Šta je novo?

Radijus Vektor novi COMBO paketi

Cekaj,jel ti imas seckanje i artifakte samo na HD kanalima ili i na ostalim digitalnim

Na svim, i to relativno cesto i u nepravilnim razmacima. Kad se pokvari jedan kanal isto je i sa svim ostalima, mnogi i ne mogu da se prikažu i izbaci informaciju da nema signala (ili molim vas sacekajte, pa onda nesto podesi i posle rade super kanali - problem je sto ne znam sta to radi i ne mogu da mu zadam rucno da popravi, mada bi i to smaralo).

Jel moze neko da slika taj dekoder, tj onu zadnju stranu sa izlazima i daljinac ako nije problem. A zanima me kako HD i onaj SD box (ako neko ima) posto eto nesto se mislim ako mi je ista cena sto da ne uzmem, ako to lici na nesto.

P.S. I da li neko zna koje izlaze ima SD tv box?

Jel moze neko da slika taj dekoder, tj onu zadnju stranu sa izlazima i daljinac ako nije problem. A zanima me kako HD i onaj SD box (ako neko ima) posto eto nesto se mislim ako mi je ista cena sto da ne uzmem, ako to lici na nesto.

P.S. I da li neko zna koje izlaze ima SD tv box?

imas na njihovoj stranici http://vektor.net/digitalna/dtvuredjaji ...doduse nisu se pretrgli sa slikama:D

Na svim, i to relativno cesto i u nepravilnim razmacima. Kad se pokvari jedan kanal isto je i sa svim ostalima, mnogi i ne mogu da se prikažu i izbaci informaciju da nema signala (ili molim vas sacekajte, pa onda nesto podesi i posle rade super kanali - problem je sto ne znam sta to radi i ne mogu da mu zadam rucno da popravi, mada bi i to smaralo).

uff toga sam se i plasio,takvih glitcheva i prekida ima i na analognoj.To je problem source -a tj. kanala koji idu preko TOTAL TV-a,a oni samo reemituju ...

Ne bih rekao, takvih problema, bar ne u ovom obimu, nije bilo dok sam imao analognu. Ne radi se o malim i kratkotrajnim prekidima nego o necemu sto ometa normalno gledanje. Secam se naravno da je toga bilo i na analognoj, zbog digitalnog izvora koji su kao sto kazes reemitovali. E sad, zamisi da su ti glicevi ostali, pa puta deset zbog potpuno istih gliceva koje imas "lokalno" na svom risiveru. Zato sto tvoj risiver radi dekodiranje vec lose dekodiranog signala (moja laicka pretpostavka). Ili prilikom uvodjenja digitalne nisu dobro nesto podesili na mom risiveru.

U svakom slucaju pozabavicu se sa tim kad budem imao vise vremena.

E sad, zamisi da su ti glicevi ostali, pa puta deset zbog potpuno istih gliceva koje imas "lokalno" na svom risiveru.

Auuu pa to je onda bas zabrinjavajuce:zgran: ...ma ne uzimam ja digitalnu dok se to ne sredi,ionako ce to sve biti jeftinije vremenom:p

Valjda se necu izmalerisati,ako izjavim da su napokon sredili net kod mene.Problem je naravno bio u vodovima,ili cemu vec.Videcemo koliko ce da traje...

Valjda se necu izmalerisati,ako izjavim da su napokon sredili net kod mene.Problem je naravno bio u vodovima,ili cemu vec.Videcemo koliko ce da traje...

Pa da li je moguce? Cek ovu izjavu moram da zapisem! Ne mogu da verujem da je kod tebe sve OK, ipak se desilo cudo!!! :D

Meni digitalna televizija kod njih savrseno funkcionise, nikakvi prekidi niti bilo sta, a i net radi odlicno (jos uvek cekam da se nesto desi:))

Meni digitalna televizija kod njih savrseno funkcionise, nikakvi prekidi niti bilo sta, a i net radi odlicno (jos uvek cekam da se nesto desi:))

Tako je druze, sad ni ja nemam nikakvih padova ( imao sam ih jedno krace vreme u vecernjim satima), sto bi rekao nesrecni Nemanja (nesrecni kazem zato sto nema srece
sa Vektorom) , da se samo ne ureknem!!!

A sta ti se konkretno desava,jer to je verovatno lokalnog karaktera ...zovi ih stalno i prijavljuj kvar,budi naporan i uporan:D
Jednostavno se zaglupi modem ili sta...Nema protoka, ili se pojavi onaj zuti trouglic na mestu konekcije-local acess only...I tako na 15ak minuta.Izgoreo sam:mad:

Evo kako radi 16 megabita...

789329879.png

http://i736.photobucket.com/albums/xx8/xxxmarkoxxx/brzina.gif

pogledajte sliku i recite mi o kakvom problemu sa brzinama pricate???

(Skinuo mi je tih 3.6 GB za 20 minuta)

Skida preko 3 MEGABAJTA (ne megabita vec MEGABAJTA) po sekundi.

Ili ti film od 700 Megabajta skine za 233 sekunde ili za malo manje od 4 minuta....

Citao sam ovde razne komentare i dvoumio se oko toga bas zbog vasih komentara (ne mislim na ovaj forum vec i na druge forume, a primecujem da se isti "nick-ovi" pojavljuju svuda i isto pisu). Na kraju sam zarizikovao i eto rezultata. Iz toga zakljucujem da ste obicni hejteri (a mozda cak i neko od konkurencije koji namerno pljuje po vektoru da bi ovako vrbovao nove korisnike)

STOP hejterima

Poslednja izmena:
Дај неку слику новијег датума пошто је ова највероватније од 16. фебруара :D
Људи који се овде жале једноставно имају проблема са везом, неки својом кривицом а неки кривицом оператера.

Ja sam hejter,jer dajem 1450 dinara za krs od usluge?blago tebi...
Nije svuda ista infrastruktura.Kod mene su ocigledno isfusarili i to mi pravi problem...I sta da radim,ajde mi reci?Zvao sam po 10ak puta na dan nista.Ne umeju ili ne zele da srede...I naravno da cu da ih popljujem gde stignem, jer me elementarno nisu ispostovali,da makar smanje racune...
btw,o kakvom vrbovanju korisnika pricas?Pa ovde vlada klasican oligopol.Sisaju ovce i ne ulecu na teritoriju jedni drugima...

Poslednja izmena:
da ne ulazim u teoriju oko vrbovanja, ne bih se bavio spekulacijama.

I poenta i jeste u tome sto su problemi ocigledno pojedinacni i nije u redu tako govoriti o celini.

Ja pricam za Novi Beograd, i to mogu reci komotno ceo Novi Beograd gde imam puno ljudi koje znam i koriste isti net.

I svakako ti savetujem da istrajes u resavanju svog problema, samo ti savetujem da svu tu energiju usmeris ka njima, i njih da bombardujes dok ne dobijes ono sta placas.

Tako ces resiti problem. I usmeriti energiju (na zalost negativnu) na pravu stranu.

Mislim jedino ako ovo ovde sto pises ne treba da shvatimo da si olaksao dusu pa da ti bude lakse :p :p ;P

Ne uzimaj za zlo ovo sto pisem, ja bih bio prvi nezadovoljan da ne dobijam ono sto placam, ali bih pre potrazio nacin na to resim nego da ovde gubim uzaludno energiju.

Poslednja izmena:
Ne uzimam za zlo.Trudio sam se i ne ide.Ovde kod mene i maloljudi koristi,paim se verovatno i ne isplati da se drndaju

3 megabajta po sekundi? Koji je to paket, v-vision?. Super je to, ali za 8.500 mesecno... Ali da je dinar/megabit najjeftiniji, jeste...

(uzgred, mrzi me da kacim slike ali u poslednje vreme nema ni najmanjeg pada brzine, apsolutno nikada, stalno proveravam. samo da tako ostane)

Privlaci me ovaj start/prime, za 4000 dinara 16 mb/s plus osnovni paket digitalne i analogne. Za skoro istu cenu kojus ad placam za 4 mb/s plus prime i HD, dobio bih 4x brzi internet, minus malo losiji izbor kanala i bez hd kanala, hmmm....

Poslednja izmena:
Meni su ponudili paket koji nemaju u ponudi 4mb/1mb za 3000 din (PDV uracunat u cenu). Mislio sam da moze samo Up da mi povecaju a oni mi ponidili ovo!!! Znaci imaju i neke skrivene pakete :D

Poslednja izmena:
Ranije je bila opcija da sam kreiras paket.Secam se da sam imao 512 proksi, kada ga nije bilo u ponudi :)

Koliko poznajem cable tehnologiju, upload se placa mnooogo skuplje nego download.

Takodje, cable dozvoljava proizvoljno kreiranje brzina i verujem da taj paket 6/2 mozes dobiti ali mislim da ce to biti prilicno skupo.

A opet nista te ne kosta da nazoves i pitas ih za sve to.

Cable nije kao ADSL, gde je odnos uploada i download asimetričan niti se plaća više upload. Poenta je da imaš osećaj veće brzine i komforniji rad kada je upload dovoljan da možeš istovremeno raditi više stvari koje iziskuju upload više nego download (slanje fajlova/mailova, audio/video konferencije...) i što je najbitnije, ne čekaš i po 10 minuta da pošalješ neki veći mail ili po par sati za slanje većih stvari.

Realno, većini korisnika (računaj one koji ne downloaduju ceo internet i ne strimuju HD video) bi bilo dovoljno 1Mbit simetrično, retko ko bi tražio i plaćao više od toga, a to je ono što ne odgovara provajderima.

Pitao sam ih i kazu da osim ponuda nemaju nista vise i definitivno prelazim na Combo jer ne gubim nista. Znaci dobijam 45 kanala digitalne televizije, ostaje mi analogna a dacu oko 1200 dinara manje mesecno!!!

Za koji paket to vazi?

Ja sad imam Kablovsku + 8Mb net = oko 4200 din

Kad predjem na Kombo Start/Prime ostaje mi ista brzina Neta ostaje mi kompletna analogna televizija, dobijam jos 45 digitalnih kanala i sve to za oko 3200 dinara, sto ce reci usteda oko 1000 din.
Rekao bi extra sa obzirom da ne gubim nista nego samo dobijam!

Na predlog jednog drugara koji me vec duze vreme ubedjuje ... Uzeh posle 2+ godine pauze ponovo kod RV internet. Bio sam vise nego skeptican u pocetku no ... U pitanju je onaj paket kombo 8mb+start tv... Za divno cudo sve funkcionise odlicno , cak su i pre uvodjenja paketa zbog eurodocsis 3 modema (cisco) zamenili mi i pojacavac do moje kuce ... I stvarno ne mogu da se pozalim.
Evo i mojih rezultata

E sad , ono sto mene buni je da im na sajtu za paket od 8mb interneta pishe brzina od 768kbps za upload dok ja ovde izvlacim tek nesto preko 256k ?
Signalne vrednosti modema su mi inace vise nego ok...

Poslednja izmena:
Na predlog jednog drugara koji me vec duze vreme ubedjuje ... Uzeh posle 2+ godine pauze ponovo kod RV internet. Bio sam vise nego skeptican u pocetku no ... U pitanju je onaj paket kombo 8mb+start tv... Za divno cudo sve funkcionise odlicno , cak su i pre uvodjenja paketa zbog eurodocsis 3 modema (cisco) zamenili mi i pojacavac do moje kuce ... I stvarno ne mogu da se pozalim.
Evo i mojih rezultata

E sad , ono sto mene buni je da im na sajtu za paket od 8mb interneta pishe brzina od 768kbps za upload dok ja ovde izvlacim tek nesto preko 256k ?
Signalne vrednosti modema su mi inace vise nego ok...

Koliko sam ih ja razumeo kada sam ih zvao za slican problem, combo paketi primenet i meganet imaju duplirane download brzine a upload ostaje isti. Dakle tvoj prime net paket je 8 mega download i 384 upload. Tako da ti odlicno meri.

Hronoloski vazi i za combo meganet tj, download je dupliran na 16 mega a upload je 768 kao za standardni meganet paket.

Vrh Dno