Šta je novo?

Rage

Ne kapiram zasto krivite id zbog toga sto igra ne radi na ATI kartama? Igra koristi OpenGL koji NVidia stalno unapredjuje i razvija. Sa druge strane AMD nije godinama nista uradio po pitanju OpenGL-a u svojim driverima. Godinama unapred se znalo se kako igra radi i na koji nacin ce da crtaju sliku. Znalo se da ce biti ogroman saobracaj iz sysmem ka GPU mem i znalo se da ce koristiti svega par textura, jako velikih koje ce se menjati u svakom frejmu. Mozda su oni prijavljivali bug-ove AMD-u i ocekivali da ce AMD da to sredi do izlaska igre, ali ocito to se nije desilo. Tek kada je igra izasla, AMD je poceo ubrzano da izbacuje drivere. Ista stvar se desila i kada je izasao Crysis, kada je na ATI kartama main meni igre bio neupotrebljiv. Da li ste i tada kukali na Crytek !?

Elem, iako je PC soba, RAGE tema ne postoji u sobi za koznole.
Vidim da postoje problemi i na konzolama (jednu i ja imam)
na XBOX-u i PS3 chini se ima manje zezanja.

Da li moze neko da potvrdi da li je na XBOX 720P rezolucija, a na PS3 niza (tipa 480p)?
informacije na netu su razne, pa da pitam.

Izgled da je texture pop-up svuda problem, verovatno do mega-texture tehnologije

Ne kapiram zasto krivite id zbog toga sto igra ne radi na ATI kartama? Igra koristi OpenGL koji NVidia stalno unapredjuje i razvija. Sa druge strane AMD nije godinama nista uradio po pitanju OpenGL-a u svojim driverima. Godinama unapred se znalo se kako igra radi i na koji nacin ce da crtaju sliku. Znalo se da ce biti ogroman saobracaj iz sysmem ka GPU mem i znalo se da ce koristiti svega par textura, jako velikih koje ce se menjati u svakom frejmu. Mozda su oni prijavljivali bug-ove AMD-u i ocekivali da ce AMD da to sredi do izlaska igre, ali ocito to se nije desilo. Tek kada je igra izasla, AMD je poceo ubrzano da izbacuje drivere. Ista stvar se desila i kada je izasao Crysis, kada je na ATI kartama main meni igre bio neupotrebljiv. Da li ste i tada kukali na Crytek !?

Good point, nekoliko puta ranije je receno da je opengl uvek bio atijeva slaba strana u proslosti... doduse opengl je gotovo i zamro poslednjih 5-6 godina tako da se i zaboravilo na njega do ove igre.

Ovo je igra za decu. Ocekivao sam mnogo vise. Fallout 3 je tata za ovu igru. Da BF3 izlazi sutra odmah bi je obrisao. Ovako moram da je igram i da se smaram jer nema sta drugo :(

When I have a problem on an Nvidia, I assume that it is my fault. With anyone else's drivers, I assume it is their fault.

Carmack.

:)

Ne kapiram zasto krivite id zbog toga sto igra ne radi na ATI kartama?

...Na mojoj karti radi. Jedino sto je gpu na 50%, ali to i nije neki problem. Verujem da bi klizilo na 60 fpsa da je i na 20%:D..
Vidim i drugima radi, a isto imaju ATi. Covek je kacio i klip... Treba samo da se ubaci novi driver.
Evo klip na 5750, ATi za 50-60 evra:
[YOUTUBE]kASkOT-6xK8[/YOUTUBE]
Ja imam jos slabiju karticu, stalno mi je na 60 fpsa, sa uklj AA.

Gothic 2 je isto OpenGL igra i tu mi ni ne podize takt za gpu sa 250, igra klizi na 250 MHz za gpu.... neverovatna tehnologija taj OpenGL

Poslednja izmena:
Probah i ja ovo hajpovano cudo...i nije bas nesto lose.
Napucavanje je odlicno, radi fino i pored budjavih textura izgleda ok.
Jedini su nedostaci tipicni za id igre: braon-bronzana boja od koje vam pripada muka posle nekog vremena, glupava prica koja se jako sporo razvija, idi mi-dodji mi kvestovi.

Ma čovek je uradio sjajnu stvar za konzole, samo što se ne koristi ni delić snage PC-ja, ali on to otvoreno i kaže. S druge strane, artwork i dizajn su neverovatni. A sad što je osvetljenje na nivou Quake 3, ***a, cilj je bio 60 fps na konzolama, ogroman prostor i da sve izgleda lepo. Za tech i graphics freakove, stiže BF3... :)

Elem, iako je PC soba, RAGE tema ne postoji u sobi za koznole.
Vidim da postoje problemi i na konzolama (jednu i ja imam)
na XBOX-u i PS3 chini se ima manje zezanja.

Da li moze neko da potvrdi da li je na XBOX 720P rezolucija, a na PS3 niza (tipa 480p)?
informacije na netu su razne, pa da pitam.

Izgled da je texture pop-up svuda problem, verovatno do mega-texture tehnologije

Koliko sam ja razumeo, engine dinamicki menja rezoluciju i podesavanja igre da bi imao konstantan fps od 60 (ili jako blizu).

Ne znam, za sada mi je ambient occulsion najveci pomak u grafici (ako je to ono sto ja mislim - dinamicko menjanje boje osvetljenja u zavisnosti od prostora, koje atmosferu cini savrsenijom, nekako je sve u "tonu"), a Rage upravo to odlicno radi, kao i animaciju.Probao sam demo BFa 3 i nisam nesto preterano odusevljen grafikom.Sterilno, kao i Crysis.Mada, igre su mi uvek bile poligon za dizajnere, da izmisle svet u kom se radnja odigrava.Zato mi te ultra realnisticne igre nikad nisu ni bile preterano zabavne.Jedino Stalker.Hteo sam da kazem da mi je ipak sam seting bitniji od napredne grafike.

Poslednja izmena:
Po meni je ovde seting najveci krivac sto je igra monotona i dosadna. Postoje mnogo zanimljiviji scenariji postapokalipse koji nisu smesteni u vec 100X vidjenu pustinju, sa bagijima i covekolikim mutantima...

Ovako lepse zvuci. :)

koliko ja vidim OpenGL je jako dobar Neznam ali cinimi se kao da mu DirectX11 jedva prismrdi, da se svi drze OpenGL-a bogami bi mi odavno imali mnogo lepse igre.
a sada to da li je monotona i kakv je skript to otom potom :p

BTW Jos uvek je ne predjoh 19h igranja ... uzivam u svakom uglu table ... pretrazujem sve zivo i pokusavam da nadjem sve kartice za onu igru xD

Nisam citao sve prethodne postove tako da je mozda vec neko i postavio ovo pitanje sto cu sada da pitam.Skinuo sam igricu instalirao je krekovao,i kad je pokrenem sve lepo prvo ono uvodno ocitava ko je napravio i onda kad treba da se pojavi ono new game itd. mene izbaci iz igrice i na desktop-u se pojavi Rage konzola i pise ovo : Failed to compile render prog feedbackresolve from feedbackresolve , da li neko zna da li to moze da se popravi da radi igrica i kako ?

Naso sam resenje,samo sam instalirao nove drajvere za graficku karticu i to je to,sad da procitam gore kako da resim ono 360 stepeni okretanje :) kad ocitava teksturu i mogu da igram

Presao sam je na max podesavenjima na konfiguraciji iz potpisa i bas mi je "legla". Ima negde oko 20 sati gameplay-a sa side misijama i tumaranjem naokololo. Primetio sam da sa ukljucenim Vsynh igra ima mali lag a sa iskljucenim radi glatko i bez laga.

Posto nisam pratio na casu ako moze neko objasnjenje za cfg kako i sta vec treba da se uradi. Instaliran je update1 i drajver je 10.8 na kartici, medjutim fps je prilicno los, ~ 20 bez obzira da li stavio texture cache na low ili high. Ili je mozda karta preslaba za ovu igru ?

Krenuo sam da igram Rage pre pojavljivanja 11.10 ati drajvera, i pre update-a, i bilo je katastrofalno. Nakon instaliranja drajvera i update-a sve radi perfektno.Video podesavanja su mi na max, sa ukljucenim vsync. Jedino mi se desava da kada izadjem iz igre sa alt+tab, iskljuci mi se vsync. Mada to mi i ne smeta :)

boze gospode glupog li kraja...kao da su rekli 'dovoljno dugo razvijamo igru, ajde sklepajte neki kratki zavrsni cinematic pa da palimo na vopi' .
sa dosta nekih sidequestova imam jedva 8h gameplaya...sto je prekratko za igru ovog zanra.
igra me nije smorila ni u jednom momentu, a stoji to da ima dosta mesta za poboljsanja.

Prešao sam igru na "nightmare" i očekivao sam mnogo više. Igra je kratka i jedva razradjena. Priča je načeta tek toliko da ima na osnovu čega da se napravi serijal, a ne samo jedan nastavak. Interakcija sa NCP je blago zakomplikovana, a RPG elementi gotovo da ne postoje, što je, za mene, minus. Za količinu skinut-ovaj, kupljenog materijala, ovo je mizerija koliko malo sadržaja ima. Poredjenja radi, GTA IV sa, da kažemo, istom količinom gigabajta ima 20x više "mesa". Igra opušteno može da se predje samo korišćenjem pumparice, snajpera, samostrela sa običnim i elektro strelama.

ajde sklepajte neki kratki zavrsni cinematic pa da palimo na vopi'

... meni je cela igra do sada takva... Malo pre sam prosao neku kanalizaciju punu bandita, a cilj mi je bio 2m od drugog ulaza... neverovatna glupost.

Kolega kupio original i imao je gadnih problema da pokrene igru. Igra se instalira kroz Steam.. a njemu je Steam bio na c: disku na kome nema dovoljno mesta za Rage. Googlanjem je ustanovio da nikako ne moze Steam igru da instalira van Steam foldera. Onda je nasao resenje da preseli Steam na drugu particiju na kojoj ima vise mesta. Kopiranje Steama sa C: na D: je trajalo 10+ minuta. Kada je zavrsio i pokrenuo setup igre, Steam je trazio da se updejtuje... jos 10-15min. Na kraju je uspeo da instalira igru.. oko 30-35min po DVD-u. Kada je pokrenuo, igra je detektovala neki update.. Srecom bio je kratak, pa se skinuo brzo. Najzad, posle 2-2.5 sata od pocetka instalacije, pocinje uvodni intro.. sve je lepo dok ne krene 3d... a onda neke RGB sarene crte.. OK.. update drivera, restart, itd... Ponovo pokrece, i sada je u redu. Inace redovno mu se desava da pokrne igru i dobije poruku tipa "Steam server is busy, please try later."
Pre toga je igru skinuo sa torrenta, instalirao i krekovao i odmah igrao bez problema...

Svi ti servisi koji su osmisljeni da se bore protiv piraterije u stvari stvaraju vise problema nego sto imaju uspeha u borbi protiv piraterije. Kako bi neki korisnik koji samo voli da iga igrice i nema pojma kako komp funkcionise mogao da izadje na kraj sa ovim? Kupis proizvod koji te izmaltretira. Long live piracy...

^ cuo sam da mnogi na Steamu kupe igru pa posle skinu pirata da igraju ko ljudi:d... savest mirna i moze da se igra.

Ovo je prvi put da vidim da se neko zalio da mu ne pokrece igru a ovo da bolje radi krekovana je glupost. Ja kao i 10tak koji imaju original, nismo imali problema sem fps drop-a na ati karticama. Moji drugovi muku muce sa coop-om.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk

Kolega kupio original i imao je gadnih problema da pokrene igru. Igra se instalira kroz Steam.. a njemu je Steam bio na c: disku na kome nema dovoljno mesta za Rage. Googlanjem je ustanovio da nikako ne moze Steam igru da instalira van Steam foldera. Onda je nasao resenje da preseli Steam na drugu particiju na kojoj ima vise mesta. Kopiranje Steama sa C: na D: je trajalo 10+ minuta. Kada je zavrsio i pokrenuo setup igre, Steam je trazio da se updejtuje... jos 10-15min. Na kraju je uspeo da instalira igru.. oko 30-35min po DVD-u. Kada je pokrenuo, igra je detektovala neki update.. Srecom bio je kratak, pa se skinuo brzo. Najzad, posle 2-2.5 sata od pocetka instalacije, pocinje uvodni intro.. sve je lepo dok ne krene 3d... a onda neke RGB sarene crte.. OK.. update drivera, restart, itd... Ponovo pokrece, i sada je u redu. Inace redovno mu se desava da pokrne igru i dobije poruku tipa "Steam server is busy, please try later."
Pre toga je igru skinuo sa torrenta, instalirao i krekovao i odmah igrao bez problema...

Svi ti servisi koji su osmisljeni da se bore protiv piraterije u stvari stvaraju vise problema nego sto imaju uspeha u borbi protiv piraterije. Kako bi neki korisnik koji samo voli da iga igrice i nema pojma kako komp funkcionise mogao da izadje na kraj sa ovim? Kupis proizvod koji te izmaltretira. Long live piracy...

ja imam oko 50 igara na steamu i nikad nisam imao ni 1 problem pri pokretanju igre,npr :)

Hhahahhha koliko je kratka i jadna. Presao sam je za 10 sati a 18 Gb velika. Evo kunem sto sam je skidao i igrao.

Nazad
Vrh Dno