Šta je novo?

Red Dead Redemption 2 PC

• Začetnik teme Začetnik teme Leon4
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Зато се мени јако свидео РДР2.
Не морам да идем праволинијски, да решавам мисију за мисијом.
Овде се делимично могу бирати мисије, и споредне мисије. Већ пар дана решавам квестове, скупљам биљке, крзна, рибе, продајем, надограђујем.

Мада ми са тим квестовима не иде баш како сам замишљао. 😀

Волим тај отворени свет, Far cry, S.T.A.L.K.E.R.

Ogroman broj ljudi voli dobru pricu i skriptovane misije, inace ovakve igre, a pogotovo neke linearne ne bi bile toliko uspesne...takodje ljudi vole i nelinearno, igre bez prica, igre sa slobodom, sa boljom gameplay mehanikom, inace igre poput Elden Ringa, Crimson Desert i slicnih ne bi bile toliko popularne.
Nije jedno lose zato sto je nesto drugo dobro, mogu obe stvari biti jako dobre, pa kome se sta svidja.
Ja sam u RDR2 uzivao, ali mi to nije ni blizu top 10 igara.

Ja sam u RDR2 uzivao, ali mi to nije ni blizu top 10 igara.
Naravno, sve je to stvar ukusa, subjektivnog osećaja, pa i toga koliko igrač ima godina, status i okruženje. Ja, po svom subjektivnom ukusu, mislim da je RDR 2 najbolja igra ikada napravljena, od kada se pojavila na PC nije prošao dan ( ako sam kući ) da je ne odigram makar sat vremena dnevno i, što je nešto što ni sebi ne mogu da objasnim, ni jednog trenutka mi nije dosadila. Ali to je samo moj lični utisak, jer volim kad dođem s posla da je uključim, malo tumaram, malo lovim, pa onda odradim neku misiju ili sajd kvest, pa onda opet malo lova, malo, blaga, malo konja, malo ribolova, ono opušteno bez stresa, to je, meni lično, potrebno. Iako sam kao klinac bio zaražen sa onim originalnim Duke Nukem, Unreal, Hexen i Doom 2 iz devedesetih, danas ni u ludilu ne mogu da zamislim da dođem s posla i uključim igru u kojoj ću da tamanim svaki pokretni piksel na ekranu. Nekako sam u dobu u kom mi igre sa dobrim pričama najviše odgovaraju, a sve su makar delimično RPGovi, kao što su Witcher 3, Knights of the Old Republic, Baldurs Gate ( svi delovi ), Expedition 33, Ghost of Tsushima...
Ima igara za svačiji ukus i poštujem ovo što je @Xepoj87 napisao da mu je igra OK ali da mu nije među omiljenima. Stvar ukusa. Ima more igara koje se meni nisu svidele, nisu mi legle, ali ne želim da nekoga ubeđujem da ne valjaju zato što meni ne odgovaraju, pa kad naletim na post nekog troglodita koji napiše da je neka igra bezveze, jer se, eto, njemu ne sviđa, da mi je da nađem tog razmaženog trola i da mu objasnim par stvari... 🙂 🙂
Šala, naravno.

Odigrao sam PC port keca, pa da ostavim utiske dok su sveži.

Dobra je igra, ali daleko od GTA kvaliteta po mom mišljenju. Priča je odlična i kraj i konačni rasplet su sjajno napisani. Marston je odličan lik, a ima i nekoliko sporednih koji su baš dobri, pa je šteta što nisu dovoljno razrađeni. Dobar je prikaz Divljeg zapada, sjajne su razlike između naselja različite razvijenosti, grafika je odlična za vreme kada je igra izašla, pejzaži su fenomenalni na mnogim lokacijama, zvuk i minimalistička muzika su odlični...

Sa druge strane, glavne i skoro sve sporedne misije su dosta repetitivne, većina sporednih likova je nezanimljiva, a oni dobri su ostali nedorečeni ili su prekratko u igri (npr. tip koji vadi mrtve iz grobova). Mnogo je praznog hoda. Cut scenes su prekratke, a vreme izlaska igre nije opravdanje, jer su već pre toga postojali VC, SA i IV kao igre sa fenomenalnim pričama i prejakim cut scenama. Posebna zamerka za glavne misije je to da su jako kratke i jednostavne i uglavnom više vremena treba da se negde dojaše nego da se pobije 20 neprijatelja.

Kockanje je najzabavnija sporedna stvar u igri, posebno Liar's Dice i dođe mi da to igram satima.

Možda bi utisak bolji da nije srednjeg dela igre u Meksiku koji je baš dosadan u odnosu na prvi i treći.

Sve u svemu, zadovoljan sam što sam je konačno odigrao, ali sam očekivao više.

7.5/10

I ja sam je skoro prešao, ugrabih 50% sniženje na PS store. Dobra je igra u suštini, ali je realno vremešna, i nakon RDR2 ne ostavlja baš neki utisak. Šta ćeš, trebalo ju je igrati prije 15 godina 😁
Da, prvi i treći dio su ok, a pobunjenici malo smaraju. Pogotovo treći dio mi se sviđa, na trenutke baš podsjeća na epilogue 2 iz RDR2.
Drago mi je što sam je prešao, da zaokružim priču do kraja. Ali, definitivno ne vrijedi 60$.

isto, mislim kvalitet ne fali al brate nije generacijska razlika nego jedno 3-genereracijska.
i tu ne mislim na razliku nego na ama bas sve.

I meni stoji kec, čeka i čeka. A dvojka mi je jedna od omiljenih. Prvi prelaz dvojke mi je bio na ps4 i 30fpsa...uživancija čak i u tim uslovima

Nazad
Vrh Dno