Šta je novo?

Rage

U zadnjem Weekend Confirmed podcastu su zestoko nahvalili igru. Jedan od castera je igrao nekoliko SP misija kao i MP i sve mu se svidelo. I dalje nemoze da poveruje da onako dobra grafika moze da se prikaze na konzolama, jedva cekam da to probam na PC-u. Samo nek vec jednom izadje.

Nov gameplay snimak, izgleda igrano na PC-u ali sa kontrolerom. Looks fine.
[youtube]n5rGrI-YbMw[/youtube]

Nešto se ne sećam da je od početka grafika bila ovako stripska. Definitivno su odlučili da prekopiraju i jedinu preostalu stvar koju nisu do sada iskopirali od Borlderlandsa.

Slazem se. Definitivno su je prefarbali blagim cell-shaded efektima sto mi se uopste ne dopada, jer samo zbog toga previse podseca na Borderlands. Sa druge strane, animacije deluju malo fluidnije od onih iz ranijih trejlera.

Ali sto kaze Kutija...mnogo kakimo. :)

Ugh, gori zvuk nisam cuo skoro, a kad je zvuk los sve ostalo mi deluje nekako prazno i trulo...

Lose ovo deluje, John Carmack definitivno nije ono sto je nekad bio, mada je ovo ipak multiplatform naslov, vise je kriv pristup nego on, svakako. Nedostaje mi stari Carmack, iako je pomerao granice samo po pitanju grafike...

Nedostaje mi i ceo taj period kad su se pojavili 3D akceleratori, pa se jedno vreme sve vrtelo samo oko toga. Ne kazem da nam je to donelo mnogo toga dobrog, ali bilo je zanimljivo. Nedostaju mi neke takve promene na PC-u, ne verujem da cemo ih ikad vise videti u tom obliku....

Poslednja izmena:
Ovo izgleda kao prava dumačina :)

Šta je ovo? Ima senku od džipa iako je u senci od planine? Koja glupost i propust ne mogu da verujem.

A na osnovu čega si zaključio da je ovo trailer sa PC verzije igre?

I ovaj četvoronožac, prekopiran onaj iz Doom 3, baš su originalni. I da, lip sync im je očajan, kao da je naslov iz 2007. HL2 ima jedno 300x bolji lip sync

Mozda po tome sto za otvaranje vrata umesto A u zelenom krugu stoji E i sl.

Mora da je PC verzija zbog toga

Šta je ovo? Ima senku od džipa iako je u senci od planine? Koja glupost i propust ne mogu da verujem.

A na osnovu čega si zaključio da je ovo trailer sa PC verzije igre?

I ovaj četvoronožac, prekopiran onaj iz Doom 3, baš su originalni. I da, lip sync im je očajan, kao da je naslov iz 2007. HL2 ima jedno 300x bolji lip sync

Pa to je ono o cemu smo raspravljali odavno u ovoj temi, a to je da igra nece imati dinamicko svetlo i senke...koristice prerenderovane senke za staticne objekte a shadowmap za pokretne...kao taj HL2 onomad...pre 7 godina:p
Otuda i ona izjava dizajnera iz TES tima na pitanje zasto ne koriste ovaj endzin...itd...
Ukratko, ako su za 99.9% developera X360/PS3 "najmanji zajednicki delilac" kad je grafika u pitanju, iD-ju je to u ovom slucaju iPhone:d

Poslednja izmena:
:D

Nisam toliko pratio temu, znam da ste pričali o osvetljenju ali nisam obratio pažnju. Ali ovo je stvarno užas za današnje standarde.... Jedino ako napucavanje bude u neku ruku dobro, mada ponovo....

Inače, onda ovaj engine samo za corridor shooters da se koristi.

Steta stvarno sto grafika nije na nivou Crysis-a, bas mi vas je zao. :(

Zar je grafika najbitnija?! Sta da radimo sa gameplayom i ostalim stvarima, pricom, atmosferom... Ispada da igra ne valja nista ako grafika nije u najmanju ruku kao kod Crysis-a. Ajte vi genijalci napravite nesto bolje. Sto je najzalosnije svi cete da je igrate kada izadje, a do tada nastavite sa omalovazavanjem grafickih mogucnosti ovog enginea.

Poslednja izmena:
Ah, ah...
Razumem ja tebe, i jesi u pravu, ali kad je iD u pitanju, onda mora malo da se drvi i o grafici...uostalom, prethodni njihovi naslovi nisu imali pricu kao lajtmotiv, a gameplay i atmosfera - su vec vise subjektivni pojmovi, ja ne ocekujem nesto novo na tom planu, zasad je idi-donesi/ idi-ubij gameplay, a atmosfera mi je cudna, Alan Ford i genericki mutant likovi u postapokalipticnom svetu divljeg zapada, nit' mi deluje da igra puca na ozbiljno, nit' na komicno...

Poslednja izmena:
Pa gameplay po ovim trailerima je ništa, ideš u neke svuda iste prostorije i pucaš neke mutante, ala borderlands. Samo što je zvuk očajan, pucanje očajno, ponašanje oružja očajno (naravno sve u odnosu na trailere)

Ja sam prvi kojem grafika nije bitna, ali pobogu ovo em što je slow mo em što je zatucano... Da je barem corridor shooter još horror pa ajde, a ne ovako kao open world, smešno nešto

Nisam odigrao 90% naslova koji su izašli u poslednje 3 godine, tako da ono, probaću sigurno, ali da li ću odigrati, pa ne verujem :D

EDIT: Plus to šta nex kaže :)

Poslednja izmena:
Jeste gledali ovaj video? Premotajte na 6:50
Pogledajte, pa onda komentarisite o tome koliko je grafika jadan i zalosna "za danasnje standarde", koliko je "lip sync" ocajan i kako nema dinamickog osvjetljenja.
Inace ovo ce da radi u 60fps na konzolama, tako da ce i na starijim masinama moci da se izvuce odlican fps.

Meni ovo djeluje vrhunski. I koliko me pamcenje sluzi Rage je zapocet mnogo prije Borderlands-a. Tako da prica o tome da id kopira Gearbox je besmislena.
Ocekujete neku renesansu u grafici a znamo svi da igra izlazi na konzole, i s obzirom na tu cinjenicu ne mozemo ocekivati tako nesto.

Pa realno jeste :s mislim ne vidim čemu se ti oduševljavaš toliko. Ne vidimo većina, ali ok. Btw crysis 2 je multiplatform naslov pa bolje izgleda od ovoga.

Mada, sve je ponovo stvar ličnog ukusa, nema objektivnosti, samo globalna subjektivnost.

Ček ček, prosvetli me, kada je Rage prvi put prikazan, ajde pliz :)? Možda ja grešim, ali želim da čujem od tebe, a onda mi reci kada je prvi put prikazan Borderlands.

Pa realno jeste :s

Naravno da je to realno.:smoke: Ocekivati da multiplatformska igra postavi standarde u oblasti kompjuterske grafike je nesto nemoguce. Vjerovatno je engine skalabilan, i izgledace bolje na kompu ali ne toliko drasticno.

Jednostavno meni se ovo sto sam imao prilike da vidim, dosta svidja. Grafika je na sasvim zadovoljavajucem nivou. I ne vidim u cemu je sad problem?! Stvarno ne zelim jos jedan Crysis za koji bih morao da kupujem novi kompjuter. Predpostavljam da Rage nece biti previse zahtjevan, sto je najbitnije.

Trejler mi se sviđa. Grafika, atmosfera i gameplay u onom bunkeru me dosta podseća na bioshock, malo siromašnije teksture i animacija npc-jeva, ali pristojna animacija protivnika (kad onaj šutne turret, recimo i kad padne pa šepa i pokušava da pobegne).

"Multilayer shadow system" (u senci planine postoje tamnije senke kola i svega ostalog) je za lolčinu dana.

Spider bot i turret su dar sa neba.

Igra mi se sve više i više sviđa, bez obzira na do dobar broj propusta i stvari na koje se ljudi ovde žale. Samo da ne bude napucavanje kao u bioshocku, toga se malko bojim.

Lepo je što su ubacili i malo plave boje (subway town), od raznolikosti glava ne boli. Od grafike ne očekujem neko ludilo, high res teksture itd, već dobar i unikatan dizajn igre i generalnu atmosferu koja proizilazi iz istog. To su reklamirali, valjda ćemo to i da dobijemo.

Sve u svemu, začin "rage"! Samo da je dobro ispeglaju kad toliko dugo već rade na njoj.

Poslednja izmena:
Meni ovo djeluje vrhunski. I koliko me pamcenje sluzi Rage je zapocet mnogo prije Borderlands-a. Tako da prica o tome da id kopira Gearbox je besmislena.

Ako manje od deset dana razlike u zvaničnim najavama te dve igre računaš kao mnogo, onda si u pravu :)

Mada koliko me sećanje služi viđao sam neke slike iz Borderlandsa i pre te 2007. godine, ili možda grešim.

Ko ce ga znati, Gearbox je dalje u razvoju namerno udario fazon cell shadinga da bi se ogradio od konkurencije...

Мislim da je razlog za izmenu grafičkog stila bila zastarela grafika koja nije izgledaa bog zna kako ni kada je izašao prvi trejler. Bilo je priče o tome u Borderlands temi.

Mislim da je u jednom intervjuu bas jedan od glavnih likova Gearboxa (neki lik sa naocarima) rekao da je cell shading razlog da bi se razlikovalo od "konkurencije". Hteli su drugacije okruzenje koje bi imalo upecatljiv vizuelni stil i bas zato su upotrebili cell shading.

Мislim da je razlog za izmenu grafičkog stila bila zastarela grafika koja nije izgledaa bog zna kako ni kada je izašao prvi trejler. Bilo je priče o tome u Borderlands temi.

Zastarela grafika a Unreal 3 engine?!:trust:
To su jednostavno uradili da bi se razlikovali od ostalih igara koje koriste isti engine a moza i zbog slicnosti sa Rage-om.

Zastarela grafika a Unreal 3 engine?!:trust:
To su jednostavno uradili da bi se razlikovali od ostalih igara koje koriste isti engine a moza i zbog slicnosti sa Rage-om.

To sto koristi "nov" :D Unreal 3 endzin ne znaci da mora da izgleda dobro, a cell-shaded sigurno nisu ubacili da bi se razlikovali od Rage-a.

Naravno, ne znaci da ce da izgleda dobro ( AlphaProtocol ) ali ce da izgleda isto kao i vecina igara koje se baziraju na UE3. Pitanje je da li je i Rage uticao na tu odluku, mozda i jeste, ko zna?!

Pa kada je "Rage" najavljen, to ustvari nije bio rage nego famouzni id 5 tech demo sa planinama nekim kolima i ostlaim sranjima, i oni su rekli tada da će njihova sledćea igra koristiti taj engine, nisu rekli ime, radnje niti ništa ostalo, znači jedan tech demo video od 2min dok je borderlands izbacio gameplay snimak i sve ostalo, uz to izašao 2 god nakon toga.

Nazad
Vrh Dno