Šta je novo?

Raiffeisen bank

Da li ste uz iracun (dinarski) otvarali i iracun (devizni)?
Sta se dobija (koji su benefiti) ako se otvori i iracun devizni?

Ujedno koja je najbolja/najpovoljnija varijanta za placanje na aliexpressu preko ovih racuna?

Da li ste uz iracun (dinarski) otvarali i iracun (devizni)?
Da
Sta se dobija (koji su benefiti) ako se otvori i iracun devizni?
Mogućnost da se dinarska Visa kartica veže na istom, prema uputstvu opisanom u linku naniže:
Ujedno koja je najbolja/najpovoljnija varijanta za placanje na aliexpressu preko ovih racuna?
Nakon što budeš video da su povezani računi kartice RSD i EUR, na Aliju postavljaš valutu USD, a na deviznom uplaćuješ EUR. U tom slučaju nema autokonverzije dinara u evre i obrnuto. Koliko na dinarskom u Srbiji, ili evra za inostranstvo, toliko.

Dobar dan, imam pitanje, meni su se u app pojavile plasticne kartice, koliko njima treba da stignu u subotu sam otvorio racun, a jutros su se pojavile u app.

Dobar dan, imam pitanje, meni su se u app pojavile plasticne kartice, koliko njima treba da stignu u subotu sam otvorio racun, a jutros su se pojavile u app.
Ako je iRačun i donosi postar to ne znam. Ako si otvorio u poslovnici od prilike sesti dan ti stigne poruka da odes u tu i tu poslovnicu posle 12 sati i da je podignes.

• Like
Reagovanja: fiy
@fiy 7 do 10 dana, ali pošto je subota neradna, očekuj od idućeg ponedeljka do četvrtka. Postoji mogućnost da ti poštar već u petak donese samo pinove. Meni je moj ubacio kartice i pinove zajedno.

Bilo bi lepo kada bi koristili Google Pay umesto ove RaiPay aplikacije na androidu.
To je jedina stvar koja mi je bolja trenutno kod Yettel banke.
Ne volim to vezivanje i posebne + dodatne aplikacije za jednu banku - Google Pay i Apple Pay, univerzalno za sve, je najbolje rešenje.

Jel ima bar neke najave u vezi toga?

Jedina stvar koja bi bila bolja je brzina odziva, s obzirom da sa GPay sve ide u trenutku dok RaiPay ipak treba 3-4 sekunde da se probudi pa da plaćanje bude izvršeno, sem toga ne vidim razlog da se prelazi.

Ne samo to, vec i RayPay nikada, ali nikada nije se desilo da zabaguje tipa kao sto mi se zna desavati preko GooglePay "prebrzo ste priblizili" ili tako slicne poruke... Takodje RayPay bez greske radi u drzavama gde Google Pay jos uvek ne funkcionise... Sve ima svoje prednosti i mane... Meni barem RayPay radi kao sat

Stižu li vam notifikacije?

Dolaze mi notifikacije za uplate, ali ne i za plaćanje.

Jel ima neko kreditnu, ovi na rate sto deli?
Uopste ne vidim primer po kartici, samo dugovanje?!

Ako si nešto platio 6000 dinara, videćeš to kao tri transakcije od po 2000 dinara, sa datumima 25.9, 25.10 i 25.11.

Otvorih iRacune, dinarski i devizni Vista. Stigao mi je mejl gde mi se nudi da povežem devizni sa karticom i da izaberem da li će se u inistranstvu trošiti devizni, a u Srbiji dinarski deo. Mislio sam da to može samo direktno u banci, ali u mejlu kažu da mogu poslati zahtev preko aplikacije.
Ono što me konkretno interesuje je:
  • da li inače moram uraditi neku aktivaciju deviznog računa za trošenje u inostranstvu? (kao da sam na nekom forumu pročitao tako nešto) i
  • ako u inostranstvu potrošim devizni deo, da li mogu dalje trošiti sa dinarskog (iako je kurs katastrofa), ili to bude blokirano, tj. dinarski samo u Srbiji?
Hvala

Partije na deviznom aktiviraš tako što u menjačnici kupiš valutu koju želiš da aktiviraš, u ovom slučaju EUR. Može i u centima, ne mora 1 ceo EUR. U Srbiji se troši samo sa dinarskog, u inostranstvu samo sa deviznog.

I dodatno - da li ako povežem devizni račun sa dinarskom karticom mogu tom karticom deponovati i evre i dinare na bankomatima?

U mejlu mi traze da u inboxu napisem zahtev sa podacima:

Prilozi

• IMG_2642.png
    IMG_2642.png
    156.1 KB · Pregleda: 30
  • IMG_2643.png
    IMG_2643.png
    151.4 KB · Pregleda: 30
Hvala za odgovore. Jos jedno pitanje: trazi se maskiran broj platne kartice. Imam u aplikaciji Visa debit digital i Visa debit online. Broj koje kartice šaljem?

Debit online ti je plastična, debit digital je ona "virtuelna" (za online plaćanja i Rai/Apple Pay) koliko znam.

Da, fizicke kartice jos nisu stigle, zato sam u dilemi 😀
Hvala

Vidim Apple korisnici stoje u redu sa žalbama da se uvede RaiPay umesto Apple Pay. :)
Ne trebaju mi dodatne aplikacije na telefoni za istu namenu...

Treba li na telefonu pored nfc-a držati i uwb(ultra wide band) uključen za beskontaktno plaćanje putem raipay ? To jest da li ova opcija pomaže da sistem plaćanja bude brže identifikovan ili je dovoljan samo NFC?

Nazad
Vrh Dno