Šta je novo?

Raiffeisen bank

To sto ti pricas to je inicijalni pin, ja pricam o promeni.
Na kraju nije ni bitno samo sam dobronamerno rekao da znate koji ne znate jer meni nigde pin tj promena nije naplacena u predhodne 2 banke pa me to onako protreslo jer s jedne strane u mobi i mts banci to mogu da radim 100 puta dnevno bez din a ukoliko bih to uradio u RF banci naplatili bi mi 15000 din.

@mstevanic Pin se menja automatski putem aplikacije/bankomata.
Dakle, nema tu angazovanja zaposlenih, ali je to dodatna usluga za koju te niko ne tera da je koristis.
I kada se bira sediste u avionu, mora dodatno da se plati, ali to ne znaci da ce za tebe specijalno ugraditi novo sediste.
To što ti pišeš je promena PIN KODA APLIKACIJE, a on je pitao za promenu PIN KODA KARTICE što nikako nije ista stvar!?
@rnk
Ne bi ti naplatili 15.000 nikako jer bi im posle drugog puta menjanja pin a bilo čudno zašto se toliko puta menja PIN kod na kartici !?
Drugo i ono pravo je da to ne košta 150 NEGO 350 DINARA. Znači procedura je sledeća pozivate brojeve 011/3202-100 ili 0800/111-000
gde ostavljate JMBG i dajete broj kartice operateru da se izradi novi PIN kod koji vam se šalje na filijalu ili eventualno proverom i na
kućnu adresu i za to treba nekih 4-5 radnih dana. Znači ide dalje štampanje PIN koda koji čak niko u banci ne zna, te se takav dokument
dalje šalje vama i to sigurno mora da košta...To vam je to što se tiče promene PIN koda ako mi ne verujete imate brojeve pa pitajte. Sretno.

To što ti pišeš je promena PIN KODA APLIKACIJE, a on je pitao za promenu PIN KODA KARTICE što nikako nije ista stvar!?
@rnk
Ne bi ti naplatili 15.000 nikako jer bi im posle drugog puta menjanja pin a bilo čudno zašto se toliko puta menja PIN kod na kartici !?
Drugo i ono pravo je da to ne košta 150 NEGO 350 DINARA. Znači procedura je sledeća pozivate brojeve 011/3202-100 ili 0800/111-000
gde ostavljate JMBG i dajete broj kartice operateru da se izradi novi PIN kod koji vam se šalje na filijalu ili eventualno proverom i na
kućnu adresu i za to treba nekih 4-5 radnih dana. Znači ide dalje štampanje PIN koda koji čak niko banci ne zna, taakv dokument se
dalje šalje vama i to sigurno mora da košta...To vam je to što se tiče PIN koda ako mi ne verujete imate brojeve pa pitajte. Sretno.
Druze, jel ti botujes za RF ili ne zelis da citas, posto verujem da znas ali ili neces ili botujes.
Ajd jos jednom ne znam prostije od ovoga pa izvini potrudi se i ja cu.
Dakle, ja sam na bankomatu menjao pin kakvo stampanje slanje i ostale nebuloze sto si skrabao.
Drugo tj prvo(nema potrebe da vices narocito kad nisi u pravu) kosta 150 din na bankomatu i kao dokaz saljem SS.
IMG_20210705_101722.jpg

Ne znam druže i za ovaj podatak prvi put čujem, a evo sada znam i hvala ti na tome !!
Ja sam zvao i pitao i ne znam zašto mi operater nije rekao i za ovu mogućnost zaista!?
Ako je tako onda se zaista štedi dosta truda i vremena. Sad što to košta, ne ulazim dalje.
Izvinjavam se ako sam bio pregrub u nadi da pomognem nekom svojim sad vidim slabim
znanjem.

• Like
Reagovanja: rnk
Nista o tome i pricam, a lepo sam i pisao gore, nisi citao da sam dosao na salter i trazio oni odradili stampali sta god, to postujem i to treba platiti, ali ja sam otisao na bankomat promenio pin sam i naplata u vidu 150 din a za sta, kapiras sad, to sto ima mogucnost a sto bi se naplacivalo kad niko nista nije uradio, osim eto moze mi se, e o tome pricam

Jasno sada sve druže, samo ne znam zašto pozivanjem broja 011 ili 0800 ne kažu i za ovu mogućnost?
Ništa sada znamo za drugi put da postoji i malo jeftiniji način za koji ja nisam znao zahvaljujući upravo njima. :unsure:
Tebi hvala svakako za ovaj koristan info.

• Like
Reagovanja: rnk
Nista o tome i pricam, a lepo sam i pisao gore, nisi citao da sam dosao na salter i trazio oni odradili stampali sta god, to postujem i to treba platiti, ali ja sam otisao na bankomat promenio pin sam i naplata u vidu 150 din a za sta, kapiras sad, to sto ima mogucnost a sto bi se naplacivalo kad niko nista nije uradio, osim eto moze mi se, e o tome pricam
Evo da te upozorim, i upit stanja na bankomatu naplaćuju, iako sve sam radiš.
Mislim da imaš malo nerealna očekivanja. Taj bankomat košta, taj softver košta, ljudi moraju da rade na održavanju svega toga da bi ti mogao da zameniš pin sam (za 150 dinara), a da ne prolaziš kroz zahtevniju proceduru preko kontakt centra (koja je i skuplja).

Evo da te upozorim, i upit stanja na bankomatu naplaćuju, iako sve sam radiš.
Mislim da imaš malo nerealna očekivanja. Taj bankomat košta, taj softver košta, ljudi moraju da rade na održavanju svega toga da bi ti mogao da zameniš pin sam (za 150 dinara), a da ne prolaziš kroz zahtevniju proceduru preko kontakt centra (koja je i skuplja).
Daj gluposti, aj razmisli i bankomat i softver kosta i tu rade NEKI ljudi koji trebaju platu da zarade u mts banci i u mobi banci pa je gle cuda za Dz da se promeni.
Aj malo samo razmisli pre nego napises.
Vidi, sve moze da kosta i kosta, ali ta glupost ne mora da bude naplacena kao sto nije ni kod druge dve nabrojane banke.

Suvise imam godina i iskustva sa bankama i sve znam o njima, u Telenor banci sam od prvog dana poslovanja u Srbiji kao i Mts banci i nije meni problem da mi naplate nesto sto je ok da naplate, nesto sto je neko utrosio deo od 8 sati svoga rada na poslu tog dana ja nemam taj problem, ali imam da mi neko naplati i 1 din ako nije zasluzio tj zaradio a ovde niko nije zaradio sem mene jer oni nista uradili nisu, utrosak energije 0 kalorija.
Druže, da banke naplaćuju samo ono u šta "utroše deo 8 sati svoga rada" ne bi postojale. To je cela poenta. Nema "nije zaslužio," kakva je to priča, promena PINa se naplaćuje, to piše u tarifniku, sve crno na belo pa se ti posle ljuti što nisi video na vreme.
Daj gluposti, aj razmisli i bankomat i softver kosta i tu rade NEKI ljudi koji trebaju platu da zarade u mts banci i u mobi banci pa je gle cuda za Dz da se promeni.
Aj malo samo razmisli pre nego napises.
Vidi, sve moze da kosta i kosta, ali ta glupost ne mora da bude naplacena kao sto nije ni kod druge dve nabrojane banke.
Pa naravno da ne mora da bude naplaćeno, ali je opet u njihovoj moći da naplate, što i čine, jer su lešinari, tu nema ništa novo. Niko tebe ovde ne ubeđuje da ti nisi u pravu već su začuđeni što se postavljaš kao da su banke ranije bile fer ili da su ikada bile na strani logike i naroda, što naravno nikad nije bio slučaj. Da mogu naplatili bi ti (nam) i korišćenje bankomata i ulazak u ekspozituru.

Druže, da banke naplaćuju samo ono u šta "utroše deo 8 sati svoga rada" ne bi postojale. To je cela poenta. Nema "nije zaslužio," kakva je to priča, promena PINa se naplaćuje, to piše u tarifniku, sve crno na belo pa se ti posle ljuti što nisi video na vreme.

Pa naravno da ne mora da bude naplaćeno, ali je opet u njihovoj moći da naplate, što i čine, jer su lešinari, tu nema ništa novo. Niko tebe ovde ne ubeđuje da ti nisi u pravu već su začuđeni što se postavljaš kao da su banke ranije bile fer ili da su ikada bile na strani logike i naroda, što naravno nikad nije bio slučaj. Da mogu naplatili bi ti (nam) i korišćenje bankomata i ulazak u ekspozituru.
Pa to i kazem naplacuju a ne moraju, kao sto ni mts i mobi banka koje sam koristio i koristim i dalje nisu nikad tako nesto naplacivale pa su me uljuskale u to normalno, a vidim da je sve sad postalo "novo normalno" a meni malo tesko u 5 deceniji zivota da se prilagodjavam tom "novom normalnom" prvo jer mi ne pada na pamet drugo imam svoj mozak koji jos uvek dobro radi trece, nisam ni citao niti mi je palo na pamet da su toliki sibicari da to naplacuju.
Toliko o tome, sve sam rekao i ne bih se vise osvrtao na tu temu.
Dakle, mogu i ne moraju da to naplate logicno je da ne naplate, lepse im je da budu 00 i da naplate, to je sustina, e to sto sam ja navikao da me druge banke bar na tome ne prave budalom, to je moj problem i zato sam se iznenadio i to je to.
Samo sam (misleci da bi se svi iznenadili kao ja) to rekao dobronamerno da svi znaju, eto jednom sam i "pomogao" jer bi mu "junaci" na promenu uzeli 350 'vako ce mu uzeti samo 150, meni dosta, "ja sam svoj zadatak obavio" bar jedan nece vise platiti neg sto mora a i ostali su saznali za taj 00-rizam.
Hvala, dovidjenja.

Danas sam zvao podršku i operaterka reče da iRačun ne može da se otvori vikendom, već samo radnim danima.
Danas opet nisam uspeo da otvorim iRačun a pokušao sam 2x, zvao sam od jutros korisnički servis i operaterka je upisala moje podatke i rekla da će me neko pozvati, ali do sada me niko nije kontaktirao!

Pa odgovor je ispravan. Ta banka vise ne postoji. Koristio sam njene usluge, kod Stedionice nisam zeleo...
Promenilo se sve i kome odgovara, odgovara, a kome se ne svidja jos uvek ima alternativu.
Da ne smaram o Sberu ovde, kod njih sam resio 99%, a za ovaj jedan sam uzeo iRacun.
Tih 150 din da promenim pin na VISI je smesan trosak, a humanitarno bankarstvo ne postoji.
Cak je i tzv islamsko bankarstvo naslo put do zarade...

Ako ti nije jasno sta i zasto naplacuju, onda *** bas, gubljenje vremena je da ti neko crta, bez ljutnje
Nije se "sve" promenilo već vrlo malo! Nemaš mogućnost podizanja novca na bankomatima drugih banaka sem poštanske štedionice i pošta, plus money get, a ovih bankomata imaš na "svakom ćošku", i održavanje nije 100din već 250.
To je i dalje najpovoljnija banka, tj najpovoljniji račun, ili jedan od najpovoljnijih!
Podizanje kod rugih banaka je opet najjeftinije, min 50 din, ato retko koja banka ima, svima je 100 i na više...

Nije se "sve" promenilo već vrlo malo! Nemaš mogućnost podizanja novca na bankomatima drugih banaka sem poštanske štedionice i pošta, plus money get, a ovih bankomata imaš na "svakom ćošku", i održavanje nije 100din već 250.
To je i dalje najpovoljnija banka, tj najpovoljniji račun, ili jedan od najpovoljnijih!
Podizanje kod rugih banaka je opet najjeftinije, min 50 din, ato retko koja banka ima, svima je 100 i na više...
Necu da polemisem dalje od ovoga - nije najpovoljnija ponuda, ima barem 5 jeftinijih.
Sa bankomatima,upravljanjem deviznim sredstvima itd su nas zeznuli lepo...
Tek cete da vidite blagodeti Stedionice...evo sistem im se raspada koliko vec

• Like
Reagovanja: uji

nemanjabgd84

Hajde pomogni nam, nemoj biti sebičan, pa napiši tih pet povoljnijih. Ovde smo da razmnimo iskustva ali i da pomognemo jedni drugima. Nisam primetio da se ništa raspada, radi sve uobičajeno, kao da mtsbanka nije ni pripojena Postanskoj.
Pojasni mi oko deviznih sredstava?

nemanjabgd84

Hajde pomogni nam, nemoj biti sebičan, pa napiši tih pet povoljnijih. Ovde smo da razmnimo iskustva ali i da pomognemo jedni drugima. Nisam primetio da se ništa raspada, radi sve uobičajeno, kao da mtsbanka nije ni pripojena Postanskoj.
Pojasni mi oko deviznih sredstava?
Imas godinu dana free Erste, inace 200 i kusur din.
Imas iRacun free
Kod Sber imas bonuse dobrodoalice, izadje na 7000 din, sto ti dodje godinu i po dana free racuna plus dodatne usluge koje opet vrede, istrazi na temi za to.
Osnovni racun u Kombank utd
Elem,evo vec ludim od Raiff.
Kada zovem call centar, ne daje mi da izaberem opciju jedan,rad sa stanovnistvom.
Odem da promenim pin na bankomatu, jedva uspem jer zeza.
Onda da podignem pare, nece. Greska, pozovite banku.
U prodavnici da platim, nece ni na pay pass, ni na pin. Ne izbacuje koja je greska na slipu.
Evo vec 15 min cekam call centar da vidim sta je...
Za sada sam razocaran

Коле је закон,а и воли слатко а не као неки сад чипс,сад банку:)Тај његов пакет од 250 је већ дуго такав,надам се да неће поскупити јер је озбиљна опција.

• Like
Imas iRacun free
Kod Sber imas bonuse dobrodoalice, izadje na 7000 din, sto ti dodje godinu i po dana free racuna plus dodatne usluge koje opet vrede, istrazi na temi za to.
Kada zovem call centar, ne daje mi da izaberem opciju jedan,rad sa stanovnistvom.
U prodavnici da platim, nece ni na pay pass, ni na p. Ne izbacuje koja je greska na slipu.
Za sada sam razocaran
Repliciracu sam sebi.
Problem sa karticom je posledica toga sto je zenska osoba iz cc sa kojom sam pricao, nije aktivirala., Lepo smo poceli

Meni su rekli pri otvaranju iRacuna da cim mi stignu kartice zovem banku za aktivaciju.

nema šta ko da to korisnicima kaže, to je već navedeno u obaveštenju koje dolazi u koverti sa karticom

• Like
Pa pozvao sam ja i gospodjica to nije odradila...
Nego sve uz muku, cimanje...
A operatera sam cekao preko sat vremena da se javi....

ja sam radnim danom u popodnevnim časovima imao čekanje nekih 5-10min. da se neko javi a posle toga sve je bilo gotovo jako brzo

Da rezimiram moj slučaj, uspeo sam da otvorim iRačun, nisam menjao ništa od parametara koje sam ranije naveo, verifikovao sam otvaranje preko video veze i sad sledi problem - kreirao sam nalog i aktivirao ga, međutim nikako da uspem da se prijavim na taj nalog... Bio sam uporan i blokirao nalog, pozvao korisnički i dobio novi aktivacioni kod, kreirao nov nalog i sad probao opet da se logujem i opet neće... Ne znam da li je opet do njih kao kad nisam mogao da otvorim račun ili ja grešim nešto?

Imas iRacun free
U prodavnici da platim, nece ni na pay pass, ni na pin. Ne izbacuje koja je greska na slipu.
Za sada sam razocaran
Sber nije bolji od RPlus. Dobio sam 5 000 dinara kada sam otvrio RPlus, 2x1500, jednom po 2000.
Osnovno KBank, gledao na brzinu tarifnik, kao d aje m-banking ili e-banking 120, a nzm da li ima provizije pri plaćanju računa elektronskim bankarstvom.
Iračun, ok, odlična ponuda, možda jedino bolji od RPlus za mene, vrv ću otvoriti i iračun.
iRačun=0, Mobi Klasik=0, AIK Start=250, Kombank Aktiv=310 (od oktobra za nove korisnike), petu opciju je nezahvalno odrediti jer druge dve obuhvataju kreditnu.
Mobiklaskik, nula, a provizije za elektrnosko bankarstvo i bankomati?
Aik Start isto, mala nreža bankomata. Tj ima ih, ali u odnosu na poštansku i poštu, moneyget, daleko...
I račun je najjači pa RPlus, za moje potrebe,. Videćemo kako će ići na dalje, za sada je ok.

Pre par časova aktivirao karticu (Vizu) i bukvalno sam čekao 20 sekundi da se neko javi. :D

Sber nije bolji od RPlus. Dobio sam 5 000 dinara kada sam otvrio RPlus, 2x1500, jednom po 2000.
Osnovno KBank, gledao na brzinu tarifnik, kao d aje m-banking ili e-banking 120, a nzm da li ima provizije pri plaćanju računa elektronskim bankarstvom.
Iračun, ok, odlična ponuda, možda jedino bolji od RPlus za mene, vrv ću otvoriti i iračun.

Mobiklaskik, nula, a provizije za elektrnosko bankarstvo i bankomati?
Aik Start isto, mala nreža bankomata. Tj ima ih, ali u odnosu na poštansku i poštu, moneyget, daleko...
I račun je najjači pa RPlus, za moje potrebe,. Videćemo kako će ići na dalje, za sada je ok.
Kombank aktiv gledaj. Ima i mbank i 25 plaćanja bez provizije.

• Like
Nazad
Vrh Dno