Šta je novo?

Red Dead Redemption 2 PC

^ iskreno divim vam se kako imate nerve da trpite toliko bagova svo vreme a dali ste pare. Mozda je zato i bolja opcija sacekati malo a ne raditi preorder. Nadam se da ce kao sto si rekao sada sve raditi ok

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

Pa, posle ovog poslednjeg patch-a za sada mi sve radi kako treba. Odigrao sam tri sata bez izletanja u Windows, sva podešavanja rade normalno, mapa konačno funkcioniše onako kako treba (gde postaviš miša i pritisneš ENTER tu se i obeležava) što do sada nije bio slučaj i bar za sada mi se čini da su ispravili sve probleme koje su mučili neke igrače sa 6-jezgarnim procesorima i NVIDIA grafikama, među kojima sam i ja. Sada radi onako kako je trebalo od samog početka. Pu, pu, da ne ureknem.

a sta je bio issue sa 6 jezgara?

Kad citam sve ovde sa cime se ljudi pate, prosla me volja za ponovnim prelazenjem. I za Steam cu sacekati prvo da vidim jel to to i tek onda ce pasti kupovina.

A sto je jos gore taj Rockshit nalog niko nece ni da kupi, pa ti jos gore bude hahaahh

a sta je bio issue sa 6 jezgara?

Pa, napisali su da ima nekakvih problema sa adresiranjem ne znam ni ja čega. I da su, navodno, to sad rešili. A uspeli su jedino da mi igra malo ređe izleće u Windows. Sad mogu da sastavim par sati igranja pre nego što se Artur ukoči i ugledam wallpaper.

Ne znam, meni radi sasvim ok.
Imao sam par bubica na početku (miš na ekranu, al to je do Epic launcher-a, i sredio sam problem za par sekundi, i jako sporo kretanje kroz meni, ali samo pre nego što počeh story mode). Malopre mi se desilo da kuvar svira nevidljivu harmoniku, al to su više smešni nego ozbiljni bagovi.
Jedan crash sam imao, ali to kad sam ostavio igru satima alt-tabovanu, i radio gomilu drugih stvari na kompu istovremeno.

FPS iskreno nemam pojma koji je, nisam gledao, ali odoka mi je sve super i tečno (2k na ultra većinom).

Igra je, pored toga što je grafički prelepa, prosto fenomenalna.

Nije za nestrpljive, pravi je slow burn (što meni lično savršeno odgovara), ali je atmosfera neprevaziđena. Uzeh je jeftino, ali ne bi mi bilo žao ni da sam dao svih 60e.

^ iskreno divim vam se kako imate nerve da trpite toliko bagova svo vreme a dali ste pare. Mozda je zato i bolja opcija sacekati malo a ne raditi preorder. Nadam se da ce kao sto si rekao sada sve raditi ok

Preorder je zlo, nikada ne bih uradio tako nešto.

^ tako sam i ja prosao pa uvek je bolje sacekati i koji mesec. Sigurno ce je ispeglati kroz neko vreme ali kad je platis i takva dobra igra pa je glupo da je ne igras ali na kraju gubis zivce zbog velikih propusta proizvodjaca.

Igra je imala probleme sa svim cpuovima bez HT, bili 4, 6 ili 8 jezgara, dakle i 9700k.
Ogranicis programcicem cpu na 98% i sve radi.
Sada to igra sama radi.

Meni otpocetka radi super.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Vidim da se dosta ljudi zalilo na mnoge probleme kod nas i preko, drago mi je da se sredilo posto cu je definitivno igrati.

Kao i vecina developer danas, izbacili su mesec dana ranije, nedovrsen proizvod, ukljucujuci i nov launcher, jer verovatno nisu hteli da gaze u termin neke druge igre, mozda da izbace pre Star Warsa...

Meni je recimo radilo od prvog dana savrseno, osim sto sam i ja morao da instaliram directx rucno...

pa onda sam ja jos i dobro prosao, izzuzev ispadanja sa online story moda, i poremecaja grafickih podesavanja od volje, i onog obavestenja kad sam instalirao win10 da mi komp ne zadovoljava minimum system requirements, ostala ispadanja na desktop i neke brlje nisam ni imao.....
e da, jedino sto me izludjuje, jer prvo je bila na win7, i launcher sam se prvi put logovao, i posle je sam ulazio automatski....a sada, od win10, iako kliknem na "remember me", svaki put kad pokrenem mi trazi pass, i ono "I am not a robot", i da klikcem na semafore, automobile itd itd, to me dovodi do ludila majke mi

Od izlaska igre do danas nisam imao problema. Od danas mi pri ukljucivanju prijavi ovaj error : ERR_GFX_D3D_DEFERRED_MEM i da bi pustio igru moram da idem u safe mode pa onda da vracam grafiku na staro, pri tom ukoliko se odlucim da resetujem igru da bi sve promene postale funkcionalne - sve se ponavlja..... Opet kazem, do danas nisam imao nijedan problem sa igrom, a uzeo sam je u pre-orderu....

Da li je neko imao slican problem i jos bitnije, da li je uspeo nekako da ga resi? Hvala!

Jedini problem koji sam imao sa igrom je bio zbog matorih drivera grafe, tacnije izbacivao me launcher u windows pri pokretanju.

Za 10min legli novi driveri i od tada (puj, puj) stvarno minimalni problemi. I meni je prosli patch resetovao sva podesavanja ali eto i to su sredili koliko vidim.

Posle poslednjeg update-a, sa 441.34 driverima.

Dx12:
c9b9aa247e2ab2ab6fe84da3b5f6b37a.jpg

Vulkan:
6b5c375a128d61ca6a383366c8e1f05d.jpg

Settings(najbolji perf\look odnos:
388ce94ff156f8b9250c21d129775b47.jpg

43859665853a16bc8068a49c87d7013b.jpg

f5d8b4faa850abb7a562e9fef82427f0.jpg

32862957de9a860907155db451efc2c2.jpg

Poslednja izmena:
Potpuno izluđen čestim izletanjima iz igre u Windows, ne znajući više šta da uradim, jutros sam rešio da reinstaliram Win10. Skinem najnoviju 1909 verziju, uradim update i kad sam hteo da instaliram grafičke drajvere koje sam instalirao na prethodnom sistemu, instaler me je upozorio da je za moj sistem potrebna DCH verzija grafičkih drajvera. Bio sam iznenađen jer nisam ni znao da tako nešto postoji, te sam ih skinuo i instalirao. I po prvi put od 5. novembra igrao sam danas jedno 6-7 sati i nijedno izletanje u Windows, nijedan problem, grafika na Ultra/High i sve klizi kao po loju. I još uvek se štipam misleći da sanjam. :)
I onda krenem da lovim legendarnog losa i prokletinja uleti u vodu i tu krepa, bez ikakve šanse da ga oderem ili izvučem na obalu. I toliko se iznerviram da sam pobrisao sve sejvove i rešio da krenem iz početka, jer sam još jednu legendarnu životinju izgubio jer mi je igra izletela u Windows kad sam nosio kožu do trapera. A onda vidim na netu da nisam jedini kome se to desilo i par njih kažu da uvek sačuvaju igru kad treba nešto tako pipavo da se uradi. A ja, kre-ten, posle toliko sati provedenih u igri NIJEDNOM nisam ušao u meni STORY i video da postoje slotovi za "ručno" čuvanje igre. Pa, bar nisam uzalud krenuo iz početka...

^
Nisam ni ja znao da postoje ti drajveri sve dok nisam presao na 1660TI!Kod mene je jedini problem sto mi ne dozvoljava da instaliram standardne drajvere...krene da ih instalira,ali izbaci gresku da mogu samo DCH!Dali je to do verzije windowsa ili do grafickih karti pojma nemam!Bitno je da ti radi kao treba!

Poslednja izmena:
Ja instaliram standardne, ne znam ko to zahteva oem drivere, da li je do graficke ili do ploce?

Poslednja izmena:
Nema veze, pise tamo na sajtu, da neki proizvodjaci to zahtevaju, ali nisam skontao proizvodjaci cega.
Ne bih rekao da je do graficke, jer sam imao 4 Gigabyte graficke(970 xtreme gaming-sada kod drugara na 1909 Windowsu, 1070 G1 i 2x 1080ti waterforce), ni jedna nije zahtevala DCH driver, kao ni Asus Strix 1080ti koju sam kratko imao i sada MSI 2080s.
A verzija Windowsa 10 sam za to vreme promenio jedno 10ak minimum.

I svi sada imamo istu verziju, 1909, a Rockstar i rece da mora poslednja verzija da bi igra lepo radila.

Elem, pre par postova sam postavio najbolja podesavanja za performance/quality, ali sam zaboravio da napomenem vaznu stvar za one koji igraju na 1080p.
Za AA ukljucite TAA na high(ne uzima maltene nista fps), obavezno iskljucite FXAA, msaa takodje iskljucite i stavite resolution scale na 1.5, bice mnogo bolje od TAA na high i 2xMSAA, a FXAA svakako ne treba koristiti, bas zezne sliku.
To naravno, ko moze da izgura, ovako radi super na 1080ti.
Za slabije gpu-ove, mozete za pocetak da krenete da smanjujete rresolution scale, ali nikako ispod 1, nego samo iskljucite ako ne radi iznad 1 :)

Poslednja izmena:
a kako ja da provalim koju verziju ovog win10 imam?
jutros vec naravno prva brlja, posle nepunih 7 dana od installa, prilikom dizanja sistema - the application was unable to start correctly (0xc0000142), i office postao neupotrebljiv, milina, nema sta.

da nije ovog dela gde igre stvarno bolje rade na win10 nego na win7, nikad ovo ubagovano ostvarenje ne bih stavio na komp

Poslednja izmena:
Uga brate kupi konzolu :D

Misliš 1909.

Ima i 1809, verovatno nije updateovao dugo.

Oogabooga, updateuj to, pa ti mozda proradi i igra :)

Bice da je 1809, cim mu ne radi Windows kako treba.

Nazad
Vrh Dno