Šta je novo?

Quake 4 - Oficijelni tred

Kako unistiti NEXUS?! Probao sam da pucam u njega,...ispraznio sam svo oruzje i nista! Koliko jos ima do kraja?

eternity je napisao(la):
Kako unistiti NEXUS?! Probao sam da pucam u njega,...ispraznio sam svo oruzje i nista! Koliko jos ima do kraja?

Давно беше, али да пробам да се сетим... :)
Имаш у приземљу у угловима телепорте који те шаљу на први спрат. Одатле треба да пуцаш у сам врх Нексуса, јбга, изгледа као нека струја :)
То ће му уништити штиове, тако да можеш да наставиш да га рокаш. У међувремену ће се на врху појавити и они роботићи што поправљају, тако да и њих треба да уцмекаш да ти не би уништили труд.
Пар пута тако и ћао Нексус ХАХАХА!
( Ово задње је мала шала, сећам се да је пре 5-6 година неко на Форуму тако завршио савет "како убити бабу" у игри Soldier of Fortune :banana: )

Hvala, presao sam! Nisam mnogo ocekivao od igre, ali se na kraju ispostavilo da je extra.

Stigao sam do staze THE NEXUS,i ubih hrpu onih djavola ali non stop stvaraju se drugi,tako da,cini mi se,ide u nedogled.Polako mi ponestaje i oruzja,ne znam sta da radim-DA LI SE NEKO OD VAS SECA OVE STAZE I KAKO JE PRESAO?

Bilo je to davno,ali koliko se secam jedino mesto gde se protivnici stalno stvaraju je pred kraj.Ako je to to onda samo roljaj na plafonu neko cudo u sredini te prostorije(ne secam se detaljnije:D )

Da,da u sredini te prostorije se nalazi "nesto",probacu da rokam u to ali koliko se secam nista ne pomaze bas toliko...u svakom slucaju pokusacu.

Nakon nekoliko partija Worms World Party doslo mi je do pamcenja.Trebas da pucas u onu cev iznad mozgolikog oblekta.Kada nestane stit deri mozak sve dok ne dobije ponovo stit i tako opet pa opet dok ga ne ubijes

@Bidzo

imas one male robote koji su iznad tog mozga, znaci na maltene samom plafonu, njih ubijes i upucas cev i onda spadne stit sa tog mozga i onda krljas mozak,malci ponovo dodju i kad dignu stit onda ponovo ubijes malce da padne stit....i tako dalje

Poslednja izmena:
napokon presao sam stazu,to je ujedno i zadnja,ali nikad se ne bih setio da pucam skroz pri vrhu onog stvorenja...hvala

igra je njesra,eve dok ne izadje neki mod za q4!!!!

igra je ono sto jeste - quake. Nista manje i nista vise. Ako ti je Q4 njesra onda bi ti i Q2 bio njesra i Q1 jer je to sve isto - quake.

Igra je VRH!!
Sinoc sam je zavrsio treci (ili bese cetvrti) put! Sada i na najtezem nivou, na kom zapravo i treba igrati!

igra je *****, totalno odsustvo, sto nikako nije slucaj sa Q2, Q3 :) naprotiv!
U gradu nema desetak ljudi koji jos drze ovo na hardu.
Quake2 i 3 su igre koje su se igrale ne danima, mesecima vec godinama! I sa svakog aspekta(igrivost,grafika,zvuk/muzika) su bile superiorne u odnosu na tzv. Quake4.

10 u gradu? Ima nas mnogo više samo na Benchu...

A šta tačno ne valja kod igre, osim što je *****? Jel to zbog braon boje koja dominira??? Ne kapiram šta ne valja?

Agilni je napisao(la):
A šta tačno ne valja kod igre, osim što je *****?

kao sto sam rekao svojevremeno kad se q4 pojavio.. jedina stvar koja se meni nije svidela je sto su prihvatili trend da u igri mora da vozis razne dzipove, tenkove, robote i sta_ti_ja_znam. od q4 sam ocekivao isto ono sto i od onih ranijih: daj mi pusku i daj mi da pucam i da ne mislim mnogo. bukvalno ono sto je rekao gx-x gore - quake.

a to sto je neko ocekivao da ti osobine napreduju kako koje oruzje koristis; AI tolko dobar da te jedan gadja duvaljkom u uvo da te dekoncetrise, nekoliko njih namerno udara nogama o pod da mislis da ti prilaze sa svih strana dok ti se onaj poslednji prikrao sa ledja pa ti vadi oko cackalicom; da mozes da pricas sa npc-ovima i da se nadmudrujes pa zavisi sta kazes tako ces da napredujes.. blabla.. to nije kvejk!

pa sta znam, ne slazem se. Kao prvo, pricamo o SP, a ne o MP, MP definitivno nije, niti moze biti kao sto je bio Q2, jednostavno sam koncept je "pregazen" i ljudi se sad loze na nesto drugacije. Sto se voznji tice - jesu bezveze, ali su taman toliko odmerene da ne smetaju, tj ima ih malo pa ni ne stignu da iznerviraju.

bilo kako bilo, ukusi su razliciti, meni je Q4 dostojan naslednik tj. remake q2, sa odlicnim efektima, brdo napucavanja, raznoraznim prostorijama, nema mnogo razmisljanja niti delova gde nemas u sta da pucas = dobra zabava. Q2 sam igrao 3 puta (SP), Q4 2 puta. Ne drzim ga na HDD-u vec na DVD-u ;)

nikonije igrao Q2 SP godinama, igrao se MP, igra se i dan danas ;)

Agilni je napisao(la):
10 u gradu? Ima nas mnogo više samo na Benchu...

A šta tačno ne valja kod igre, osim što je *****? Jel to zbog braon boje koja dominira??? Ne kapiram šta ne valja?

Koliko 12?! :) Nisam mislio bukvalno :) Veliki sam fan Quake-a ali Quake4 je daleko losiji od Q2 i Q3 ili jednostavno nije Quake!

Kao prvo igrivost, a da nema toga u q4, mogla bi proci kao neki OpenGL test, a atmosfera je mozda cool za retardiranu decu do 4 godine, pogotovo ako se poredi sa QuakeII, posto Q4 bi kao trebao biti neki nastavak..
Atmosfera u Q2 od samog introa preko muzike, grafike je superiorna za svoje vreme (i ovde dominira braon i siva boja, ali je igra bila i ostala vrh SP FPS-a :) )
Nije na odmak reci da je Q2 igra zasluzna za razvoj MP-a koji je do tada bio nesto nevidjeno, sto nekako nije slucaj sa Quake4.

Grafika: stvarno dosta textura niske rezolucije i uvredljivi efekti odaju utisak da i Raven i id su jenostavno zbrzali stvar da bi pokupili sto vise love na staroj slavi Quake-a. Doom3, kada je izasao, graficki je barem izgledao bolje.

A o MP modu u Q4 ne treba ni pricati, sve je to za 5 lestvica losije od QuakeIII, gde je svaka mapa malo remek delo.

kimi je napisao(la):
kao sto sam rekao svojevremeno kad se q4 pojavio.. jedina stvar koja se meni nije svidela je sto su prihvatili trend da u igri mora da vozis razne dzipove, tenkove, robote i sta_ti_ja_znam. od q4 sam ocekivao isto ono sto i od onih ranijih: daj mi pusku i daj mi da pucam i da ne mislim mnogo. bukvalno ono sto je rekao gx-x gore - quake.

a to sto je neko ocekivao da ti osobine napreduju kako koje oruzje koristis; AI tolko dobar da te jedan gadja duvaljkom u uvo da te dekoncetrise, nekoliko njih namerno udara nogama o pod da mislis da ti prilaze sa svih strana dok ti se onaj poslednji prikrao sa ledja pa ti vadi oko cackalicom; da mozes da pricas sa npc-ovima i da se nadmudrujes pa zavisi sta kazes tako ces da napredujes.. blabla.. to nije kvejk!

Respect bro!!! :smoke: Sve sto si napisao je bas bas tako! Imam i Q2 i Q3 i Q4, a Q4 jos uvek na HDD ! Meni je on apsolutni VRH! Ne znam sto ste ljudi ocekivali od Q4, ali svi moji ukusi su zadovoljeni, a sva cula nadrazena :D Nemam 4 godine, a cenim i da nisam retardiran...

Definitivno, o ukusima ne treba raspravljati... Ima ljudi koji su vikali da je F.E.A.R. njesra i to na sav glas, ali i meni bi bio njesra da ga igram na FX5200... :crash:

Poslednja izmena:
passingeru, sve sto mogu da kazem je da si se nalupao u poslednjem postu, a opasku vezanu za "retardiranu decu" sam shvatio kao uvredu!
Niko ti ne brani da imas drugacije misljenje, ali u buduce malo olabavi u postovanju!

Nedjo je napisao(la):
passingeru, sve sto mogu da kazem je da si se nalupao u poslednjem postu, a opasku vezanu za "retardiranu decu" sam shvatio kao uvredu!
Niko ti ne brani da imas drugacije misljenje, ali u buduce malo olabavi u postovanju!

To sto kazes da lupetam i ja mogu shvatiti kao uvredu, to je bio moj objektivan osvrt na poslednji nastavak Quake-a, to sto si ti pisao i ja sam mogao nazvati lupetanjem, ozbijno :) ali se ne ponasam kao dete.Izneo si svoje misljenje ja svoje...
A to sto imas 'titulu' moderatora ne daje ti za pravo da se ponasas kao dete i da mislis da je tvoje misljenje najbitnije.

Nedjo je napisao(la):
Igra je VRH!!
Sinoc sam je zavrsio treci (ili bese cetvrti) put! Sada i na najtezem nivou, na kom zapravo i treba igrati!

Potpisujem, ja sam je presao tri puta, svaki put na razlicitom nivou tezine. E to je pravi Quake :)

Za one koji kazu da u q4 ne valja a.i. neka probaju igru na njtezem nivou, pakao.
Bar za mene.
Slazem se da je q4 definitivno dobar nastavak sage, u stvari tek sada to postaje saga.
FEAR sam presao na najtezem, i nije ni blizu q4 po tezini, mislim na najtezi nivo.
Bre, koliko tezine:)
A mozemo reci da su onda sve igre za retarde...po nekoj logici, niko normalan ne bi blejao danima u ekran...
Ali koliko vidim svi blejimo, manje ili vise, sa ovom ili onom igrom...

Al' jexxsh bench bez falejma, tako ispada:)

Meni je njesra serious sam 2 ili kako se vec zove:)
Tako mi HALO-a!
A svojevremeno sam, kako su neki rekli "benchmarkovao" q4, presao ga za 2 dana na def. tezini, napisao takve spoilere da su padale teske reci na moj rachun, ali ja se zaneo, prosto, tih par iznenadjenja, tipa seckanje nogu i ruku Mathew Cane-a, tj. strogifikacija, WOW! I sve one fancy nakaze, s.f. horor at it's best...Spiting on q4 is like spiting on fps, in one way or another, you may dislike it, you must respect it...
Sory 4 my bad english.
NHF 4 all.

Od svake nove igre, nastavka, se očekuje nekakva evolucija, pa makar i mala. Ne samo u grafici, nego i u gameplayu. Ali to za Quake4 ne vrijedi!?
Izgleda da Quake nastavci moraju imati samo dobru grafiku, a sve drugo je nebitno, jer su kao nabijeni atmosferom i imaju extra ispričanu i ukomponiranu priču koja te vuče da igraš. Ja od navedenog nisam ništa primjetio.
Dobro, atmosfera postoji, ali je daleko od Doom3 atmosfere. Quake3 mi je djetinjast, pogotovo kad se poredi sa legendarnim UT-om. Isti filing mi ima i Q4.
Imamo igara koje šiju Q4 u svakom segmentu. Q2 je bio sinonim za fps, dok Q4 nije niti blizu.
Zanimljivo je da će isti ljudi popljuvati neku novu igru, ili nastavak, jer nije donijela ništa novo. Ali Q4 neće.

Ukusi jesu različiti, ali treba biti malo objektivan.

Ah nek izadje jos koji patch (cisto reda radi), nek se pojavi OSP, map pack i q4 polako krece da postaje ono sto treba da bude, tj MP igra.

Cisto, q3 je izasao 99-te a poceo je da se igra zarazno od negde kraja 2000-te
Tako ce i q4 posle ovogodisnjih eswc i cpl da se iskristalise.

Mislim ja sad mogu da kazem da q3 ima glup SP (ma ajde :) ) i da zakljucim da je igra za retarde.
A na stranu sto ga i dan danas prasim u MP.
Ne treba mesati babe und zabe.

Agilni je napisao(la):
Šta bi ti konkretno uradio drugačije u Q4 da si developer???
Možda bi ubacio rolplej elemente, questove i filmske prelaze između nivoa...

Napravio bi bolju umjetnu inteligenciju. Protivnici su užasno glupi, no kako igra napreduje raste i broj neprijatelja da bi igra bila teža. Jako glup recept, koji se, čini mi se, nije koristio u Q2.

Napravio bi manje linearnu igru. Maštovitije bi dizajnirao prostorije, pa bi igra bila manje jednolična. Nije mi jasno zašto su izbacili skakanje?
Dijelovi igre sa vozilima su užasno lagani i linearni, pa su samim tim i dosadni.

Kao što sam već spomenuo, Q4 mi je malo djetinjast, neozbiljan. Taj filing mi užasno smeta. Itd...

Dakle i ovdje je gameplay zapostavljen, a grafika stavljena u prvi plan. Q2 je sasvim druga priča.
Opet velim, da se radi o nekom novom naslovu, nebi bio ni približno hvaljen. Kao i HL2.
Daleko je to od vrha.

Ser_Zile je napisao(la):
ma bas si "djetinjast" i nemoze tamo neki UT da se poredi sa najboljom ikad MP 1vs1 pucacinom!!!

Zašto je UT za pola koplja bolji od Q3 ja ne bih objašnjavao, jer bi to trajalo, a i mora se puno pisati.

voodoo_nbgd je napisao(la):
Možda bi ubacio rolplej elemente, questove i filmske prelaze između nivoa...
Ja bi ubacio veće puške i još više pucanja, :smoke: i par velikih bombi, i još malo pucanja,
Što reče Duke Nukem
I want to kick some ass and chew bubble gum and I am all out of gum

Btw, duke3d je bio zakon za quake, samo su prestali da ga prave

Vrh Dno