Šta je novo?

Raiffeisen bank

Na chatu neznaju, daju broj telefona a tamo samo 2 opcije za moratorijum i penzije,napisao mail da mi odblokiraju m bamking nalog.

Usluga ceta im je katastrofalna, kao da im rade studenti koji se zadrzavaju tu 10-15 dana pa odustanu. Dokaz da cet itekako moze da bude dobar kanal za klijente je cet Komercijalne banke gde se zaista trude da pomognu i spremni su cak i da pozovu korisnika i proslede zalbu na proveru, postoji taj osecaj brige i povratne informacije koja je neophodna. Cet kod RF-a je na izvol'te, ko god udje na sajt moze da ga zapocne i uznemirava ih, sto je super stvar za potencijalne klijente, medjutim to znatno smanjuje kvalitet usluge za postojece korisnike. Vec sam im predlozio putem mejla da naprave zaseban cet za postojece klijente kojim bi se pristupilo iskljucivo putem mobilnog ili web bankarstva. Prosto je nemoguce da se za svaku sitnicu klijenti upucuju na kol centre ili mejl. I sam radim u sektoru podrske za korisnike i koliko god telefon bio primaran kanal, uvek se tezi tome da se ispromovisu pisani kanali, naravno ovde ne govorim o rizicnim i osetljivim zahtevima, ipak birokratija mora da se ispostuje.

I da dodam, odgovori na cetu RF banke su presmesni, uz nekoliko divnih izuzetaka nekad mi je prosto neprijatno da citam sta pisu, a nije da sam ih kontaktirao sto puta.

I meni se juce blokirala app posle update -a, evo ga njihov odgovor na mail koji sam im poslao
Poštovani,

Aplikacija nije bila dostupna zbog radova do 12:19h.
Ukoliko i dalje niste u mogućnosti da se ulogujete na mobilnu aplikaciju u ovom trenutku, pošto su radovi završeni, biće neophodno da se aplikacija reinstalira i ponovo aktivira.
Za ponovnu aktivaiju je potrebno da pozovete kontakt centar 011/3202-100 sa registrovanog mobilnog broja.

Srdačan pozdrav,

Uspesno sam je aktivirao putem SMS -a, nisam zvao kontakt centar

Poslednja izmena:
Isto i meni, pise user not found. Kako mogu da je aktiviram putem smsa za pravna lica?

Ako neko slučajno zna, kakva je procedura aktiviranja E i M-bankinga preko poziva korisničkom servisu? Koje podatke ja njima treba da dam, a koje će oni meni (pretpostavljam neke aktivacione kodove)? Ovo pitam za oca, ne radi im korisnički servis, pa kada bude proradio, da ih ne zovemo dva puta.

Žena je aktivirala pre mesec, dva. Korisnički servis će proveriti ko zove, pitaju JMBG i ponešto od podataka (ime oca, adresu, takve generalije). Broj mobilnog telefona treba da je od ranije u njihovoj bazi, ne verujem da će hteti da ga menjaju bez ličnog prisustva, ako nije ažuran.
Kod šalju sms-om na taj broj telefona. Ko već ima web banking, trebalo bi da može sve sam da završi. Klik na siluetu čoveka u gornjem desnom uglu, pa token tab. Meni nije trebalo ovaj put, ali tu sam generisao token kada sam menjao telefon.

Meni je zakljucan m banking,da li treba aplikacija da se deinstalira i ponovo instalira i da li treba novi token?

Ne mora reinstalacija aplikacije, ako je poslednja verzija. Dovoljno je:
1. Force stop aplikacije
2. Brisanje Data i Cache
Kad posle ovoga pokreneš aplikaciju, ponaša se kao kod prvog pokretanja.
Pozdrav

e *mjau**mjau**mjau*, ja je reinstalirao...

Ma ok, može i reinstalacija - kome je šta brže ili lakše. Ja sam ranije često imao problem da mi odjednom aplikacija javi da token nije sinhronizovan, il' tako nešto, i prestane da radi. Odnosno, aplikacija radi ali ja ne mogu da se ulogujem, niti da sinhronišem token. Pa sam nakon zilion reinstalacija otkrio da je procedura ForceStop/DeleteCacheData jednako efektivna kao i reinstalacija.
Pozdrav

Ma da, ali posle reinstalacije ne mogu vise da se ulogujem... pokusam da napravim novi nalog i kaze da nisu dobri podaci...

Kakav nalog? Pokreneš aplikaciju i da bi generisao token uneseš username/password sa web banking-a. Aplikacija na osnovu njih pristupi tvojim podacima i ponudi ti da sinhronišeš token.
Naravno, moraš imati username i password za web-banking.
Pozdrav

To sam ja sve odradio i ne radi,stignem do zadnjeg koraka unesi nov pin i potvrdi novi pin izbaci: korisnicki nalog je zakljucan,kontaktitajte nasu podrsku koja ne radi.

A jel' možeš da se uloguješ na web banking? Ako ne možeš ni tamo, onda moraš da čekaš da proradi korisnički... :(
I još jedna stvar koju sam primetio: nakon svakog neuspešnog pokušaja aktivacije aplikacije, treba je zaustaviti i pobrisati Data i Cache.
Pozdrav

Pokušaj mail [email protected]
Moguće da se ne javljaju na telefone ali neki od njih bi trebalo da mogu da rade od kuće.

Kakav nalog? Pokreneš aplikaciju i da bi generisao token uneseš username/password sa web banking-a. Aplikacija na osnovu njih pristupi tvojim podacima i ponudi ti da sinhronišeš token.
Naravno, moraš imati username i password za web-banking.
Pozdrav

ja imam samo mbanking (preduzetnicki racun), nemam web banking... a username i password nemam pojma koji mi je... nesto se ne secam da sam unosio to...

Hm, ovo nije najavljeno.
ef87cac7a4f42faf7e4c6c126afe6c39.jpg

Nista ovo nije cudno posto imaju dosta prituzbi na zakljucane naloge.

Svi tokeni u ebanking izbrisani,valjda ce da proradi m banking.

Nova verzija danas:
5cfc16e7b7964937ee3151bb1c98e1c1.jpg

Jel su vam smanjeni limiti za 7 dana placanja?

Da li jos nekom izbacuje gresku "Err_96112/-96111" prilikom logovanja na aplikaciju, istu gresku izbacuje i prilikom pokusaja dodavanja novog tokena?
Takodje, prilikom kreiranja uplatnice, preko online naloga na racunaru, prikazuje "Preostali iznos Vašeg limita za plaćanje preko RaiffeisenOnLine aplikacije iznosi 0.00 RSD.", a u podesavanjima je limit na maksimumu, da li neko zna kako se ovo resava? Nije do sada koriscen taj racun za online placanje.

Moze li neko da mi objasni razliku u Deviznom tekucem racunu i Deviznom tekucem racunu u paketu? :D Prvi se ne naplacuje a drugi je 300 dinara. Imam vec paket koji placam 250 din. + osiguranje i drug mi kaze da on ima isto taj Moze paket i da mu je devizni koji je naknadno otvorio besplatan (otvorio ga je pre nekoliko meseci). Ako moze neko da me prosvetli, bio bih mu zahvalan :)

Tesko da je devizni besplatan ako ga je otvorio pre nekoliko meseci. Mozda ako ti je drug nekakav super klijent koji mnogo ostavlja banci.

Odblokiran m banking nalog posle 7 dana,pisao na rol,virtuelni inbox,sluzbi reklamacije i rukovodiocu reklamacije,ne zovite dzabe telefonom necete ih dobiti.

Nazad
Vrh Dno