Šta je novo?

Radijus Vektor novi COMBO paketi

Da li mogu da uzmem probni period internet kod vektora,i koliko bi me kostalo to zadovoljsvo ?

Pozdrav "komsije" :)

Imam par pitanja vezano za kablovski internet kod Radijus Vektora :)

1.Da li svi imate problem da od 18 -24 h brzina interneta znachajno opadne,ili samo pojedini korisnici ?Posto je ipak 2010-a godina,i stvarno je smesno ako se to vecini desava ?

2.Uzeo bih PrimeNET ,prebacio bih se sa Beotel ADSL-a,jer je jeftiniji za skoro 500 dinara * beotel sa popustom ) sta im znachi ovo DO 4mb/s ,jel to znaci da brzina varira do 4 mb/s ?

3.Da li Vektor iznajmljuje Wireles Ruter za neke pare,jer bez toga ne bih ni uzimao kablovski ?

4.Da li postoji neki HUB,ili tako nesto slicno na DC++ kao sto ima SBB ?

5.Kako da napravim nalog na onom njihovom glupom sajtu,gde na uplatnici stoji : Кориснички број ?

Hvala unapred :)

1. Kod mene nema padova, ali vidis i sam ima dosta ljudi koji se zale. NAjbolje kad bi imao nekog komsiju da pitas. To ti je najsigurnije.

2. To ti je brzina 4Mb, isto ko na ADSLu kad uzmes 4Mb nemoj da brines.

3. Iznajmljuje Wireless modem, imaju ga u ponudi.

P.S. za probni period ne znam, nisam cuo do sada za to. Ali ja mislim da ako znas nekog ko ima Vektor, mozes da uzmes njegov modem doneses kod sebe i probas :) Tako sam ja nosio kod ortaka svoj modem i sve je sljakalo.

Poslednja izmena:
@ SomiKnight jel i ovaj MUSTANG Vektorov Moderator? Vidis da kaze da kod njega nema pada brzine!!! Kako to?

Trenutno nema kod nikoga pada brzine, za sada je ok.

Da do aprila je bilo pada brzine kod SVIH to mislim da je jasno svima cak si i ti priznao na kraju da je i kod tebe isti slucaj, sto ne znaci da svi korisnici i primete da im sporije radi net, na primer moj zet nije ni primetio dok ga nisam zamolio da proveri brzinu, covek samo surfuje po malo, ne skida nista, ima dosta takvih korisnika.

A ti Cvele mozes slobodno da odahnes posto net sada radi, cek u stvari mozda ti ne daju popust na net vise jer nemas za sta da ih hvalis vise ovde :p , a mozda ce te drzati do sledece njihove akcije kraduckanja neta.
Ja sam iz tog razloga ubedjen, videcemo mi Cveleta jos u ovakvim temama :wave:.

Naravno pa moram da ih "branim" kad sam "placen" za to!!! :D

Iliti jednom recju, ne uzimati digitalnu TV kod vektora...

Em su im ****** kanali (ej mislim Fashion TV?? ili nemacki bez tila? Aloo?), em da bi dobio pravi signal preko hdmi treba da platis boga oca, a za manje kesha mozes da gledas ali preko SCARTA??? I plus sto ima artefakte, jednom recju totalni FAIL! Znaci ne kapiram sta su se toliko nalozili da tako naplacuju te dekodere, kad uvaljuju smece sa SCARTom? Dobro je pa se ne kace preko kompozitnog...

Znam da zvuci kao totalni FAIL ali zapravo i nije tako. Pogotovu sto je meni crko analogni tjuner na TV-u pa sam i tu u dobitku. S obzirom da je u okviru kombo paketa digitalna maltene dzabe, mislim da se ipak isplati, takva kakva je. Da li se isplate i dodatni HD kanali, ostaje da se proveri u praksi a ponuda jednostavno mora da se prosiri, samo je pitanje vremena. Verujem da ce vec u 2010 da stvari krenu nabolje a do 2011 cemo imati solidan izbor HD kanala. Jedino sto zapravo kosta je aktivacija smart kartice, nesto vise od 1000 dinara. Dakle, kada kazes da se ne isplati imaj u vidu da uopste nemas mnogo vece troskove u odnosu na obicnu televiziju. Razlika je, mozda, 100, 200 dinara. Plus jos 450, ako hoces HD kanale. Mene je zivo zanimalo kako to izgleda, samo jos da kupim HDMI kabl. :D

Ne znam da li smo se razumeli oko risivera, ne bi trebalo da se to nesto naplacuje bar u promotivnom periodu uz ugovornu obavezu (sto se isplati naravno ako nemas drugu alternativu, citaj SBB), oni su meni dali HD risiver ali bez HDMI kabla koji trenutno nisu imali kod sebe, a po njihovim recima, to se placa dodatno 1900 dinara jer osim kabla ukljucuje i "ruke" sta god to znacilo, i kazu da mi je jeftnije da kupim sam. Postoji i druga varijanta sa ne-HD risiverom koji ide preko skarta a koliko sam video moze i preko kompozitnog.

Za te artifakte i seckanje, nadam se ipak da nije nista sto ne moze da se ispravi, prosto mi je neverovatno da to tako treba. Provericu, pa cu javiti kako se stvari odvijaju.

Nego, znas gde sam se prilicno razocarao i mislim da je najveci fail. Zbog toga sto je princip kao kod total TV-a, jedan risiver jedan prijemnik. Mozes da dobacis dugackim kablom do drugog televizora u kuci ali ne mozes da gledas razlicite kanale. Dakle, digitalna TV vazi samo za jedan TV prijemnik u kuci. Cak je i total TV uveo mogucnost pretplate na dodatne risivere, a na moje pitanje da li je to moguce kod RV-a, momci koji doduse samo prikljucuju kablovsku, rekli su mi da ne moze. Bio sam nekako ubedjen da ce digitalna biti na svim televizorima i nisam se dobro informisao.

Naravno, svima bih preporucio digitalnu televiziju i kombo pakete, samo da ne bude zabune oko toga, ako vec koristis njihov internet.

Mozda ce neko reci da sam placen, heh, ali nekako sam uveren da poslovanje RV-a mora da bude bolje i ozbiljnije u buducnosti, i u srbiji se stvari menjaju, jako polako, ali ide nekako.

To sto si rekao, da u kombo paketu digitalna tv bude skoro pa dzabe je delimicno tacno_Odnosi se na osnovni paket, koji je vise nego jadan u poredjenju sa onim koji daje SBB recimo...

800 din je obicna kablovska, digitalna 1000 ovaj start paket, samo pitanje je sta ide u tih 45 kanala koji stoje. Primet paket kosta 1600 din, samo opet nema spiska kanala koje nude. Opet to naspram iptv-a koji kosta 850 din i koji iz prica ima bolju sliku, ne znam sta je tu uopste isplativo.
Ajde videcemo koji su to kanali u kojem paketu.
Priljucenje na digitalnu televiziju se ne placa ili placa ako se vec ima analogna tv?
U cenovniku ima dodatni SD Box za 90din , to nije za drugi tv?

HD kanali su smejurija i to necu ni da komentarisem.

To sto si rekao, da u kombo paketu digitalna tv bude skoro pa dzabe je delimicno tacno_Odnosi se na osnovni paket, koji je vise nego jadan u poredjenju sa onim koji daje SBB recimo...

Ne, odnosi se na prime paket. Ja nesto nisam primetio da je jadan, osim interneta koji je duplo brzi kod SBB-a za istu cenu. No u svakom slucaju, naravno, SBB ima kvalitetniju ponudu.

800 din je obicna kablovska, digitalna 1000 ovaj start paket, samo pitanje je sta ide u tih 45 kanala koji stoje. Primet paket kosta 1600 din, samo opet nema spiska kanala koje nude. Opet to naspram iptv-a koji kosta 850 din i koji iz prica ima bolju sliku, ne znam sta je tu uopste isplativo.

U kombo paketu se isplati. Moj ukupni racun je 3500 dinara (ne racunajuci HD kanale), sa PDV-om. Znaci, u to ulazi: 2500 internet, Prime digitalna i obicna kablovska. Obicna kablovska je valjda oko 800, 900? Znaci, 100, 200 din digitalna.

Priljucenje na digitalnu televiziju se ne placa ili placa ako se vec ima analogna tv?

Placa se, cini mi se, ali sada je navodno promotivni period, pa se ne placa. Ali moras u svakom slucaju da platis aktivaciju smart kartice.

U cenovniku ima dodatni SD Box za 90din , to nije za drugi tv?

Jel? Odlicno, zvacu ih pa cu proveriti, momci koji uvode onda nisu bili dobro informisani. To je vec druga prica, ali... Onda se postavlja pitanje, zasto placati pretplatu za analognu i da li se to moze promeniti s obzirom da postoji ugovorna obaveza.

E da, jos jedna stvar. To sto nema TV Palma i BN me bas zabole, ali nemaju u digitalnoj ponudi Cartoon Network. :(

edit: Hm, nesto su menjali cenovnik, za 4000 din ukupno moze da se uzme 8mb/prime kombo, sto je mozda isplativije od HD kanala, dok ne poboljsaju ponudu.

Poslednja izmena:
U kombo paketu se isplati. Moj ukupni racun je 3500 dinara (ne racunajuci HD kanale), sa PDV-om. Znaci, u to ulazi: 2500 internet, Prime digitalna i obicna kablovska. Obicna kablovska je valjda oko 800, 900? Znaci, 100, 200 din digitalna.
Kada ti se zavrsi taj 1-godisnji kombo ugovor,placaces i obicnu kablovsku tj. "odrzavanje" kako oni to vec zovu.

edit: Hm, nesto su menjali cenovnik, za 4000 din ukupno moze da se uzme 8mb/prime kombo, sto je mozda isplativije od HD kanala, dok ne poboljsaju ponudu.

pazi,Prime TV paket je do sad bio potpuno isti kao i obicna kablovska(osim cartoon) sto je po meni nedovoljan razlog za prelazak na digitalnu (tebi odgovara zbog pokvarenog tunera) Mega TV je ono sto bi rekli prava stvar:)

sto se tice HD kanala,mislim da je previse rano ...vec 2,5 god imam HD televizor i sve sto me zanima skinem i pogledam kad ja hocu,a takav izbor kanala u ponudi Vektora nece biti ni za 10god i kostace mnooogo:)

hint za tebe,ovde imas povoljno kablove a skroz su dobri http://www.computerdream.rs/komponente/?PHPSESSID=8d45999bf7fb52f315c2b93975f48c11&gr=3409

Odlicno, jos mi je skoro i usput. :)

Pazi, nema dileme da mozemo da skinemo kad god hocemo i sta hocemo i koliko hocemo. Navikli smo na HD i nismo mi bas prosecni korisnici njihovih usluga. Ali TV ima faktor nepredvidivosti i omogucava ti da budes pasivni primalac krajnje raznovrsnog sadrzaja (sportski program, vesti, dokumentarne emisije, info kanali, takve stvari se ne skidaju).

Ja bas i ne vidim sta taj mega TV nudi, a cime prosecan bench korisnik nije vec zatrpan preko glave. Filmovi, "kanali za odrasle", sport jedva da i gledam, a sve u 4:3 formatu. Sta ce to nekome sa iole brzim internetom? Uzgred, da li je to nesto promotivno ili su mi greskom otkljucali ali ja to sve imam sada od kad sam presao na digitalnu, iako sam uzeo prime paket.

Glavni razlog za prelazak na kablovsku bi trebalo da bude mnogo bolja slika, i za nekoga ko vec koristi njihov internet - skoro beznacajan trosak u okviru kombo paketa. U stvari, ja ne vidim razlog zasto neko ne bi presao na digitalnu u ovom promotivnom periodu. Meni je osecaj nekako skroz drugaciji, na primer kada biras kanale ispisuje ti koja emisija je u toku, a neki kanali izgledaju, bez zezanja, kao HD cak i preko SCARTA. Jedino smara 4:3 format i ti artifakti i seckanja.

HD kanali su vec trosak koji bih tesko mogao da opravdam u ovakvoj ponudi, ali nadam se da ce biti bolje - najavili su History HD, Discovery HD i uz NG HD, bice to ok za 450 dinara, a ako ostave i ove arene sport mislim da cu se ponovo vratiti gledanju fudbala. :)

Poslednja izmena:
Pa koji ti je to paket koji placas 3500? Ima ovaj od 3316din i jos pdv to izadje oko 3900din, znaci ispadne oko 500din da placas digitalnu.
Ne znam, meni ovi njihovi paketi ne deluju uopste povoljno, u stvari ne izgledaju dovoljno primamljivo sa rizikom obavezivanja, a znajuci kakvi su, jako teska odluka.

To je bio stari kombo prime paket (analogna + prime kablovska + 4mb/s) koji je kostao 3.000 bez pdv-a. Ja sam samo rasclanio racunicu u slucaju da se placa sve posebno a iz koje se vidi da se digitalna isplati.

u stvari ne izgledaju dovoljno primamljivo sa rizikom obavezivanja

Ali Somi kakvu alternativu imamo u borci? Ne izgleda ti primamljivo da za dodatnih 100, 200 dinara mesecno dobijes uz sve ovo sto placas sada i digitalnu televiziju?

Jedino ako razmatras mogucnost prelaska na ADSL sto za mene nije opcija jer kada sam se preselio u borcu nisam imao fiksnu a dobicu je na sveti nikad, iako sam zahtev podneo pre dve godine.

zanimljivo je recimo sta konkurencija nudi,recimo IKOM

Koliko vidim, tu su negde.

Poslednja izmena:
A koliko cesto su se desavala ta usporenja i los ping u prethodnom (duzem) periodu? jel to nesto sto se ponekad desi tu i tamo, ili je to redovna pojava?

A koliko cesto su se desavala ta usporenja i los ping u prethodnom (duzem) periodu? jel to nesto sto se ponekad desi tu i tamo, ili je to redovna pojava?

Poslednji put je bilo u oktobru prosle godine i to pred povecanje protoka..ovo govorim za N. Beograd,izgleda da to zavisi od kraja u kom se nalazis.

Moj je neki utisak da generalno Vektor radi super, e sad sve zavisi gde si, ja sam u Borci npr. Hocu samo da kazem da vredi probati (ukoliko ti je prikljucak za dz.), jer je kabl kabl, adsl je djubre. Kod mene i kod moja dva ortaka iz Borce je vredelo i radi nam super, i ja sam prezadovoljan, a ne mogu da ti garantujem da ce i kod tebe biti isto tako. Ali isto tako niko ne moze da ti garantuje ni za SBB jer ni SBB nije bas savrsen kao sto neki ovde misle.

Ja sam na Novom Beogradu, nadam se da je to dobro :)

Pa ne znam, mozda je bilo u nekom paketu pre, ja trenutno imam 2mb i ja ako uzmem digitalnu kostace me 500 dinara. Da je 100, 200 pa ajde, ali 500 mi se ne daje bas nesto. U stvari ja kako to gledam, ako bih uzeo digitalnu, analogna mi ne treba uopste, tako da bi mene digitalna izasla 1300 dinara, mnogo. Oni su u stvari sabrali cenu neta i digitalne, i to stavili kao combo, i sad jos dobijes pride analognu tv za koju stvarno ne vidim svrhu jer vec imam digitalnu, sta ce mi. Sve u svemu iskombinujes net i digitalnu tv i ne dobijes popust ali dobijes analognu tv :) , svasta.

Poslednji put je bilo u oktobru prosle godine i to pred povecanje protoka..ovo govorim za N. Beograd,izgleda da to zavisi od kraja u kom se nalazis.

Isto i kod mene u borči, otprilike septembar-oktobar ali i u poslednje vreme dosta cesto. Tek se sredilo pre par dana.

Ali isto tako niko ne moze da ti garantuje ni za SBB jer ni SBB nije bas savrsen kao sto neki ovde misle.

Daleko od toga, ja sam cuo horor price o SBB-u. Sta je u Srbiji uopste savrseno u srbiji? Ali im je na papiru bolja ponuda i cini mi se da su trenutno lider na trzistu po broju pretplatnika i kvalitetu servisa.

Pa ne znam, mozda je bilo u nekom paketu pre, ja trenutno imam 2mb i ja ako uzmem digitalnu kostace me 500 dinara. Da je 100, 200 pa ajde, ali 500 mi se ne daje bas nesto. U stvari ja kako to gledam, ako bih uzeo digitalnu, analogna mi ne treba uopste, tako da bi mene digitalna izasla 1300 dinara, mnogo. Oni su u stvari sabrali cenu neta i digitalne, i to stavili kao combo, i sad jos dobijes pride analognu tv za koju stvarno ne vidim svrhu jer vec imam digitalnu, sta ce mi. Sve u svemu iskombinujes net i digitalnu tv i ne dobijes popust ali dobijes analognu tv , svasta.

Jos nismo utvrdili da li moze digitalna na vise televizora u kuci. Zvacu ih danas i provericu koja je zvanicna informacija. Jer ako ne moze onda je sasvim jasno sta ce ti analogna, ali ako moze uz pretplatu od 90 dinara za dodatni risiver, sto bi bilo nekako logicno, onda si u pravu, nema nikakvog smisla, mada ce oni to da zamaskiraju nekakvim "odrzavanjem" pretpostavljam.

Sto se tice racunice, ajde da pustimo kako je bilo pre jer to i nije vazno, ne znam kako si sada dosao do tih 500 dinara. Voleo bih da mi saberes pojedinacno stavke i da vidim u cemu je zapravo problem jer ocigledno neko nesto ovde previdja, ti ili ja. Jel ti uopste sada koristis analognju kablovsku televiziju?

Startnet (2mb/s) je 1250 posebno a analogna na teritoriji beograda 676 = 1926 bez PDV-a. Kombo startnet/kablovska/digitalna = 1915 bez PDV-a.

Znaci, ukupan racun ti je manji za 11 dinara , a dobijes i digitalnu. To je u slucaju da u novi kombo paket ulazi analogna, sto je logicno jer je ulazila i u stari. A ako ne ulazi, a tebi zapravo i ne treba, kao sto kazes, opet ces placati digitalnu 11 dinara manje nego analognu sto se svakako isplati, uz internet koji si imao i do sada. Kako se to ne isplati? :)

Poslednja izmena:
@padawan
evo danas su izbacili spisak kanala po paketima i zaista je ok ponuda,za ~500din vise dobijam net 2mb,digitalnu + neke kanale koje nisam imao do sada na analognoj.
...ovo je prva normalnija ponuda od kako su uveli digitalnu:)

Isto i kod mene u borči, otprilike septembar-oktobar ali i u poslednje vreme dosta cesto. Tek se sredilo pre par dana.

Aha, pa mozda se desava bas kad su neki radovi u toku (oko tog ubrzanja npr)? Najgore bi bilo da im je zagusen link...

E da kad se gleda start paket onda je ok, koliko vidim start je dovoljan, ima valjda sve osnovno sto treba, ja sam svo vreme gledao prime paket.

Ali opet ispadne net+digitalna = cena combo paketa, vezujem se ugovorom a dobijem analognu koja mi ne treba. Doduse ne znam da li uopste moze da se dobije digitalna televizija bez analogne, ili mora ovako preko combo paketa kome ne treba analogna.

@padawan
evo danas su izbacili spisak kanala po paketima i zaista je ok ponuda,za ~500din vise dobijam net 2mb,digitalnu + neke kanale koje nisam imao do sada na analognoj.
...ovo je prva normalnija ponuda od kako su uveli digitalnu:)

Posalji mi Link molim te sa tom ponudom, nije zezanje nego ne mogu da nadjem! Hvala

Sa HDMI kablom slika je dosta bolja, a HD kanali su konacno HD. Na zalost, postoje samo 3 "prava" HD kanala, od kojih su 2 djubre - Luxe, Rush i NG. Ostali ne znam cemu sluze, ukljucujuci i 4:3 RTS HD, i arene sport HD koje ne izgledaju bas HD i jedva se primeti razlika u odnosu na SD verzije. Bar da gledam manekenke u visokoj rezoluciji, ali Fashion TV uopste ne radi. Tjah, bice bolje.

Srecom, mnogi SD kanali takodje izgledaju fenomenalno, i kada izaberem wide zoom umesto 16:9, to izgleda veoma gledljivo. Upravo ide Big Lebowski na TV1000 i izgleda otprilike kao da gledate DVD.

Kada bih se sad vratio na analognu osecam da bih ostao zgrozen ali na zalost ne mogu da proverim jer mi ne radi tjuner na TV-u.

Seckanje i cesti artifakti ostaju najveci problem. Ali nekako mi se cini da je to nije neresivo u bliskoj buducnosti.

Pojavio se i Cartoon Network i jos neki kanali iz analogne ponude.

Sto se tice interneta, mislim da je krajnje vreme da se nesto duplira, najbitnije sa mizernih 2 na 4mb/s. Tu RV zaostaje i za SBB-om a o svetskim okvirima da ne govorimo. S jedne strane, RV nudi astronomske DOCSIS 3 brzine za razumnu cenu, ali nize brzine za manje zahtevne korisnike i dalje su jako skupe.

Poslednja izmena:
Sto se tice interneta, mislim da je krajnje vreme da se nesto duplira, najbitnije sa mizernih 2 na 4mb/s. Tu RV zaostaje i za SBB-om a o svetskim okvirima da ne govorimo. S jedne strane, RV nudi astronomske DOCSIS 3 brzine za razumnu cenu, ali nize brzine za manje zahtevne korisnike i dalje su jako skupe.

A sa 8 na?

Pa imas sa 8 na 16 megabita uz ugovor...

S jedne strane, RV nudi astronomske DOCSIS 3 brzine za razumnu cenu, ali nize brzine za manje zahtevne korisnike i dalje su jako skupe.

Pa tu je cela poJenta ...siguran sam da se najvise uzima Start i onaj budjavi kroz proxy Entry Light,kad bi to duplirali ,morali bi da dokupljuju link:d

Seckanje i cesti artifakti ostaju najveci problem. Ali nekako mi se cini da je to nije neresivo u bliskoj buducnosti.

Cekaj,jel ti imas seckanje i artifakte samo na HD kanalima ili i na ostalim digitalnim

Poslednja izmena:
Jel moze neko da mi kaze koji su tacno kanali digitalni od ovih u start paketu? Posto su onako djuture stavili sve na jednu gomilu, bas su pametni...

I kako im se koriste ove "radio" stanice? haha mislim ja sam jednom pitao na njihovom forumu i niko nista nije odgovorio, vazno je da imaju...

P.S. I jos jedno pitanje, ovi koji su uzeli digitalnu TV, jel moraju kanali da se menjaju sa drugim daljincem, tj menjaju se na tom prijemniku? Kapiram da Vektor ni nema opciju da se ubode kartica u sam televizor da ne moram da biram kanale sa drugog daljinca...

Poslednja izmena:
Jel moze neko da mi kaze koji su tacno kanali digitalni od ovih u start paketu? Posto su onako djuture stavili sve na jednu gomilu, bas su pametni...
Pa svih 45 kanala koje su tu naveli.

I kako im se koriste ove "radio" stanice? haha mislim ja sam jednom pitao na njihovom forumu i niko nista nije odgovorio, vazno je da imaju...
za ovo nisam bas siguran,al kapiram da oni samo prenose signal,tako da moras da imas neki tuner u koji ces da ubodes kabl.

P.S. I jos jedno pitanje, ovi koji su uzeli digitalnu TV, jel moraju kanali da se menjaju sa drugim daljincem, tj menjaju se na tom prijemniku? Kapiram da Vektor ni nema opciju da se ubode kartica u sam televizor da ne moram da biram kanale sa drugog daljinca...
menjaces kanale sa daljinskim od dekodera/DTV uredjaja

Vrh Dno