Šta je novo?

Raiffeisen bank

Jedino se mora ići u banku kad se promeni lična karta, da se upiše nova. Sve ostalo može onlajn ili dostavom na kućnu adresu.

Nije tačno, sve može da se završi onlajn. Prihvataju i svojeručni potpis preko aplikacije Adobe Fill and Sign.
Meni moj savetnik reci sve moze da se zavrsi al posto sam iz Smedereva mora da odem peske do poslovnice da potpisem papire. Da sam iz BG oni dolaze kod mene.

Drugo receno mivda moj digitalni potpis iz licne karte ne podrzavaju dok mi to kombanka prihvata.

Ne mogu da editujem post. Ali ako moze samo neko da mi potvrdi da li moze Visa Gold Premium Debit kartica da se koristi za placanje preko interneta. Radi Apple Pay, radi placanje pos terminali i na bankomatu da dizem pare. Medjutim Da kupim nesto preko interneta uvek odbijeno, cak ne proba ni da skine za proveru 1 evro :D
Može, uredno radi
Kupujem igre za Xbox preko argentinskog marketa redovno, ali druga kartica, koja je dodatna ne radi

Ja sinoć kupio jednu igru na Steam-u bez ikakvih problema (takođe sam korisnik iRačuna). Jedino sam se iznenadio što mi nije tražen token, možda zato što je iznos bio par evra.
Ne traži token, ja kupujem na stimu i imam običan račun. Ja sam npr. ubacio podatke i kad kupujem odma se skinu pare i samo stigne obaveštenje u aplikaciji.
Čisto da se ponovi: za beskontaktno plaćanje nije potrebno dodirnuti POS telefonom ;)
Pozdrav
Iskren da budem, malo si me zbunio, pa kako onda, ako nije potrebno dodirnuti pos?

Poslednja izmena:
***. лакше је додирнути па и притиснути,стиснути по потреби него мјерити,реално у пракси.

Vezana za dinarski

Uz iRačun više izgleda ne dolaze fizičke kartice nego samo digitalne koje se ubacuju u neki od mobilnih novačanika.
Sve je opisano na stranici, kao i na slikama.

Prilozi

• Screenshot 2022-01-07 004453.png
    Screenshot 2022-01-07 004453.png
    170.5 KB · Pregleda: 96
  • Screenshot 2022-01-07 004526.png
    Screenshot 2022-01-07 004526.png
    58.8 KB · Pregleda: 87
Dugo je i trajalo 😀 A šta ako RaiPay, ApplePay zakažu? Kako da dignem pare na bankomatu druge banke ako je frka?
Eeee Rai, Rai... 🙄

Pa izgleda nikako, srećom nama koji smo već otvorili iRačun se ništa ne menja. Mada verujem da može da se traži fizička kartica naknadno, ali kontam da će naplatiti onih 350 za "zamenu kartice". Mora da se proveri u praksi. Sreća pa cene nisu dirali.

Da li i vama koji ste otvorili iRačun pre januara u odeljku Kartice takođe piše Visa/Dina debit online? 😳

Prilozi

• IMG_20220107_015423.jpg
    IMG_20220107_015423.jpg
    40.3 KB · Pregleda: 71
  • IMG_20220107_015439.jpg
    IMG_20220107_015439.jpg
    42.3 KB · Pregleda: 67
meni piše ali imam fizičku karticu,uzeo sam je početkom decembra.na dini isto pise.

Prilozi

• IMG_20220107_015629.jpg
    IMG_20220107_015629.jpg
    69 KB · Pregleda: 91
Hvala puno! Dok sam vodio video identifikaciju, agentkinja me je pitala da li mi je ista adresa za slanje kartica. U svakom slučaju, javljam šta god da bude, ali se iskreno nadam fizičkim karticama.

Kod mene se isto tako zovu u aplikaciji od kad sam otvorio račun, znači od septembra tako da ne bi trebao da se brineš ako su ti rekli da stižu kartice. Svakako javi ishod, značiće nekom sigurno!

• Like
Reagovanja: uji
Evo upravo sam uporedio opšte uslove. 4. kada sam otvorio iRačun važili su pod oznakom RBPU034, a sada je RBPU035 važeći dokument. Novina je na 5. strani odredba da se kartice za iRačun izdaju isključivo u digitalnom obliku, tako da će moje na veliku sreću ipak biti fizičke, ali svakako javljam ishod.

Sad sam listao kroz opšte uslove i srećom može da se traži zamena za fizičke kartice. Tako da je zapravo ovo i okej, jedino što ima malo mučenja...

Prilozi

• Screenshot 2022-01-07 134103.png
    Screenshot 2022-01-07 134103.png
    20.6 KB · Pregleda: 66
Znači 1000 din godišnje za članarinu otprilike ili nema članarine jer se koristi u okviru iRačun paketa?

edit: je=se

Мора Дина бар бити бесплатна.

Zbog bolje vidljivosti... Čisto da pitam ovo i da potvrdim.

Sad kad nema fizičke kartice, da bi se podigle pare sa bankomata, mora da se "gađa" multifunkcionalni bankomat i da se virtuelna VISA kartica skenira preko NFC-a na tom bankomatu (kao kada se plaća na POS terminalu) umesto prethodnog ubacivanja/skeniranja kartice. Je l' dobro rezonujem?

Znači 1000 din godišnje za članarinu otprilike ili nema članarine jer se koristi u okviru iRačun paketa?

edit: je=se
U ugovoru i dalje stoji ovo (slika je u prilogu) tako da verujem da nema godišnje članarine.

Takođe je pokrenut novi portal https://infoportal.raiffeisenbank.rs/ preko kog kako mi se čini će moći da se da se podnose razni zahtevi online, za sada još uvek ne funkcioniše (bar meni, a ja imam iRačun od septembra)

Zbog bolje vidljivosti... Čisto da pitam ovo i da potvrdim.

Sad kad nema fizičke kartice, da bi se podigle pare sa bankomata, mora da se "gađa" multifunkcionalni bankomat i da se virtuelna VISA kartica skenira preko NFC-a na tom bankomatu (kao kada se plaća na POS terminalu) umesto prethodnog ubacivanja/skeniranja kartice. Je l' dobro rezonujem?
Tako je, prisloniš telefon na bankomat, imaš pored otvora za karticu nfc koji isto svetli. Naravno tu može da se prisloni i normalna tj. fizička kartica.

Prilozi

• Screenshot 2022-01-07 140037.png
    Screenshot 2022-01-07 140037.png
    11.5 KB · Pregleda: 67
Da na to sam i mislio, loše sam se izrazio. Radi logovanje na stranicu ali svaki meni je prazan.

Moje poimanje je da starim korisnicima iRačuna će se reizdavati fizičke kartice jer su ih tako ugovorili, dok novi korisnici koji budu tražili izdavanje fizičke kartice, plaćaće godišnju članarinu za Visu, pošto se taj zahtev podnosi u papirnom obliku i to više nije u formi ugovora na daljinu.

Moguće da je i tako, ali opšti uslovi važe za sve tako da se nadam da se neće naplaćivati. Moraćemo da sačekamo dok neko to ne isproba u praksi.

• Like
Дефинитивно ће новим корисницима наплаћивати физичке картице тј. Визу.Стари корисници нису ни добили обавјештење о промјени услова,тако да би требало остати све исто,бесплатно.О реиздавању,видјећемо.

• Like
Ja na tom portalu imam izvode svih računa i kartica za poslednjih X meseci. Više mi izvode ne šalju mailom, nego pošalju samo link ka izvodu na portalu. Jel' imate nešto u delu "Primljeni dokumenti"?
Pozdrav

Baš ništa nema. Možda u pripremi za iRacun korisnike.

Ja na tom portalu imam izvode svih računa i kartica za poslednjih X meseci. Više mi izvode ne šalju mailom, nego pošalju samo link ka izvodu na portalu. Jel' imate nešto u delu "Primljeni dokumenti"?
Pozdrav
I meni je potpuno prazno, sve opcije su potpuno prazne.

Nazad
Vrh Dno