Šta je novo?

Raiffeisen bank

Pa promenilo se da kad mi istekne ova Visa kartica koju sa imam na Iračunu moraću da doplatim za novu fizičku. Što je po meni bait & switch. Ostaje pitanje zašto od početka nisu izdavali samo digitalne kartice.
 
@Vladarko s obzirom da u odgovoru na obraćanje koje je Nidzo postavio navode da je to stari tip iRačuna, moje tumačenje je da ostaje ono što je po njemu ugovoreno, tj. reizdavanje fizičke kartice poštom na kućnu adresu.
 
Nastavio sam prepisku sa korisničkom službom sa pitanjem da li izdaju samo Dinu i pod kojim uslovima. Javljam kada odgovore.
To je irelevantno, jer cak i da izdaju, rade to u okviru posebnog paketa, recimo ovog koji je uji naveo, ako im je jos aktivan u ponudi, a takav racun imas i u Mobiju, tako da to nije nista novo.

Trebao si pitati da li se naplacuje izdavanje i odrzavanje fizicke DINE u okviru iracuna, to je zanimljivo, jer ako naplacuju, to je protivzakonito.
Pa promenilo se da kad mi istekne ova Visa kartica koju sa imam na Iračunu moraću da doplatim za novu fizičku. Što je po meni bait & switch. Ostaje pitanje zašto od početka nisu izdavali samo digitalne kartice.
krastavac, opet je bolje ovako, bar ces 3 godine imati i fizicku karticu za dz.
 
@uji : da, jasno mi je da je @Nidzo korisnik "starog" iRačun-a.

Nije mi jasan onaj detalj u odgovoru koji mu je poslala banka: da razumem da mora da se izradi kartica, da mora da se osigura od slučajnog gubitka, ali kakva članarina je u pitanju? Visa korisnici su članovi istog sistema (da ne kažem klana), bilo da je u pitanju fizička ili digitalna kartica.

Gledam šta će biti sutra sa non-iRačun korisnicima. Lično mi više odgovara posebna, plastična VISA kartica, nego da koristim digitalnu. 🥸

(14:53) EDIT: sad kada sam ponovo pročitao ono što je @uji napisao sam se setio da ne plaćam direktno članarinu, jer imam takav paket. :giggle:
 
Poslednja izmena:
@Vladarko to je u ondašnja vremena tako definisano kao godišnja naknada za korišćenje kartice i tarifnici mnogih banaka je referišu kao članarinu (jer defakto, mi smo članovi Visa sistema posredstvom banke). A to što naplaćuju 40 dinara za osiguranje je navodno ekspeditivnije jer tad lakše pokrivaju povraćaje transakcija za prevare ili nepredviđene naplate (tipa neka aplikacija sa Play Store-a što je sa autorizovane kartice konstantno skidala određeni iznos).
 
Koga ne mrzi neka proveri da li je to osiguranje obavezno i po kojoj tački.
 
Trebao si pitati da li se naplacuje izdavanje i odrzavanje fizicke DINE u okviru iracuna, to je zanimljivo, jer ako naplacuju, to je protivzakonito.
Pitao sam može li se izdati samo Dina i pod kojim uslovima i naknadama. Pomenuo sam i nemogućnost uplate novca na bankomatima bez upotrebe fizičke kartice.

Lično me ova stvar zanima jer je supruga prekjuče otvorila iRačun. Sve fino radi, odmah je aktivirala digitalne kartice u aplikaciji, sutradan već koristila Apple Pay u par radnji. Bar ne mora da se zove korisnički centar i plaća guranjem kartice u POS terminal za aktivaciju kartice. Ali ta nemogućnost uplate novca na bankomatu bez fizičke kartice je deal breaker.
 
  • Like
Reagovanja: mnt
Pitao sam može li se izdati samo Dina i pod kojim uslovima i naknadama.
U okviru iracuna ili uopste? Uopste verovatno moze u jednom od onih racuna koje je uji postovao, a i u okviru iracuna (koji ima tvoja supruga i koji joj treba prakticno samo za uplatu novca na bankomatu, ako sam dobro shvatio) sigurno moze da izabere da joj VISA ostane virtuelna, posto joj fizicka ne treba (placa telefonom), a samo za DINU da trazi fizicku karticu i da je koristi za uplatu novca i to bi trebalo da je besplatno, mada novac mozes uplatiti i bez fizicke kartice.

Da sam ja sad otvorio iracun, izabrao bih tu kombinaciju, virtuelnu VISU i fizicku DINU, ako je besplatna.
 
Da sam ja sad otvorio iracun, izabrao bih tu kombinaciju, virtuelnu VISU i fizicku DINU, ako je besplatna.
To sam i pitao. Javljam u svakom slučaju kada odgovore na email.
@dedamrsoje ukucavanjem broja računa? Komfornije je sa karticom, a i brže ☺️
Naravno bolje i tako nego nikako
 
Prvobitno sam bio informisan da se kartica iRačuna može vezati za devizni pa sam podneo zahtev, međutim, odbijen je i odgovor odeljenja za kartice je da ipak sistemski nije predviđeno vezivanje kartica ni sa starog tipa za avista evro račun. Tako da, moguće opcije su zasebna Visa Classic uz godišnju članarinu ili Visa Virtuon.
Kolika je cena za godisnju visa virtuon karticu? Da li se plaća posebno i devizni račun? Pitam vezano za iRacun, ko znaš.
 
Jeste 50 dinara mesečno. Uzeo sam je pre par dana. Plaća se odjednom za 2 godine koliko traje kartica.
Devizni račun koji se otvara za ovu svrhu nema posebno održavanje.
 
Kolika je cena za godisnju visa virtuon karticu? Da li se plaća posebno i devizni račun? Pitam vezano za iRacun, ko znaš.
Avista evro račun za koji je kartica vezana se ne plaća, ali se članarina za karticu uplaćuje unapred. Prema aktuelnim opštim uslovima za platne kartice, važenje Visa Virtuon je 2 godine i članarina iznosi 1200 dinara (24x50).
 
Evo jedno skorašnje iskustvo: iako je moguće da na računu koji je vezan za Virtuon bude manje od 20 € rol ne dozvoljava da se sa tog računa kupe dinari ili da se prebaci novac na drugi devizni račun ako će se prilikom te transakcije saldo računa spustiti ispod 20 €. :mad:
 
Ne bi se slozio ,x puta ga spustio na par evra
I ja sam mogao to do skoro, ali sada nije moglo. Ono što je još činjenica - na računu je bilo manje od 20 €. Znam da je ranije postojao taj limit (da mora na računu da bude 20 €) i znam da su ga ukinuli. Na drugom deviznom avista računu nema tog limita.

Možda je ovo izolovan slučaj, samo za moj nalog. :rolleyes:
 
Ne secam se bas najbolje kako je bilo kad smo se prijavljivali pre za pomoc od odrzave,ali koliko se secam nije pisalo Raiffeisen A.D Beograd
Ili je i pre tako bilo ali nisam obratio paznju? :D


es.png
 
Mislim da je bilo isto. Ovog puta sam izabrao Raiffeisen i prijava je uspešno prihvaćena. 2020. sam odabrao Komercijalnu, 2021. Mobi i nije bilo nikakvih problema.
 
Hteo sam da izaberem da mi legne u posti ali nigde ne vidim tu opciju.
Jedina opcija mi je ili Reiffeisen ili otp.
 
Trebalo bi da pošta isplaćuje sa namenskih računa Poštanske štedionice, kako sam shvatio po diskusiji u temi za mts banku.
 
Mali update. Zvali su me da ne bi kuckali 😀
Ne plaća se naknada izrade od 350 dinara. Dala mi je pogrešnu informaciju. Ostalo ostaje, članarina 1000+ 40 dinara. Ne može se uzeti samo Dina. Ona ide uz Visa karticu.
Kaže da su otvoreni za sve prijedloge i da nadležna služba voli 😀 primjedbe i prijedloge.
Objasnio sam da nisam mogao da uplatim novac na račun bez fizičke kartice i da bi bilo dobro da se ta opcija može dobiti na pametnim bankomatima i putem NFC tehnologije radi komfora i pouzdanosti.
Provjeriće još neke detalje pa će me zvati opet.
U obicnoj posti ne isplacuju.
Prosli put kad sam se prijavljivao nisam mogao u posti da podignem novac.
Poštanska štedionica preuzima one koji nemaju račune u bankama. Majka prvi put odabrala EFG, pošto nije imala račun ni u jednoj banci, na kraju joj uplatili na namjenski u Poštanskoj.
 
Pa onda da izaberem "Postanska stedionica A.D Beograd" Svakako mi je lakse u postanskoj da podignem novac.
 
Očitao sam se kroz RaiPay na NFC tagu novog bankomata za isplatu i aplikacija javlja da je izvršena fizičkom karticom (stari tip iRačuna). Ovakav bankomat nudi isplatu sa tekuće, štedne i kreditne partije, a moguća je i promena PIN-a, iako je beskontaktna autorizacija. Videću i da li je moguća isplata evra, pošto se kao opcija nudi štedni račun.
 

Prilozi

  • IMG_20220117_154710.jpg
    IMG_20220117_154710.jpg
    42.3 KB · Pregleda: 36
e ako ne budemo mogli dizati eure sa tih novih bankomata,ode sve u peršun...
 
Ne plaća se naknada izrade od 350 dinara. Dala mi je pogrešnu informaciju. Ostalo ostaje, članarina 1000+ 40 dinara. Ne može se uzeti samo Dina. Ona ide uz Visa karticu.
Sve kao sto je i ocekivano, osim sto mi i dalje nije jasno da li se članarina 1000+ 40 dinara placa samo za VISU ili i za DINU?
 
Nazad
Vrh Dno