Šta je novo?

Red Dead Redemption 2 PC

Meni su isto nedavno hakovali nalog, ali Ubisoft je bio u pitanju, zaista ne znam kako im to polazi za rukom, a imao sam relativno komplikovanu šifru. Srećom me je Ubisoft odmah automatski obavestio o upadu na nalog, tako da sam istog momenta promenio šifru. Kada sam proverio, video sam da je tog dana prvo neko bezuspešno pokušao da se uloguje sa Tajlanda, a par sati nakon toga je neko iz Indonezije zaista i uspeo da se uloguje.
Kako dodju do mejla?

To je sve verovatno isti lik samo koristi VPN ili nesto slicno.
I meni su pre par dana verovatno hakovali ubisoft acc posto sam kasno video notifikaciju da promenim sifru, no bas me briga jer ionako nista nisam imao na njemu.
Ali to sto kazes - ne znam u kolikoj meri komplikovane sifre pomazu vise. Skoro sam postovao neku tabelu o tome koliko AI sada brzo hakuje sifre sa 16 znakova. Tipa - desetostruko brze nego sto je to bila praksa pre razvoja AI.

Sto se nabavljanja mejla tice, mozda imaju neku vezu u samom ubisoftu ili su bivsi radnici. Opste je poznato koliko su oni tamo svi "prezadovoljni" poslom.
A mozda su i hakovali prvo ubisoft, dobavili listu accountova sa mailovima i sad jedino preostase sifre da se provale.

Mislim da im je mnogo teže da provale šifru uz pomoć AI-a, ako se u lozinku stavi mnogo više slova (kombinacija velikih i malih slova), a što manje brojeva. Naravno, obavezno i barem jedan specijalni karakter da bude.

Mislim da im je mnogo teže da provale šifru uz pomoć AI-a, ako se u lozinku stavi mnogo više slova (kombinacija velikih i malih slova), a što manje brojeva. Naravno, obavezno i barem jedan specijalni karakter da bude.
Ne, i ja sam mislio al to vise nije slucaj. AI zna da koristi logiku za koriscenje znakova.
Na primer zna da pretpostavi da bi moja sifra umesto Marko mogla da bude M@rk0. Non-AI algoritam bi ovo pretpostavio jedino kada bi ta kombinacija dosla na redu, nakon 500 000 sati drugih pokusaja.

Ma mogu 300x da pogode za nebitni nalog kao sto je ubisoftov. Mozda bile 2 dzabe igre na koje sam i zaboravio.
Cak i da su bile carske samo instaliranje njihovog launchera bi me odbilo da se cimam i samo bih skinuo pirata.
Svi ostali su 2fa minimum. Ali je intresantno eto da se sada mnogo lakse provaljuju sifre sa AI.

Pa zar nema neki vremenski kljuc ili da zakljuca nalog ako promasi sifru par puta? Skoro svaki login page ima ovu mogucnost.
Pitam samo jer su i meni davno maznuli account, ali posto ne igram vise na pc-u nisam ni davao znacaja.

Nazad
Vrh Dno