Šta je novo?

QubitCoin [Q2C]

Žali se Microsoftu hahahahah morao sam :p
@Markorim
za tri dana racunam i danas imam jos 130usd na racunu 2x8core i 1x4core sam pokrenuo.

Poslednja izmena:
Hahaha, kapiram da sam otvorio pandorinu kutiju. Ima bre Microsoft da prijavi gubitak ove godine :D

Žali se Microsoftu hahahahah morao sam :p
@Markorim
za tri dana racunam i danas imam jos 130usd na racunu 2x8core i 1x4core sam pokrenuo.

Based on your usage history ($11.30/day), you might use your remaining credit in about 13 days.
isto 2x8 i 1x4 a ja imam jos 150$, da skuplji je windows uzmi ti to lepo i reimage na ubuntu duze ce da traje

btw jel vas zvao neko? mene zvala neki debby da vidi kako sam zadovoljan :D

inace cat /proc/cpuinfo da vidimo dal smo svi na model name : AMD Opteron(tm) Processor 4171 HE
ja sam sva tri izabrao u razlicitim regionima i svi su amd 4171 HE

azureuser@user:~/QubitCoin-cpuminer-v.1.1$ bash: ./minerd: No such file or directory

izbacuje mi ovu gresku, gde sam za**** stvar ???

vidim da se je pominjalo i ranije, sve proverio i ukucao, i nece sisu mu

Poslednja izmena:
e a jeste? i mene zvao neki stranac i ja reko ma sta me koj djavo neko zez.a :d

Ako npr hocu da restartujem moj kompjuter i pogasim sve putty-e da li ce miner raditi na serverima ili ce se ugasiti?

azureuser@user:~/QubitCoin-cpuminer-v.1.1$ bash: ./minerd: No such file or directory

izbacuje mi ovu gresku, gde sam za**** stvar ???

vidim da se je pominjalo i ranije, sve proverio i ukucao, i nece sisu mu

ja sam to resio tako sto sam uzeo onu skroz dole verziju
14.04 cini mi se

uspeo sam da namestim da 8 jezgara kopa po 56 kh :)

samo sam obrisao staru VM i napravio novu ali ovaj put sa ubuntu 14.4....

i sad sve radi... mogu li imati vise virtuelnih masina na jednom nalogu?

Pa mozes do 20 jezgara, 2x8 i 1x4 .

E ljudi, ko prvi primeti da se pojavio minerd za azure koji baca normalan hash neka kaci link, kontam da ovo nece dugo trajati, mozda jos sutra jer je neradni dan ali vec u ponedeljak me ne bi zacudilo kad ovi u microsoftu primete ko i zasto im se registrovao i na sto trosi resurse bice momentalna reakcija pa treba pojacati muzu preko ovog exploita dok se moze. Pa da ne kopamo s pola snage ako je neko vec odradio poboljsan minerd(a sigurno da moze, isto kao sto je za "regularan" minerd izasao posle nekih nedelju dana sa skoro duplo vecim hashom), ja zasad ne nalazim nista.

Poslednja izmena:
Probao sam i Win 2012 sa ovim novim x64 minerom,ali isto baca oko 50kh/s

Losa vam je ovde matematika..

Ako recimo 3 x 8core tj 24 core kosta recimo 3$ po procesoru dnevno..kakva je tu matematika? Znam da su likovi pisali za 400 core snage su zakupljivali za oko 100$/day.. kao neki klaster ili tako neki trip..

Zasto ne bi pazarili stvarno neki od tip procesora i pustili ih u pogon? Ja idem nekom matematikom, ako moze 8core procesor da napravi 1e dnevno to je full varijanta..

Jedino sto vidim da, nesic i kompanija, rade je vacarenje na trial verzijama tih paketa, pa naprave neku ustedu/razliku u ceni.. pa posle ponovo otvori novi trial pa sve tako u krug.. mora covek da bude dobro dokon za takvu varijantu..ispravite me ako gresim :D

Naravno da gresis, svi ovde i koristimo mogucnost trial rada sa virtuelnim masinama kao neku vrstu exploita, ne znam da neko razmislja o stvarnom zakupu po tim cenama kod ms-a mada i to moze imati smisla ako se pogodi tajming za izlazak nekog dobrog cpu coina.

Drugo-to tvoje mora covek da bude dobro dokon da bi to radio(misleci valjda na ceo potupak registracije i podesavanja) je cist oksimoron. Ne moze neko biti dokon da bi radio, ili je dokon ili-radi. To sto su ljudi navikli da podese cgminer ili guiminer za pet sekundi pa i to da odnekud prepisu ili jos bolje, da im neko drugi i to zavrsi, to je druga stvar.

Ja govorim o kupovini hardvera i uposlenje istog.. kao sredstvo tj. alat za rad.. tako da ne razmisljamo isto..

To sto neko vacari sistem.. ili kako ti kazes vrsta exploita.. ne radi do veka.. zbog takvih kao vi, oni i banuju odredjene regione/kartice i ne dopustaju nekome kome to stvarno treba da iskoristi taj trial resurs za nesto stvarno korisno.. neku vrstu prakticnog testa..

A sto se tice cgminera i slicno.. pa poenta je da bude sto jednostavnije i lakse.. ne treba gubiti vreme uzaludno.. podesavanje istog je lagano.. podesis i peglaj :p meni je cela prica mininga vise hobi.. pored njega imam zenu.. dete.. posao.. radno vreme.. zaposlenog pored mene.. nova iskustva svaki dan..

Tako da je to jedini razlog mog komentara da covek mora biti dobro dokon da bi svaki drugi dan radio gomile trial registracija.. tj nemao nikakvu drugu obavezu u zivotu.. ;) ko se nasao prozvan poput tebe sta da vam radim.. ja pisem ovde iz licnog iskustva

Poslednja izmena:
Ja govorim o kupovini hardvera i uposlenje istog.. kao sredstvo tj. alat za rad.. tako da ne razmisljamo isto..

To sto neko vacari sistem.. ili kako ti kazes vrsta exploita.. ne radi do veka.. zbog takvih kao vi, oni i banuju odredjene regione/kartice i ne dopustaju nekome kome to stvarno treba da iskoristi taj trial resurs za nesto stvarno korisno.. neku vrstu prakticnog testa..

A sto se tice cgminera i slicno.. pa poenta je da bude sto jednostavnije i lakse.. ne treba gubiti vreme uzaludno.. podesavanje istog je lagano.. podesis i peglaj :p meni je cela prica mininga vise hobi.. pored njega imam zenu.. dete.. posao.. radno vreme.. zaposlenog pored mene.. nova iskustva svaki dan..

Tako da je to jedini razlog mog komentara da covek mora biti dobro dokon da bi svaki drugi dan radio gomile trial registracija.. tj nemao nikakvu drugu obavezu u zivotu.. ;) ko se nasao prozvan poput tebe sta da vam radim.. ja pisem ovde iz licnog iskustva

Lepo je sto ti imas posao i gomilu drugog zivota.... A sta je sa velikom vecinom u srbiji koji nemaju, pa pokusavaju na sve nacine da se snadju (pa i na ovaj) da zarade nesto za zivot....
Nije svakom rudarenje hobi ko tebi... Nazalost

Sad idemo u totalni offtopic.. al kratko samo..

ja sam sebi napravio radno mesto.. tj sam otvorio sebi radnjicu sa minimalnim ulaganjima i krenuo sa poslom.. vec 6 god imam pristojan poslic od kog moze da se funkcionise.. mining mi je bila usputna stanica na kojoj sam se kao i vecina drugih zadrzao poprilicno.. i uvideo dobar potencijal cele price..

Sto bi moj pokojni deda rekao.. ili radi kao profi ili se mani corava posla ;) tako da niko se nije savrsen i naucen rodio.. za sve treba vreme i apsolutno nista preko noci

Pazi, to sve stoji.
Ali recimo, u mom slucaju, ja nemam pare da odem do grada. Dok kucam ovo gledam u neki CRT monitor prikljucen na laptop star 5 godina. Posao ne mogu naci, iako sam napolju zavrsio faks. I sad, sta mi ostaje. Jedino sto mogu je da dam svu ustedjevinu skoro na R9 280x i da cekam da stigne, prikljucim je na bratov komp. A do tada, ako mogu 200 USD da uzmem ovde, pa da onda imam za mesec da isplatim to sebi i ulozim u hardver, bice super.
Tako da, nemaju svi ovde novca da ulaze u to ozbiljno, a i ovo je mozda pocetni korak za neke. Da nisam ovaj windows azure nasao pre mesec dana, ne verujem da bih usao ikada u ovu pricu.... Daje ti priliku da naucis kako stvari rade.

Cemu ova silna rasprava polemika i pametovanje ? Radi ko kako moze i kako se snadje , smanjite OT ;)

Slazem se sa jabukom ;)
Slazem se i sa prethodnim izlaganjem.. svako nek se snalazi kako ume.. ali glupo je posle polemisati zasto je Serbistan na blacklist.. ili zasto neka od visa/master kartica ne radi (izdata u serbistanu)..

Ja i dalje stancujem q2c.. stekam ih za neko bolje vreme.. mozda i ne dodje.. ali barem znam da sam pokusao

Nazad
Vrh Dno