Šta je novo?

Rage

Ovo mora da je sa PC-a uz debeli AA.

Jeste sa PC-ja sigurno, ali to samo zbog toga sto su slike hi-res i imaju AA. Sve drugo, medjutim...meh.

Da li oni stvarno planiraju da zavrse tu igru? Koliko je vec godina proslo od najave...

Bethesda has dated three massive games: Brink, Hunted and Rage.

Brink will be released in Europe on 20th May and in the US on 17th May.

Hunted will be released in Europe on 3rd June and in the US on 1st June.

Rage will be released in Europe on 16th September and in the US on 13th September.

[youtube]TWGSHBsQU8Q[/youtube]

Poslednja izmena:
Jeste sa PC-ja sigurno, ali to samo zbog toga sto su slike hi-res i imaju AA. Sve drugo, medjutim...meh.

Tebi je izgleda sve "meh" osim Crysis-a...! :d

Šta bi ti jeee...?! Dobićemo jednoga lepoga dana računam (kad se nakane da je završe) malo drugačiji shooter od svih ovih modern warfare zezalica i klonova u koje spada i Crysis, što je po mom mišljenju više nego ok, a uz to i novu igru a ne nekog klona ili nastavak, što je fenomenalna stvar! Jer ovog ostalog ima da pljušti i da preliva! Mislim, šta reći više, ali ako ovako nastave prestaću da igram šutere potpuno. Sad nije da će to baš biti neki gubitak za svet, ali stvarno mi je muka više od tog deja-vu efekta koji imam dok igram Crysis ili ModernWarfare koji će se još uz to razvlačiti u jedno petnaest nastavaka! To ti je "meh" druže, ako mene pitaš... a ova igra, za koju ja lično navijam, verujem da će biti sasvim ok... Šteta naravno što nije iskočila neku godinu ranije, i to prevashodno i jedino zbog grafike, premda videćemo kad igra izađe dal je i ovo moje zapažanje realno ili ne, jer ništa dok se igra ne isproba i odigra... Inače po onome kako Rage izgleda na iPhone-u, a što sam imao prilike da vidim i isprobam, verujem da će sve ove falinke o kojima se ovde govori vrlo brzo pasti u drugi plan... Baška, što je demo koji je napravio Carmac za iPhone nešto što zapravo i nema baš mnogo veze sa originalnom igrom. Nego ajde, da ne ispadne da je hvalim ovde previše, pričaćemo o tome kad bude izašla, a dotle važi samo ono... živi bili pa videli! ,)

Poslednja izmena:
krivite konzole, one su otkrile fps pre godinu dve, pa je ceo zanr krenuo iz pocetka da bi nadojilo svaki herp derp na ovom svetu koji je propustio zadnjih 15 godina igranja i misli da pucacine pocinju sa halo

Meni Rage izgleda da će sa aspekta FPS dizajna imati otprilike isti uticaj kao D3 2004., tj. čist prosek koji se šlepao na grafiku (i uprkos toga se prodao u 3.5M primeraka) i nije imao šta da traži pored FC-a, HL2 i Chronicles of Riddick-a. Tako i Rage danas. Dizajn i mehanika/"gunplay" neće imati šta da traže pored Crysis-a, Stalker-a i Episode 2. Što se tiče MP-a, još gore, biće tu tek reda radi kao i u C2.

Mene mnogo više zanima novi projekat MachineGames-a, od osnivača Starbreeze-a, kao i FPS/RPG "immersive sim" hibrid Arkane Studios-a (gde je sada Harvey Smith, jedan od glavnih dizajner Deus Ex-a) ako se odluče za Tech 5.

krivite konzole, one su otkrile fps pre godinu dve, pa je ceo zanr krenuo iz pocetka da bi nadojilo svaki herp derp na ovom svetu koji je propustio zadnjih 15 godina igranja i misli da pucacine pocinju sa halo

FPS na konzolama je počeo sa GoldenEye-om i igra je bila vrhunska u svakom pogledu. Ali je prilično drugačiji fazon od onih posle Halo-a i današnjih FPS-ova na konzolama i njihove dizajn filozofije.

Poslednja izmena:
Tebi je izgleda sve "meh" osim Crysis-a...! :d

Šta bi ti jeee...?! Dobićemo jednoga lepoga dana računam (kad se nakane da je završe) malo drugačiji shooter od svih ovih modern warfare zezalica i klonova u koje spada i Crysis, što je po mom mišljenju više nego ok, a uz to i novu igru a ne nekog klona ili nastavak, što je fenomenalna stvar! Jer ovog ostalog ima da pljušti i da preliva! Mislim, šta reći više, ali ako ovako nastave prestaću da igram šutere potpuno. Sad nije da će to baš biti neki gubitak za svet, ali stvarno mi je muka više od tog deja-vu efekta koji imam dok igram Crysis ili ModernWarfare koji će se još uz to razvlačiti u jedno petnaest nastavaka! To ti je "meh" druže, ako mene pitaš... a ova igra, za koju ja lično navijam, verujem da će biti sasvim ok... Šteta naravno što nije iskočila neku godinu ranije, i to prevashodno i jedino zbog grafike, premda videćemo kad igra izađe dal je i ovo moje zapažanje realno ili ne, jer ništa dok se igra ne isproba i odigra... Inače po onome kako Rage izgleda na iPhone-u, a što sam imao prilike da vidim i isprobam, verujem da će sve ove falinke o kojima se ovde govori vrlo brzo pasti u drugi plan... Baška, što je demo koji je napravio Carmac za iPhone nešto što zapravo i nema baš mnogo veze sa originalnom igrom. Nego ajde, da ne ispadne da je hvalim ovde previše, pričaćemo o tome kad bude izašla, a dotle važi samo ono... živi bili pa videli! ,)

Cvrc...Crysis, te Crysis...u reeeedu, tebi je sve to CoD i tako to. Ili ocekujes da ja planem od besa sto kaljas it's holyness...:d
Ali ocekivati od ove igre "malo-drugaciji-nelinearan-openworld-originalan-atmosferican-savrhunskomgrafikom-dobrompricom-napucavanjem-itd" shooter, uprkos svemu vidjenom (a koje govori da ce igra biti skroz kontra od svih tih epiteta), jednostavno meni ne ide...

nano.tube je napisao(la):
Meni Rage izgleda da će sa aspekta FPS dizajna imati otprilike isti uticaj kao D3 2004., tj. čist prosek koji se šlepao na grafiku (i uprkos toga se prodao u 3.5M primeraka) i nije imao šta da traži pored FC-a, HL2 i Chronicles of Riddick-a. Tako i Rage danas. Dizajn i mehanika/"gunplay" neće imati šta da traže pored Crysis-a, Stalker-a i Episode 2. Što se tiče MP-a, još gore, biće tu tek reda radi kao i u C2.

Amen to that.

Poslednja izmena:
Megatextures FTW
rage-20100813080423915.jpg

FPS na konzolama je počeo sa GoldenEye-om i igra je bila vrhunska u svakom pogledu. Ali je prilično drugačiji fazon od onih posle Halo-a i današnjih FPS-ova na konzolama i njihove dizajn filozofije.

ja sam govorio iz aspekta 21. veka i novijih nextgen (lol) konzola i celog koncepta... dough..

a rage, ne znam na sta ce da lici kada se spoje koncepti bethesde i id-a iz prethodnih par naslova... ne sluti ni na sta dobro... ali opet se nadam iznenadjenju!

Poslednja izmena:
Uuuuf deluje odlicno :))) sumnjam da cu moci da poteram igru uz takav nivo AA :p

Toliko hajpa oko ove igre... ili cu da se smorim ili totalno odusevim, ali bih voleo da bude ovo drugo. Sumnjam da moze da se da neki konacan zakljucak o grafici na osnovu skrinova i trejlera, ali mislim da ce biti sasvim fino sve, ne mora da bude nesto ultra mega giga kriza. Bitniji mi je dizajn od broja poligona, da nema loading screenova itd.

Mene gejplej nekako podseca na mesavinu far cry-ja keca i dvojke (sandbox okruzenje, vozila itd) i HL dvojke i epizoda (postavljanje dronova, razliciti tipovi AI itd), sa primesom twisted metala (pucnjava s vozilima) i atmosfere borderlandsa. Ako uspeju da upakuju kako treba sve ove elemente, to ce biti do yaya, ali do yaya... a sve to mi je mnogo bitnije od toga da li ce grafika biti na nivou krize itd.

Covek je napravio ID Tech 5 koji je genijalan. Ima najfleksibilniji sistem za dizajn igara do sada. Engine “strimuje” teksture u memoriju po potrebi, što znači da se razvojni timovi ne moraju zamarati limitom rezolucije tekstura i kapaciteta memorije. Id Tech 5 podržava teksture do 128000×128000 piksela i automatski optimizuje resurse. To znači da je multi-platform razvoj pojednostavljen, jer je dovoljno kreiranje sadržaja za samo jednu platformu, bez optimizacije za ostale. Mislim da ce mrtva trka biti izmedju Unreal i ID TECH 5 koji ce endzin biti vise licenciran. Za cry endzin ne znam sta da kazem, ali po meni razvojni timovi ce se pre odluciti za ova dva endzina, mozda cak ponajpre za Carmackov.

wtf ladno id tech engdzini se nece licencirati? oduvek sam govorio da su u bethesdi i zenimaxu najobicnija bagra

Meni ovo lici na Borderlands :p

Poslednja izmena:
Uvijek jedno te isto?

Stvarno lici na Borderlands ali mislim da ce biti zanimljivije i bolje za igranje

Premasili su sve rokove, 2008god je sve izgledalo nerealno, a sada posle gledanja gameplaya sa konzola nemam nikakvu pohvalu, klonirani Borderlads. 2008 sam mislio da 9600GT i Core2Duo nece moci da teraju ovo ali sad sam siguran da ova masina iz profila moze da melje igru za uzinu (da ne pominjem eventualnu kupovinu SBa i jace grafike).

Slažem se sa tobom po pitanju rokova... Što se tiče ostalog niko pa ni ti ne možeš da znaš da li je ovo klonirani Borderlads ili nešto sasvim drugo... Prvo, malo je iracionalno porediti ovu igru sa Borderlads-om jer je Rage počeo da se radi pre pomenute igre... Drugo, besmisleno je osuđivati ili ocenjivati igru koja još uvek nije izašla i koju niko nije imao prilike da oseti pod prstima... Moguće je da će biti izvesnih sličnosti sa Borderlads, ali to po mom skromnom mišeljnenju ne bi trebalo da umanji vrednost jedne igre. Prosto... Ako je nešto dobro, onda je dobro! Kraj priče... Ne znam u čemu je problem većine ljudi ovde kada je ova igra u pitanju, ali stičem utisak da je jedina validna zamerka zapravo ovo probijanje svakog iole noramlnog roka. Da nije Borderlads igre, sasvim izvesno je da bi većina delimično drugačije gledala na ovaj naslov, iako je pljuvanje id-ovih naslova reklo bi se već godinama unazad standradna stvar ovde na forumu, što ja barem lično mislim da je prilično nepošten i nepravedan stav. Podsetiću sve ovde na recimo Doom3 koji je na sličan način bio popljuvan od većine ovde pa se kasnije ispostavilo da je ovo ipak naslov kome su se prilično često vraćali ljudi s puno poštovanja i to nakon godinu i više dana, a što recimo ja barem nisam stekao utisak da je slučaj kada je HL2 u pitanju, iako se oko HL2-ke okupilo mnogo više fanova u to vreme... Nekako mi se čini da se istorija ponavlja. Rage je očigleno brižljivo vođen projekat koji će doći na repertoar tiho i nečujno ovaj put uz mnogo manje podignute prašine nego kada je to slučaj bio sa Doom-om 3. Ostaje nam samo da budemo strpljivi i konačno sačekamo igru, te se ponadamo da će ista zbilja opravdati sva naša očekivanja nakon ovoliko vremena... Što verujem da nije mala stvar, i ako id drži do svog imena (a verujem da drži), onda takođe verujem i da će oni zbilja uraditi sve da to zaista tako i bude na kraju...

A to što neki ljudi ne veruju u id i imaju problem da prihvate njihov fazon koji oni već godinama furaju, to je njihov problem... Meni je zapravo jako drago da id nije poklekao i napravio igru koja je klonirani COD ili Crysis, što je u načelu naizgled vrlo lako moglo da se dogodi obzirom da su ove dve igre solidno utabale put, pa se stiče utisak da tu postoji možda nekakav recept za uspeh... id naprotiv kao i svi velikani, drži do sebe i svojeg fazona i to je ono što svi ovde treba da poštuju bez obzira na to dal im se sviđa ili ne to što oni rade... Osim toga, uradili su novu igru, sa novom pričom, novim likovima i lokacijama i sa očiglednom željom i ambicijom da to bude nešto najbolje i najkompleksnije što su uradili do sada... A pošto se danas sve vrti oko osvajanja konzolarnog tržišta, ispada da je grafički gledano ovo što se sada radi praktično limit... Nerealno je i očekivati nešto bolje od ovoga dok sledeća generacija konzola ne iskoči na market. S te strane gledano, id nije u nikakvom zaostatku, a Rage je zapravo skroz BINGO!!!

Zaista mi je žao ako ova igra nije ispunila nečija očekivanja na ovom grafičkom planu, ali ako mene neko pita, nije ni Crysis 2 napravio nekakav senzacionalan pomak ovde (izuzev što su se preselili na kozole), a svakako ni ovaj poslednji COD... Pa neka mi onda neko objasni zašto bi to trebalo da napravi Rage! Uostalom to i nije najbitnije kada je kvalitet jedne igre u pitanju! Stalker je napr. takođe bila igra koja se godinama radila i za koju su mnogi mislili da je izgubljen slučaj i da nikada neće biti ni dovršena... Igra je imala engine koji je u vreme kada se igra radila izgledao fantastično, baš kao i ovde, ali kada je igra bila dovršena već su je drugi na ovom planu prešišali... Pa da li je to umanjilo vrednost ove igre... Naravno da nije. Stalker je bio hit!

Dakle ja priželjkujem ovakav scenario i obzirom da iza projekta stoji jedan id, a ne neki anonimni studio, zbilja mislim da nema razloga za brigu! ;)

E sad, kome se ne sviđa sve ovo... pa neka ne igra onda i neka nađe sebi neku drugu zanimaciju... ali i neka svoje frustracije zbog toga leči na nekom drugom mestu a ne ovde...

Poslednja izmena:
Mene samo interesuje ona prica o 60fps. Da li je to vezano samo za konzole da ce igra non stop da radi na tom frejm rejtu ili se to odnosi i na PC? To mi je malo nejasno!?:trust:

I Vlado u pravu si skroz vezano za stil igre, da oni i dalje gaje onaj "old school" smek, tako i treba.

Poslednja izmena:
babroge su bas raspolozene za instant kill...mora da je na super very easy nivou :d

Ma ljudi glavno je da ova igra bude VEOMAAAA igriva, animacija, texture itd. nece biti toliko bitne ;)

Kako ovo meni dosadno deluje... Dovoljno mi je da vidim ove karakondžule i da me odvrate od igre.

Jedina nada da vidimo išta zanimljivo na ovom endžinu su projekti ex-Riddick ekipe i Arcane-a.

Nazad
Vrh Dno