Šta je novo?

Rage

Zavidim vama koji imate toliko vremena da se igrate, i posle kažete još kratka i kukate kao da ste novac dali za igru :O

ja imam oko 50 igara na steamu i nikad nisam imao ni 1 problem pri pokretanju igre,npr :)

ditto, samo što ja imam 130 :D

ja igrao malo i smorio se, glavna zamerka mi je napucavanje.
A 95% ljudi koji predju igru kazu da je kraj uzasan i da je generalni utisak los, tj. da nije nikakva zalost ako se propusti Rage...
Ostavicu da cuci na hardu za slucaj ako bas bas ne budem znao sta da radim :D

Ovo je prvi put da vidim da se neko zalio da mu ne pokrece igru a ovo da bolje radi krekovana je glupost.

...ma salim se ja, vidis da sam stavio onog zelenog krezu...

Ja kao i 10tak koji imaju original, nismo imali problema sem fps drop-a na ati karticama. Moji drugovi muku muce sa coop-om.
Pa stavi onu verziju i nema dropova:p, a drugarima reci da sve klizi na hamaciju:d

Zavidim vama koji imate toliko vremena da se igrate, i posle kažete još kratka i kukate kao da ste novac dali za igru
Nije frka ni za one koji su dali novac, samo posle prodaju za par evrica manje;)...:d.

Poslednja izmena:
Stvarno je prekratka igra. Da je ovo bio samo jedan chapter (od 3-4 recimo :D ), a bilo je mesta za mnogo duzu pricu.
A da ima napucavanja, ima dosta. Malo me nervira ono kad cekam da se zavrsi neka radnja, a stvorovi dolaze u talasima.

Da ne otvaram novu temu u delu za konzole...
Preorderovao sam Rage za PS3 Anarchy edition. Plašio sam se da neću moći da pokrenem igru na laptopu iz potpisa i pucao sam na sigurno sa PS3 verzijom. Stigao pre par dana, ali sam ga tek juče probao. Prvi utisak totalno razočarenje zbog strimovanje tekstura (koje su uglavnom odlične kad se učitaju). Nekako bi pregrmeo da se teksture prvi put učitaju i to je to .. ali svaki put kad se okrenem ponovno učitavanje tekstura. Medjutim kako sam napredovao u igri sve manje sam primećivao strimovanje tekstura (u wastelandu je najgore, mnogo manje primetno na ostalim lokacijama). Inače mi je igra jako zabavna, klasično IDovo napucavanje sa blagim akcentom na RPG elementne i nešto unapredjenim AI-om. Animacije likova su vrlo dobre. Vožnja je sinonim za arkadu. Mnogo hteli, mnogo započeli ...

Meni neki likovi na koje se nalece kroz igru su interesanti(iako je sa njima dijalog povrsan), onaj debeli sa podbratkom nilskog konja sto drzi onaj mutant show, zatim onaj ludi naucnik sto ima laboratoriju u zemlji itd. AI takodje je raznovrstan. Metro su uradili onako malo old skul sto mi se svidja. Moglo mnogo bolje ali dobro nije ni ovako lose.

Kolega kupio original i imao je gadnih problema da pokrene igru. Igra se instalira kroz Steam.. a njemu je Steam bio na c: disku na kome nema dovoljno mesta za Rage. Googlanjem je ustanovio da nikako ne moze Steam igru da instalira van Steam foldera. Onda je nasao resenje da preseli Steam na drugu particiju na kojoj ima vise mesta. Kopiranje Steama sa C: na D: je trajalo 10+ minuta. Kada je zavrsio i pokrenuo setup igre, Steam je trazio da se updejtuje... jos 10-15min. Na kraju je uspeo da instalira igru.. oko 30-35min po DVD-u. Kada je pokrenuo, igra je detektovala neki update.. Srecom bio je kratak, pa se skinuo brzo. Najzad, posle 2-2.5 sata od pocetka instalacije, pocinje uvodni intro.. sve je lepo dok ne krene 3d... a onda neke RGB sarene crte.. OK.. update drivera, restart, itd... Ponovo pokrece, i sada je u redu. Inace redovno mu se desava da pokrne igru i dobije poruku tipa "Steam server is busy, please try later."
Pre toga je igru skinuo sa torrenta, instalirao i krekovao i odmah igrao bez problema...

Svi ti servisi koji su osmisljeni da se bore protiv piraterije u stvari stvaraju vise problema nego sto imaju uspeha u borbi protiv piraterije. Kako bi neki korisnik koji samo voli da iga igrice i nema pojma kako komp funkcionise mogao da izadje na kraj sa ovim? Kupis proizvod koji te izmaltretira. Long live piracy...

zbog toga sam i uzeo konzolu, samo ubacish i radi

zju a ja budala ubacim jedno 40+ igara, kliknem i radi.
Princip gramofonskih ploca koji su u svom najgorem obliku vezane za nista manje vremesne konzole, mogu da tolerisem jos kod hardova, ostale slicne ''nosace'' podataka nisam koristio u poslednje dve god. A tek to cimanje, ustani trazi, rezi, obelezi, redjaj,ubacuj, pazi da ne ogrebes. Kad se samo setim onoga da li da rezem 4x ili 8x, jer ako ces brzo bice kuso, pa da li je neki mudzahedinski verbatim,pa dok brate ne nareze, pa je i dalje pitanje da li ce biti greske blabla. Ko nekad c64 sa tape-om, cekas da se ucita, taman stigne na kraj kad ono syntax error. Jedino sto je to imalo nekih cari i nekako je bilo u skladu sa vremenom, dok je ovo krajnje tehnoloski zastarela stvar, odavno zrela za penziju...al se raspricah mjku mu....ova poruka ce se samounistiti za 10 9 8....

Sto se tice rage, za mene igra od nekoliko reci: karmaka,kicmi, po,motikom, iskriviti. On ce vec znati zasto:)

Poslednja izmena:
Znaci pored Levata osta i Sarmak bez kicme? Evo jos nesto da ti raspali destruktivnu mastu u sitne sate:

Levat je napisao(la):
But how does it compare to the PC version of Crysis?

"I want to be clear: when I say the console versions look better than Crysis on PC, I mean that as a factual thing, not in terms of technical specifications."

:D

While we’re on the topic of the PC version of RAGE, Carmack tweeted:

We have a bicubic-upsample+detail texture option for the next PC patch that will help alleviate the blurry textures in Rage.

Ma seronje su obojica, da ih stavis pod ruku bili bi najveci iluzionisti i prodavci magle. Sve je to na kraju krajeva razumljivo. Medjutim, Karmak mi je sad nekako, kako da ti kazem, kao kad bi uhvatli pokojnog patrijarha Paju u 69-ci or something...Ah, who cares anymore. Bolje ceo zivot biti bogat, nego jedan dan siromasan :) EOF

Poslednja izmena:
While we’re on the topic of the PC version of RAGE, Carmack tweeted: We have a bicubic-upsample+detail texture option for the next PC patch that will help alleviate the blurry textures in Rage.

Pa to je lepo, ali uvek kada vidim takve stvari se zapitam, zbog čega se to ne uradi odmah u startu (za šta su imali 5 godina fore) nego kada već takoreći svi odigraju igru??? :smoke:

Za nas je to manje više ok, ali za id software cenim da baš i nije pa će sad kao sa ovim da izvade masne fleke! Samo kad bi to tako moglo... Zbog mutnih tekstura u startu su izgubili jedan računam solidan procenat igrača, drugo kada se raspriča da igra ne izgleda nešto specijalno i na to dodaš činjenicu da je u suštini većina očekivala malo više od onoga što je ova igra u globalu ponudila stvari idu još teže i ubuduće... Ima naravno ova igra i svojih svetlih momenata i to stoji, pa su verovatno zato kada je Rage u pitanju mišeljnja i podeljena ko da je neko to seko nožem po sred srede, ali... (ima to ali!) :trust:

Rage: Second Opinions

Sve u svemu jedan nadgrađeni i skori nastavak koji bi mogao da ponudi malo više interakcije sa okolinom i naročito likovima bi mogao solidno da popravi sliku, pored razume se tehnikalija koje su obavezan deo... Tako barem ja vidim stvari... E sad dal će id biti u stanju sve to i da izvede, ostaje da se vidi...

Ja nikako da nadjem neki dobar config fajl. Sa jednim igra radi extra, 59-60 fps, ponekad padne na 57 ali ima konstatno ucitavanje tekstura. Sa drugim config fajlom, nema ucitavanja tekstura ali igra ne radi bas najbolje, konstanto opada fps, sa 60 na 40 pa onda opet 60, i tako da svaki cas zastajkuje.

Ja nikako da nadjem neki dobar config fajl. Sa jednim igra radi extra, 59-60 fps, ponekad padne na 57 ali ima konstatno ucitavanje tekstura. Sa drugim config fajlom, nema ucitavanja tekstura ali igra ne radi bas najbolje, konstanto opada fps, sa 60 na 40 pa onda opet 60, i tako da svaki cas zastajkuje.

seta com_videoRam "512"
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly2 "8192"
seta vt_pageimagesizeuniquediffuseonly "8192"
seta vt_pageimagesizeunique "8192"
seta vt_pageimagesizevmtr "8192"
+
patch, onaj od ~900MB
+
Rage Performance Driver

Sledeći put nemoj kupovati kod crvenih, već kod zelenih :D

Voziš, sipaš, ne misliš :p

Jes da to tako bas ide, a i ko da je bitno koje je boje gaming... mene je nvidija privukla jedino zbog podrske za cuda i physx, da nije imala to najverovatnije bih bio na ati-ju...

btw, predjoh igru i utisak je veoma mlak. Steta sto je onaj bfg na samom kraju i gotovo i nema vremena da se isproba...

kraj su napravili tako da ocekujemo rage 2, verovatno za jedno 5 godina, a tada ce install biti 50GB. Delete :)

Neka hvala, nek se lepo vrate unazad i nek naprave ultra mracni horor hodnik suter sa muzikom i atmosferom sonic mayhema i trent reznora i me asbolutely happy. :)

Obrisao sam igru zato sto je mnogo dobra zanimljiva i jednostavno fantasticna, jednostavno igru necu ni da narezem u moju kolekciju jer ne zasluzuje 6dvd'a=120dinkica ne vredi ni toliko :D ali sa druge strane ORCS MUST DIE! je keva za prelazni period i ubica vremena mislim da sam je odigrao nekoliko desetina sati i jos je igram i nije me smorila :D e to je igra :D Bolje da su napravili neki ultra mega DOOM horor krvi do kolena spektakl dx11 svi moguci efekti to bi bio pun pogodak.

Neka hvala, nek se lepo vrate unazad i nek naprave ultra mracni horor hodnik suter sa muzikom i atmosferom sonic mayhema i trent reznora i me asbolutely happy. :)

Biće Doom 4 ništa ne brini :D

I ja polazem brdo nade u 4orku, samo da ne bude iskonzolirana...

Moram priznati da posle bezveznog utiska s pocetka,kako odmice igra je sve bolja i onako ima neku "ozbiljnost".

ja je igram 2-3 dana,napucavanje mi je skroz ok,atmosfera takodje,znaci quake-doom brza kombinacija! :) e sad,jeko me nervira to kako lose izgledaju texture,igra mi radi savrseno na konfi iz potpisa....ako neko zna kako da se malo poboljsaju texture,odnosno sam izgled igre,moze neki tutorial :) verovatno ima i par strana unazad,ali me jako mrzi da citam....:wall:

ja je igram 2-3 dana,napucavanje mi je skroz ok,atmosfera takodje,znaci quake-doom brza kombinacija! :) e sad,jeko me nervira to kako lose izgledaju texture,igra mi radi savrseno na konfi iz potpisa....ako neko zna kako da se malo poboljsaju texture,odnosno sam izgled igre,moze neki tutorial :) verovatno ima i par strana unazad,ali me jako mrzi da citam....:wall:

Samo se vrati par postova vise i trebalo bi da dobijes sazeti odgovor od "kolege" Uruka !

Moram priznati da posle bezveznog utiska s pocetka,kako odmice igra je sve bolja i onako ima neku "ozbiljnost".

Uz svu kritiku koju sam imao za ovu igru, priznajem da se slažem s tobom.

Jel neko "propadao" kroz pod igre? :rupa: Ja sam uspeo da skliznem pored lifta u Subway town-u pri ulasku u bazu otpora. Izgleda fenomenalno :cigar: Vidi se cela mapa odozdo, kao da ste jedno 50m ispod zemlje, a sve je od stakla. Može da se šetka okolo i razgleda. I opet sve piči u 60Hz i GPU iskorištenost "skoči" na 60%. Na žalost nisam imao čime da uzmem screenshot.

Našao sam youtube link.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=g9-XvQwaQS4

Tacno je da je igra sve bolja kako odmice, steta sto su zbrzali kraj - taman kad sam bio pun naoruzanja i gedzeta, a ono kraj :D
Prica je veoma mlaka i to je veliki minus.
Grafika je odlicna dok se skroz ne priblizis teksturi. Ne znam za druge ali meni smetaju ove teksture niske rezolucije, da su iole normalnije mogao bih da kazem da je ovo jedna od par igara sa najboljom grafikom.

@jegor: I meni se to desilo :) i to je bukvalno jedni bag koji sam doziveo, a igrao sam bez patch-a.

Evo da dodam da svi moji problemi nestali sa qvad procesorom posto ocigledno dual core procesori nemaju dovoljno sanage za igru i kod mene je zakucavali tako da igra ferca sad ko luda na qvadu a ja kudio atija.Povlacim kudjenje atija.

Nazad
Vrh Dno