Šta je novo?

Rage

Jedna rec - razocarenje - sasvim pogodna rec za moje misljenje o igrici.

Jako "cudno" da oni koji imaju probleme sa igrom pljuju istu na sve strane, dok su ostali odusevljeni...

Samo ću reći: igra je fenomenalna i jako zabavna, odličan miks pucačine i vožnje, što je više igram sve je bolja.
Osećaj napucavanja je odličan kao i vožnja koja je odrađena bolje nego neke čiste trkačke igre lol.
Nije mi žao što sam dao 50 evrića za original, vredela je svaku paru. I da, nijedan problem nisam imao sa njom.

Ja sam odusevljen igrom, nikada nisam igrao nista slicno!
S obzirom da je zakucana na 60fps, grafika izgleda sjajno, texture u pozadini su ocajne i razmazane ali ne smetu utisku igranja.
Posto nemam ATI (hvala bogu niti sam ikada imao) tako nemam ni problema sa startovanjem niti anomalije u grafici, a bogami ni ne kresuje nikako :)
Koliko vidim, skoro svi nezadovoljni igrom su u 94,2% slucajeva imaju bas ATI, i razumem njohovo ogorcenje. Prosto mi ne ide u glavu kako je id sebi dozvolio da izbaci igru koja skoro pa ne radi na ATI kartama.

Po prvi put u zivotu otkada iamm 5.1 sistem mi se desava da je zvuk odlicno mapiran u svim pravcima.
Bukvalno mogu da zatvorim oci i tacno znam sa koje strane mi prilazi protivnik. To dosada nisam dozivio u ovoj meri ni u jednoj igri u zivotu!

Sve u svemu, jos jedan dokaz da nije sve u grafici, vec u filingu koji stvara.

P.S. Motion capture je odradjen fenomenalno u nekim situacijama, pa se desava da protivnik izgleda bukvalno kao snimljen kamerom.

Poslednja izmena:
Igra je cist "idi-donesi" prosek (sto nije tipicno za iD) bez price i dubine (sto je tipicno za iD), sa prosecnim napucavanjem u hodnicima (opet tipicno za iD) bez trunke interakcije sa okolinom (...), i u kojoj su likovi ispali iz "Generic wasteland cowboy" kataloga i sluze da ti samo kazu "idi i donesi". But hell, kapiram da je na konzolama i konzolnim igracima igra ODLICNA.

:happy:

@ T-nke
Ti si prijatelju jedan od 1000 na ovoj planeti koji nema problem sa ovom "igrom".To je zato sto si dao 50 komada.:)
Totalno nedovršen proizvod bez obzira da li imaš problema ili ne.Nebitno na čemu igraš,.Igra ima problem,teksture,razni bagovi,zakucavanja,...Sve ostalo tu i tamo,nekom OK,nekom s....:D Izmene koje treba uraditi da bi igra radila iole normalno na PC-u su dokaz da je neko to namerno uradio za pare.Neverovatno je da Genije kakav je čovek koji je odgovoran za igru napravi takve propuste!:zgran:Tu su u pitanju samo pare i ništa drugo.Zbog toga u njegovoj izjavi povodom problema na PC-u i toliko potenciranje "naprednih"platformi.(na kojima takođe ima problema)
Ja sam je naterao da radi kako treba uz pomoć dobrih ljudi,što je bio veći izazov nego igrati je.:)
Što se mene tiče ovakva ostvarenja nikad više ne moraju ugledati svetlost dana,makar to bio kraj igranja ovih slatkih stvari.:)
Ode u korpu!!!
:wave::wave::wave:

Poslednja izmena:
Koliko vidim, skoro svi nezadovoljni igrom su u 94,2% slucajeva imaju bas ATI, i razumem njohovo ogorcenje. Prosto mi ne ide u glavu kako je id sebi dozvolio da izbaci igru koja skoro pa ne radi na ATI kartama.

Delimično se slažem, morali bi biti ljuti na ATI koji ni dan danas nema krštene OpenGL drivere, taj problem vuku od kada postoje.

S obzirom da je zakucana na 60fps, grafika izgleda sjajno, texture u pozadini su ocajne i razmazane ali ne smetu utisku igranja.
Posto nemam ATI (hvala bogu niti sam ikada imao) tako nemam ni problema sa startovanjem niti anomalije u grafici, a bogami ni ne kresuje nikako :)

Po prvi put u zivotu otkada iamm 5.1 sistem mi se desava da je zvuk odlicno mapiran u svim pravcima.
Bukvalno mogu da zatvorim oci i tacno znam sa koje strane mi prilazi protivnik. To dosada nisam dozivio u ovoj meri ni u jednoj igri u zivotu!

P.S. Motion capture je odradjen fenomenalno u nekim situacijama, pa se desava da protivnik izgleda bukvalno kao snimljen kamerom.

nemam 5.1 ali se za filing slažem, kad me pošalju u dead city jedva čekam da me mutanti i authority spopadnu da gledam kako se valjaju i izbegavaju da ih pogodim. a još kad sa wingstickom odfikarim glavu nekom i on mi se nakon toga vrati nazad - fenomenalno, mada još mi je bolja fora kad mu se zabije u glavu. inače da je bilo koja druga igra u pitanju a da ima mutanata teško da bih je igrao jer imam slabe živce što se toga tiče.

Meni je igra zapinjala dok nisam ubacio "jobs_numthreads 0" u config. Imam instaliran patch i 11.10 drajvere.

Btw, na par mjesta sam naisao na informaciju da je finalni build za PC bio tezak 150gb.

Ja sam ostavio 11.9 i nemam nikakvih problema. Stil grafike mi je isto dobar, kao u stripu. Treba posecivati trgovca jer dobija poboljsanja za oruzije i odelo. Za lovu sada igram kartice, malo je sporije od kockica, ali nije tako monotono...

Meni je igra zapinjala dok nisam ubacio "jobs_numthreads 0" u config. Imam instaliran patch i 11.10 drajvere.

Btw, na par mjesta sam naisao na informaciju da je finalni build za PC bio tezak 150gb.
Ha, ha... Pa lepo samo takve igre neće nikada ugledati svetlost dana... Ili barem ne još neko vreme... Izgleda da je koncept megateksture zapravo jako zahtevan koncept...

A što se tiče tih 150 GB bilo bi lepo kada bi id software prepakovao to malo i izbacio jedan dodatak. Ako toliko poštuju PC platformu i njihove korisnike kako su pričali, onda bi cenim mogli toliko barem da urade za njih...

Samo od toga verovatno nema ništa ;)

Poslednja izmena:
meni je proradilo sve kako treba i jos sam koristio pride onaj hd ultra config fajl... i predjoh je... mogu samo reci - bozemesachuvajisakloni... ne umem da ubacim spojler, ali samo cu reci.. za shta li sam ja dobio i cuvao poslednje oruzje?! :d

dobro je napucavanje, wingstick je odlicna fora i ima igrica par dobrih momenata, ali... to je sve :)

za kolege nevernike, ukoliko vam je ovo sumljivo snimicu i sa telefonom ekran kako bi se resio usporenja igre i dodatnog seckanja zbog frapsa.
btw nemojte gledati u fullscreen modu necete videti nista zivo :p

:d Enjoy

Poslednja izmena:
^... podesi u frapsu half-size na 60 fps. Meni tako pada samo na 55-50 fpsa dok snimam... Okacio bih i ja, ali nepuni minut mi je 450MB:zgran:

Poslednja izmena:

Posle Patch-a radi najnormalnije sa Ati kartama, uz novi drajver naravno...

za kolege nevernike, ukoliko vam je ovo sumljivo snimicu i sa telefonom ekran kako bi se resio usporenja igre i dodatnog seckanja zbog frapsa.
Najveća misterija vezana za tvoj post je čemu se ti raduješ?!? To što ti radi kako treba posle tolko muka na zveri od video karte, a radi ti isto kao kod mene na gtx460 koja je duplo jeftinija ili kao na 8800gt od pre 5 godina te raduje i treba ceo svet da vidi?

Pa da je kučka neka što radi sve radnje, al je malo zrikava, pa kao nema veze. :eyebrows: Al ovi ga zasraše kompletno i mi sad kao treba da vičemo URA URA!

Poslednja izmena:
hahaha xD meni radi ok od pocetka .. jedino sam imao problem sa texture pop-up.
inace ne znam po cemu si zakljucio da se ja radujem ?!?
a moja zver od kartice ne moze da radi punom parom sa obzirom da imam tu karticu a procesor od trenutno 80-100 evra maksimum
koji ne moze ni u snu da pradi rad GPU-a :)

inace u zivotu se radujem samo odredjenim stvarima, medju koje ne spada optimizacija igara.
Radovacu se na primer kada budem imao para da kupim i7 cpu koji ce moci da izgura snagu ove kartice

:d Enjoy

Pogledao sam ceo klip, al` samo da odslusam pesmu do kraja za dobro jutro :D
A tvoj gameplay necu ni da gledam :p Meni i dalje ne radi kako treba :d

:D hehe dobra pesmica ha ? :p :)
ma ja pojma nemam da igram fps tako da nemoj xD

^... podesi u frapsu half-size na 60 fps. Meni tako pada samo na 55-50 fpsa dok snimam... Okacio bih i ja, ali nepuni minut mi je 450MB:zgran:

ne moze procesor da navacue :S snima negde na oko 40fps ali je opadanje fps-a drasticno vece xD

Radovacu se na primer kada budem imao para da kupim i7 cpu koji ce moci da izgura snagu ove kartice

...za ovakve igre nemas potrebe da menjas, isto ce ti sve raditi. Ja vec duze vreme cekam da nesto zasecka pa da menjam karticu i dzaba. Do novih konzolica nema leba....

ne moze procesor da navacue :S snima negde na oko 40fps ali je opadanje fps-a drasticno vece xD

...naklokuj malo, meni je na 3.8GHz... mada sad vidim da ce tvoj tesko dotle:S

Poslednja izmena:
Posle Patch-a radi najnormalnije sa Ati kartama, uz novi drajver naravno...

Ne radi. Nisam ni probao igru bez patch-a, ali posle njega i novih drajvera (11.9) igra se stalno zamrzava i ima rupe umesto tekstura.
Drajveri 11.10 su jos (bili) beta i ne mogu da se skinu sa amd sajta (ne nudi ih). Za verziju 11.9 stalno prijavljuje unauthorized i vraca me nazad na izbor vrste drajvera, pa sam morao da ih skinem sa drugog sajta (guru3d?).

Nevezano za staru id/nvidia ljubav, izbacivanje AAA naslova koji svesno ne radi na karticama jednog od (samo) dva najveca proizvodjaca (~40% kartica?) je prvo nedopustivo i za tetris, a drugo zahteva da to bude istaknuto na kutiji i u dokumentaciji. Svi problemi su sigurno uoceni barem tokom beta testiranja, sto znaci da je sve uradjeno potpuno svesno. Ocigledno je da to ima veze i sa konzolama i da stvarno novi endzin moze da se ocekuje tek sa novim generacijama glupavih konzola. A onda ce, opet, svi da trce da kupuju te igre i da pokazu proizvodjacima igara da su u pravu sto pc posmatraju kao nesto sugavo.

Ne radi. Nisam ni probao igru bez patch-a, ali posle njega i novih drajvera (11.9) igra se stalno zamrzava i ima rupe umesto tekstura.
Drajveri 11.10 su jos (bili) beta i ne mogu da se skinu sa amd sajta (ne nudi ih). Za verziju 11.9 stalno prijavljuje unauthorized i vraca me nazad na izbor vrste drajvera, pa sam morao da ih skinem sa drugog sajta (guru3d?).
...mozda ti je do OS-a. Meni na XP-u nije htelo da radi.

Poslednja izmena:
inace u zivotu se radujem samo odredjenim stvarima, medju koje ne spada optimizacija igara.

Ja bih se mnogo radovao da mi naleti jedna onakva kučka, makar i zrikava ;)

Da se vratim na temu. Pogledaj teksture recimo u garaži. One tablice izgledaju kao da je igra iz 1999. A prozor kao da je igra iz 1995. Deda izgleda fenomenalno, kao i svaki drugi lik u igri. Ovo nema veze sa hardverom. Izgleda isto na svim karticama.

Pogledaj teksture recimo u garaži. One tablice izgledaju kao da je igra iz 1999. A prozor kao da je igra iz 1995. Deda izgleda fenomenalno, kao i svaki drugi lik u igri. Ovo nema veze sa hardverom. Izgleda isto na svim karticama.
...igra je tako pravljena kao strip, imas 10 tabli "losijih" brzo naslikanih prozora i 2 table savrsenstva sa air brasevima i sta ti znam kavim tehnikama... Tako je i ovde. Mada tako se prave kada je ograniceno vereme i resursi, ali ovde to nije bio problem...

izgleda isto i na konzolama.

@Uruk
ma ja dok skupim pare izace i9 procesori sa 10 jezgara ili ako bog da i9 8 jezgara po 6-7Ghz :d svi znamo da se tehnologija razvija sve brze i brze :)
...igra je tako pravljena kao strip, imas 10 tabli "losijih" brzo naslikanih prozora i 2 table savrsenstva sa air brasevima i sta ti znam kavim tehnikama... Tako je i ovde. Mada tako se prave kada je ograniceno vereme i resursi, ali ovde to nije bio problem...

tako je ovde je problem bio mnogo veci xP
KONZOLE uklete, iako ih posedujem nezadovoljan sam :p

tako je ovde je problem bio mnogo veci xP
KONZOLE uklete, iako ih posedujem nezadovoljan sam :p

...da zaboravio sam na ta ogranicenja;). Nisu oni to tako pravili zato sto su hteli, nego zato sto moraju... po meni moze to skupo da ih kosta, ako se utope u gomilu takvih osrednjih igara ode ime....

Poslednja izmena:

Nevezano za staru id/nvidia ljubav, izbacivanje AAA naslova koji svesno ne radi na karticama jednog od (samo) dva najveca proizvodjaca (~40% kartica?) je prvo nedopustivo i za tetris, a drugo zahteva da to bude istaknuto na kutiji i u dokumentaciji. Svi problemi su sigurno uoceni barem tokom beta testiranja, sto znaci da je sve uradjeno potpuno svesno. Ocigledno je da to ima veze i sa konzolama i da stvarno novi endzin moze da se ocekuje tek sa novim generacijama glupavih konzola. A onda ce, opet, svi da trce da kupuju te igre i da pokazu proizvodjacima igara da su u pravu sto pc posmatraju kao nesto sugavo.

Sa 11.10 radi http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/GPU122AMDCat1110PreDriverV2.aspx

Ja koristim W7 x64 sa svim update-ovima i HD 6950 graficku, radi u 60FPS bez bagova.

Poslednja izmena:

Probaj sa (jobs_numthreads 0) u config-u. Meni je to rijesilo zamrzavanje.

Ubaci patch i 11.10 drajvere.

Nazad
Vrh Dno