Pošto kada bi otvorio devizni iRačun i odlučio se da vežeš jednu ili obe za upotrebu u inostranstvu, koristiće se samo evri, dok će transakcije biti odbijene ako ih ne bude dovoljno, bez obzira što imaš para na dinarskom. S druge strane, postoji opcija da, ako ne dođe do automatskog povezivanja nakon otvorenog deviznog iRačuna, kod savetnika u filijali napomeneš koju tačno od njih hoćeš da ti poveže (da li Visa Online - Plastičnu i/ili Visa Digital - virtuelnu) i onda bi po jednoj od njih ostavio mogućnost da ostane dinarska u krajnjoj nuždi. Imali smo par članova na forumu kojima takvo rešenje više odgovara. U trenutnoj situaciji, Dina kartice se mogu koristiti isključivo u Srbiji, ali su po zakonu obavezne (čak i kao digitalna ispunjava uslov, jer se tretira kao platni instrument zasnovan na platnoj kartici), odnosno tek od 1.6. kreću beskontaktne (najverovatnije posredstvom UnionPay).Hvala na odgovoru. Valjda će mi biti do kraja jasno kad stignu i počnem da ih koristim. U Intezi npr. imaš jednu Visu i nju dobiješ i kao fizičku karticu, a ujedno je koristiš i za sve ostalo (Google Wallet - telefon ili pametni sat, online plaćanja itd). Malo me je zbunio koncept dve kartice, ali OK, svako ima svoj sistem![]()
Njega kad opet odradi verifikaciju vrati da ce da mu posalju mejl, i onda kad mu posalju mejl, vrate ga na verifikaciju i tako u krugMama je odradila oko 20h. Mislim da rade do 21h. A ta verifikacija se možda uvek radi, kad se vracas dok je proces "u toku".
Je li neko skoro trazio i dobio Virtuon karticu Raiff.banke . Postoji li jos to?? Ako jeste koliko se ceka.
Otvoren preključe iRačun i eto ih već danas 3 koverte sa PIN-ovima. Ovo ostalo valja sačekati sigurno do ponedeljka bar.
Ove fizičke kartice što su sad u online formatu treba da se deblokiraju u aplikaciji, znači može i sad sa ovim PIN-ovima ili ipak da sačekam fizičke kako je njihova preporuka? Ništa hitno nije naravno.
MožeMože li da se plaća ovom njihovom karticom što ide uz iRacun na Ali-u, Amazon-u, Ebay-u, itd?
Digitalne. Prvo aktiviraj digitalne u mBanka aplikaciji. Digitalnu VISA možeš odmah da dodaš u RaiPay (ako je android) jer sve informacije o njoj imaš u Moja mBanka aplikaciji.Ove fizičke kartice što su sad u online formatu treba da se deblokiraju u aplikaciji, znači može i sad sa ovim PIN-ovima ili ipak da sačekam fizičke kako je njihova preporuka? Ništa hitno nije naravno.
Može, kao i da se povežu na devizni iRačun kod savetnika u filijali, u slučaju ako po otvaranju istog ne budu povezane automatski.Može li da se plaća ovom njihovom karticom što ide uz iRacun na Ali-u, Amazon-u, Ebay-u, itd?
Nisi posebno naglasio koju ćeš, da li Visa Online ili Visa Digital. Podrazumeva se da si tražio za obe. 🤷🏽♂️Zašto sada povezuju obe debitne sa deviznim iRačunom?
Nije valjda da sam ušao u pogrešnu filijalu![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari