Slažem se sa tobom po pitanju rokova... Što se tiče ostalog niko pa ni ti ne možeš da znaš da li je ovo klonirani Borderlads ili nešto sasvim drugo... Prvo, malo je iracionalno porediti ovu igru sa Borderlads-om jer je Rage počeo da se radi pre pomenute igre... Drugo, besmisleno je osuđivati ili ocenjivati igru koja još uvek nije izašla i koju niko nije imao prilike da oseti pod prstima... Moguće je da će biti izvesnih sličnosti sa Borderlads, ali to po mom skromnom mišeljnenju ne bi trebalo da umanji vrednost jedne igre. Prosto... Ako je nešto dobro, onda je dobro! Kraj priče... Ne znam u čemu je problem većine ljudi ovde kada je ova igra u pitanju, ali stičem utisak da je jedina validna zamerka zapravo ovo probijanje svakog iole noramlnog roka. Da nije Borderlads igre, sasvim izvesno je da bi većina delimično drugačije gledala na ovaj naslov, iako je pljuvanje id-ovih naslova reklo bi se već godinama unazad standradna stvar ovde na forumu, što ja barem lično mislim da je prilično nepošten i nepravedan stav. Podsetiću sve ovde na recimo Doom3 koji je na sličan način bio popljuvan od većine ovde pa se kasnije ispostavilo da je ovo ipak naslov kome su se prilično često vraćali ljudi s puno poštovanja i to nakon godinu i više dana, a što recimo ja barem nisam stekao utisak da je slučaj kada je HL2 u pitanju, iako se oko HL2-ke okupilo mnogo više fanova u to vreme... Nekako mi se čini da se istorija ponavlja. Rage je očigleno brižljivo vođen projekat koji će doći na repertoar tiho i nečujno ovaj put uz mnogo manje podignute prašine nego kada je to slučaj bio sa Doom-om 3. Ostaje nam samo da budemo strpljivi i konačno sačekamo igru, te se ponadamo da će ista zbilja opravdati sva naša očekivanja nakon ovoliko vremena... Što verujem da nije mala stvar, i ako id drži do svog imena (a verujem da drži), onda takođe verujem i da će oni zbilja uraditi sve da to zaista tako i bude na kraju...
A to što neki ljudi ne veruju u id i imaju problem da prihvate njihov fazon koji oni već godinama furaju, to je njihov problem... Meni je zapravo jako drago da id nije poklekao i napravio igru koja je klonirani COD ili Crysis, što je u načelu naizgled vrlo lako moglo da se dogodi obzirom da su ove dve igre solidno utabale put, pa se stiče utisak da tu postoji možda nekakav recept za uspeh... id naprotiv kao i svi velikani, drži do sebe i svojeg fazona i to je ono što svi ovde treba da poštuju bez obzira na to dal im se sviđa ili ne to što oni rade... Osim toga, uradili su novu igru, sa novom pričom, novim likovima i lokacijama i sa očiglednom željom i ambicijom da to bude nešto najbolje i najkompleksnije što su uradili do sada... A pošto se danas sve vrti oko osvajanja konzolarnog tržišta, ispada da je grafički gledano ovo što se sada radi praktično limit... Nerealno je i očekivati nešto bolje od ovoga dok sledeća generacija konzola ne iskoči na market. S te strane gledano, id nije u nikakvom zaostatku, a Rage je zapravo skroz BINGO!!!
Zaista mi je žao ako ova igra nije ispunila nečija očekivanja na ovom grafičkom planu, ali ako mene neko pita, nije ni Crysis 2 napravio nekakav senzacionalan pomak ovde (izuzev što su se preselili na kozole), a svakako ni ovaj poslednji COD... Pa neka mi onda neko objasni zašto bi to trebalo da napravi Rage! Uostalom to i nije najbitnije kada je kvalitet jedne igre u pitanju! Stalker je napr. takođe bila igra koja se godinama radila i za koju su mnogi mislili da je izgubljen slučaj i da nikada neće biti ni dovršena... Igra je imala engine koji je u vreme kada se igra radila izgledao fantastično, baš kao i ovde, ali kada je igra bila dovršena već su je drugi na ovom planu prešišali... Pa da li je to umanjilo vrednost ove igre... Naravno da nije. Stalker je bio hit!
Dakle ja priželjkujem ovakav scenario i obzirom da iza projekta stoji jedan id, a ne neki anonimni studio, zbilja mislim da nema razloga za brigu!
E sad, kome se ne sviđa sve ovo... pa neka ne igra onda i neka nađe sebi neku drugu zanimaciju... ali i neka svoje frustracije zbog toga leči na nekom drugom mestu a ne ovde...