Šta je novo?

Rc modeli

Sve si lepo reko. Ja stvarno necu ici okolo i snimati ljude kako se bambusaju po parkovima. Meni treba "igračka" da se zezam sa društvom. Gubi poentu ako ce da mi bude žao da je skršim.

Što se stanice tiče, gledao sam nekoliko puta da li ima nešto prihvatljivo i uvek mi je previše sa obzirom na svrhu. i 100e mi je generalno puno posto se ne igram redovno, ali to bi bio neki max do kog bih išao za bilo koju stanicu.

edit:
googlao sad na brzinu
http://www.helipal.com/storm-drone-ff-flying-platform-rtf.html

Poslednja izmena:
Za 100e uzmi turnigy 9x, stanica koja u startu radi lepo kod nezahtevnih korisnika, ako ti pak udje u krv sa malo znanja može da se uflešuje sa opensource firmverom dobija se ozbiljna stanica koja softverski parira daleko skupljim stanicama... Ovaj quad sa linka ni skup ni jeftin, ram je ok, motori ok, elise ok, malo mi je flight kontroler pod znakom pitanja. Baterija je jako nepraktično smeštena i pri malo grubljem sletanju nema šanse da je ne oštetiš, a onda ide dim, vatra... Kako god možeš solidno kvalitetniji setup da napraviš u DIY varijanti za te novce, a opet ovo je već neko sklopio na tebi je "samo" da poletiš. No za slične novce možeš da kupiš daleko kvalitetnije Plug and Fly rešenje.

Poslednja izmena:
pogledao sam na brzinu flash i ne deluje komplikovano. koliko vidim, potreban je idc-usb adapter, ail nisam nasao koji je protokol potreban.

cena nije toliko visoka. ono sto ne kapiram su moduli. da li se modul kupuje u paru sa nekim prijemnikom koji mora da se koristi na svakoj igracki ili jedan modul moze da se upari sa bilo kojom igrackom? npr, da li mogu da koristim 9x(r) na nekom rtf modelu?

Odmah da ti kazem to što si gledao 9XR od toga beži kao đavo od krsta, jesu ovi sa HK ubacili sve sto treba da se doda na na 9X ali je izvedba traljava, kućište loše, loš PCB... U RC hobiju se svodi da je sve modularno tako da jedan isti prijemnik možeš da šetaš sa modela na model, ili skineš jedan prijemnik a staviš drugi... Jedino može da se desi problem sa nekim BindAndFly modelima posebno ako su u mikro varijanti, kod njih je obično integrisan prijemnik, esc, servoi na jednu polčicu pa je nemoguće zameniti prijemnik. Takođe nije loše da naručiš i neki USB dongle za RC simulatore kod kineza su ispod 10$, ima ih u raznim izvedbama, najpopularniji RC sim ti je trenutno Phoenix 5 pa vidi da podržava barem njega. I onda vežba, vežba, vežba i kad misliš da si apslovirao još vežbe, vežbe... Nakon toga je poželjno da nađeš nekog ko bi ti proverio setup i pomogao ti oko prvih par letova. Što nije problem 99% ljudi koji se bave RC hobijem su raspoloženi za druženje, razmenu iskustava, pomoć.

Poslednja izmena:
Za pocetak i kraj, ako ne mislis da se bavis profesionalno, Spectrum Dx6i.

hmmm, skuplji je od turnigy

Onako laicki bolje mi deluje ovaj ford, ova formula mi je nekako vise kineska.

Koliki je mali?
Moj drugar je davno, davno kupio u Conradu neki Subaru i taj je po parketu driftovao kao lud. Zabava za nas dvojicu dok zene pricaju :D
Ford lici na njega ;) ali treba probati i videti koliko je brz.

Imas i ovo. Jeste maleno 1/36, ali pogledaj klipove po Youtube. Moze se dobra zabava napraviti jer je brz. Malo je teze kontrolisati takvu zucu, ali ako udjete u fazon odlican je. Losi je firma za postovanje u RC svetu ;)

Ne secam se ko je bio proizvodjac :(
Imao je LE diode kao svetla. To bas nije uobicajeno. Mozda da ga po tome prepoznas...

+1 za predlog za losi koji je dao bmibmc. Mogućnost kupovine rezervnih delova je neprocenljiv šta god da crkne ima rezervno.

da se javim,uzeo sam onaj nikko ford,sa oglasa... Prilicno je dobra zabava,malo se tesko kontrolise po parketu :)
Cenim da je red da postavim i neki video snimak za uzvrat. A mogli bi ostali,kojima se bave ovom zezancijim (kome nije tesko naravno) . pozdrav :D

https://www.youtube.com/watch?v=9AGJnfQovY8

Poslednja izmena:
a zasto mislis da se radi o ovom fancy modelu, a ne o kineskom od 15$?

Pa ne znam, zato sam i pitao ovde. Da vidim da li je neko upoznat sa doticnim prodavcem ili da nije neko kojim slucajem uzimao bas to. Poslao sam im poruku dva puta i nista ne odgovaraju, pa mozda i jeste neki kinez.
Onaj fensi model je 20 funti sto mu dodje 3300 kao i ovaj na kp, mada cisto sumnjam da bi nasi prodavci nesto prodavali a da pritom ne povecaju cenu za 400% :)

trazi originalne slike koje ukljucuju i daljinac

Nazad
Vrh Dno