veljkoka
Slavan
- Učlanjen(a)
- 15.07.2009
- Poena
- 445
Druze, u najmanju ruku gresis. Neko ti rece gore, pogledaj samo lanac mi store radnji po Evropi, da ne pricamo o broju prodatih jedinica...OnePlus će biti kod operatera u Srbiji, ima garanciju, ima servis, isto i u celoj EU.
Nalazi se kod svih operatera u SWE.
Sa druge strane za Xiaomi niko nije čuo, Xiaomi Sverige obajavi na tviteru neku vest i dobije 3-4 lajka.
OnePlus I Xiaomi nisu za poređenje.
Xiaomi je interesantan u cenovnoj kategoriji do 400€, a i tu je dobio opasnu konkurenciju od iste firme kojoj pripada OnePlus (realme 6 i realme 6 pro).
OP pravi dobre telefone, ali i oni i xaiomi su se po meni malo zaigrali, nema mesta za toliko skupih flagship-ova. Mozda jos jedna firma uz ove dve i to je to. Glavna prednost OP u odnosu na mi seriju je softver, oxygen je bolji skin. Ovo ostalo je tu negde, ali mislim da sa ovim cenama obe firme nista epohalno nece uraditi van Kine. Koliko ti imas ljudi kao mi, da prate sve te telefone i da znaju u sitna crevca specifikacije i sl. Pa mozda 5% od ukupnog broja potrosaca, a sada ti nekom random liku da treba da kupi po skoro istoj ceni OP ili mi seriju, ima samo da se nasmeje i da bira izmedju samsunga ili apple-a.
Nadam se da ce redmi serija da zadrzi ovaj cenovni rang. Ja ocekujem sl nedelje da mi stigne mi9t, za nas kojima brend nije bitan, ovakvi telefoni su odlicni, malo doteras softver, neki ROM, gcam...
Realme isto je tu negde, samo nemaju prodju kod operatera jos uvek, bilo bi dobro da redmi dobije takmaca u toj srednjoj seriji, sto se mene tice neka rokaju oni crne mi seriji i OP 8 koliko hoce...