Šta je novo?

Raiffeisen bank

Hm, evo nezgodacije, kad ne možeš pare da prebaciš na a vista račun.

Prilozi

• Screenshot_20220223-095858.jpg
    Screenshot_20220223-095858.jpg
    96.7 KB · Pregleda: 193
Jel ovo legit mail? Znam da su sa rajfom svasta pokusavali scameri i pecarosi. Iskreno samo formatiranje mejla mi je jako sketchy, iako je domen u redu...

raf.PNG

Nije prevara, njihov je i ulaskom preko linka na mikrosajt, unosom datuma rođenja stiže sms kod, a na početnoj uz logovanje preko matičnog i mejla, verifikacioni ide na mejlu.

Jeste. Moraju da ti pošalju izvod o naplaćenim kamatama, troškovima održavanja računa...
Odavno više ne prilažu PDF nego ideš na tu stranu da dokumentima.

ovo im vec par sati ne radi ebanking/app ?

• Like
Reagovanja: mnt
Hvala kolega! U drugoj sam vremenskoj zoni, nisam ni obratio paznju da je do toga mozda. Hvala!

Jedno pitanje za korisnike iracuna. Prilikom pokušaja uplate na bankomatu sa digitalnom visa karticom od opcija izbacuje: isplata sa računa, upit u stanje, promena pina i deblokada pina. Kako dolazite do opcija za uplatu na račun?

A da ukucaš ručno broj računa?
Što je najgore nisam ni tu opciju video.. Takodje i pri pokušaju upita u stanje izbacuje da transakcija nije moguća. Na račinu ima sredstava. Ne preostaje ništa drugo nego da nadjem neki drugi bankomat pa tamo pokušam :)

Ne može uplata da se obavi digitalnom karticom, mora fizička kartica ili da se ručno kuca broj računa. Jeste baš glupo rešeno, samo ne znam da li je to limitacija mobilnih novčanika ili raiffeisen nije prevideo takvu situaciju, a sami su izbacili fizičke kartice iz ponude za iračun...

Pozdrav, pitao me prijatelj koji je rus,i ima rusku sberbank karticu da li ikako može ovde da podigne novac na bankomatu?

@jabree ako Sberbank nije isključen iz MasterCard i Visa sistema, onda ne bi trebalo da pude problema. Ovo sam izguglao na brzinu i prema tome, poslovanje sa karticama nije ometeno sankcijama:

Ono što sam pročitao po forumima je da postojeće Visa i MasterCard izdate u Rusiji još uvek rade ali se nove ne izdaju. Naravno situacija svakog dana može da se promeni.

Off-topic ali šta da se radi kad je @jabree omašio temu, ovo je više za tekući račun u bankama a ne za temu o RF.

Desi se, možda je čovek hteo da diže sa RF bankomata pa zato je pitanje postavio ovde, ali MC/Visa mreža srećom nije vezana za konkretnu banku. Jedino što sam u međuvremenu saznao vezano za to jeste da je Apple Pay uskraćen za upotrebu u Rusiji i ako sam dobro razumeo, ruskim Apple nalozima.

Ne znam da li je ovo za sve,ali čisto da obavestim.

Prilozi

• Screenshot_2022-03-02-11-33-24-914_com.viber.voip.jpg
    Screenshot_2022-03-02-11-33-24-914_com.viber.voip.jpg
    122.7 KB · Pregleda: 96
  • Like
Reagovanja: uji
Sad vidim gde sam postavio pitanje, izvinjavam se svima, i hvala.

Moguće da to šalju samo klijentima koji imaju upisanu adresu stanovanja u RFovom sistemu u gradovima gde je Wolt dostupan.

Ja nemam Viber, pročitao ovde na forumu juče, sinoć naručio hranu i platio Visa karticom, uredno stigao mejl da sam dobio kredit praktično iste sekunde kad sam preuzeo porudžbinu, još nisam stigao ni da otpakujem hranu

iskustva sa bankomata danas :
  • probao da podignem pare koristeci raipay .. sve odradio kako treba ali pare nije izbacio .. dva puta probao .. u raipay vide se transkacije ali stanje na racunu je ostalo isto..
  • sluzbenik u banci nije znao zasto nece a ni ovi iz call centra
  • pin probao da promenim trazi da se kartica ubaci .. srecom pin koji sam dobio je dva uzastopna broja i lak za pamcenje ;)
  • onda sam probao mobilni kes da podignem novac e to radi tako da je to nacin da se podigne novac
  • sto se tice uplate novca jedina opcija je preko racuna kad morate dva puta da ukucavate racun na ekranu
  • kad uporedim sa mobi bankom ovi iz raiffiesen ima jos da se potrude ;)
  • raipay u radnji je radio ok ..ostalo jos da online probam kupovinu

iskustva sa bankomata danas :
  • sto se tice uplate novca jedina opcija je preko racuna kad morate dva puta da ukucavate racun na ekranu
  • kad uporedim sa mobi bankom ovi iz raiffiesen ima jos da se potrude ;)
1.Uzas blagi jer po nekoliko puta nece da otkuca broj,pa otkuca duplo pa brisi ponvo itd.
2.Bas tako. Nazalost.

Uprskali su izbacivanjem fizickih kartica.

A na temi o Mobi banci ljudi svaki cas kukaju kako nista ne radi po pola dana :p
Ja sa Mobi iskreno nikad nisam imao nijedan problem. Bankomat u kraju nije radio par puta ali okej, događa se, šta sad. Ovako plaćanja i slično uvek sve kao po loju. Šteta što aplikacija nije nešto lepša ali to je površna želja, radi kako treba što je najbitnije. (meni barem radi kako treba, mnogi se žale)

Nazad
Vrh Dno