Šta je novo?

Realme 8 / 8 pro

I šta bi` na kraju, da li ste svi uradili apdejt na A 12 i UI 3.0 i da li su naknadnim zakrpama ispeglali nedostatke inicijalnog apdejta?

Sviđa ti se ono ogromnim slovima Dare to leap? Onda ćeš da uživaš, ti se lakše nalaze. Samo to su ti švercerski za indijsko tržište, pa kako ti volja. Futrola je super dok ne požuti, pasent je i sve je na svom mestu.
Znači Yettel prodaje švercerske...

Kakvo indijsko tržište... Realme 8 za Indiju fali jedna 4G frekvencija (B20), ne može da se prodaje u EU ta verzija jer za početak ne bi dobila CE sertifikat niti bi imala CE natpis na sebi.

Dare to Leap logo verzija se od početka prodavala i za globalno tržište, verzija bez natpisa je stigla tek koji mesec kasnije.

Moguće, negde sam to pročitao, a svaki indijski klip na yt je s tim natpisom pa sam im poverovao. Nebitno, poenta je da sam srećan što moj fon to nema.

Koji Realme telefoni i gde kupljeni su imali 3 godine garanciju?

Sedmice... Mislim svuda u zvaničnoj prodaji, samo ako se sećam važilo je za ograničeni period.

Da li je realno da 12M kasnije u oglasima košta više, vrlo često i bez garancije traže 160-170 eur, a kao novi i 200?
Druže, možda ima garanciju operatera i star je jedan dan, ali čim si ga izneo iz radnje to je 20% niža cena, uzeću ga ja kod operatera sa garancijom na svoje ime i na rate, što da se bakćem sa tobom!

Eto vidiš...a mene ubeđivali da ih ima koliko hoćeš 🤬

@ironmanbg kad sam čitao tvoj post nije mi bilo jasno o kom telefonu se radi, jer i sam imam 7pro i mislio sam da vredi malo više od 100€. Zapanjio sam se kakve su cene 😮 . Sad razmišljam da ubijem ovaj i uzmem novi preko osiguranja pa na oglas 😂

Eto vidiš...a mene ubeđivali da ih ima koliko hoćeš 🤬
...osim mene.
Ništa, dolazi u kutiji sve, staklo već montirano. Ja gledao sve žive telefone, ovaj ispade najpouzdaniji od ovih srednjaka. Inače požuri, lagano nestaju zalihe, uzeo sam poslednji komad u Ušću u radnji na 4. slovo azbuke. Bio valjda na stanju u još 3-4 radnje, a u par šupa koje sam zvao nije ih bilo. Moj je bez onog džiberskog natpisa na leđima.

Ja sam tek sinoc provalio da ovaj telefon ima le diodu u desnom cosku..

Jel moze ona da se podesava nekako?

To se ukljucuje samo kada je kamera aktivna i mislim da nije dioda vec samo se tako reprodukoje na ekranu.

Mislim da na A12 svi telefoni to pokazuju kada je ukljucena kamera i da nije led.

Da, na A12 na ekranu u vidu male zelene tačke ili zelene ikonice uvek pokazuje kada je kamera aktivna.

Evo sad probam, ta "lampica" se pali kada je aktivno bilo kakvo snimanje (audio ili video)

Izgleda da nema diodice :

Pa nije ni logično da tel sa AOD mogućnošću ima led za notifikaciju, kad uz pomoć raznih aplikacija možeš sebi da ugodiš kakvu god hoćeš indikaciju, tvoja kreativnost je granica. Jedan primer:

Nisam siguran, ali mislim da sve te aplikacije za always on display troše bateriju. Realme 8 ima RAM ugrađen u sam ekran, tu se čuvaju informacije koje će biti prikazane u AOD modu. Moj stariji Realme 7 Pro displej nema RAM, već mora da koristi RAM alociran baseband procesoru, zbog čega AOD ima daleko manje mogućnosti, samo monohromatski može da prikaže vreme, stanje baterije i ikonice applikacija kao notifikacije. Ako AOD aplikacija ne može da koristi specijalizovani RAM, onda glavni procesor mora da ostane delimično aktivan da iscrtava ekran, što cedi bateriju. Bilo bi dobro da neko ovo praktično proveri.

To dobro izgleda... probacu kako radi.
jel neko uspeo da namesti snimanje razgovora:

Instalirao sam ovaj realme dialer ali nema opcije za snimanje.

Jel probao jos neko?

Jel ima prilikom podešavanja da se bira region, možda treba Kinu staviti?

Nema kine, probao sam indiju i nemam pojma kako je ovaj indijac dobio snimanje.

Dialer je odlican ali ne znam kako da aktiviram snimanje.
Ako neko uspe neka javi kako.

Koji je više future proof, Realme 8 zbog baterije ili GT Master zbog procesora, na jedno 2-3 godine?

Mislim da ti tih 700mAh ne igra neku razliku... Koliko sam video 778 je jako energetski efikasan čip tako da ćeš GT puniti ništa češće nego 8.

A na 2-3 godine računaj da će baterija na oba pokazati neki stepen degradiranosti... Ako već planiraš da sačuvaš iznadprosečan vek baterije na duže staze onda ti veću ulogu igra koliko ćeš mariti za nju... Ono, da je puniš od 20-80% da ne koristiš uvek brzi punjač, da ne koristiš fon često kad je na punjenju i slično.

Ja bih svakako išao na GT i ne bih manju bateriju uzimao kao zaostatak u odnosu na 8.

prosle godine sam kupio telefon i vidim da za godinu dana cena uopste nije pala, zasto je to tako?

Po meni , razlog je Realme 9 i ne uobičajen, za Realme, korak unazad, već najmanje 2.

Novi Realme izlazi svakih šest meseci, tako da ne prave mnogo primeraka pre nego što se proizvodnja prekine, pa brzo nestaju iz prodaje. Moj 7 Pro još uvek može da se nađe nov, ali po ceni duplo većoj nego što sam ga ja onda platio.

Ma klasična osmica je zmaj, evo već desetak meseci radi perfektno.

realme 7 i 8 pro imaju sporiji 1 x 1 mimo ac wifi od 433Mbs? nemaju 2 x 2 mimo 867Mbs koliko vidim?

Nazad
Vrh Dno