda da nece ni biti globalne verzije.

Šteta što su običan zakinuli za OIS, to mi je najveća mana. Ako bi ubacili u Poco 2 OIS i 90hz Amoled i da ga predstave kao 4g to je to, kupujem na jesen. IPS ne mogu da gledam, koliko god da je dobar.

Ja sve nesto mislim da ce slepci samo izbaciti 5g i to je to.

5g najbesmislenija stvar na telefonu. Za 3-4 god i ajde, sad nema šta da traži na telefonima. Bolje da su mu ubacili 90hz Amoled nego 5g glupost. Ništa, čekamo pa ćemo videti.

Vrh Dno