Šta je novo?

QubitCoin [Q2C]

Meni na mine-pool baca oko 500 coina na svaka 3 sata, ako neko moze da mi kaze koliko je na q2csmalltimeminer-u naravno preko win azure. 4x8 2x4.

maaaa vidim da sam na celu kompanije :p nismo jedini koji radimo ovo sa trailom, a sto se srbistana tice to je vec politika da ne ulazimo u to, sto se mene tice probah nesto novo, idemo dalje ;)

Samo mi nije jasno da li je moguce da diff raste zbog toga, ili se sve vise ljudi ukljucuje sa cpu

Slazem se sa jabukom ;)
Slazem se i sa prethodnim izlaganjem.. svako nek se snalazi kako ume.. ali glupo je posle polemisati zasto je Serbistan na blacklist.. ili zasto neka od visa/master kartica ne radi (izdata u serbistanu)..

Ja i dalje stancujem q2c.. stekam ih za neko bolje vreme.. mozda i ne dodje.. ali barem znam da sam pokusao

A ti si taj sto nam je digao diff?

Slazem se sa jabukom ;)
Slazem se i sa prethodnim izlaganjem.. svako nek se snalazi kako ume.. ali glupo je posle polemisati zasto je Serbistan na blacklist.. ili zasto neka od visa/master kartica ne radi (izdata u serbistanu)..

Ja i dalje stancujem q2c.. stekam ih za neko bolje vreme.. mozda i ne dodje.. ali barem znam da sam pokusao

Poceo si nesto sto nisi smeo :D
Bleklistovani smo zbog glupih politicara i zbog jos glupljih ljudi KOJI VERUJU TIM POLITICARIMA. Rudarenje ja ne verujem da bih ikada radio da je situacija u tom Srbistanu normalna jer je ovo uzaludno trosenje struje, spektra i resursa svake vrste. Opste dobrobiti od ovoga nema i jako dugo sam se borio protiv toga. Kad je bio sudar cestica u CERN-u, ja sam istom BESPLATNO dao svoj Core i5 jer od toga ima opste koristi (jedna od njih je i da se ucutkaju verski fanatici i teoreticari zavera i kako bi se konacno DOKAZAO veliki prasak i taj famozni Higsov bozon koji daje masu svim cesticama). Mada ima jos mnogo toga...

Dakle, smisao moje price je da je ovo i dalje besmisleno i nekoliko godina se borim protiv toga, ALI NEPOBITNO JE DA DAJE PROFIT, a posto zivimo u tom Srbistanu gde je politicka (trenutno naprednjacka) veza jaca od diplome mastera elektrotehnike, kao i jaca od diplome doktora medicine (sa doktorskim studijama, znaci doktor doktor) onda cu iskoristiti sve sto se moze iskoristiti.

Jer mi imamo pametnu drzavu, gde RATEL mesecima drzi WiFi uredjaje na granici, gde je porez 20%, gde do prosle godine nije bilo PayPal, gde placamo mnogo vece cene, jer svi elektronski uredjaji moraju da dobiju NAS SERTIFIKAT O ISPRAVNOSTI, zato sto certifikat EU jednostavno nije dovoljno dobar (a samim tim, uvoznici moraju da dodatno plate za testiranje i to na kraju placamo mi)...

Tako da, MUZI kapitalisticki Majkrosoft, muzite Intel, muzite sve zivo, trazite po guglu da li ima negde trial servera, jer nismo MI razlog sto je drzava bleklistovana, razlog je VLAST !

Poslednja izmena:
Ima li negde lista Q2C "najbogatijih"? Cisto da vidim kako stojim :D haha salim se..nego ozb ima li negde spisak adresa tipa top100 ili top250 kao kod worldcoina?

Ljudi, dajte neki normalan pool za qubite. Ja sam na mine-pool-u trenutno ali ga ima neki lik skybot sa preko 200 mhasha ne moze ni glava da se podigne od njega aceo pul na 340 :))
pritom i zabada ko sekira u blato. :wc:
Ja sam na Q2C pool-u od pocetka - malo su krali par veceri ali povratili su se i meni sve deluje ok ;)
qubit lista 2.jpg

Koliko vam bacaju masine sa Azura po jezgru? Instalirah novi miner ali idu 28 khasha/s... Jel nesto oborili brzinu ili ostale matore i7mice :D?

Meni 57 khasha/s ove osmice, a cetvorke 56 khasha/s.
EDIT: Evo sad probao jednu masinu sa 4 jezgra na q2c.cpu-pool.net i tu baca 28khashes/s, da nije fora u tome sto ja kad npr hocu nesto da menjam na serverima samo izadjem iz pootyja i ponovo ga pokrenem i startujem konzolu, zatim samo kopiram u nju sta treba, da li mozda on onda kopa preko dve konzole (prva mi u pozadini radi) pa zato podeli khash?

Poslednja izmena:
Ko zna Linux (Ubuntu)??
Nasao sam jedan free trial virtual server, sve sam namestio ali dosao sam do zadnje linije u kucanju (Putty) gde ukucavam "./minerd -a qubit -t 1 -o stratum+tcp://q2c.cpu-pool.net:3470 -u xxxxxxxx.7 -p x" ali umesto da se pokrene miner izbacuje mi "bash./minerd: No such file or directory".
U pitanju je Ubuntu 12.4 x64.

Koliko vam bacaju masine sa Azura po jezgru? Instalirah novi miner ali idu 28 khasha/s... Jel nesto oborili brzinu ili ostale matore i7mice :D?

kucaj cat /proc/cpuinfo i vidi koji je procesor ako si na linuxu, trebao bi duplo vise da dobijas

EDIT: Evo sad probao jednu masinu sa 4 jezgra na q2c.cpu-pool.net i tu baca 28khashes/s, da nije fora u tome sto ja kad npr hocu nesto da menjam na serverima samo izadjem iz pootyja i ponovo ga pokrenem i startujem konzolu, zatim samo kopiram u nju sta treba, da li mozda on onda kopa preko dve konzole (prva mi u pozadini radi) pa zato podeli khash?

da, pokreces dve instance programa ako si prvi put startovao u screen-u

Ko zna Linux (Ubuntu)??
Nasao sam jedan free trial virtual server, sve sam namestio ali dosao sam do zadnje linije u kucanju (Putty) gde ukucavam "./minerd -a qubit -t 1 -o stratum+tcp://q2c.cpu-pool.net:3470 -u xxxxxxxx.7 -p x" ali umesto da se pokrene miner izbacuje mi "bash./minerd: No such file or directory".

jel si ušao u folder u kom je minerd? kucaj dir da proveriš ima li ga (a nema ga čim to kaže :) )

Kaze da ga nema...sta da radim?

Odavde sam kucao:

sudo apt-get update

sudo apt-get install git

git clone https://github.com/ig0tik3d/QubitCoin-cpuminer-v.1.1

sudo apt-get install build-essential libcurl4-openssl-dev automake make

cd QubitCoin-cpuminer-v.1.1

chmod a+x autogen.sh

./autogen.sh

./configure CFLAGS="-O3"

make

apt-get install screen

screen

./minerd -a qubit -t 1 -o stratum+tcp://server:port -u user -p password

Sve je proslo ok ali sada ispada da nije ni napravio direktorijum sa minerom! >:)

Poslednja izmena:
Ko zna Linux (Ubuntu)??

Kod:
~/QubitCoin-cpuminer-v.1.1/minerd -a qubit -t 1 -o stratum+tcp://q2c.cpu-pool.net:3470 -u xxxxxxxx.7 -p x

Ako si radio po uputsvu onda probaj ovako, umesto -t 1 stavi koliko imas jezgra.

restartuj masinu na sajtu i pokreni samo kopanje, bez onih prethodnih koraka :)

mogao bi da podelis i sa nama link o tom free trial serveru pa da vidimo sta moze da se napravi :)

+1 :)

Ja sam kucao svoj broj +38164xxxxxxx i to prolazi. Moze samo po jedan nalog (moze i vise ako imas jos kartica verovatno) tako da ne mogu da probam sa Windows VM. Ostajem na Linuxu dok neko ne provali sta zeza...

Vrh Dno