Evo i moje prvo negativno iskustvo sa RF bankom.
Odem u prosli ponedeljak (16.03) da otvorim devizni racun kao pravno lice. Referent korektan, iako je tada tek uvedeno vanredno stanje sve je teklo bez problema, gomila papira i pecat na kraju. Receno mi da ce racun biti aktivan vec za dan - dva.
Proslo 7 dana od tog trenutka, racun i dalje ne vidim na ebanking-u niti u mobilnoj app.
Saljem mejl referentu, nema odgovora celi dan (moguce da ne radi referent zbog epidemije).
Zovem jutros call centar, kaze mi covek da je racun aktiviran odmah narednog dana, ali ni njemu nije bas jasno zasto ja ne vidim taj racun.
Nakon provedenih 15ak minuta na slusalici i pokusaju da se nadje problem, dobijam na kraju informaciju da ce racun postati vidljiv na ebanking / mobilnog app TEK kada ostvarim neki priliv na taj racun. Medjutim, tu nastavljam da ga zadrzim na liniji, posto vidim da mu se zuri, kazem mu da ja nisam dobio nikakvo obavestenje da mi je racun aktiviran, niti bilo kakve instrukcije za uplatu. Kako ja nekome da kazem da mi uplati sredstva kada nemam ni broj racuna?? I kako ja da znam da li su pare legle na racun ili se desio problem, ako nemam uvid u racun? Odgovor na to je bio u fazonu da zovem posle 2-3 radna dana od uplate, pa mogu oni provetiti. Ovakav amaterizam i neprofesionalnost nisam ocekivao od ove banke.
Zavrsilo se na tome da ce mi do kraja dana poslati instrukcije za uplatu na mejl - sto su i ispostovali.
S obzirom na stanje trenutno u drzavi, nisam ih hteo cimati odmah nego sam pustio da prodje 5-7 dana, ali na kraju ispada je ovo kod njih ustaljena procedura (???), u sta nesto bas i ne verujem.
Nadam se samo da nece biti problema prilikom priliva sredstava iz inostranstva, jer cu u suprotnom da bezim od njih pa makar zavrsio u Intesi.
Cisto da prenesem svoje utiske oko otvaranja deviznog racuna za pravno lice. Nadam se da je ovo izuzetak, a ne po protokolu.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro