Šta je novo?

QubitCoin [Q2C]

https://bitcointalk.org/index.php?topic=446703.0

evo jedan novi cpu only coin mozda nesto bude od njega, bolje mi se cini od qubita

danas pocelo jos nema pool-ova ali probajte solo mine malo, fair start je, jos nisu poceli blokovi da daju punu vrednost.

Jel se moze kopati sada solo? Kolko novcica dobijas?

^Bezite od toga ko djavo od krsta.

Kakav fair launch, jedino ako si mislio FAIL.

Da nije onaj clan izbacio kompajlirani win wallet, prosao bi kao max coin - bez novcanika za windows.

Rudarenje katastrofa! Sa 10 jakih procesora nisam uspeo ni jedan blok naci a rudarim ga cim je onaj izbacio wallet, skoro 2 sata.

Novcanik baguje, treba vecnost da se konektuje, ispisuje netacne podatke, tipa dif 1, a u stvari je ko zna koliko stotina jer su na njega sjasili botnet-ovi i virtuelne masine.

Trenutno podrska mase 0, znanje developera -0! Sve u svemu, jos jedan u nizu danasnjih fail coina. Polova jos ni u najavi nema, a i mogu zamisliti na sta ce liciti 'ozbirom koliko je novcic smesan.

Hvala na ustedi 1-2h :)

Izbacio je na vreme novcanik, tek od 576 bloka dobijas nagradu. Da si kopao od starta i da si nasao neki blok ne bi dobio nista. Samo problem je sto su mu vec nabili diff, nema leba da iskopas nesto solo.

i to je neka mizerna nagrada ja sam dobio 2.8 malopre tek od 1100 nekog bloka ide full

Izbacio je na vreme novcanik, tek od 576 bloka dobijas nagradu. Da si kopao od starta i da si nasao neki blok ne bi dobio nista. Samo problem je sto su mu vec nabili diff, nema leba da iskopas nesto solo.

Izbacio je za linux, a za win je napravio ovaj igor, sto je i miner napravio. To znam, do 576 bloka je 0 reward, a duplo od toga je full, s'tim sto se od 576 postepeno povecava.

Nije u tome problem, vec je problem u nalazenju samih blokova, jer sam ja nisam dobio nista ni na malom diffu, a vidim i drugi se zale, 2 lika sa i7 4960x kao ja i to naklokovanim koji ima jacinu kao 16 core opteron. Na kraju krajeva, i da ih ostavim celu noc da rade, do ujutru bi nasli 1-2 bloka max i to od jedno ~10 novcica. Koliko to moze vredeti? 0.0002? Neka hvala, sta mi to vredi kad za to vreme mogu iskopati par hiljada QBit-a...

mozda si i dobio ali ti wallet nece reci nasao sam 0 coin-a :D

jel ima neki valjani calculator za ovu valutu?
jel zna neko kolko mogu da pravim sa i5 3350p, tj ja kad sam ranije gledao na wiki, on pravi samo oko 40 - 50 kh/s, ali videh da ovde pricate o nekoj fori da svako jezgro posebno kopa, pa bi u mom slucaju 4 jezgra kopalo, ako moze neko ukratko da mi napise kolko mogu da ocekujem, bio bi zahvalan :)

i5 3350p oko 110 kh/s po thread-u, tj oko 440 kh/s ukupno.

Demios je baraba :D

Salim se naravno, ali sve to sto je on naveo u nekoliko strana unazad, rekao sam i ja (par strana pre njega).. i naravno odmah ljudi uperise vile i motike ka meni ;)

Ja sam prvu informaciju, znanje i iskustvo u vezi mininga stekao od mige-a ovde sa bencha.. pa sam kasnije sam dolazio do novih saznanja i nekih novih informacija.. novih problema i resenja.. i onda opet se nadje neko ko ce da pljuje po tebi i da ti prebacuje za neke stvari.. al dobro.. kapiram onu cuvenu "braco budimo ljudi iako smo srbi" hahaha vise puta upitam sam sebe sto uopste i komentarisem necije postupke na boardu.. al onda se setim nekoliko ljudi koji su meni pomogli kad je to bilo potrebno i nastavim dalje

Elem, sinoc sam prebacivao neke q2c sa jednog na drugi wallet.. i cim posaljem neku kolicinu tipa 50-60k izbaci da je transakcija prevelika ili tako nesto.. i onda sam seckao po manje kolicine tipa 20-30k i onda je prolazilo. O cemu se radi? Sta se dogodi kad hocu recimo da posaljem kolicinu tipa 100k ili vise? Hocu da prodam koine u datom momentu i wallet mi ne dozvoli da posaljem u komadu vecu kolicinu

zar te ne pita to i onda ti ponudi da platis neki fee?

Elem, sinoc sam prebacivao neke q2c sa jednog na drugi wallet.. i cim posaljem neku kolicinu tipa 50-60k izbaci da je transakcija prevelika ili tako nesto.. i onda sam seckao po manje kolicine tipa 20-30k i onda je prolazilo. O cemu se radi? Sta se dogodi kad hocu recimo da posaljem kolicinu tipa 100k ili vise? Hocu da prodam koine u datom momentu i wallet mi ne dozvoli da posaljem u komadu vecu kolicinu
ovo se meni dešavalo sa Dimecoinom. šalješ tako u ratama i što je najgore za sve manje i manje količine počne da javlja istu grešku.

@Vojkan

Bas tako.. bukvalno smanjujes cifru slanja i onda prodje..

@nesic

Svako slanje su naplatili neki mali fee.. kod doga recimo kad pustis preko 1.5mil traze neki fee tipa 20-30 doga.. al do milion u malo preko salje bez ikakvog fee-a

Tako da nisam bas ukapirao sta je razlog tome.. nisam preterano ni guglao.. al videcemo vec

josh mi je jache sad vi koji cevchite tudju cpu snagu komentarishete kako neki pul krade :D

elem, dugo sam razmishljao, da li ovo da kazem ili ne, ali reci cu ipak jer mi smeta i boli me, pa kud puklo.

vidim, dosta vas je nagradilo momka koji vam je rekao za ovu vacar foru,
a meni, kome sam zapocheo i omasovio komplet prichu ovde na forumu pre svega, niko se nije udostojio ni hvala da mi kaze na PM/fon (ne mislim na neku PM/fon prepisku sa nekim, pa dobijem posle toga "hvala")
vec ovako, nichim izazvano, ili mozda da zove na neki picence i sl (samo jedan momak me zvao na palachinke :) pre par nedelja, da ne greshim dushu), a kamoli neke donacije.

moram da priznam da sam poprilichno razocharan time i pomalo se kajem shto sam uopshte i zapochinjao prichu oko toga.
a specijalno shto sam skontao da ni razmena informacija ne ide bash u oba smera kako sam ochekivao.

tipichna srpska posla, posle se pitamo zashto nas svi mrze?

ovaj moj post ne sluzi da prikupljam donacije niti pohvalnice sada (shto bi rekli "too little, too late" :D),
naprotiv, imam vishe nego shto sam mogao da zamislim da cu ikada imati i prezadovoljan sam zbog toga,
ali sa druge strane sam poprilichno razocharan ekipom ovde, specijalno onima za koje znam da su zgrnuli ogromne pare,
a kad treba da kupe neshto od mene, cenkaju se za 5-10e.

za dalje nisam pametan shta mi je chiniti,
-da vam prenosim i dalje moja iskustva, zapazanja, informacije,
-da to dobijate na kashichicu kad sam raspolozen :D
-ili pak nishta.

Daj bre Miloše, sad si baš pao na niske grane.

Prvo kukaš što ljudi koriste to što koriste, može im se i ne rade ništa loše jer da MS-u to ne odgovara ne bi im dozvolili, a tebi niko nije kriv što si plaćao hardver.

Drugo, nemoj da se ponašaš kao malo dete predškolskog uzrasta. Šta ti treba to da kukaš za te donacije i kako tebi nije niko ništa dao? Da li treba svi po jedan BTC da ti uplatimo zbog toga što si ti pokrenuo temu? Dobio si puno pohvala, samo si na to zaboravio. ;)

TREĆE: Ne kopam Q2C, niti preko Azure-a niti preko svoji CPU-a kući, a Boga mi ne koristim ne onih 100-ak na poslu (ne sviđa mi se ideja da ostanem bez posla zbog tričavih par hiljada €). Javio sam se samo zbog tvog komentara.

shta si se ufatio za donacije, rekao sam samo "....a kamoli donacije", koje su ljudi davali choveku za tu foru.
ne secam se neshto da je bilo tih pohvala, da je bilo, sigurno ne bih napisao to shto sam napisao.

tkdjer, imam pravo da kazem da mi se ne dopada ta vacar fora i kraj priche ;)

Poslednja izmena:
Kad se polovi nagrada za blok? Gde to moze da se vidi?
Mislim da q2c trenutno nema alternativu sto se tice cpu mininga, trenutna cena mislim da ne moze da pokrije ni troskove struje, ali neka stoje, leba ne jedu.:)

Svakih 60480 blokova, a trenutni blok vidiš na poolu ili blok exploreru

Ima negde u ovoj temi link, ali ni ja nisam uspeo naci...

Jaci procesori trenutno mogu i da zarade nesto i pored struje, ali morace cena gore posle polovljenja.

http://pool.q2c.cc/
Timer do prepovljavanja nagrade ;) bilo je vec u temi.
Što se tiče cene šta znam ako skoči extra, ako ne skoči neću ni da prodajem ove novčiće za ovu siću nek skupljaju prašinu.:p
Ja jurim 200K i odlazim na neke druge novčiće...taman kopam dok se nagrada ne prepolovi ;)

Ici ce cena gora u to budi siguran.

Veliki su buy orderi bili ovih par dana unazad, a koliko vidim i na c-cex-u se cena stabilizovala na 0.0000025 sto je relativno ok za sada.

Kada se nagrada prepolovi i kad diff skoci, odnosno bude veci volume novca, ocekujem da dodje na vece menjacnice a BigVern (cryptsy) je vec kontaktirao onog krecu-a i pricao sa njim, uglavnom doci ce na menjacnicu cim se obim trgovine poveca jer je jos uvek mlad novcic.

cisto da napomenem, batalite HP Cloud, nema real time pracenja racuna, a kad se potrosi 100$ promo, odmah krenu da naplacuju...

http://pool.q2c.cc/
Timer do prepovljavanja nagrade ;) bilo je vec u temi.
Što se tiče cene šta znam ako skoči extra, ako ne skoči neću ni da prodajem ove novčiće za ovu siću nek skupljaju prašinu.:p
Ja jurim 200K i odlazim na neke druge novčiće...taman kopam dok se nagrada ne prepolovi ;)
Meni jos 2k fali do 100k...racunam tamo na leto da prodam 90% za 9k $ :D...a ostatak cuvam za novu godinu. :p

;) Pazi ništa nije nemoguće iako mi sada ovo deluje smešno ali tako sam se smejao i za LTC kad je neki lik reko imam 1000ltc -a čekam da vredi 1usd :p
Mislim da ću i ja ih ostaviti da se krčkaju duže vreme :type:
Glasajte ovde malo za Q2C može svaki dan po 10 glasova.
http://www.allcrypt.com/beta/voting.php

Prvo nemam ni jedan nalog koji trosi tudje resurse i ostalo, zadnji sam dinar dao iz dzepa da kupim I5 procesor. Pocelo je da mi smeta kad udjem da pogledam ima li nekih novih vesti o novcicu a jedino sto mogu da vidim je da se likovi zale kako im ti nalozi nerade lepo i ostalo. Samo sto sam pocetnik pa nisam u situaciji da pricam dali mi nesto smeta ili ne.
Zasmetalo mi je kad vidim da mi za ceo dan nije skoro nista kanulo a procesori se ubise od rada.
da nam nije ljudi kao sto su Demios, Saj, moj prijatelj Morti naravno i ostle dzombe i njihovih saveta tesko da bi se neki od nas sad i usudili da krecu u ovi zezanciju. Sto se mene tice hvala im za sve informacije. I to na kasicicu je dovoljno...

Hvala bratac :)

Sad si nadmasio saja
i zeljka u optimizmu ;)
Ma kad ono djubre od quarka moze da dogura do 0.1$ moze i ovo..prestige bas rece pre par dana,sve samo lepe vesti oko qubita,stalno nesto novo prave,sad sredjuju wallet,jos malo cemo valjda dospeti na craptsy...jos tamo do leta kad se vec dosta puta prepolovi blok pa kad ne budemo mogli ni 50 komada dnevno da nakopamo,bice veselo. :D Zato sad cedite taj azure bole vas cose sta ko prica. :p

Vrh Dno