Šta je novo?

R600, licno i personalno

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
da li je moguce da imaju jako puno problema sa proizvodnjom r600 :zgran: :crash:

Ne znam,Nedjo,vec si nam ga obecavao za mart i nista. ;)

@yooyo: Imaju smisla cifre.

Ako u onim ciframa ima i malo istine,onda je na 700Mhz R600,vec solidno brzi od G80.Ne verujem da je situacija bila ovakva: nisu imali dobar yield na recimo preko 800Mhz,pa su resili da predju na 65nm,sa kojim navodno mogu da idu i do 1Ghz.Da su mogli da izbace onoliko brzi R600 na 700Mhz,mislim da bi ga vec izbacili.Koja je moja poenta ovde? Da R600 nece ici mnogo preko 700Mhz.
Nedjo,jel sam blizu?

Prvo što bode u oči je QX6700 na čak 5300 MHz!? Kome li je to uspjelo? Druga stvar, nije mi jasno šta tu radi FX55?

Blago overklokani 8800GTX na 675/1025 u paru sa QX6700 @ 4.38 GHz, baca 14500k - http://service.futuremark.com/compare?3dm06=1169896

QX6700 @ 4.38 GHz/OC 8800GTX 3DMark 06:
3DMark Score 14501 3DMarks
SM 2.0 Score 5637 Marks
SM 3.0 Score 5800 Marks
CPU Score 6314 Marks

QX6700 @ 5300 MHz/X2800XTX, 3DMark 06:
3DMark Score 15,032 3DMarks
SM 2.0 Score 5754 Marks
SM 3.0 Score 5841 Marks
CPU Score 7615 Marks

Kada bi 8800GTX uparili sa QX6700 @ "5300 MHz", bio bi brži.

Evo konkretnijih informacija:

http://www.vr-zone.com/?i=4830

Ukratko u 3dmark06, R600XTX na 800Mhz izgura ~9700 vs. 8800GTX koji ima ~9500. Sve ovo u 1600x1200.

Poslednja izmena:
Onda brooka,neka su im drajveri u pomoc :d

Jos ako odloze jos koji put ima R600 da izadje kad meni istekne garancija za G80 :p

Ruby licno i persnonalno. :)
mrljav video (k'o da je mobilnim fontelom snimano), ali je demo fantastican!

E onako se pravi sneg! Trebalo bi Futuremark likovi malo da odu na kurs kod Natalya Tatarchuk i njenih drugara (i drugarica) iz ATI-jevog odeljenja koje se bavi tehnologijama implementiranim u ove demoe.

I tako, R600 će imati i do 200 poena više u 3D Marku 06 u 1600x1200...

Očigledno da AMD -Ati ovaj put za GPU kasni/zaostaje preko 6 meseci.

Fudo (na fudzilli) sad tvrdi da nece biti 65nm nego 80nm i da su to potvrdili i ostali izvori. Inace.. nedjo je rekao da VR-Zone siri FUD.

Znaci ipak ostaju na 80nm sa jaaaaakooo slabom yieldom. Priznajem da sam bio zacudjen glasinama da ce da predju na 65nm. To je ipak ozbiljan posao... nemoze preko noci da se prepakuje sa 80 na 65.

Sad jos da sacekamo odgovor iz NVidije na 80nm.

Poslednja izmena:
Eto,mi ga cekamo a mogli smo da ga pazarimo za 50$ :D

Inace,800Mhz za cip od oko(navodno) 700m tranzistora u 80nm je veliki uspeh.Jedino sto se takva kartica i jos sa nabudzenim memorijskim sistemom jedva nosi sa G80 koji radi na 575Mhz-to je bruka.

Sad se kockice polako slazu,i situacija je izgleda onakva kako je yooyo opisao pre par postova.A ovo za 65nm su izgleda pokusali u letu da prepakuju jer je yield cipova u 80nm na 800Mhz mali,ali ni to im nije uspelo.

Ja i dalje imam osecaj da ce arhitektura R600 biti inferiornija od one u G80,a da ce eventualnu prednost u brzini dobiti samo vecim klokovima.

Nego,sve vise se prica o ULTRA verziji 8800.

http://www.techamok.com/?pid=2292

Ranije sam negde procitao da ce jedan deo G80 GPU-ova biri izradjen u 80nm,da to mozda nisu GPU-ovi predvidjeni za 8800ULTRA ?

Poslednja izmena:
Fudo (na fudzilli) sad tvrdi da nece biti 65nm nego 80nm i da su to potvrdili i ostali izvori. Inace.. nedjo je rekao da VR-Zone siri FUD.

Znaci ipak ostaju na 80nm sa jaaaaakooo slabom yieldom. Priznajem da sam bio zacudjen glasinama da ce da predju na 65nm. To je ipak ozbiljan posao... nemoze preko noci da se prepakuje sa 80 na 65.

Sad jos da sacekamo odgovor iz NVidije na 80nm.

iz nVidie dolazi odgovor u vidu 8800Utra sa gddr4 memorijom na 2+ ghz, ne treba njima jos 80nm

To je sa odbacenom 80nm verzijom R600. Verovatno zato i rade novu 65nm reviziju, koja ce verovatno biti nesto brza.

Koja naravno neće biti ništa brža, ako se i pojavi (klokovi su takvi kakvi su najavljeni), već se pokušalo sa njom da bi se zauzdala potrošnja...

gx-x je napisao(la):
iz nVidie dolazi odgovor u vidu 8800Utra sa gddr4 memorijom na 2+ ghz, ne treba njima jos 80nm

Treba, treba, i to očajnički veruj mi. 5.5 cm chip, hladnjak i štampa na koje se možeš ispeći u idle koliko su vreli nisu baš features za busanje u grudi. Super G80 radi, ali je mnogo vreo i srče struju k'o profesor Miša kiselo mleko. Ako nešto hitno ne urade po pitanju smanjenja disipacije i potrošnje razbiće im se o glavu, i njima i ATI-ju.

Vidim da nije niko kacio (bar na poslednjoj strani) pa hajde ja da malo zabiberim:
http://youtube.com/watch?v=EJ6aMxPh6k0

Ako nije za ovaj thread, Nedjo ce vec mrdnuti post...

Poslednja izmena:
da, ali to zahteva ulaganja koja u startu poskupljuju chipove, a poslednje sto nvidiji sad treba je poskupljenje....slazem se da je sitniji proces na kraju isplativiji, ali NA KRAJU, ne na pocetku...sem ako kompanija svesno ne ulazi u minus zarad raznoraznih stvari...

PS. Ako je ( kako se kaze i kako m$ tvrdi) DX10 STROGO zacrtan onda bi trebali da mozemo da teramo Rubby na nVidiji zar ne ?

Poslednja izmena:
Naravno da bi trebali. Jer sada vise nema Capability_Bits, vec kartice moraju sve da rade iste stvari!

Rekao bih ja da su kola krenula polako nizbrdo. Imao sam ovo misljenje i pre 3 meseca, ali sam znao da ako ga iznesem ima Nedjo da me "stavi u top", a bilo je tako ocigledno da nesto ne stima sa R600. Ovakav maler im se nije smeo dogoditi u periodu tranzicije. Pritisnuo ih intel, pritisnula ih NVidia, "teska vremena prijatelju moj..."

Pa kad je PC Partner, koji stoji iza Safira, partnera broj 1 ATIja, osnovao novu kompaniju Zotac koja će se baviti proizvodnjom NVidia karti, jasno je koliko je sati. Izdao ih najbliži partner.

Rekao bih ja da su kola krenula polako nizbrdo. Imao sam ovo misljenje i pre 3 meseca, ali sam znao da ako ga iznesem ima Nedjo da me "stavi u top", a bilo je tako ocigledno da nesto ne stima sa R600. Ovakav maler im se nije smeo dogoditi u periodu tranzicije. Pritisnuo ih intel, pritisnula ih NVidia, "teska vremena prijatelju moj..."
:D
U top, u top nego sta ;)

Jedno prosto pitanje. Da li negde postoji iole relevantna i zaista pouzdana infromacija o tome da "nesto ne stima" sa R600 ili se i dalje oslanjamo na niz subjektivnih tumacenja, podvlacim tumacenja pojedinih novinara na Netu?

Cisto da ne bude nedoumica, slazem se da je svako odlaganje lose. Ali ako zanemarimo cinjenicu da je, podvlacim, novinarska premijera pomerena za od prilike mesec dana, sta je to sto "ne stima"?
Da li igde postoji pouzdana informacija o yeldu? Da li igde postoji pouzdana informacija o performansama, da li igde postoji pouzdana informacija o mogucnostima? Da li igde postoji pouzdana informacija koja u negativnom kontekstu oslikava R600 hardver?

Meni je zanimljivo da gledam kako i na koji nacin se kreira atmosfera "tvrdog doceka" R600-ke.
Verujte mi (zao mi je sto ne mogu dublje da elaboriram zasto), to nema veze sa samim hardverom, koji ce sav taj veo FUD-a da oduva. Ima veze sa nekim drugim stvarima koje su, eto potvrdjuje se iznova, itekako bitan deo celokupne trzisne price.
:wave:

Nemoguce je da ne postoji nikakav problem sa hardware-om.Tacno je da ne postoji nikakav zvanican info u vezi performansi.speicifikacija itd. ali iz iskustva se zna da medju informacijama koje procure uoci izlaska nekog proizvoda ima dosta i istine,slozices se.

Čekaj, pa ni Sony nikad zvanično nije izjavio da su yieldovi za Cell loši, da imaju problema sa cenom BR drajva, da se konzola inicijalno pregrevala... Zašto bi to jedna kompanija izjavila. I nVidia licemerno šalje info da su Vista drajveri nikad bolji, a znamo da nije tako (bar nije bilo jedan dug period). Naravno da nećemo sve te informacije naći na AMD sajtu niti na nekom drugom, a da je sve to zvanično rekao neko iz kompanije, ali gde ima dima ima i vatre. Tako je uvek bilo i uvek smo informaciju, ako vest o istoj stiže zaredom nekoliko dana ili nedelja, na kraju uzeli kao istinitu, bar u najvećem delu. Deo toga je uvek FUD, ali ima i istine. Problem negde postoji. Da li je loš yield ili su performanse nedovoljno visoke da bi se 8800GTX ili Ultra stavili na muke, ne znam, ali nešto od toga verovatno jeste...

Ja sam apsolutno siguran da problem postoji. To sto ne govore o tome ne znaci da ga nema, naprotiv.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno