Šta je novo?

Raiffeisen bank

Nesto si menjao u vezi paketa?

Ima jedan detalj, u ponudi stoji da devizni racun moze da se otvori i na stare Moze pakete i da je mesecno odrzavanje 100din.
To mu dodje na isto, plus se navodno zadrzava SMS obavestenje.

Ne mogu vec 3 dana da platim racun preko j*bene mbank aplikacije. Takodje ne mogu da uplatim novac na svoj tekuci u drugoj banci tj ne mogu uopste da uplatim novac. Dobijam sledecu gresku (vidi screenshot)

Posedujem iRacun

Zvao sam podrsku 3 puta i kazu probajte sada a ono opet greska.. Katastrofa....

Prilozi

• IMG_7606.PNG
    IMG_7606.PNG
    334.1 KB · Pregleda: 90
Bas htedoh da pitam da l da otvaram taj iracun umesto mobi banke.

Otvori. Ja ga imam pored Progresiv računa u Mobi banci i koristim ga više nego Progresiv.

Meni bi najvise koristilo to sto mogu da placam telefonom ,da nw vucem kes ili karticu. Mobi banka nema wave pay ili kako vec se zove

Na iRačunu možeš da primaš platu, kod omladinskog kako mi je jedan kolega preneo, banka ne knjiži prijem zarade. Stoga, prvo otvori njega pa Club račun uz evro devizni pa prilikom uručenja Master kartice, podnesi zahtev za vezivanje na deviznom, radi potrošnje u inostranstvu. Razlika je i to što nema provizije od 1% za inostrane transakcije kod Mastera, za razliku od Vise. RaiPay podržava obe kartičarske kuće.
Sve kartice imaju 1% prozije na placanje kod stranih trgovaca. To je provizija banke, a ne card issuera

Koje su prednosti?
Besplatno održavanje, NFC plaćanje telefonom ili pametnim satom, veći broj bankomata itd. Jednostavno mi je komfornije što ne znači da je i drugima.
Možda još bolji paket je Može Extra za 390 dinara koji parira Progresiv paketu Mobi banke.

Sad sam kupovao Visom na Aliju neke sitnice. Kurs 118.9 dinara = 1€.
To OK?

raiffeisenbank.rs/korisni-alati/kursna-lista/
kursna lista broj 156 - 09.07.2022
€ - prodajni za devize 118.9136
plus 1% provizije na ino placanje

Ne mogu vec 3 dana da platim racun preko j*bene mbank aplikacije. Takodje ne mogu da uplatim novac na svoj tekuci u drugoj banci tj ne mogu uopste da uplatim novac. Dobijam sledecu gresku (vidi screenshot)

Posedujem iRacun

Zvao sam podrsku 3 puta i kazu probajte sada a ono opet greska.. Katastrofa....

Poštovani,

Hvala Vam na obraćanju.

Ustanovljeno je da ovaj problem postoji na nekim IOS uređajima i nadležne službe rade na rešavanju problema u saradnji sa kolegama iz Apple-a.

Uveravamo Vas da banka ulože maksimalan napor i sve raspoložive resurse da u najkraćem roku otkloni ovo ograničenje.

Stoga Vas molimo za strpljenje, a do tada plaćanje možete vršiti koršćenjem ROL naloga za elekteronsko bankarstvo (kada nalogu pristupite sa svojim korisničkim imenom i lozinkom na našoj web stranici za elektronsko bankarstvo: https://rol.raiffeisenbank.rs/Retail/home/login)

Hvala Vam na razumevanju.
Srdačan pozdrav,

Ja sam im pisao i odgovorili su da ne može devizni uz iRačun, jedino preko standardnih paketa

@laksativ možeš otvoriti devizni račun u evrima za prijem doznaki ili Visa Virtuon karticu. Visa Debit iRačuna ne može biti vezana za njega. Na višenamenskim uređajima (uplatnim bankomatima koji isplaćuju i evre) možeš posredstvom fizičke Dina kartice uplatiti i podizati novac na tom evro deviznom, jer isti indeksiraju sve račune vlasnika, uz autorizaciju karticom.

@laksativ možeš otvoriti devizni račun u evrima za prijem doznaki ili Visa Virtuon karticu. Visa Debit iRačuna ne može biti vezana za njega. Na višenamenskim uređajima (uplatnim bankomatima koji isplaćuju i evre) možeš posredstvom fizičke Dina kartice uplatiti i podizati novac na tom evro deviznom, jer isti indeksiraju sve račune vlasnika, uz autorizaciju karticom.

Hvala uji. Visa Virtuon se nigde ne pominje na sajtu :/ Pretpostavljam da to znači da jedino u poslovnici možeš da zatražiš. Jel možeš samo da mi objasniš vezano za Dina karticu - pomenuo si da njom možemo da uplaćujemo/podižemo evre. Zar nije ona vezana za dinar (Dina)? :/ Jel tu ima neke konverzije? Ja sam dobio Dinu uz iRačun. Da li je to ta Dina ili neka koja dobijamo uz devizni račun u evrima za prijem doznaki ili Visa Virtuon karticu?

• Like
Reagovanja: uji
Visa Virtuon se nigde ne pominje na sajtu i jedino u poslovnici možeš da zatražiš. Pomenuo si da Dinom možemo da uplaćujemo/podižemo evre. Da li je to Dina uz iRačun ili neka koja dobijamo uz devizni u evrima za prijem doznaki ili Visa Virtuon karticu?
Pominje se samo u opštim uslovima za platne kartice. Doduše, prema izmenama je opet vraćeno na 50 dinara mesečno, ali u praksi se i dalje drže odredbe od 1250 dinara za 2 godine (računa se mesec uručenja i isteka kartice). U suštini, bilo kojom fizičkom karticom koja je vezana za tvoj lični račun možeš da radiš uplate na bankomatu. Noviji tip bankomata koji služi samo za isplatu funkcioniše na isti način (pita te da li hoćeš isplatu sa dinarskog, deviznog ili štednog računa), dok stari radi isplatu samo za račun vezan po toj kartici. Ako si ti korisnik starog iRačuna kao ja, u kome plastična Visa i Dina uz pinove stižu na kućnu adresu, možeš koristiti obe za tu svrhu. Visa sa starog iRačuna se ne može vezati za devizni račun u evrima za prijem doznaki i u tom slučaju je jedina opcija izdavanje Visa kartice sa članarinom od 1000 dinara godišnje. Zahtevi za otvaranje pomenutih deviznih računa i kartica se podnose u poslovnici.

Ajd i nije i jeste vezano za temu..

Kako razlikovati da li je terminal POS (placanje) ili ATM (podizanje gotovine i placanje)?

Desilo se da je provucena RF kreditna kartica na mestu gde je izgleda bio ATM terminal umesto POS pa je banka to prepoznala kao podizanje gotovine na bankomatu druge banke i transakcija nije u installment modu vec u revolving.

To se recimo uvek desava u Posti ali sada vec ima na ponekim drugim mestima kao npr. agencija za registraciju vozila.

• Like
Reagovanja: mnt
Najveći problem je u tome što regularan POS može da se podesi da radi kao ATM i u osnovnom prikazu na početnom ekranu ili vizuelnom smislu se to nažalost ne razlikuje. Osim pošte, tu praksu primenjuju zastupnici platnih institucija. Trebalo bi da postoji istaknuta napomena i da neko od upošljenika ukaže na to.

Nakon update-a za iOS mobilnu aplikaciju,omogućen je upload slike kod IPS QR plaćanja računa.
Ovo je takođe omogućeno za biznis verziju gde mogu i da se preuzmu izvodi po računima.

Konacno :)

Takodje i na Androidu uradjen apdejt i ubacen upload iz galerije za IPS placanje.

Osim pošte, tu praksu primenjuju zastupnici platnih institucija.
@uji Ocigledno da agencije za registraciju vozila spadaju u zastupnike te koriste ATM.

Zna li se da li je to zakonski mandatorno ili imaju nekakav car od toga jer opet sa druge strane dozvoljavaju na odlozeno cekovima.

Poslednja izmena:
Pokusavam da otvorim iracun ali mi izbacuje Error calling adapter interface "GetAgentDataE2E". kad treba da se indentifikujem , isto na mobilnom i kompu ?

Da nisu planirali neka poskupljenja za iRacun od avgusta/septembra?

Da jesu vec bi morali dobiti nov cenovnik
Stedionica mi je poslala pre mesec dana nov cenovnik .

Ako neko naidje na link novog cenovnika neka postavi...
Hvala unapred

Koliko su vam najduže držali rezervisana sredstva na računu prilikom plaćanja karticom online?!

Obično ih skinu brzo, sutradan najkasnije. Sada evo već treći dan...

Najduže oko 10-ak dana, mada ne zavisi uvek od banke koliko će sredstva biti rezervisana (kao npr. kad se kupuje preko ananasa gde su sredsta rezervisana sve dok se proizvod ne preuzme)

@chifta

raiffeisenbank.rs/wp-content/uploads/TARIFE-Standard-1.pdf

----

Da li klijent koji ima iRacun moze da otvori devizni ili ga prebacuju na Moze Ekstra ?

Nazad
Vrh Dno