Šta je novo?

Raiffeisen bank

Jesi li pročitao papir koji si dobio uz karticu? Da bi beskontaktni plaćanje radilo, neophodno je prvo ubaciti karticu u POS/ATM i uneti PIN.
Pozdrav

Nedavno sam otvorio iRačun i dobio platne kartice, međutim PayPass (bezkontaktno placanje) ne funkcionise na VISA platnoj kartici, dok preko RaiPay sve uredno ide preko NFCa. Da li postoji nešto što treba da se uradi da bi PayPass proradio na plastičnoj kartici? Agent call centra mi je rekao da su mi aktivirali karticu. Hvala unapred.
Da bi plaćao beskontaktno prva transakcija fizičkom karticom na POS terminalu mora sa unosom PINa, ili transakcija na bankomatu (dizanje gotovine, promena PINa,…)

Iračun besplatan prvih godinu dana kao što kaže kolega, 250din mesečno nakon toga. Provizija na transakcije 40din, za uplatu pazara 60din. Aplikacija odlična, u poslovnicama pravna lica imaju "prednost" te se sve relativno brzo završava tako da preporuka sa moje strane
Da li se placa dodatno koriscenje e-bankinga ili ne? Vidim u tarifama neku stavku Godišnja naknada po izdatom elektronskom sertifikatu eur 45,00. Da li je moguce otvaranje iRacuna za fizicka lica i Biznis iRačuna?

Da li se placa dodatno koriscenje e-bankinga ili ne? Vidim u tarifama neku stavku Godišnja naknada po izdatom elektronskom sertifikatu eur 45,00. Da li je moguce otvaranje iRacuna za fizicka lica i Biznis iRačuna?
Ako si preduzetnik, velike su šanse da ti elektronski sertifikat ne treba. Apsolutno ti je dovoljno korisničko ime i lozinka za pristup.

Da, moguće je otvaranje iRacuna za fizicko lice i iRacuna za pravno lice odvojeno, i dobra stvar oba su ti u istoj aplikaciji 🙂

Samo napomena da na biznis iRacuna ne dobijaš kartice automatski vec moraš da podneses zahtev za izdavanje u ekspozituri

Da li se placa mesecno vodjenje dinarskog racuna koji je vezan za virtuon karticu, ili je jedini trosak onaj od 50rsd mesecno?

Da li se placa mesecno vodjenje dinarskog racuna koji je vezan za virtuon karticu, ili je jedini trosak onaj od 50rsd mesecno?
Dinarski račun nije vezan za Virtuon karticu, ali se sa tekućeg skida održavanje (unapred plaća za sve vreme važenja). Tekući iRačun je besplatan, osnovni 150 dinara mesečno, itd. Namenski Virtuon devizni se ne naplaćuje.

Sad sam se malo zbunio, juce sam isao da podnesem zahtev za virtuon karticu i pitala me je sluzbenica da li planiram da trosim dinare ili evre za internet placanja, rekao sam dinare, posle kad sam usao na aplikaciju video sam da je otvoren jos jedan racun sa kojeg i na koji je moguc interni prenos u dinarima (inace vec imam dinarski iRacun, nemam devizni)

Do ovog trenutka mi je ovo bila nepoznanica ili su možda naknadno ovo uveli. Uglavnom, plaćaš članarinu samo za karticu, a ako je otkažeš, onda ti taj račun ostaje.

Moguce je i da je nesto sluzbenica pogresno uradila, morala je da zove koleginicu da joj pomaze pa me je dvaput pitala da li imam dina karticu i da li sam je primio (???), posle sam video i neke duplirane mejlove sa jednim pdf koji ne moze ni da se otvori.

• Like
Reagovanja: uji
Otvorio i ja devizni, ali nije povezan sa karticama, jel moze ko ima taj neki sablon za zahtev da posalje da im prosledim :D

Meni su šablon i uputstvo stigli na mejl od banke, par dana nakon što sam otvorio devizni iRačun. Zahtev podneo uveče, sutra prepodne kartica već povezana.

Imam stari tekuci racun (znaci nije iRacun), razmisljam da li ima poente otvarati devizni iRacun, prvenstveno za neku manju stednju u evrima i mozda kupovinu online u inostranstvu. Nemam uplate iz inostranstva.

Jel ima poentu ovako nesto ili mi je isto djavo jer i za devizni uzimaju 1% na ino transakcije

Ja otvorio iako nemam nikakve potrebe za njim i ne koristim ga.
Ne skodi nista.

...
Zatim, tu su besplatan račun Alta banke sa Visa Debit (nisam siguran da li je dvovalutna), dok Visa Virtuon jeste i ona košta 100 dinara.
Kako ste uspeli da dobijete Visu Debit uz besplatan račun Alta banke?
(Meni su uvalili samo DINu - ekspozitura Južni Bulevar)

Kako ste uspeli da dobijete Visu Debit uz besplatan račun Alta banke?
(Meni su uvalili samo DINu - ekspozitura Južni Bulevar)
Nisam ni otvarao, ni podnosio zahtev, ali tarifni stav 3.1 navodi da je izdavanje Dina i Visa kartice bez naknade. Možda je njihov princip isti kao u Komercijalnoj banci gde je neophodno da prvo uruče Dinu pa tek onda može da se podnosi zahtev za Visa i Master.
Koji je besplatan racun Alta Banke?
Platni račun sa osnovnim uslugama

Da li ste dobili na mail predlog izmena aneks ugovora Predmet: Predlog izmena i dopuna – Aneks Okvirnog ugovora o platnim uslugama?

Jeste, stiglo jutros. Na poslu sam pa nisam imao vremena da detaljno čitam, ima li nešto posebno na šta treba da se obrati pažnja?

Ništa posebno koliko vidim, samo formalne izmene zbog novog zakona. Tarife i novi opšti uslovi biće dostupni od prekosutra. Ako se još šta menja, saznaćemo tada. U predlogu izmena i dopuna ugovora ne stoji išta kritično.

Otvorio sam iracun,u aplikaciji su mi se pojavile i sve kartice.Kada kliknem na tab detalji za plasticne kartice koje jos nisu stigle izbacuje mi usluga nije dostupna za izabrani proizvod.Hoce li to da se pojavi kad stignu kartice i kad se aktiviraju ili da zovem kol centar.

Hoće, promeniće se za koji dan i biće ti dostupna opcija deblokade kartice.

1000053594.jpg
Raiffeisen od maja izbacuje Mastercard iz ponude, postojećim korisnicima će biti prevremeno izdavane Visa kartice, fazno kako kažu (slično trenutno radi i Erste sa zamenom deviznih i omladinskih kartica).

Znači mijenjaju i postojeće prije isticanja?

Tako je, isto kao što su obavestili i za Master biznis kartice da će raditi. Tarifa za iRačun je vraćena 1. januara na treći tip (četvrti je bio ili Master za omladince ili Viza, sada se svima izjednačava pa i onima na Klub računu).

Nazad
Vrh Dno