Šta je novo?

Realme 8 / 8 pro

Ja sam ga isto gledao, ali sam nekako bliži ovom 7 pro 8/128, više mi se dopada ovako odokativno, mada nisam uopšte zahtevan korisnik. Ono za Alo i dobar dan, ali da bude pouzdan.

Pa zakrpljen je do sada, izdržaće takav par godina pa onda opet nešto u tom cenovnom rangu. Možda i 8-cu, taman će da je ispeglaju do tada :)

Momci,jedna pomoc ako moze.
Nisam korisnik Realme telefona,ali problem kod mog bratanca je sto mu nije jasna pozadinska slika na pocetnom ekranu,kao da je bleda,nije jasna..Podseca me na to da je nesto slicno bilo u opcijama na Xiaomi telefonima,da se ukljuci transparent wallpaper,i onda bude kao malo zatamnjena pozadina na pocetnom ekranu.Ako je to isto ili slicno,gde se to iskljucuje.Ako nije,sta moze da bude,zasto je pocetni ekran nejasan,odnosno zatamnjena pozadinska slika?

Momci,jedna pomoc ako moze.
Nisam korisnik Realme telefona,ali problem kod mog bratanca je sto mu nije jasna pozadinska slika na pocetnom ekranu,kao da je bleda,nije jasna..Podseca me na to da je nesto slicno bilo u opcijama na Xiaomi telefonima,da se ukljuci transparent wallpaper,i onda bude kao malo zatamnjena pozadina na pocetnom ekranu.Ako je to isto ili slicno,gde se to iskljucuje.Ako nije,sta moze da bude,zasto je pocetni ekran nejasan,odnosno zatamnjena pozadinska slika?
Postavke> prikaz i osvetljenost> postavke tamnog rezima> prilagodi postere tamnom rezimu. Ovu opciju iskljuci i slika na pocetnom ekranu bi trebala da bude normalna.

Je l google dialer ovde ili onaj njihov kineski (plava ili zelena app)? Pitam zbog one opcije za snimanje poziva.

Možemo li da čujemo od nekoga ko se bolje razume u telefone, kakav je zapravo realme 8?
Jako puno ljudi konstantno piše kako je software pun bagova, dovoljno je pogledati realme forum, sa svakim update-om sve više bagova prijavljuju.

Koristio sam i običnu osmicu i pro verziju i za to vreme(oko desetak dana) nisam imao nikakvih bagova(ili ih nisam primetio). Baterija odlična, a punjenje super brzo(40 i neki minut do 100%).

Da li je tada radio na UI 2.0 ili 3.0? Koliko vidim ljudi se obično žale na ovaj noviji android update.
Koristio sam i običnu osmicu i pro verziju i za to vreme(oko desetak dana) nisam imao nikakvih bagova(ili ih nisam primetio). Baterija odlična, a punjenje super brzo(40 i neki minut do 100%).

Možemo li da čujemo od nekoga ko se bolje razume u telefone, kakav je zapravo realme 8?
Jako puno ljudi konstantno piše kako je software pun bagova, dovoljno je pogledati realme forum, sa svakim update-om sve više bagova prijavljuju.

Kod nas je Realme 8 bestseller, a u pitanju je veći lanac...

Ja lično koristim Xiaomi, navikao na njega prosto, ali dosta ljudi je prešlo na Realme i to baš na 8-icu koja je od dana pojavljivanja pa evo do danas u konstantnoj potražnji. Definitivno najbolji telefon do 30.000. Znam da nije bilo nikakvih primedbi pre, sad ne znam kakva je situacija...

Uglavnom, uskoro bi trebalo da stigne serija 9, tj. vanila 9 model i mislim da nema šanse da bude tako dobro prihvaćen. 9 Pro i 9 Pro+ su već podbacili, najviše zbog cene.

Realme 8 je definitivno najbolji odnos cene i kvaliteta koji su do sada izbacili. I dalje je telefon za preporuku.

I realme 7 kad se pojavio je bio bestbuy i danas mu nista ne fali. :)

Kako vam se čini ova 8i varijanta, da lije neko od vas ima, u yettelu je jeftinija za par stotina dinara od r8, verzija 4/64?

Realme 8i je osakacena verzija 8,tako da je 8 bolji izbor,displej,tezina,mikrofon,kamera i jos dosta toga.Ja imam 8 dosta dugo i mogu reci da je telefon odlican za ove novce!

Na osnovu hardwera mi je jasno da je osakaćena verzija 8mice, jedino da budem iskren sam ekran od 120hz mi deluje mnogo privlačnije nego li kod r8.

To je tacno,ako vam je to presudno ja sam imao tel sa osvezavanjem od 120hz,sobzirom da ne igram igrice to mi sad ne smeta.Ako se odlucite za 8i gubite i jaci punjac .

Jeste, punjač takođe ima svoju ulogu...
Evo danas sam ih opet upoređivao, moraću sutra da odlučim na licu mesta.

Inače u yettelu nude varijantu Realme 8 4G 6/128, znate li možda koji je refresh rate kod njega?
Na internetu piše da ima samo 60hz.

Ja imam 6/128 4G tako je 60hz.

Realme 8i je osakacena verzija 8,tako da je 8 bolji izbor,displej,tezina,mikrofon,kamera i jos dosta toga.Ja imam 8 dosta dugo i mogu reci da je telefon odlican za ove novce!

Bolja glavna kamera od 8-ice jedino, i to solidno bolja, naročito noću.

I ono šta bih pohvalio kod 8i je LCD displej... U ovoj klasi jedan od boljih, dobra osvetljenost, dobri uglovi vidljivosti, nimalo screen bleedinga koji se može očekivati uglavnom sa LCD-om.

Nije bolji telefon od 8-ice, tj. nije zaokuženiji, ali nije za potcenjivanje...

Evo mene, samo da se upišem u klub vlasnika realme 8ice. :)
Da ispravim, uzeo sam 8 a ne 8i, hteo sam da napišem "os(8)mica" ali se je "m" zagubilo.

A evo i utisaka(varijanta 4G 6/128):

Baterija u performance modu 6.5-7.5 sot-a.
Ekran živih boja, osvetljenje i više nego odlično, ima 60hz ali kao što neko već reče zaista ne pravi nikakvu smetnju, mada ne igram igrice(ali sam upalio tenkiće čisto radi reda i odlično je sve radilo).
Performanse su odlične, sve glatko radi, nema štucanja i tako to, u sekundi sve otvara, dobio sam ga sa androidom 11 dakle 2.0 UI a.20, i ne planiram u skoro vreme da ga update-ujem dok ne ispeglaju 3.0 kako treba.
Kamera - ovde već nisam neki stručnjak, ali je i više nego dovoljna za moje potrebe.

I da, zahvaljujem na pomoći koju ste mi ukazali, zaista odličan telefon.

Kako vam drži baterija na UI 3, koliko sati uključenog ekrana imate u performance modu?
Kao i ovako uopšteno, da li rom ima bagova?

kako na 7 pro da namestim da mi pokazuje koji signal hvata 2G, 3G ili 4G?

nego samo mi stoje one crte, dzabe 4 crte ako je 2G signal, a ti se cudis sto net ne radi

kako na 7 pro da namestim da mi pokazuje koji signal hvata 2G, 3G ili 4G?

nego samo mi stoje one crte, dzabe 4 crte ako je 2G signal, a ti se cudis sto net ne radi

Kad ti je aktivan internet na mobilnoj mreži, njegova ikonica u status baru ti to pokazuje.

Pa kad data nije uključen, šta ima da pokaže? Nikakvu razliku ne pravi koji tip prenosa podataka koristi kad prenosa podataka nema.

Nazad
Vrh Dno