Šta je novo?

Realme 8 / 8 pro

Zna li neko gde kod nas može da se kupi kabl koji podržava tzv. superdart brzo punjenje kod 7 pro?

Sestra probala par različitih kablova, ali nijedan ne radi sa brzim punjenjem.

Pitanje je da li svi njihovi kablovi rade sa brzim punjenjem, pošto nigde ne piše u oglasu, ukoliko je kabl zaista original.

Kakav je ovaj tel realme 8 što se tiče update-a na Android 12, kupio sam kevi telefon i odmah je ponudio update ali vidim da se svi nešto žale? Da li uraditi update ili ne?

Ja sam update odradio pre nekoliko meseci posle toga stogle su mi cini mi se dve zakrpe kod mene radi sve ok takodje i kod supruge.

Ja imam doduše 7 pro i isto sve radi kako treba

Jel vama telefon prikazuje volte ikonicu?
Osim što u listi poziva imam oznaku HD nema nikakav indikator za volte

Jel vama telefon prikazuje volte ikonicu?
Osim što u listi poziva imam oznaku HD nema nikakav indikator za volte
Ja sam na Moravi kod MTS i izgleda nemam pravo na volte...a i na spisku telefona ovaj nije podržan mada taj spisak im nije ažuriran.

Inače, fon imam 9 meseci i radi sasvim ok sa svim ažuriranjima i zakrpama.

Ja imam VoLTE ali realme nema indikator, čak nema ni u opcijama da se VoLTE isključi jer može da pravi problem nekad.
To je ujedno jedino što sam našao da ne radi.

Ja imam VoLTE ali realme nema indikator, čak nema ni u opcijama da se VoLTE isključi jer može da pravi problem nekad.
To je ujedno jedino što sam našao da ne radi.

I meni se na 7 Pro nakon apgrejda na Android 12 bila pojavila volte ikonica u status baru, ali nema je više, mislim da je nestala nakon poslednjeg apdejta sistema. Volte je inače aktivan, samo nema više ikonice. Ako baš hoćeš da ga isključiš, idi na Mobile networks u settings, pa tu odaberi SIM karticu, pojaviće ti se dodatne opcije, ali mislim da nema nikakve potrebe.

Ljudi, upomoć!

Nestao mi je sa realme tel Google voice. Nema te opcije kad hoću da kucam sms, mejl...

Kako da je vratim? Šta je problem?

Ne treba ti nikakav drajver. Kada ubodeš bilo koji Android telefon na USB port na Windows računaru, telefon će ti ponuditi nekoliko opcija. Odabereš file transfer i skladišni prostor na telefonu će ti biti prikazan kao da je USB disk.

radi default na ubuntu ali na windowsu nece, stoji neprepoznat uredjaj u device manageru u windowsu

Koji windows?

Ima li neko ideju gde se skladišti download-ovan update fajl, hteo bih da ga obrišem da me ne smara jer neću da ga apdejtujem na UI 3.0, bar za sada? Hoću da ga sredim, bekapujem, pa onda apdejt posle kojeg je poželjan fabrički reset.

Ima li neko ideju gde se skladišti download-ovan update fajl, hteo bih da ga obrišem da me ne smara jer neću da ga apdejtujem na UI 3.0, bar za sada? Hoću da ga sredim, bekapujem, pa onda apdejt posle kojeg je poželjan fabrički reset.

Na sistemskoj je particiji, ne možeš da ga obrišeš ako telefon nije rutovan, a i zašto bi to radio, samo bi te telefon opet smarao da je apdejt dostupan. I ne znam što se ljudi u ova vremena toliko plaše, Android je dosta napredovao, apdejtuj sistem i vozi, kakvi bekapi i reseti.

Na sistemskoj je particiji, ne možeš da ga obrišeš ako telefon nije rutovan, a i zašto bi to radio, samo bi te telefon opet smarao da je apdejt dostupan. I ne znam što se ljudi u ova vremena toliko plaše, Android je dosta napredovao, apdejtuj sistem i vozi, kakvi bekapi i reseti.
Šta kakvi bekapi i reseti, jesi ozbiljan? Posle svakog velikog apdejta (druga verzija androida), reset je više nego poželjan.

Šta kakvi bekapi i reseti, jesi ozbiljan? Posle svakog velikog apdejta (druga verzija androida), reset je više nego poželjan.

Core sistem je sad na Androidu daleko bolje odvojen od sistema usmerenog prema korisniku, tako da apdejti retko prave problem. Takav je i moj zaključak iz ličnog iskustva i ljudi oko mene. Ti radi kako misliš da treba, naravno.

Kupiću Realme 8, jer ne vidim koji bi drugi model mogao da ga zameni, serija 9 je slabija, a tek 10 kad stigne, a sigurno će i cene ići gore.
Šta ste od zaštite kupili ( sa Alija), case i zaštita za ekran?

Ništa, dolazi u kutiji sve, staklo već montirano. Ja gledao sve žive telefone, ovaj ispade najpouzdaniji od ovih srednjaka. Inače požuri, lagano nestaju zalihe, uzeo sam poslednji komad u Ušću u radnji na 4. slovo azbuke. Bio valjda na stanju u još 3-4 radnje, a u par šupa koje sam zvao nije ih bilo. Moj je bez onog džiberskog natpisa na leđima.

Meni se svidja ta dziberana, a originalna futrola je losa kao i sve originalne

Sviđa ti se ono ogromnim slovima Dare to leap? Onda ćeš da uživaš, ti se lakše nalaze. Samo to su ti švercerski za indijsko tržište, pa kako ti volja. Futrola je super dok ne požuti, pasent je i sve je na svom mestu.

Moj zapravo nema taj natpis...zao mi sto nema.

Sve providne zute to je mana providnih zato ih ne volim a i bezlicne su.

Da, slabije se nalazi, u obzir bi došao i 7 pro, ali tek on nije u ponudi, a da ima garanciju. Ima ga još kod MTSa, pa ako bude, bude, prodao se pre par dana 1 za 120eur, sa 4gb rama, nov, ali nisam stigao da odem, brzo je otišao, za 2 dana od postavljanja.
Svakako bih kupio sa oglasa, jer ni u ludilu ne bih dao 20+ hiljada za nov.
A što je najgore ne vidim alternativu.

Ma retko ih ima u oglasima... bude svega par u oglasima a kad zoves nema, ili je prodato.

Nazad
Vrh Dno