Šta je novo?

QubitCoin [Q2C]

Za 24h mi je prosek 110 coina/1h na mine-pool.netu

Accepted 98.22%

Sa i7 2600k

Poslednja izmena:
Ima dosta boo sharova :-(

Na kom ste pool-u?

i jel neko zna koliki treba protok za pool? kontam ako imamo uslova, mozemo napraviti neki za nas, koliko nas ima na forumu...

Zbilja, Nesicu, dizi pool, ovi varajici kradu kroz ekran, ono bukvalno da covek ceka da pocnu da mu nestaju stvari ispred kompa.
Kopao sam na najlopovskijim pulovima najgore shit koine ali ovakvu otimacinu jos nisam video. Od sinoc po gruboj proceni fali 90% q2c.

mrzi me da se cimam mada bih mogao neki za nas, sad dizem virtualnu masinu ali nece da mi se instalira linux na njoj

ako nisi ukljucio u biosu virtualisation support, ili vec kako se zove, mozda ti zato nece

Ajde malko podstreka za onoga ko otvori nas pool. Evo od mene 10000 Q2C :D

Kako uopste da znamo koliko bi trebalo da kopamo. Ja nemam pojma, i ocitavanje hashratea stalno varira, eto skupim po 12-15000 dnevno sa preko 5MHash, ne znam ni dal je to ok ili je malo.

svaka cast, moze i neke slidze da vidimo kako cuci :)

aj da vas ugnjavim opet, fx8350 kad stavim na 4 jezgra imam 110 po jezgru, kad stavim na 7 imam 85 po jezgru? ispada da je najbolje kad radi sa 4 jezgra daje najvise?

Upravo je sve sklopljeno i sada radi. Tesko da cu veceras kaciti slike jer za manje od 20 min krece max coin, ***.

Uglavnom prezadovoljan. 4,6Ghz = 830 kh/s, temperature ispod 70s i to u sobi gde je 22-23s. :) Voltaze oko 1.2V, milina kako radi. Nastelovane za maxu, samo cekamo da izadje wallet i show moze da pocne.

kada fejluje jedan, drugi "procveta"... podaci sa cpu-pool.net/qubit :D

Network Info
Difficulty 2174.91020884
Est Next Difficulty 2174.91020884 (Change in 17 Blocks)

Pozdrav. Ovo mi je prvi post, no kopam ovo cudo vec 5 sati i skupio sam 1200. Koristim 5 naloga na azure cloud-u. Prilicno dobro za cpu mining, slabo za ostale coin-e. Zaradio sam oko 50 usd do sada od securecoin-a, i kapiram da cu navuci nekih 30000, 40000 od ovoga. Ako hocete, mogu da postujem link sa instrukcijama. Jedini problem je sto za registraciju na mikrosoftovom sajtu morate da imate karticu, debitnu ili kreditnu. Svaka kartica moze da napravi 2 naloga.

Okaci. Niko se nece ljutiti. :)

Ok, evo linka koji objasnjava sve oko naloga za Windows Azure http://www.reddit.com/r/dogecoin/comments/1tm0ku/a_noobs_guide_to_mining_dogecoin_on_the_windows/
Pratite sve korake do kreiranja VPS-a. Kada kreirate VPS, onda preko putty se ulogujte i unosite komande koje vidite u ovom postu. Ovo iz linka se odnosi na kopanje Doge-a.
sudo apt-get update

sudo apt-get install git

git clone https://github.com/qubitcoin/QubitCoin-cpuminer

sudo apt-get install build-essential libcurl4-openssl-dev automake make

cd QubitCoin-cpuminer

chmod a+x autogen.sh

./autogen.sh

./configure CFLAGS="-O3"

make

apt-get install screen

screen

./minerd -a qubit -t 1 -o stratum+tcp://server:port -u user -p password

where -t is number of threads / cpus

Ako neko ima problema, neka pita. Vec sam se izvestio u ovome. No, kapiram da je ekipa ovde strucna :)

Poslednja izmena:
jel mora da se canceluje ovaj trial na Azure cloudu? ne bi da me opeljese kad istekne :-D

to resis virtualnom karticom, aj nek proba jos neko pa nek javi kakvo je stanje

Ma jok. Vec su mi dva istekla. Stigne poruka na mejl da se sam ugasio.
Takodje, desi se da nazovu iz mikrosofta kad se registrujes. Cisto da pitaju da li vam se dopada usluga. Pricao sam sa nekom tetom sa juga. Pravio sam se nemust, i sve je dobro proslo. Najbolja opcija je ne javiti se. Oni posalju neki mejl da pitaju posle da li vam se svidja cloud, kazes da, super je i eto.

Da li bi neko bio rad da mi kaže šta treba da uradim da bih pokrenuo Q2C solo mining? Ukapirao sam da menjam .conf iz app-data-roaming na osnovu onoga što sam pročitao na netu, ali ne znam šta menjam i šta unosim i šta onda pokrećem - koji fajl...

Posrecilo mi se i resio blok jednim shareom :D

Prilozi

• blok.jpg
    blok.jpg
    55.8 KB · Pregleda: 124
Vidim da rezervisu 1 USD. Hoce li to biti vraceno?

cpu miner mi umesto standardog yay! izbacuje poruku boooo pretpostavljam da ne radi posao u tom slucaju uopste? ne znam kako je to moguce kada isto to podesavanje radi normalno na jednom kompu a na drugom nece.???

booo je rejected share...normalno je da se pojavljuje s vremena na vreme, tj u odredjenom procentu

Jel neko iskompajlirao mozda wallet na linuksu? pokusavam tu nesto i dobijem
QubitCoin/src/leveldb/util/options.cc:17: undefined reference to `leveldb::Env::Default()'
collect2: error: ld returned 1 exit status

Diff trenutno 2258.43251208. Teze se nalazi blok.

Ok, evo linka koji objasnjava sve oko naloga za Windows Azure http://www.reddit.com/r/dogecoin/comments/1tm0ku/a_noobs_guide_to_mining_dogecoin_on_the_windows/
Pratite sve korake do kreiranja VPS-a. Kada kreirate VPS, onda preko putty se ulogujte i unosite komande koje vidite u ovom postu. Ovo iz linka se odnosi na kopanje Doge-a.
sudo apt-get update

sudo apt-get install git

git clone https://github.com/qubitcoin/QubitCoin-cpuminer

sudo apt-get install build-essential libcurl4-openssl-dev automake make

cd QubitCoin-cpuminer

chmod a+x autogen.sh

./autogen.sh

./configure CFLAGS="-O3"

make

apt-get install screen

screen

./minerd -a qubit -t 1 -o stratum+tcp://server:port -u user -p password

where -t is number of threads / cpus

Ako neko ima problema, neka pita. Vec sam se izvestio u ovome. No, kapiram da je ekipa ovde strucna :)

Druže hvala puno na izuzetno korisnoj informaciji.

Uspeo sam sve za manje od pola sata. Dobijam 8x56 khash/s, zbirno ~454khash. Instalirao sam najnoviju verziju minera https://github.com/ig0tik3d/QubitCoin-cpuminer-v.1.1

Koliko khasha ti dobijaš sa standardnom verzijom minera?

Kako podesavas taj novi miner ?

Sve isto kao i stari tj kako je Tric napisao osim u ovoj liniji
Kod:
git clone https://github.com/ig0tik3d/QubitCoin-cpuminer-v.1.1

Takođe proces pokrećem u pozadini
Kod:
nohup ./minerd -a qubit -t 1 -o stratum+tcp://server:port -u user -p password &
tako da kad izađem iz putty-ja proces i dalje radi.

Log se može potom videti naredbom
Kod:
vi nohup.out
Sa slovom G skačemo na kraj fajla. Izlazak iz VI editora je sa :q!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno