Šta je novo?

QubitCoin [Q2C]

Na kom ste pool-u, ja sam na cpu-pool, cini mi se da kradu ko blesavi.

josh mi je jache sad vi koji cevchite tudju cpu snagu komentarishete kako neki pul krade :D

elem, dugo sam razmishljao, da li ovo da kazem ili ne, ali reci cu ipak jer mi smeta i boli me, pa kud puklo.

vidim, dosta vas je nagradilo momka koji vam je rekao za ovu vacar foru,
a meni, kome sam zapocheo i omasovio komplet prichu ovde na forumu pre svega, niko se nije udostojio ni hvala da mi kaze na PM/fon (ne mislim na neku PM/fon prepisku sa nekim, pa dobijem posle toga "hvala")
vec ovako, nichim izazvano, ili mozda da zove na neki picence i sl (samo jedan momak me zvao na palachinke :) pre par nedelja, da ne greshim dushu), a kamoli neke donacije.

moram da priznam da sam poprilichno razocharan time i pomalo se kajem shto sam uopshte i zapochinjao prichu oko toga.
a specijalno shto sam skontao da ni razmena informacija ne ide bash u oba smera kako sam ochekivao.

tipichna srpska posla, posle se pitamo zashto nas svi mrze?

ovaj moj post ne sluzi da prikupljam donacije niti pohvalnice sada (shto bi rekli "too little, too late" :D),
naprotiv, imam vishe nego shto sam mogao da zamislim da cu ikada imati i prezadovoljan sam zbog toga,
ali sa druge strane sam poprilichno razocharan ekipom ovde, specijalno onima za koje znam da su zgrnuli ogromne pare,
a kad treba da kupe neshto od mene, cenkaju se za 5-10e.

za dalje nisam pametan shta mi je chiniti,
-da vam prenosim i dalje moja iskustva, zapazanja, informacije,
-da to dobijate na kashichicu kad sam raspolozen :D
-ili pak nishta.

Poslednja izmena:
:D

Vidis, mozda ovde nisu svi u mogucnosti da kupe toliko hardvera pa se snalaze kako znaju i umeju ;) Kad je pocela prica oko Q2C (doduse, malo sam zakasnio), lepo sam stisnuo zube i kupio FX8320, mozda mi je to bila sva ustedjevina? A onaj ko nema ni za toliko, ne treba da pokusa da iskoristi sve sto je besplatno i bez ogranicenja u smislu nacina na koji ce to da iskoristi? Mislim da nisi sa te strane u pravu, jer da nemas toliko koliko imas, verujem da bi kopao i po Azure i po Amazonu i gde god bi stigao.

EDIT: nemoj da mislis da umanjujem tvoj trud da sve to predstavis masi ovde, naprotiv, samo hocu da ti kazem da se davljenik i za slamku hvata, a onaj ko nema ni CPU, za Azure.

Poslednja izmena:
josh mi je jache sad vi koji cevchite tudju cpu snagu komentarishete kako neki pul krade :D

elem, dugo sam razmishljao, da li ovo da kazem ili ne, ali reci cu ipak jer mi smeta i boli me, pa kud puklo.

a meni, kome sam zapocheo i omasovio komplet prichu ovde na forumu pre svega, niko se nije udostojio ni hvala da mi kaze na PM/fon (ne mislim na neku PM/fon prepisku sa nekim, pa dobijem posle toga "hvala")
vec ovako, nichim izazvano, ili mozda da zove na neki picence i sl (samo jedan momak me zvao na palachinke :) pre par nedelja, da ne greshim dushu), a kamoli neke donacije.

moram da priznam da sam poprilichno razocharan time i pomalo se kajem shto sam uopshte i zapochinjao prichu oko toga.
a specijalno shto sam skontao da ni razmena informacija ne ide bash u oba smera kako sam ochekivao.

ovaj moj post ne sluzi da prikupljam donacije niti pohvalnice sada (shto bi rekli "too little, too late" :D),
naprotiv, imam vishe nego shto sam mogao da zamislim da cu ikada imati i prezadovoljan sam zbog toga,
ali sa druge strane sam poprilichno razocharan ekipom ovde, specijalno onima za koje znam da su zgrnuli ogromne pare,

-ili pak nishta.

Prvo nemam ni jedan nalog koji trosi tudje resurse i ostalo, zadnji sam dinar dao iz dzepa da kupim I5 procesor. Pocelo je da mi smeta kad udjem da pogledam ima li nekih novih vesti o novcicu a jedino sto mogu da vidim je da se likovi zale kako im ti nalozi nerade lepo i ostalo. Samo sto sam pocetnik pa nisam u situaciji da pricam dali mi nesto smeta ili ne.
Zasmetalo mi je kad vidim da mi za ceo dan nije skoro nista kanulo a procesori se ubise od rada.
da nam nije ljudi kao sto su Demios, Saj, moj prijatelj Morti naravno i ostle dzombe i njihovih saveta tesko da bi se neki od nas sad i usudili da krecu u ovi zezanciju. Sto se mene tice hvala im za sve informacije. I to na kasicicu je dovoljno...

nego, jel se oni azur nalozi sami ugase ili moram ja rucno da brisem masine ? evo pise da mi je ostalo 2 dolara i kad hocu da udjem na status kredita izbaci me i kaze da nemam pretplata... a masine rade i dalje

-ili pak nishta.

Ko nezna Demios je prvi otvorio temu i bukvalno Srbiji otvorio oči što se tiče BTC - a i kopanja, i uputio sve sta i kako. Do tada je vrlo mala nekolicina ljudi bila upucena u BTC u usko specijalizovanim forumima koje niko od nas nije ni zanimalo.

Demios ja ti skidam kapu, znam par ljudi koji su napravili lep novac naravno od svog truda, ali da nije bilo te teme neki ljudi bi bili gladni, sada je ovo nekim ljudima postao poziv i trenunto zivotni posao.
Ja sam jedan od tih koje je posle citanja te teme krenuo u BTC- mining naravno sve i jos uvek na bazi hobija i entuzijazma.
Čisto da uputim druge forumaše ko nezna :) :wave:

Poslednja izmena:
@b-ziger & gsi5555 tnx ;)

@zhule
a da li ti mislish da sam ja krenuo sa 100 grafika i 25 procesora?
krenuo sam sa parama prodavajuci sve po gajbi, dok nisam doshao i do bajsa i tu su mi devojka i njen brat zajmili neku kintu, da ga ne prodajem.
prodao sam i komp svoj, ostali mi samo zvuchnici z2300, netbuk i prazan antec 900 :D, moze sve to da se proveri u istoriji oglasa, ko ne veruje.
pa sam malo po malo stvarao i shirio kako sam i koliko mogao, 2 pa 4 grafike itd itd.

Ne mislim, jako dobro znam kako to ide, po treci put ;) mi se potpuno slazemo osim oko iskoriscavanja tudjih resursa koji su nam dati na koriscenje. To mi dodje kao da mi je neko pozajmio lopatu ali da ne smem sa njom da radim da ne bih slucajno zaradio :)

EDIT: I da dodam, ne znam da li se secas, ali mi smo se upoznali jednom prilikom, znam kakve si racunare imao i cime si se bavio, znam da si ok momak i samo se oko jedne stvari nismo slozili :)

Poslednja izmena:
Ko nezna Demios je prvi otvorio temu i bukvalno Srbiji otvorio oči što se tiče BTC - a i kopanja, i uputio sve sta i kako. Do tada je vrlo mala nekolicina ljudi bila upucena u BTC u usko specijalizovanim forumima koje niko od nas nije ni zanimalo.

Demios ja ti skidam kapu, znam par ljudi koji su napravili lep novac naravno od svog truda, ali da nije bilo te teme neki ljudi bi bili gladni, sada je ovo nekim ljudima postao poziv i trenunto zivotni posao.
Ja sam jedan od tih koje je posle citanja te teme krenuo u BTC- mining naravno sve i jos uvek na bazi hobija i entuzijazma.
Čisto da uputim druge forumaše ko nezna :) :wave:

Ko cita zna,ja koristim https://chunkhost.com plati pa klati moze bitkoinima nisam se ovajdio od qubita ako neko nije video
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?308518-SMOS-linux&p=3595011&viewfull=1#post3595011

Ne mislim, jako dobro znam kako to ide, po treci put ;) mi se potpuno slazemo osim oko iskoriscavanja tudjih resursa koji su nam dati na koriscenje. To mi dodje kao da mi je neko pozajmio lopatu ali da ne smem sa njom da radim da ne bih slucajno zaradio :)

EDIT: I da dodam, ne znam da li se secas, ali mi smo se upoznali jednom prilikom, znam kakve si racunare imao i cime si se bavio, znam da si ok momak i samo se oko jedne stvari nismo slozili :)

1000 ljudi 1000 cudi.
ok sve to, ali ti u startu znash da necesh to platiti nikada i otvarash + josh naloga? mislim, mozda nisi ti konkretno otvarao i druge naloge, mrzi me sad da listam temu,
ali kako god, meni je to u fulu bzvze...moje mishljenje...
ako ti taj neko da lopatu i kaze, evo zhule vidi probaj, pa ako ti se svidi ti je kupi, a ti uzmesh 15 dana cepash sa njom, i kazesh mu, necu, ne odgovara mi, a onda poshalejsh drugara ili promenish svoj lichni opis i dodjesh ponovo kod lopata boja i krenesh iz pochetka. ako je to nekome ok, onda zaista nemam rechi....

Otvorio sam jedan nalog sa jednom karticom. Da, to za lopata boja nije u redu, ali se covek valjda nesvesno drugacije odnosi prema jedinki nego prema kapitalistickoj ili vec kakvoj god instituciji. Ljudi za vreme probe Azure mogu vec da pocnu da zaradjuju novac na 1000 nacina, zasto bi mining bio los? Pazi, ja tebe jako dobro shvatam, pa ja sam prvi otisao i kupio CPU i plocu a ostao bez prebijenog dinara, znam kako se osecas, ali na kraju, kad ti se vec to ukaze, zasto da ne.

ja sam vec jednom rekao i ponavljam opet, koristiti svaku mogucu priliku... ja sam master elektrotehnike i trazim posao jos uvek... da zivim u Svedskoj, Danskoj, Norveskoj, imao bih toliku platu da bi me stvarno bolelo uvo za ovo :) jer kako sam jednom rekao, od kopanja nema opste koristi, za razliku kada sam pozajmio besplatno resurse CERN-u nakon kolizije cestica za obradu ogromne kolicine podataka :)

ma da..sit nasao gladnom da drzi predavanja o dijeti...

Pratim ovu temu najradije od svih na benchu,nekako ste ovde svi pozitivci : )
Al mi nije jasno jedno,da do sada niste uspeli da iznadjete coveka koja poznaje mrvu linuxa,kupite jedan digitalocean i dignete pool.
Kolko vidim svi ste napucani snagom da bi mogli da parirate uspesno ostalim pooolovima
Evo ja placam,neka mi se javi neko ko zna da instalira https://github.com/MPOS/php-mpos
Jednostavna stvar je u pitanju samo treba znati na linuxu napraviti bazu i editovati par fajlova
Napravite da je svako sa bencha/balkana no fee i vozite
Ako neko zna ili poznajete nekoga ko zna neka me cimne

drugar je isto hteo da pravi pool ali je zapelo tu oko linux znalca... pa ako neko zna nekog, ista priča :)

mislim da bi nam pametnije bilo da organizujemo neku akciju da iscimamo krapsi, moju omiljeni menjachnicu :D da ga turi medju svoje mnogobrojne shit koine, nego li pul da dizemo.

elem, mozda je neko vec video da sam se ja bacio u posao oko kreiranja poola, i mislim da sam u tome uspeo, jedino sto nemam bas nacina da ga testiram zbog raznih ogranicenja brzina internet konekcije, broj ljudi na poolu, veliki diff.... da bi video da li ce da baca sharove... i to sam sve uradio na Slackware-u koji nema onako fensi sistem instaliranja paketa kao razni debianoliki linuxi....

Postoje vec najave da ce izaci na criptsy, barem koliko je verovati @krecu

Pa daj link,od mene imas 1 mhs za test odma,a ako hoces imas i hosting koji cu da platim.

Pa daj link,od mene imas 1 mhs za test odma,a ako hoces imas i hosting koji cu da platim.
evo mozes da testiras na adresi http://inatnet.no-ip.org/mpos/public/
al sto se tice share-a mislim da nas treba vise i dosta vise od 1 mhs da bi izbacivao sharove... nisam siguran jos kako to sa sharovima radi jos do kraja, a posebno za qubit sam morao da modifikujem neke fajlove od standardnog stratum minera.

a licno bih voleo da probamo to u praksi, negde gde moze da se prikaci dovoljna kolicina ljudi, i da imamo nase poolove za novcice koji nas zanimaju.

evo mozes da testiras na adresi http://inatnet.no-ip.org/mpos/public/
al sto se tice share-a mislim da nas treba vise i dosta vise od 1 mhs da bi izbacivao sharove... nisam siguran jos kako to sa sharovima radi jos do kraja, a posebno za qubit sam morao da modifikujem neke fajlove od standardnog stratum minera.

a licno bih voleo da probamo to u praksi, negde gde moze da se prikaci dovoljna kolicina ljudi, i da imamo nase poolove za novcice koji nas zanimaju.

da bismo svi otisli da testiramo, to kosta i vremena i para :D
hhh, ja sam za, ako svi hoce, mozemo sve da prebacimo na sat vremena na ovaj pool... SAMO NE KRADI :p

ma samo ignorisite, eno ima i menjacnica na gity daj da dignemo i nju, mada za pool bi bili low profile pa verovatno ni ne bi bili meta napada,
druga stvat je da nam je snaga mala, na primer najbolje bi bilo da se dogovorimo sta da kopamo ali mislim da od toga isto nema nista

Upravo si odgovorio sam sebi : )
Super si lik,al brate ubi besmislenim komentarima.Pool bi generisao sve ukupno 50$ dnevno a sta bi ti bilo tesko da odma stavis da ide u novcanik.
Elem kao sto vidis od tvog prvog kometara imamo 4 bespotrebna jos.Decko bi usao u fazon i mogao bi da dize poolove po potrebi bez kradje i bez poreza

Glasajte za qubit,ne treba registracija(mogu 3 glasa odjednom da se udare):
https://www.mintpal.com/voting
Da sad gledam,na svakih sat mozete 3 glasa da ostavite,tako da eto koga ne mrzi neka glasa kad god ima vremena,valja da bude na sto vise menjacnica qubit...

Poslednja izmena:
sto se mene tice neka dize, ali da ne bude da ga pluju svi posle ako se desi nesto, a stavljaj payout i na 0 ako neko izmeni adresu na koju isplacujes eto potencijalnog problema, ili ukrade wallet poola,

sto se mene tice neka dize, evo recimo mogao je i limuna da digne pa da mu napravimo posao

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno