Šta je novo?

Rc modeli

Uzeo sam sve sta mi treba sa ovog hirobo sajta za koji si mi poslao link. Izabrao sam placanje telegram, wire worldwide. Nadam se da je to to, ne znam da li mi salju racun na koji uplacujem ili kako.? Hvala na linku! I gde mogu da skinem neki besplatan simulator (ako takav postoji) za windows 7, imam stanicu walkera 2402d sa sve usb-om za komp.

Poslednja izmena:
Ma gde ces tako placati, uzmi karticu i plati ko covek. Taj transfer ce skupo da te kosta.
Za sim nisam siguran da ce da ti radi, ali probaj ovako. Skini phoenix 3.5 i emulator dongla. Imas na youtube i snimak kako i sta...

Ne znam da li ta stanica ima trener port, ako ima najbolje rešenje ti je da kupiš ovaj USB dongle http://www.banggood.com/Wholesale-1...Aerofly-Phoenix-Xtr-G5-Esky-Wfly-p-61884.html mada ima nešto slično i na DX http://dx.com/p/12-in-1-almighty-flight-simulator-dongle-black-white-153018 za te pare dobiješ USB dongle, kablove i sve aktuelne verzije svih popularnih RC simulatora koje uzgred možeš da updejtuješ i koristiš bez krekova petčeva... Inače najbolju fiziku ti imaju Phoenix i RealFlight ostali simulatori porilično kaskaju za ovim dvojcem!

Vidim da dosta vas ima ovaj s107 pa kakva su iskustva posle malo duzeg koriscenja, da li vam jos uvek traju ?

Meni bi trebala mala pomoc u izboru helikoptera. Totalni sam pocetnik i ne znam apsolutno nista. Malo sam istrazivao, ali i dalje nista ne kapiram. Dakle, vidjam gomile strucnih izraza i vrste helikoptera pa ne znam koji bi trebalo da izaberem.
Ono sto bih hteo je kompletan proizvod do nekih 5k din (ili 50$ ili vec koliko ispadne). Pod kompletan mislim na sam helikopter i naravno na daljinac i ako treba jos nesto. Poslednje sto bih hteo je da uzmem neki i da posle moram da se gnjavim za delove.
U drugoj slicnoj temi je pomenut hobby kings. Prelistao sam izbor i dopao mi se
http://www.hobbyking.com/hobbyking/..._2_4Ghz_4CH_Micro_Helicopter_Mode_1_RTF_.html
Za razliku od vecine, daljinac ne deluje kao kineska igracka iz 90-tih i vidim da je dobro ocenjen.
Takodje je tu i nesto skuplja varijanta
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__10998__S_Pro_FP_II_2_4Ghz_Micro_Heli_w_2_4Ghz_Tx_V2_.html
Zasto je skuplji ne znam.

Da li ima jos negde gde bih mogao da pogledam da imaju slicne cene? Predlozite i konkretan model ako znate. Svaku pomoc cu rado prihvatiti.

Za te pare WLToys v911 (HK FP100) svi hvale.
Ako hoćeš, uzmi još baterija. Imas na dx.com, banggood i ostalima samo heli da uzmeš. Mislim da je isplatlivije nego popravljati ga :)
Možda i rotore da dokupiš mada se teško lome

Nije ove sa jednim rotorom baš lako voziti i moraš samo biti svestan toga ali i to da ćeš vežbom da uđeš u fazon :)

ma vezba je najmanji problem. ako mi se svidi onda cu da se igram.
Ne bih bas puno da ulozim za slucaj da mi brzo dosadi, ali ne bih bas da uzmem neki najjeftiniji pa da ne dobijem pravu stvar i lose ocenim celu pricu.

Sta se najcesce lomi kod njih? Odmah bih narucio i nekoliko rezervnih delova. Ok za peraja, ali od ovih specificnih prenosnika i osovina...

Nemam ga pa da ti kazem iz prve ruke. Video si kako ga ovaj sutira, pa mu nije nista.
Kad vidis da mu nema spasa samo vrati gas na nulu inace ces da mu ocelavis zupcanike.

narucio sam v911 sa tmart-a za 40$. free shipping, 3-15 dana.

edit: jao koliko sam glup isapao. ne znam sta sam istripovao, ali sam mislio da je cena na HK i tmart ista. Umesto da uzmem fp100 za 30$ ja sam uzeo v911 za 40$.
Sad cu da vidim da li mogu da ponistim porudzbinu i dobijem pare nazad.

Poslednja izmena:
Nisi glup... 29+18postarina je 47$ sa hobbykinga...

Ne znam samo koliko je ko pouzdan. Ja sam 15tak puta narucivao sa HK i sve je stiglo.

spaso si me nerviranja. ynao sam da ima neka psotarina, ali nisam mislio da je preko 10$

v911
IC slabo radi na suncu. v911 je letno sposobniji i jako je lagan. Lomovi nisu bas verovatni.

Jedino je koaksijalni laksi za letenje...

Ima i ovaj kineski sajt http://www.banggood.com/ koji je malo jeftiniji od DX.com i ima solidan broj helija, a stvari stižu provereno.

Uz to ako imaš stanicu Turnigy 9X možeš da kupiš i samo heli za nešto ispod 20$. pa da ga ubinduješ sa stanicom.

A jel ima neka stanica ispod turnigy 9x, a da je kompatabilna sa raznim modelima? To bi mi bio sledeci korak ako mi se svidi ovo kao hobi. Ali ovaj 9x mi je ipak malo skup. Hteo bih postepeno da idem.
I da li su svi (ili bar vecina) ozbiljniji(h) modeli na 2.4ghz? ne bih zeleo da uzmem neku stanicu pa da pola helija ne mogu da uparim.

Gde skupa :eek:
Od prve sledece je najmanje duplo jeftinija. Od svoje klase makar 5-6x
Nisam siguran da bi heli radio sa njom. Morao bi verovatno modul da menjas.
Iako rade na 2.4, cesto nisu medjusobno kompatibilne

Poslednja izmena:
Ja se izvinjavam na duplom postu, ali pošto ne mogu da editujem moralo je ovako!

Odgovor WLtoys-a na RCGroups forumu u temi V922:
Sad Day....Not FlySky compatible. So it will not bind to the Turnigy 9x or TH9x radios that their v911, v929, v939 and v949 current can.**

Neke druge stvari jesam ali nisam heli, no poručivali su drugari. Sajt je isto što i DX ima tracking, a stiže za 15-20 dana!

Ne par drugara ima, ja od helija bežim kao đavo od krsta iskreno ne volim ni da sam blizu kada lete. Inače od rc samo avioni u svim varijantama: elektro, glow i benzinci!

Planiram u skorije vreme da sklopim neki multirotor.

Poslednja izmena:
dobio sam danas mail od tmarta za neke popuste (sa tmart sam porucio svoj heli). Najzanimljiviji je za 30% popusta na sve igracke
http://www.tmart.com/Toys-Hobbies/
Milsim da kupon mogu da iskoriste svi, ali za slucaj da je neka prethodna kupovina neophodna, mozemo da se dogovorimo.
v911 bi sa tim kuponom kostao 28$ sto je stvarno dobra cena.

Jedino sto ne mogu da garantujem kvalitet helikoptera i tmart usluge. Ja svoj heli nisam jos dobio. narucen je 27.2. To je ocekivano jer se salje iz kine. i sa dx.com se ceka po 20 dana, ali da ne bude zabune posle.
Svoj heli ocekujem uskoro (nadam se do kraja nedelje), kada cu reci svoje utiske. Ponuda sa kuponima vazi do 20.3.

kupon: TOYSHOBB

Uz svaku kupovinu preko 30$ se moze izabrati i neki sitan poklon. To su gluposti od 2$ koje nikako ne treba da uticu na odluku o kupovini, ali ako se neko odluci, da ne propusti.

Jel ima u Beogradu da se pazare delovi?
Otiso zub na zubcaniku na Skytech M3 (valjda Syma S107G) pa se cuje dok leti.

Syma S107 prodaju u uscu na spratu, oni imaju servis pa mozes da probas kod njih, sad ne znam koliko su povoljni.

Oni su ti komedija...
Ja hteo da kupim kod njih deo, misleci da je kompatibilan sa helijem koji sam imao (mislim da su elise bile u pitanju) i covek mi trazi racun. Ja mu govorim da je to nekad kupljeno u americi verovatno itd. a on ce meni: "Mi prodajemo delove samo svojim musterijama" :D

stigao mi je danas heli. wow, mnogo je mocno. nije lako voziti, ali se ucim relativno brzo. jedini problem mi predstavlja pocetak letenja u malom prostoru. ako polece sa zemlje, zbog strujanja vazduga, se zanese na neku stranu, ali ako ga pustim iz ruke, leti pravo.

dosta je izdrzljiv. mislim da sam ubio jedno 50 pilota i tesko povredio jos 200. slupao sam ga skoro svaki put, ali mu nista nisam slomio. jedino me brine da mi se ne izlizu zupcanici jer njih nemam u rezervi (za razliku od elisa).
dodje mi da porucim jos jedan sad dok je na popustu pa makar i da ga poklonim (za 2500 din, sumnjam da moze bolji poklon :p)

Hahahaha, odlicno :)

To dok si blizu zemlje (visina manja ili jednaka precniku rotora) se zove ground effect. U principu pojacava protok vazduha.
Takodje, najbolje bi bilo ga odmah dici na oko pola metra da se ziroskop dozove sebi :)
Ako je previse responsivan, malo smanji dual rate.

Ako hoces pravilno da naucis onda odvezi puno baterija ne okrecuci ga vec samo gledajuci mu u ledja. Onda osmice, ali ne rotiras nego ga uvek i samo gledas u ledja.
Kad steknes sigurnost, okreni ga tako da vidis jedan od bokova.
Posle toga ide lebdenje da ga gledas u celo.

I ja sam uzeo mikro heli
Bez flybara je i previse je zivahan. Jako je tesko ga voziti u sobi. Kad ga okrecem u mestu desno, on ode pravo levo, ako okrenem levo, on krene nazad. Ludilo!
E kad izadje napolje, moze svasta :) Premotati na 4:15

Napomena: daleko sam ja od ove voznje :)

A gde se unosi kupon na Tmart-u? Ne mogu nikako da nadjem.

Nazad
Vrh Dno