Šta je novo?

Redmi K30/K30 Pro

U Kini se zna cene, ali se jos ne zna kada ce globalna vrerzija i koliko ce da kosta :)

Xiaomi Redmi K30 Pro / K30 Pro Zoom - uporedni test autonomije i brzine punjenja

Xiaomi Mi 10 Pro (5G) | 6.67" AMOLED | 19.5:9 1080x2340 90Hz | Snapdragon 865 (7 nm+) | Fast charging 50W | 4500 mAh battery
Xiaomi Redmi K30 Pro (5G) | 6.67" AMOLED | 20:9 1080x2400 60Hz | Snapdragon 865 (7 nm+) | Fast charging 33W | 4700 mAh battery
Xiaomi Redmi K30 Pro Zoom (5G) | 6.67" AMOLED | 20:9 1080x2400 60Hz | Snapdragon 865 (7 nm+) | Fast charging 33W | 4700 mAh battery
Xiaomi Black Shark 3 Pro (5G) | 7.1" AMOLED | 19.5:9 1440x3120 90Hz | Snapdragon 865 (7 nm+) | Fast charging 65W | 5000 mAh battery
Huawei Mate 20 X (5G) | 7.2" OLED | 18.7:9 1080x2244 60Hz | Kirin 980 (7 nm) | Fast charging 40W | 4200 mAh battery
Realme X2 Pro (4G) | 6.5" AMOLED | 20:9 1080x2400 90Hz | Snapdragon 855+ (7 nm) | Fast charging 50W | 4000 mAh battery

DhTcv9l.png

Odlican telefon, samo da dodje globalno i da ga ne zakinu kao na Mi 10 :D

Moja procena kad stigne do nas i na KP,startovace sa cenom od nekih 500-550e..Sto je ok,a padace cene posle par meseci..Parnjak ce mu biti OP7pro..

Za te pare treba da ima 90hz displej. Ali su ga zakinuli inače bi se Mi 10 još manje prodavao. Mada ko bi ga i kupio kad je ružan i preskup za ono što nudi.

Nema ni iPhone 90hz pa kosta duplo. Ja merkam Zoom, nadam se da ce doci kod nas.

Iphone je nebitan, mali broj ljudi koji koriste Apple "ekosistem" nemaju drugog izbora, za ostale nije relevantan izbor.

Eno za 400$ (u Evropi verovatno 500e) izbace telefon sa 4.7" 720p ekranom, dizajnom iz 2008 godine, 1800mAh baterijom, ljudi presrecni [emoji23]

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Ne bitan je i 90Hz ekran, mislim bitan je kod onih skinova, telefona koji oduvek stucaju prilikom rada. Ovi koji ne stucaju nema nikakve svrhe 90hz

Ma jeste baš nema svrhe da fluidno skroluješ. Koji god skin da imaš primeti se 90hz.120hz je preterano, 90hz je sasvim dovoljno. Da ovaj ima 90hz ko bi kupovao Mi 10 onda.

Nikad nisam imao problem ni sa skrolivanjem ni sa igricama. 90hz je bonus, nije nesto bez cega se ne moze.

Upravo to. Nikad problem sa skrolom sve savrseno glatko. Probao 81hz mod. Nisam primetio razliku. Obrisao sam mod.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Tako sam i ja mislio, dok nisam prvi put uzeo ortakov op7 pro u ruke....90hz/120hz mi je istog momenta postalo najvazniji aspekat telefona.

Dobro, to je naravno licna prederencija.

Svako ima posebne zelje. Meni je bitno da je fluidan i da ima dobar CPU, nekom ekran i hz, nekom stereo i IP rejting.... sto ljudi sto cudi :)

Tako sam i ja mislio, dok nisam prvi put uzeo ortakov op7 pro u ruke....90hz/120hz mi je istog momenta postalo najvazniji aspekat telefona.

Dobro, to je naravno licna prederencija.
Da je refresh rate nebitan moze reci samo neko ko nikada nije koristio 90+ Hz monitor/telefon. Ja sam prelaskom sa 60Hz monitora na 75Hz primetio drasticnu razliku, koristio sam i na 144Hz, to je druga prica skroz.

Na telefonu je to pogotovo znacajno jer je sve animirano, vecinu vremena se izvrsava neka animacija.

SD 730 + 120Hz amoled je bolja kombinacija od SD 865 i 60Hz, nema teoretske sanse da je sirova snaga flagship chipseta potrebna za 2d animacije.

Sent from my MI 9T using Tapatalk

Poslednja izmena:
Upravo.

Kad smo se vec dohvatili monitora za poredjenje, 144hz za najobicnije taskove po desktopu cini cuda, ostao sam bez teksta...Po istom principu i telefonu sa visim refreshom, svi se uhvate odmah za igre, a ne kapiraju koliko ti znaci za prakticno sve sto radis na telefonu osim fotografisanja.

Poslednja izmena:
Niko nije rekao da nije bolji prikaz na 144hz nego na 60hz, bitno je da lepo radi i na ovih 60hz tolike godine. K30 Pro Zoom je po meni skoro pa savrsen, samo da se pojavi kod nas i da ne preteraju mnogo u odnosu na cenu iz Kine :)

Da skoro pa savrsen, ali meni bi pet puta bolje bilo da nem 5g modul, krajnje neupotrebljiv, i umesto toga 90hz. Et o bi bila fantazija, ovako u odnosu na k20 pro dodali samo OIS,
dobro to nije samo ali eto. SD 865 i IMX 686 su valjda normalan sled za sledecu godinu....
O obicnom pro modelu da ne pricam.

I meni 5G nije sada bitan, po meni bolje da je imao stereo zvuk ali dta da se radi. K40 ce nadam se sve ovo da ima ;)

K40 ako sve to bude imao imace i cenu od 1000e, a mi 11 ce biti 1500e, kako su bratici krenuli :d

Regulisace sve to trziste. Ne moze da ima 10 firmi na trzistu koje mogu da naplacaju svoje modele 1500€. To mogu samsung i apple, eventualno sony. Uvek ce se naci neki dobar telefon iz srednje klase na solidnom popustu i firma koja ce da proizvodi takve telefone. Ne moze ovo u nedogled da ide. Po meni su telefoni probili gornju granicu cena i da ce par ovih firmi da ljosnu kao LG ili ce da primoraju apple i samsung da koriguju cene sto bi bila bolja solucija pa da imamo jaku trzisnu utakmicu.

Ko ce iole normalan da uzme mi10 za 1000€. Ili ovaj OP novi. Niti imas garanciju, niti servis. Ok, ne kazem ja nista za kvalitet, ali ako recimo OP hoce da naplati telefon 1000€ mora da ima mrezu operatera i servisa. Dibim se ljudima koji daju 700-800€ kesa i zavise od dobre volje preprodavca sa KP.

OnePlus će biti kod operatera u Srbiji, ima garanciju, ima servis, isto i u celoj EU.
Nalazi se kod svih operatera u SWE.

Sa druge strane za Xiaomi niko nije čuo, Xiaomi Sverige obajavi na tviteru neku vest i dobije 3-4 lajka. :)

OnePlus I Xiaomi nisu za poređenje.
Xiaomi je interesantan u cenovnoj kategoriji do 400€, a i tu je dobio opasnu konkurenciju od iste firme kojoj pripada OnePlus (realme 6 i realme 6 pro).

Poslednja izmena:
^^ Pa OP ima mrezu operatera i servisa u USA, koliko znam (uzeo USA za primer). Sigurno im je to trziste bitnije nego nase?
^Ako gledamo nase trziste, sve vise i vise Xiaomi telefona vidjam na ulici (budzet varijante, mada vidjao i Mi seriju).
Dok OnePlus vrlo retkoo.
A i globalno mislim da su ljudi vise culi za Xiaomj nego za Oneplus?
I mene zanima sta ce i kako biti na trzistu telefona, ako se ovako nastavi haos...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

OnePlus će biti kod operatera u Srbiji, ima garanciju, ima servis, isto i u celoj EU.

Sa druge strane za Xiaomi niko nije čuo, Xiaomi Sverige obajavi na tviteru neku vest i dobije 3-4 lajka. :)

Xiaomi je interesantan u cenovnoj kategoriji do 400€, a i tu je dobio opasnu konkurenciju od iste firme kojoj pripada OnePlus (realme 6 i realme 6 pro).

Sto nisi onda na nekom SWE forumu?

prim.out. Moderatori slobodno ban ako mislite treba da dobijem, nisam vise izdrazao, jer lik nije realan vise....

^^ Pa OP ima mrezu operatera i servisa u USA, koliko znam (uzeo USA za primer). Sigurno im je to trziste bitnije nego nase?
^Ako gledamo nase trziste, sve vise i vise Xiaomi telefona vidjam na ulici (budzet varijante, mada vidjao i Mi seriju).
Dok OnePlus vrlo retkoo.
A i globalno mislim da su ljudi vise culi za Xiaomj nego za Oneplus?
I mene zanima sta ce i kako biti na trzistu telefona, ako se ovako nastavi haos...

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Pa to je istina, cena je naravno glavni faktor.
Ja sam prvi mojima uzeo Xiaomi Note 7 jer je jeftin i njima bolje ne treba.
Za globalno se već ne bih složio.
Sve u svemu 1000€ za neki xiaomi mi je i dalje nerealno.

@djokosrb Opušteno!

Poslednja izmena:

Jel si ti svestan da je Xiaomi pocetkom prosle godine ima 50ak Mi Store-a u Evropi, sad ih ima oko 150.
Sto se tice Srbije, ima Xiaomi telefona kod operatera, ne svih, ali dobro...evo kod mene u kuci svi imamo Xiaomi telefon, nas 5oro.
Mislim da ne znam nijednu osobu koja ima Oneplus, dok znam brdo koji imaju XIaomi...Kao sto rekoh, Xiaomi je popularan i u Evropi, verovatno ih ima i kod njihovih operatera...ok, spomenuo si Svedsku, mozda tamo nema, ako kod ostalih sigurno ima.
Xiaomi je 4 proizvodjac telefona u svetu i pored toga, proizvode masu drugih stvari i prodaju, tako da ne verujem da ce OnePlus, da ih prevazidje, narocito ne sa telefonom koji kosta 800+ evra, dok Xiaomi ima telefone od 80 do 700-800e... :)
Oneplus je odlican, ali i on kao i Xiaomi pokusava da se progura dok Huawei nema google servise...videcemo ko ce od te dve firme bolje da prodje.
Svakako je Oneplus 8 Pro bolji od Mi 10 Pro, za koliko, ne znam, ali Xiaomi ima prednost u srednjem segmentu, kao i u budzetskim varijantama... :)

Pa sad ne znam kakva je situacija u Svedskoj, ali u Francuskoj, Spaniji, Italiji ljudi vise kupuju Xiaomi. OnePlus jos nisam video niko da nosi ( ne kkazem da niko ne kupuje OP) Xiaomi sam video mnogo puta.

Npr moja mreža, Telenor već ima OnePlus 8 Pro https://www.telenor.se/handla/mobiler/

Takvo je stanje i u prevozu, Samsung, Huawei, Apple, OnePlus, ponegde se provuče HTC, LG, Sony.

Xiaomi Mi Note 10 je dostupan od skora kod drugih operatera i to je to.

Poslednja izmena:
Verujem to je verovatno tako tamo na severu. U ostatku Evrope je to ipak malo drugacije, i Xiaomi se vise prodaje (Poljska, Grcka, Madjarska, Italija, Spanija, Francuska ) to su drzave za koje ja znam da se sigurno vise prodaje xiaomi od OnePlus-a

Vrh Dno