Šta je novo?

Raiffeisen bank

Danas u Loznici Raiffeisen bankomat primi karticu i PIN ali touch opcije ne rade. Nakon drugog neuspješnog pokušaja, izbaci karticu i sljedeći prizor je Windows is shutting down 😀 U pitanju je Windows 7 Profesional.
Nakon podužeg restarta proradilo sve.

Danas u Loznici Raiffeisen bankomat primi karticu i PIN ali touch opcije ne rade. Nakon drugog neuspješnog pokušaja, izbaci karticu i sljedeći prizor je Windows is shutting down 😀 U pitanju je Windows 7 Profesional.
Veoma traljavo od strane takve banke.

Meni je tako automat druge banke zadrzao karticu .

Jel vam radi android aplikacija? ja ne mogu da se ulogujem vec sat vremena, pravno lice...

Edit: Znaju sa "kvar", rade na tome...

Poslednja izmena:
Pozz,

Meni još uvek ne radi aplikacija. Ranije sam imao blokiranja, kada je otključavanje preko otiska prsta, pa sam prebacio na PIN. Al sada ni preko PINa ne radi. Nije baš pouzdano imati samo račun u ovoj banci.

Kod mene radi normalno, fizičko lice.
Jeste li probali da li radi Web banking?
Pozdrav

Za fizičko radi, za preduzetnika mi je ukinut token (ugašen u APR-u).

Jel još nekom puklo logovanje na mbanking putem otiska?
Pin sam naravno zaboravio.

Kod mene radi Face ID.

Poslali su mi novi kod kojim sam aktivirao online banking na laptopu, ali sad mi ne ide kreiranje koda za mbanking.
Na ebankingu imam neka 2 tokena koja sam deaktivirao i potom 1 od njih ponovo aktivirao, dobio kod na sms.
Na mbanking idem na Token i na točkiću biram obriši token i potom kreiraj, unesem sve kodove, ali kad hoću da se ulogujem kaže pogrešan korisnik.

@ironmanbg moraš da zoveš call centar da ti očiste obrisane tokene. Zato uvek gledaj ubuduće da obnavljaš odn. recikliraš ta dva koja budeš kreirao, kada reinstaliraš, menjaš telefone ili druge uređaje i slično.

Rešio sam u poslovnici, izgleda da sam mahinalno prelazio na poslovne korisnike, a možda je i do tokena, jer ga je on aaktivirala, a ne ja preko ebankinga.

• Like
Reagovanja: uji
Mogu li da koristim bankomat za uplatu ili isplatu novca preko iRačuna ukoliko moj telefon nema NFC?

Sa fizickom karticom mozes .
Mozes i da uplatis kucanjem celog broja racuna .

Jel iRačun ima opciju za fizičku karticu, nigde na njihovom sajtu nisam našao taj podatak, pominju samo digitalne Visa i Dina kartice. Ukoliko imam fizičku karticu da li je i dalje vođenje računa besplatno?

@StefanN98 isplata je moguća samo na višenamenskim uređajima (uplatnim bankomatima) preko funkcije Mobilni keš, što isto važi i za uplatu unosom broja računa.

Jel iRačun ima opciju za fizičku karticu, nigde na njihovom sajtu nisam našao taj podatak, pominju samo digitalne Visa i Dina kartice. Ukoliko imam fizičku karticu da li je i dalje vođenje računa besplatno?
Da ali naplacuju izdavanje kartice i clanarinu.
Ranije su izdavali svima fizicke kartice besplatno

U mom gradu banka ima višenamenski uredjaj, dakle mogao bi da uplatim novac na račun preko bankomata upisivanjem broja računa? Jel nema nikakve "aktivacije računa/kartice" gde bi mi bio potreban NFC?

Koliko sam shvatio, da bih izbegao maltretiranje i zamke od strane banke vezane za iRačun, pametnije je aplicirati za "može" paket tekući račun, plaćati 290 RSD mesečno, ali se onda dobije "plastika"? Ovo mi je jako važno, pa ako neko može da mi potvrdi da je tako.

Ono što me "nervira" je što se ne dobija:
1. SMS izveštaji za plaćanja u zemlji (odnosno, da bi se imala ta opcija, mora da se doplati 100 RSD mesečno)
2. devizni račun (350 RSD mesečno)
Sa ove dve opcije, mesečna naknada naraste na 740 RSD mesečno, što oko 2x više nego što sada plaćam.

Pošto zbog preuzimanja kredita "moram" da pređem iz Banca Intese, gde trenutno plaćam mesečno 350 RSD (VISA + DINA) + SMS (koji plaćam svaki SMS i ovo mi se isplati da uzmem kod Raiffaizen-a) + devizni račun (besplatan), razmišljam šta da radim, tj. kako da skockam sve, a da ne preteram.
Svaki savet dobrodošao.

Raiffeisen ima push notifikacije u mBanking aplikaciji koja rade super, isto rade kao sms, a sms dobijaš automatski ako su inostrana plaćanja. Devizni najlakše taj od 350, mada postoji i besplatni devizni ali njega retko kome daju da otvori, pa ga uglavnom imaju stariji klijenti. Takođe jel si gledao neku drugu banku ili samo hoćeš u Raiffeisen.

Gledao sam i druge banke, ali pošto preuzimam stambeni kredit od pokojne supruge, koja je bila klijent Raiffaizen banke, kontam da mi je najjednostavnije da pređem kod njih, s obzirom da moram i da pregovaram o prepakivanju kredita i novim uslovima otplate.

Da li se dobija "plastika" uzimanjem "može" paketa?

@RingeRaja dobija se, ali je uslovljena i osiguranjem kartice. Međutim, devizni račun u evrima bez održavanja je i dalje u ponudi, ali se može otvoriti uz natezanje. Prema opštim uslovima, banka otvara devizni račun u evrima za prijem uplata iz inostranstva i to je odgovor na pitanje zašto ti je evro račun potreban. S obzirom da Može kao tip računa to dozvoljava, posle zatražuješ zahtev za vezivanje kartice na evro partiju radi potrošnje u inostranstvu i to odobrava odeljenje za kartice u centrali.

Ja bih devizni da plaćam online, nije mi eksplicitno potreban za ino priliv.
Kao što imam Visa Electon u Intesi.

Ne znam za sta ti tacno treba, ali ako je za online kupovinu ,
ja sam ovde procitao pa zatrazio (i dobio) Visa Virtuon karticu, i uz nju devizni racun, za 50 din mesecno. (placa se 24m unapred = 1200).
Sve brzo zavrseno. Jedino gde sam zasad pri koriscenju naisao na problemcic je sto ne prolazi WSpay, hteo da uplatim majci kredit za mobilni na hr broj.

Evo meni večeras prvi put neće. Zapravo prvo je prošlo, a onda mi je posle nekih sat vremena stigla poruka da je transakcija poništena.

Nazad
Vrh Dno