Šta je novo?

Raiffeisen bank

Od 18.09. novi Uslovi za kartice i novi tarifnik. Moguće da sam oćoravio ili oglupio ali ne mogu da nađem neku promenu u tarifniku (niti novom pregledu usluga i naknada za iRačun).

Naravno harač za transakcije u inostranstvu ostaje, 1%.

Da li to znači da bi mi Premium u RF banci, sa Gold Visa karticom i ako mi je plata preko 150.000 dinara - bio besplatan?

Da li to znači da bi mi Premium u RF banci, sa Gold Visa karticom i ako mi je plata preko 150.000 dinara - bio besplatan?
Da. Citat sa sajta:
Premium paket je besplatan ukoliko klijent na dan kada Raiffeisen banka vrši obračun i naplatu naknade, ispunjava jedan od sledećih uslova:

Klijentova prosečna primanja po osnovu zarade i po drugim osnovama na njegovom računu
u banci za prethodna tri meseca iznose najmanje RSD 150.000,
Klijent na depozitnim računima kod banke ima najmanje EUR 30.000 ili druge valute u
navedenoj protivvrednosti i/ili u fondu kojim upravlja Raiffeisen Invest a.d. Društvo za
upravljanje investicionim fondovima i/ili na računima finansijskih instrumenata kod banke
ima najmanje EUR 30.000 ili drugu valutu u navedenoj protivvrednosti.

Da, piše da je Premium besplatan u slučaju dobre plate, ali na sajtu isto ima ponuda kartica - obična, Gold, Platinum i ona metalna i za svaku ima cena. Mislio sam da račun bude besplatan kad je plata preko 150k, tj da nema održavanja, a da se bilo koja kartica plaća po tom cenovniku (za Gold je mislim oko 600 din)

Toshiro Mifune je napisao poduži post o tome i ukratko, NBS je dala foru bankama da se prilagode do septembra, što je Rajfajzen iskoristio tako da se skrati rok važenja kartica do 06/26 ili koje već i na taj način istroše zalihe čip kartica, što je po njihovom perfidno i lukavo, ali ništa protivrečno i zato će postojati mogućnost izdavanja beskontaktne bez naknade na upit, odnosno pisanjem prigovora, u slučaju da su re/izdate čip kartice važeće počevši od juna.
Znaci da ih smaram svaki mesec dok mi ne daju beskontaktnu?

Znaci da ih smaram svaki mesec dok mi ne daju beskontaktnu?
Ne svaki mesec, nego onda kada budu počeli da izdaju beskontaktnu. Ako ne bude tokom septembra, od oktobra će morati sigurno, jer je takva direktiva od narodne banke.

Da, sad videh da je neko isto pitao pre par postova, sorry. Proveriću i ovo što si rekao da nisu možda povezali bez obaveštenja... Hvala!
Proverio sam u aplikaciji i piše da je povezana kartica i sa dinarskim i sa deviznim računom, ali takođe piše i da je Privremeno blokirana. Takođe me sačekala poruka u inboxu "da se zahtev za povezivanje kartice sa dinarskim i deviznim računom podnosi ličnim dolaskom u filijalu" :ROFLMAO: Tako da mi ne gine šetnja do filijale sa sinom (to je njegov račun i njegova kartica), pa da vidimo za dalje...

• Adds to story
Reagovanja: uji
Proverio sam u aplikaciji i takođe piše da je Privremeno blokirana.
Da li je kartica aktivirana, odnosno šta se dešava kada uđeš u Kartice/Privremena blokada kartice, tj. da li piše Privremeno deblokiraj karticu?

Vidiš, moguće da je sin nije ni aktivirao, imao je već transakcije ali to je bilo samo sa računa na račun, proveriću ipak sa njim popodne pa javljam ishod :)

• Like
Da, piše da je Premium besplatan u slučaju dobre plate, ali na sajtu isto ima ponuda kartica - obična, Gold, Platinum i ona metalna i za svaku ima cena. Mislio sam da račun bude besplatan kad je plata preko 150k, tj da nema održavanja, a da se bilo koja kartica plaća po tom cenovniku (za Gold je mislim oko 600 din)
Tako i ja razumem, i tako mi je receno pre koju godinu.
Ali neko je skoro potvrdio da mu je i Gold besplatna u RF.

Pre par nedelja (nisam siguran tačno) imali su ponudu za kredit do 200K na 2 godine, 0% kamata i besplatan iRačun za taj kredit!
Jel to još važi, ne mogu da nađem na sajtu?
I ako ne važi, koliko su takve ponude česte?
Tad kad sam video nije mi trebalo a sad mi treba oko 280K i ovakva ponuda bi mi baš lepo došla.

Jel moze Visa vezana za iracun da se poveze na Paypal?

Jel moze Visa vezana za iracun da se poveze na Paypal?
Može. Radi za povlačenje, knjiže sutradan iako je instant transfer (a petak za ponedeljak). Kartica mi je vezana za devizni, card currency postavljen na USD i dobijam EUR.

Mene su propisno ošurili sa konverzijama usd -> eur -> rsd sa iRačun dinarskom Visa karticom. Ne znam zašto se samo u ekspozitori može povezati kartica na devizni račun.

Većina sem NLB (možda i još neke kao Adriatic, Alta, API, pojma nemam) knjiže po kupovnom bankarskom kursu. Može da se preko inbox-a Moja mBanka ili ROL zatraži vezivanje kartice prema uputstvu u tekstu naniže:

^^ ali samo za EUR nece biti dodatne provizije?

^^ ali samo za EUR nece biti dodatne provizije?
Obračunska valuta za potrošnju u inostranstvu je EUR za sve naše devizne kartice. Što kupiš u forintama, lirama... ti preračuna Visa. Isto tako je i obrnuto. Ako na PayPal-u imaš dolare ili funte i to postaviš kao valutu kartice, Visa prebaci u evre i dobijaš toliko koliki je u datom trenutku exchange rate. Nema provizije za uplate na karticu.

RF u tarifniku i dalje ima proviziju za non-EUR valute, nevezano za to da li je kartica vezana za devizni.
Ali ne znam da li vazi za iRacun Visu

1% je za inostrana plaćanja, nevezano kojom valutom plaćaš, iskaže se kao zasebna stavka kod istog trgovca. Konkretno, plaćao sam u Turskoj na fizičkim prodajnim mestima, obračunalo se prema Visa exchange rate u evrima i nakon knjiženja je dodatno naplaćena provizija. Na iRačunu sam, ali isto je čak i za Premium paket.

1% je za inostrana plaćanja, nevezano kojom valutom plaćaš, iskaže se kao zasebna stavka kod istog trgovca. Konkretno, plaćao sam u Turskoj na fizičkim prodajnim mestima, obračunalo se prema Visa exchange rate u evrima i nakon knjiženja je dodatno naplaćena provizija. Na iRačunu sam, ali isto je čak i za Premium paket.
Ne, za EUR nemam 1% dodatno, dok za USD imam (kod mene se vidi kao provizija za transakciju, ne kao zasebna stavka istog trgovca). Nemam nesto transakcija RFom van zemlje (Imam 2 samo, ustvari, jedna u Nemackoj EUR i jedna u US USD), ali sumnjam da su izuzetak :)

• Like
Da li vam stižu notifikacije o uplatama na mob.?
Imam poslovni račun i od pre dve nedelje su naprasno prestale da stižu. Ništa nisam menjao na telefonu i u app-u.

Da li vam stižu notifikacije o uplatama na mob.?
Imam poslovni račun i od pre dve nedelje su naprasno prestale da stižu. Ništa nisam menjao na telefonu i u app-u.
Meni za firmu cesto ne stizu.
A ovih dana ni za licni.

Na ličnom računu stiže u sekundi, za biznis ne znam jer ne koristim.

Otvorih iracun sinoc, online moze, da li neko zna koliko treba da stignu 3k :)

Otvorih iracun sinoc, online moze, da li neko zna koliko treba da stignu 3k :)
Za kampanju 2500 dinara uz preporuku stoji u fusnoti da je rok za isplatu 15 dana od dana otvaranja. Plaćali su 19. i 26. avgusta, a od 27. se i dalje čekaju, nadamo se da će biti sutra. Da li nagrade iz obe promocije mogu da se kombinuju, nije poznato.

• Like
Reagovanja: fiy
Stoji za 3k da su poceli od 6.9, nisu naznacili zadnji dan kampanje.

Vrh Dno