Šta je novo?

QubitCoin [Q2C]

sad cu da okacim,
ovo je stanje sa box fabrickim kulerom, radila su samo 4 jezgra zbog grejanja, jer fabricki kuler nije mogao da ohladi svih 8 jezgra

a ovo je sa vodenim hladjenjem, svih 8 jezgra uposljeno, temperature su mnogo manje

nego nije mi jasno da sa 4 i sa 7 jezgra dobijam priblizno isto?

Jel imao neko problem sa drugim workerom? Sa prve masine sve radi ok, startujem drugu i krene da radi, ali ga nema prikazanog na sajtu?? Stoji da je OFF

ovo je ludo, posle 12h krecu da kradu i p2pool i pool, ali p2pool manje....za 1h na pulu samo 142 unconfirmed :D smejurija

shto bi reko velja ilic, mnogo bre kradete, ajde da kraduckate pa da tolerishemo :D

Sjajno si ovo Demios odradio... Jel trosi 8350 vise od 200W tokom mininga? Takodje da li je doslo do pada khash na rigu od grafickih ili je ostalo nepromenjeno?

Meni tek sada stigla vodena hladjenja, a vec je kasno tako da ih sutra namestam.

Uglavnom, ja prezadovoljan ovim i5-icama.

4.2 Ghz @ 1.13V bacaju ~755 kh/s, a max temperatura 70 stepeni, sa stock pastom i stock kulerom. Sobna temperatura 22 stepena trenutno.

Evo namestam ih na 4,3 Ghz na boxu pa cemo videti kako ce se pokazati.

na p2pool je bar lako, u produzetku adrese stavis "/fee" i pokaze ti koliki je trenutan fee

A diff sinoc pre nego sto sam zaspao 2000 laganica...ja sve drzim na box kulerima mali oc 300mhz i vozi....

Jel normalno da Intel 3770 na 4,2Ghz daje 80-85khsha po jezgru(oko 660 ukupno)? Jel treba nesto u biosu da se podesava?
Intel I5 2500k na 4,4 je bacao oko 550khsha.

Moj I7 3770K na default klokovima daje oko 85khasha po jezgru (ukupno 670-680 khash)

Poslednja izmena:
Moj I7 3770K na default klokovima daje oko 85khasha po jezgru (ukupno 670-680 khash)

Ne znam zasto ovaj moj manje daje na 4,1ghz, temperature mu ne prelaze 60C, moracu ponovo da instaliram cpu miner. To su u principu isti procesori, samo se tvoj bolje OC-uje.... Ako rade na istim taktovima moraju isto da daju....

Poslednja izmena:
Sjajno si ovo Demios odradio... Jel trosi 8350 vise od 200W tokom mininga? Takodje da li je doslo do pada khash na rigu od grafickih ili je ostalo nepromenjeno?

ne znam zaista koliko troshi sa 6 tredova na ~1.2v i 4ghz...ja bih rekao 100-120w...odokativno, nemam sad merach pri ruci.

dif jeste divljao ali je u proseku po sajtu bio oko 1600-1700. e sad, jedino da ta statistika laze, a nije nemoguce ni to.
po ovome se duplirala snaga od sinoc
http://qbt.mine-pool.net/

Trose 8 jezgarni FX-ovi 200w pod punim opterecenjem, pre par meseci sam imao gtx470 i FX8120, sa chieftecom od 500w nisam mogao da poteram masinu. Cim sam stavio jace napajanje proradilo...

Ja sam razmisljao da stavim u rigove jace procesore, medjutim napajanja me ogranicavaju, necu da ih naprezem do max. Ti sigurno imas lufta 200-300w tako da mozes da kombinujes cpu+gpu mining sto je idealno...

nema veze sta pise na sajtu? za 8350 pise oko 125w a za jace od njega 220w

Trose 8 jezgarni FX-ovi 200w pod punim opterecenjem, pre par meseci sam imao gtx470 i FX8120, sa chieftecom od 500w nisam mogao da poteram masinu. Cim sam stavio jace napajanje proradilo...

Ja sam razmisljao da stavim u rigove jace procesore, medjutim napajanja me ogranicavaju, necu da ih naprezem do max. Ti sigurno imas lufta 200-300w tako da mozes da kombinujes cpu+gpu mining sto je idealno...

ako si ostavio na defaultu onda i troshi 200w :D
jerbo kad mu ostavish turbo ukljuchen, napon, blago recheno, divlja i cpu se usijava.
ja sam ove debelo undervoltovao, 1.188-1.236v on load u odnosu na ~1,45v na koliko ga baca turbo je ogromna razlika.
takodjer, 6 i 8 tredova nije isto, takodjer, majnovanje i neki avx prime/linx nisu isti.

mislim da mi za ovako neshto i ne treba merach, jer cpu koji rasipa 200w sigurno je nemoguce ohladiti sa kulerom od 10e, a temp da bude ~45-50c ;)

al kako god, videcu da zajmim ovih dana od drugara, ili cu kupiti merach pa cem ovideti koilko zaista troshi.

Poslednja izmena:
Ja na jednom rigu ne mogu da stavim neki iole pristojan hladnjak za FX. Tako da sam morao da uzmem low profile hladnjak. Ortak mi je preporucio Xigmatek Janus. Treba da ga monitram, uzeo sam ga jos pre
7 dana, ali cisto sumnjam da ce ovo nesto bolje da ohladi FX od fabrickog BOX-a. Evo kako izgleda Janus:

xigmatek_janus_ld1266_2.jpg

26.jpg

nisam razmisljao...

CAM00146.jpg

Tek sada doslo na red sklapanje. :S:

Btw, ja sam odmah uzeo u obzir gabarite vazdusnih hladjenja i uvideo da ce smetati prvoj i drugoj grafickoj svaki kuler koji je veci od boxa. :)

Tako da sam odmah odlucio vodena hladjenja uzeti. Prvo sam mislio h100i ali bili bi totalni overkill jer ne planiram nikakav extreman overclock, buduci da ce masine raditi 24/7. Eventualno dici za ~200 Mhz vise frekvenciju, alo to samo kad izadje neki novcic, cisto da imam vece sanse za pronalazenje bloka.

Edit: A evo i cena nam se polako povecava, neko je pumpovao sa pola bitcoina i evo je na ~0.000002, polaaako ide gore i mislim da nece vise padati ispod 0.0000015 kao ovih dana. :) Ponestalo jeftinih novcica ***, ovi sto su imali namere da prodaju ispraznili se.

Poslednja izmena:
svaka cast, moze i neke slidze da vidimo kako cuci :)

aj da vas ugnjavim opet, fx8350 kad stavim na 4 jezgra imam 110 po jezgru, kad stavim na 7 imam 85 po jezgru? ispada da je najbolje kad radi sa 4 jezgra daje najvise?

obzirom kako se krade u poslednjih 24h, nisam neki optimista po pitaju ovog novchica....trenutno ne pravim ni tipa 2000 dnevno, a do juche 12-14k

4*110 veće od 7*85?

mislio sam najvise za dobijeno-ulozeno, sto da drndam jos 3 jezgra da povecavam potrosnju i temperaturu za samo 155kh

hm mislim da ima veze neke sa undervoltom ili,
iskljucih u biosu Qool and Quiet, i neki bust ili turbo kako vec, i sad imam manje

Poslednja izmena:
A ***, cpu mining se generalno nikad ne isplati u trenutku kopanja, uvek kopaš i čekaš skok, ako lepo skoči tada ti je svejedno što se struje tiče a tih 30% više novčića nije za baciti. Ako ne skoči tad ti je ionako svejedno, nije da si tako uštedeo pola kw na struji...

pada mi na um da kradu kako bi skupili shto vishe novchica da plate bigvernu da izadju na krapsy....ono glasanje je smejurija, hoce choek lovu.

to jeste, da ga hebem, nek radi ovako, taman mi je i naponska hladnija (ako su to one crne kockice pored procesora?), na 7 jezgra ne mozes da drzis prst, ovako sa 4-5 jezgra mozes da drzis prst :d

svaka cast, moze i neke slidze da vidimo kako cuci :)

aj da vas ugnjavim opet, fx8350 kad stavim na 4 jezgra imam 110 po jezgru, kad stavim na 7 imam 85 po jezgru? ispada da je najbolje kad radi sa 4 jezgra daje najvise?

To je normalno,tako se ponasa i kod mene...a probaj -t2 ... Imaces jos vise po jezgru :)

Ako Maxcoin ispali i baci u vatru i GPU miner misljenja sam da i kupimo nesto q2c, barem mi koji nismo stigli da skupimo pola/ceo milion :D

I kod mene zadnja 2 dana max 2000 novcica sa 2x g1610, 1x fx 8320 i i3. pre na svaka 2 sata po 500 komada stizalo u novcanik, a sad max 2000.

obzirom kako se krade u poslednjih 24h, nisam neki optimista po pitaju ovog novchica....trenutno ne pravim ni tipa 2000 dnevno, a do juche 12-14k
Ista priča kod mene... tipa išlo mi je svaka dva sata po 500qubita sada gledam od 1.41h do 5.41h tek jedna transakcija 500qubita.... pa posle tek u 10.44h a diif je prosek 1600.Avgdiff. Ionako ga gasim danas baš su indijanci plus čisto sumnjam da će sa ovim forama da skoči vrednost novčića kad će svi da ih pljuju....još jedan promašaj ali idemo dalje.

Poslednja izmena:
Ista priča kod mene... tipa išlo mi je svaka dva sata po 500qubita sada gledam od 1.41h do 5.41h tek jedna transakcija 500qubita.... pa posle tek u 10.44h a diif je prosek 1600.Avgdiff. Ionako ga gasim danas baš su indijanci plus čisto sumnjam da će sa ovim forama da skoči vrednost novčića kad će svi da ih pljuju....još jedan promašaj ali idemo dalje.

Na kom ste pool-u?

i jel neko zna koliki treba protok za pool? kontam ako imamo uslova, mozemo napraviti neki za nas, koliko nas ima na forumu...

Nazad
Vrh Dno