Šta je novo?

R600, licno i personalno

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
drm drm, hehe, jesam ja reko da je r630 ? Nisam...prema tome...ja sam komentarisao r600 koji nije jos izasao, a nove karte u najavi...hyper-hype ;)

Koje nove karte u najavi?
:wave:

Pa taj rv630 koji treba da se takmici sa 8600...

Bice u aprilu, a maju sigurno...

Pa taj rv630 koji treba da se takmici sa 8600...

I kakve to veze ima? Nije najavljen naslednik R600 nego su to RV630 karte odnosno srednja klasa. Prevedeno na jezik procesora otprilike bi to što tvrdite izgledalo ovako:
"Evo ga Intel nije još izbacio 4-jezgarni procesor na 3 GHz a već najavljuje naslednika, PentiumE 2100 koji košta 8 puta manje i radi na 1.5 GHz manje...hyper hype" ???:trust: :smash:

šta nije 19.04. za sve modele osim X2900XTX?

Navodno jeste, no mene zanima baš taj Dragons Head 2 X2900XTX. Sporiji model Catseye X2900XT nema smisla čekati ako će biti brz kao 8800GTX, a pritom trošiti puno više struje... X2900XTX primjerci navodno postoje?

One dve slike nisu od iste kartice! Mnogo velika LAZ!

RV630XT, RV630 & RV610 - http://www.vr-zone.com/?i=4795

RV630XT navodno baca preko 12K u 3DMarku 05? Ono što mi se ne sviđa je ogromno dual slot hlađenje!

Navodno jeste, no mene zanima baš taj Dragons Head 2 X2900XTX. Sporiji model Catseye X2900XT nema smisla čekati ako će biti brz kao 8800GTX, a pritom trošiti puno više struje... X2900XTX primjerci navodno postoje?

Ja bas mislim da X2900XT treba najvise cekati jer smatram da ce biti agresivno zacenjen,a ne toliko sporiji od najjaceg modela.Setimo se da je razlika u ceni izmedju X1900XTX i XT modela bila velika a u brzini jako mala.Ako ovde osim razlike u klokovima dodamo i razliku od 512 rama onda razlika u ceni moze biti jos veca.A mislim da dodatnih 512 rama nece mnogo uticati na performanse.

Ja bas mislim da X2900XT treba najvise cekati jer smatram da ce biti agresivno zacenjen,a ne toliko sporiji od najjaceg modela.Setimo se da je razlika u ceni izmedju X1900XTX i XT modela bila velika a u brzini jako mala.Ako ovde osim razlike u klokovima dodamo i razliku od 512 rama onda razlika u ceni moze biti jos veca.A mislim da dodatnih 512 rama nece mnogo uticati na performanse.

Ne slažem se s tvojom konstatacijom!
Za nas korisnike bi najbolje bilo kada bi AMD istovremeno izbacio i X2900XTX i XT. U tom slučaju bi XTX bio najbrža i naskuplja karta, dok bi XT morao imati cijenu sličnu 8800GTX-u, i dakako morao bi biti bar 20% brži od GTX-a. U suprotnom XT bi mogao biti precijenjen što nije dobro jer bi Nvidija ostala ravnodušna.
Mene toliko ne zanima razlika u preformansama između XTX i XT-a, već me zanima koliko će biti brže od GTX-a.

R600 will come in 65nm
Everyone who could attend the HIS press dinner yesterday in the evening was surely disappointed afterwards. HIS had to inform the invited journalists that they won't see the R600 at HIS' booth - not even behind closed doors! - I guess GeCube won't show the chip neither, though they promised to do so! - ATI/AMD then let the press people know they will set up a special Tech-Day until the 31st of March and disclosed some new information. The R600 will be produced in 65nm by TSMC and not using the 80nm process because of difficulties (low yield and high leakage current). Daniel Wenzel from the German K-Hardware adds rumours have it AMD/ATI still got issues with the 512 bit memory subsystem. I nearly forgot to add the newly planned release date: Six weeks from now which reads begin of May.

Ovo i ima smisla kada se uzme u obzir potrošnja koju bi manji proizvodni proces trebao reducirati.

A jel vi kontate da taj njihov (spori-odlazuci) marketing ipak funkcionise; gdegod se okrenete na netu - samo neke informacije "cure" od novotarijama iz ATIja, a u stvari nema (jos uvek) nicega! :d
Mozda su DAAMITovi inzenjeri lenji, ali marketing zna sta radi!

Da da, da vidis kako je danas na etf-u "neki" (;)) lik is amd-a isto curkao informacije, a i dalje nemamo nista sem marketinga.

p.s. ovo daamit bas mnogo smaracki i bez veze izgleda :d

Mene toliko ne zanima razlika u preformansama između XTX i XT-a, već me zanima koliko će biti brže od GTX-a.

Pa možda i neće s obzirom na količinu tračeva oko R600, ali lagano već dolaze do faze gdje je bolje izdati bilo što nego ništa. Osobno ne bih imao ništa protiv nečega što bi bilo ranga 8800GTS ili između 8800GTX i GTS ... samo nek budu cijene konkurentne.

BTW, koliko smisla ima 65nm R600 kad se gleda hlađenje na 65nm RV630XT? Nimalo hladan komad hardvera.

Poslednja izmena:
BTW, koliko smisla ima 65nm R600 kad se gleda hlađenje na 65nm RV630XT? Nimalo hladan komad hardvera.
Gledajuci one slike meni se cini da su kartica sa kulerom i kartica bez kulera (ona na kojoj je sticker "RV630") dve razlicite kartice?!

mozda je jedna RV630XT (sa kulerom) a druga samo RV630 (bez istog)?

Pa možda i neće s obzirom na količinu tračeva oko R600, ali lagano već dolaze do faze gdje je bolje izdati bilo što nego ništa. Osobno ne bih imao ništa protiv nečega što bi bilo ranga 8800GTS ili između 8800GTX i GTS ... samo nek budu cijene konkurentne.

Evo ti odgovor.

the R600 which you will buy in stores in May will be 65nm, and will consume almost one third less power than the 80 nanometre one. µ

http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=38292

Ako je tacno ono sto tvrde na Inq-u da ce cak i R600 biti u 65nm, i ako im uspe naguraju na oko 1Ghz, smanje potrosnju za trecinu itd bice to stvarno neverovatno mocna (dobro i skupa) karta koja bi uz adekvatnu drajversku podrsku morala (trebala) biti znacajno brza od 8800gtx.
Ali ako se opet nesto dodatno iskomplikuje...niko od povezanih sa R600 nece imati (mirno) letovanje :)

Znaci moraju da ga urade u 65nm... Sad je situacija dosta jasnija i izgleda otprilike ovako:
1. Nvidia je napravila odlican G80.
2. ATI je planirao da R600 bude jaci od G80, ali nije... onda su pokusali da mu dignu clock da bi bio bolji od G80 i uspeli su ali je yield na 80nm koji radi na visokim frekvencijama VEOMA mali.
3. Jedini izlaz je da urade 65nm verziju koja ima vise sansi da izdrzi vece clockove pa da se poredi sa G80.
4. Da li ce nova 65nm verzija biti opticki shrink ili ce da vrse premetacinu tranzistora?

Pitanje je da li je R600 arhitektura dobra!

daj citiraj mi sta je to tako odlicno u tekstu i ako su tako dobro saradjivali sa M$-om zasto je rezultat ovako porazavajuc?

kad se sabare sve u vezi viste zakljucak je da ne vredi preci do kraja ove ili pocetka sledece godine jer trebace dosta vremena da se sredi sav taj haos! (a i da nabavimo mnogo jaci HW)

Poslednja izmena od urednika:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno