Šta je novo?

Raiffeisen bank

@AcaRamone991 Ako nešto znači, greškom sam bio pustio standardni nalog u mts banci tokom neradnog dana i otkazao ga istog momenta, ponovio hitan i pare su legle istog trena. Stoga, da ne bi čekao ponedeljak ujutru, bolje skini rezervaciju i pusti na instant plaćanje, svakako je uključeno u Račun Plus. Storniranje nerealizovanog naloga se ne naplaćuje.

@uji Е хвала, то сам сад урадио и одмах легле паре. Него није ми стигла нотификација за прилив новца. Тестираћу то опет али данас се да није то што немам гугл сервисе па нотификације не раде.

otvorih i ja danas iracun ... mbank i ebank rade ok .. igrao se oko slanje novca izmedju banaka ali nikako nisam dobio ni jedan sms oko priliva novca na racun cak ni push notifikaciju .. sve sam aktivirao unutar app ...
ostaje mi da probam kako radi raipay ..na pos terminalu i da probam online ...
na bankomatu dok mi ne stigne pin ne mogu ni da uplatim niti podignem novac ..a i pin cu da menjam cim stigne

За пренос плате јел треба да се иде у пословницу по неке документе или како?

Pošto ne vidim da je javno dostupno ovlašćenje za prenos zarade, verovatno da mora da se ide po taj papir.

Mali update za korisnike iRačuna sa digitalnim karticama.

Podnošenje zahtjeva za fizičku Visa karticu traje svega nekoliko minuta u zavisnosti od informisanosti radnika banke. Supruga u Staroj Pazovi čekala podnošenje nekih pola sata, ćerka u Loznici završila za par minuta. U oba slučaja kartica stiže u ekspozituru u kojoj je podnijet zahtjev za 2 do 3 dana.
Pošto još nisu podigle kartice, rečeno im je da se godišnja naknada od 1000 dinara naplaćuje tek nakon godinu dana.

Ako bude nekih neplaniranih izmjena javljam :)

P.S. Sa RaiPay aplikacijom nisam mogao da dignem novac sa njihovog pametnog bankomata ni u Pazovi ni u Loznici. Uvijek sam morao da vadim karticu.
iRacun od februara nema fizicku karticu.

Tacno, ali moze da se trazi izdavanje fizicke kartice :)

Vidim da se dosta vas žali na push notifikacije, ja sam na iOS-u do duše, meni nisu stizale prvih par dana, posle sve regularno instant u isto vreme mi stigne i push od Apple Pay-a i od RFB aplikacije, tako da sačekajte par dana, eventualno reinstalirajte aplikaciju pre nego što se žalite banci. :D

Nije tačno. Već smo apsolvirali u temi ali da ponovimo.
Ko je aplicirao za iRačun prije nove godine dobijao je automatski i fizičke Visa i Dina kartice koje su se morale aktivirati pozivom Call centra i transakcijom na POS terminalu ubacivanjem u sam terminal.
Poslije nove godine izbacili su automatsko izdavanje fizičkih kartica i uveli samo digitalne koje se aktiviraju iz Moja mBanka aplikacije. Fizičke kartice se izdaju na zahtjev odlaskom u ekspozituru, uz godišnju članarinu/naknadu od 1000 dinara. Kartica se dobija za svega par dana. Račun je i dalje iRačun uz sve benefite koji su ostali nepromijenjeni.

Veliki problem u čitavoj ovoj situaciji sa iRačunom je slaba informisanost samih radnika banke. Pa i oni iz Call centra ne znaju npr. da se ne može ubaciti novac na pametnim bankomatima bez fizičke kartice.
Moze,ali onda vise nije iRacun vec neki drugi,tako mi je u dva navrata receno.

Nije tačno. Već smo apsolvirali u temi ali da ponovimo.
Ko je aplicirao za iRačun prije nove godine dobijao je automatski i fizičke Visa i Dina kartice koje su se morale aktivirati pozivom Call centra i transakcijom na POS terminalu ubacivanjem u sam terminal.
Poslije nove godine izbacili su automatsko izdavanje fizičkih kartica i uveli samo digitalne koje se aktiviraju iz Moja mBanka aplikacije. Fizičke kartice se izdaju na zahtjev odlaskom u ekspozituru, uz godišnju članarinu/naknadu od 1000 dinara. Kartica se dobija za svega par dana. Račun je i dalje iRačun uz sve benefite koji su ostali nepromijenjeni.

Veliki problem u čitavoj ovoj situaciji sa iRačunom je slaba informisanost samih radnika banke. Pa i oni iz Call centra ne znaju npr. da se ne može ubaciti novac na pametnim bankomatima bez fizičke kartice.
Ja sam cuo da moze i to na svakom bankomatu,upravo mi covek potvrdio u kol centru.Nema potrebe za fizickom karticom,sve se radi preko telefona.

Значи ако узмеш физичке картице онда ти рачун није више бесплатан. Ја ћу за почетак видети да ли могу да функционишем без тих картица.

Значи ако узмеш физичке картице онда ти рачун није више бесплатан. Ја ћу за почетак видети да ли могу да функционишем без тих картица.
Meni je tako receno,pozovi pa se raspitaj to ti je najbolje.

Moze,ali onda vise nije iRacun vec neki drugi,tako mi je u dva navrata receno.

Pisano je pre vise od mesec dana, kad su poceli sa izdavanjem digitalnih kartica, umesto fizickih, tako da i dalje ostaje iRacun ali se placa clanarina 1000 dinara i osiguranje 40 dinara :)

@Nidzo je vodio prepisku sa njima i pisao

https://forum.benchmark.rs/threads/raiffeisen-bank.436111/page-62#post-6536083

Zvanicno je besplatan, ali sustinski placas dodatne fizicke kartice i cena je kao sto je vec napisano :)

Takodje je zakljuceno da ne moze samo Dina, koja bi trebalo da je besplatna, vec ona uve ide uz Visa karticu, ako trazis da ti je izdaju u fizickom obiku.

Može uplata na bankomatu bez fizičke kartice, pisano je već ovde. Dovoljan je broj računa. Tako sam ja uplaćivao dok sam čekao da stignu kartice. Dnevni limit uplate je oko 80k din valjda.

Dnevni limit uplate je oko 80k din valjda.
za uplate dinara limit je po transakciji u iznosu i u broju apoena:
  • limit u iznosu je 150.000 RSD
  • limit u broju apoena definiše veličina otvora za ubacivanje novčanica, tako da uređaj može da prihvati do 90 novčanica po transakciji, s tim da ih u uređaj možete ubacivati sukcesivno u 3 ponavljanja, kroz opciju DODAJ
ili dnevni ili periodični limit:
- za uplate dinara, limit u iznosu u okviru 7 dana je zbirno 1.000.000 RSD

za uplate dinara limit je u iznosu i u broju apoena:
  • limit u broju apoena definiše veličina otvora za ubacivanje novčanica, tako da uređaj može da prihvati do 90 novčanica po transakciji, s tim da ih u uređaj možete ubacivati sukcesivno u 3 ponavljanja, kroz opciju DODAJ
Od koliko apoena najmanje moze da se deponuje?

moze i samo jedna.
"uređaj prima sve papirne dinarske apoene, osim novčanice od 10 RSD i ne prima kovanice"

moze i samo jedna.
"uređaj prima sve papirne dinarske apoene, osim novčanice od 10 RSD i ne prima kovanice"
Nisam mislio na kolicinu nego na ovo sto kazes da prima od 20 dinara pa navise ako sam te razumeo.

za uplate dinara limit je po transakciji u iznosu i u broju apoena:
ili dnevni ili periodični limit:
- za uplate dinara, limit u iznosu u okviru 7 dana je zbirno 1.000.000 RSD
150k je za uplate preko kartice, za direktne uplate na račun je 100k. Evo pisao sam u avgustu to. https://forum.benchmark.rs/threads/raiffeisen-bank.436111/post-6433604

Пробао сам плаћање преко RaiPay и ради. Мада није ми успело из првог покушаја па касирка притекла у помоћ 😄Никаква нотификација није стигла и то ме највише брине јер баш због тих порука хоћу да напустим мтс банку али овде је изгледа гора ситуација него тамо.

Пробао сам плаћање преко RaiPay и ради. Мада није ми успело из првог покушаја па касирка притекла у помоћ 😄Никаква нотификација није стигла и то ме највише брине јер баш због тих порука хоћу да напустим мтс банку али овде је изгледа гора ситуација него тамо.
Da li si podesio u aplikaciji za koje transakcije da te obavestava,ima za odlazne i dolazne.

Све је подешено. Можда је проблем до гугл сервиса.

Meni su notifikacije radile prvih par meseci, sad vec kasne poprilicno. Desi se da npr. uplatim novac na bankomatu, pojavi se odmah na racunu, a notifikacija stigne sutradan.

Eventualno da obrise cache aplikacije, nagadjam posto ne koristim isti OS, posto na iOS-u od pocetka rade notifikacije i odmah obavestavaju o upotrebi kartice :)

Moguce je da bi koristilo i da ih pozoves i pitas.

Сад прорадила нотификација, пребацио сам паре на рачун и одмах стигла порука. Изгледа да ради кад хоће. Видећу како ће даље бити.

Pokusao da apliciram za ovaj iRacun, medjutim dobijam poruku: Nazalost, trenutno nismo u mogucnosti da vam ponudimo iRacun.
Vredi li ici u poslovnicu ili ce se biti nesposobni kao i ovi sa call centra?

Takodje, da li je placao neko u inostranstvu iRacunom? Vidim da je provizija 1%, a po kom kursu se menja u EUR konkretno?

Da li je moguće primati pare iz inostranstva na devizni račun koji je otvoren zahvaljujući Visa Virtuonu ili bolje da ide preko PayPal-a,Westerna?

Vrh Dno