nego, videh nekoliko vas starijih rudara da ste uzeli par cpu mining dedicated makina.
gde vam je tu rachunica?
ja sam za ~630e uzeo 3x8320, 1x8350 i 4xLC cosmo cool 95 i iskoristio postojece rigove.
stare procesore cu prodati kao i box kulere od fx-eva i to ce biti refund od ~140e.
kozmoe sam lapovao, stavio noktua pastu, procesori setovani na 4ghz, undervoltovani, bacaju po oko 97khash po jezgru, 6 jezgara po mashini da ne pada hash grafa (padne i tako ali bash malo).
u prevodu to je ~2300khash za 490e. a o potroshnji i zauzimanju prostora da i ne prichamo.
temperature ~45 cpu, ~55 naponska (990xa ud3 rev 3.0 i 990fxa ud3 rev 4.0), rpm kulera ~1700.
jedino shto moze biti tricky, da ukoliko nemate dugachke extendere (jedan je dovoljan za prvu kartu), imate problem pravljenja razmaka za dotichni kuler.
ali kako god, i da se drzi na boxu (i bez long extendera), na max 3.5ghz, bolja je rachunica nego li komplet makina.
ako koristite box, pozeljno makar menjanje paste, i/ili lapovanje.
razlike su neverovatne.
vi koji imate slabije ploche, i cedite grafe, mozda bolje da ne pokusahvate ovo da ne bi bio neki kabum
ostatak snage chini neki fx6300 koji se tu nashao sluchajno

, on radi na boxu i sa 4 threda i 3500mhz i jedan xeon nehalem.
e da, ovaj lik sa pula, nazareth, nije normalan, koliko on ima procesora ***