Šta je novo?

Quake 4 - Oficijelni tred

Kole' je napisao(la):
www.cyberfight.org

pogledajte najsvezije demose pro playera q4, i btw mislim da je u q4 limitiran fps na 60 tako da....

Pa jeste na 60 fps ogranicen ali to su "fizicki" frejmovi !? On i dalje moze da renderuje vise ako hardver dozvoli, stim sto ce se ponoviti jedan te isti frejm tamo gde ih ima visak. Jel tako :trust: !?

Nije mi ukljucen Vsync. Koliko ja znam to ogranicenje (limitiranje na 60 fps) ne postoji u timedemo-u. Samo tokom igre. Inache 5950u je na p4 na 3 g, a A64 (x800) je na 2.4G
Kapiram da x800 ima znacajno snazniji procesor. I dalje ne znam kako je razlika tako mala ... evo danas sam ponovio i nista se nije promenilo od sinoc. Nista meseceve mene, ili pun mesec.

M

Anti Patriota je napisao(la):
Pa jeste na 60 fps ogranicen ali to su "fizicki" frejmovi !? On i dalje moze da renderuje vise ako hardver dozvoli, stim sto ce se ponoviti jedan te isti frejm tamo gde ih ima visak. Jel tako :trust: !?
mislio sam na limit kao sto je limit u q3.
com_maxfps 80, po defaultu..
e ti stavis 0 ili ti koliko god mislis da mashina moze da ti izvuce...
verovatno i u q4 ima neka slicna komanda za limit fps....

@miha\zero
A kakav je osecaj u igri na obe masine? Brzina, kvalitet prikaza...

Letiiii :)
na obe masine, gde stucne na jednoj stuca i na drugoj, mada nV mnogo bolje prezivljava senke i situacije sa mrakom, nego X800.

M

Zaista mi deluje nestvarno...Mislim taj Ati je ipak dosta brza karta inace..

Ne znam, zato i pitam. Nije mi ni najmanje jasno, mozda pogresan demo gledam ili nesto !?
Mozda mi x800 radi sporije nego sto bi trebalo !?

M

Pokusaj da pokrenes demo 3-4 puta za redom. Meni prvi put uvek u proseku za 15fps-ova manje nego u drugom.

shibbypower1 je napisao(la):
Pokusaj da pokrenes demo 3-4 puta za redom. Meni prvi put uvek u proseku za 15fps-ova manje nego u drugom.

Tako i testiram.

M

koji su ti klokovi na 5950 ? Ako bi gledali samo recimo 3dmark, ta karta moze da "prismrdi" x800 (mark '03) kad je dobro klokovana...ali ti kazes da je default...ne znam, probaj doom3 timedemo onaj, moralo bi biti vece razlike

Evo zavrsih Q4! Sta reci?! EXTRA! Zaista preko svih mojih ocekivanja!
Detaljnost, dizajn nivoa, neprijatelja, uklopljenost NPC-ova i na kraju visnjica na tortu: Znate li kako se zove skalamerija koja stiti Nexus (mozak), ona u koju pucate da bi se stit ugasio??
Tesla coil :D!!
Sve u svemu ovo je za sada moj favorit za GOTY!

GOTY?? Au, bre... pretera ga sad. Svuda dobio prosečne ocene, a ako mu ti kritičari ne daju visoke ocene, nema šanse da bude igra godine... Ovako, verujem da će fps godine biti definitivno FEAR. Videćemo...

extra je Q4, al bas extra. SP jedini koji sam igrao/zavrsio u poslednje vreme, posle FarCry i da mi se svideo toliko. I D3 i HL2 su me smorili. Sto Nedjo lepo reche, dizajn nivoa (raznolikost pogotovu) me totalno odusevio, chak mi se chini da je svaki most (koji se otvara uz akciju na nekom ekranu) jedinstven i na drugachiji nachin se razvlachi/sklapa, pa onaj nivo gde se prvi put pojavljuju one vestice sto lebde, pa sam silazak unutra, na liftu, dva marinca pored kako se okrecu i osvetljavaju scenu, ma ceo taj fazon kad se ide s nekom ekipom po mraku je odlicno uradjen. Pa ono sletanje sa onim pod-om, pa prvi boss koji_ne_moze_da_se_ubije_al_zato_trazi_20_quickloada :D i onaj ludi rus koji povremeno 'navodi' igracha preko radija.
MP je isto extra, malko mi lichi na UT2k4, po brzini igre, al extra kao i SP.
Jedva chekam novi Wolfenstein :)
moram i F.E.A.R da probam, mada cenim (po tudjim kritikama) da ce da bude previse dosadan.

Poslednja izmena:
@off
Kad se ocekuje novi Wolfenstein? :banana:

byMaX je napisao(la):
GOTY?? Au, bre... pretera ga sad. Svuda dobio prosečne ocene, a ako mu ti kritičari ne daju visoke ocene, nema šanse da bude igra godine... Ovako, verujem da će fps godine biti definitivno FEAR. Videćemo...
Ma kritičari znaju ***** moj! Eno pogledaj Kuzmanovića: čovek ocrni igru jer nije "revolucionarna", a igra se već 20 godina! Kako neko ko je toliko vremena proveo ispred ekrana može da očekuje neko novo otkrovenje? Cilj igre je da te zabavi i da te ne smori, a ako ima još nešto preko toga - puna kapa. Q4 sve to ispunjava, a te kritičare mani, oni hoće savršenu igru, a pritom ni sami ne znaju da je definišu...
Bottom line: Q4 rocks! :guitar:

gx-x je napisao(la):
koji su ti klokovi na 5950 ? Ako bi gledali samo recimo 3dmark, ta karta moze da "prismrdi" x800 (mark '03) kad je dobro klokovana...ali ti kazes da je default...ne znam, probaj doom3 timedemo onaj, moralo bi biti vece razlike

475/950, na zalost postoji problem sa klokovanjem karte sa drajverima novijim od 56.72, pa ne moze da se klokuje :(

Najbolji skor koji sam imao sa tom kartom je 7400 u 03 i to sa tim bajatim drajverima. a x800 XT PE ima tricavih 12800 poena ... tesko da to moze da se zove smrdjenje. Jeste ... FX smrdi u cosku. Zato ovi rezultati u Q4 i jesu fascinantni i skoro neverovatni, ali ponovio sam testiranje jedno 30x najmanje.

M

byMaX je napisao(la):
"svuda" "kriticari"! Pa bas me briga za svuda i za kriticare. Govorim o licno mom subjektivnom dozivljaju i oceni svega sto sam odigrao ove godine.
Kao sto Ji rece, Q4 je neverovatna igra po tome sto te jednostavno niti u jednom trenutnu ne smori, a akcija nikada nije preterano banalna. Igra ima sjajan "Imersivnest" i jednostavno te vuce da igras i da igras (ja cu cim mi vreme dozvoli o'ma da obrnem jos jednu turu) ;)
P.S
Marinci u Q4 su stvarno kickass, a poredjenja radi samo jedna sitnica koja odmah upada u oci kada se pusti performance demo u FEAR-u: svi ucesnici pucnjave pucaju iz pusaka tako sto su se nakrivili u jednu stranu!!? To je totalna budalastina i nema veze sa pamecu. Jednostavno ne puca se (narocito ne iz automatskog oruzja) tako sto se nakrivis u kukovima levo ili desno, pa onda rafalishes! Naravno, necu ponovo da pominjem temu jednostavnosti nivoa i "pravougaone" arhitekture... ;)

Q4 je zaista odlican, prijatno me je iznenadio. Cini mi se da niko nije ocekivao to od 4. reinkarnacije. Bolji mi je kao igra od D3 koji mi je remegdelo u tehnickom smislu. U MP-u imam zamerke na nedoslednost u pogledu detaljnosti (velicine) i kvaliteta tekstura na pojedinim mapama, longest yard-u npr.

Ali ko da su u MP vazne texture :)
Nego SP polako i natenane igram kad imam vremena, fin je, ali!
Da li ima Secret Places ili ja ne mogu da ih nadjem :(
Mislim kakav je to q/doom bez secret places :(

igor2 je napisao(la):
Ali ko da su u MP vazne texture :)
Nego SP polako i natenane igram kad imam vremena, fin je, ali!
Da li ima Secret Places ili ja ne mogu da ih nadjem :(
Mislim kakav je to q/doom bez secret places :(
ima tajnih mesta. Doduse nisu preterano zamaskirana, ali sasvim dovoljno da ti bude zanimljivo i korisno da nadjes stit, a opet da te ne smoi previse zavuchenoscu.

ma odlican je Q4, prvi noviji single player posle HL2 koji me nije mrzelo da predjem. FarCry me je mrzelo da predjem, D3 me je jakooo mrzelo da predjem posto je uzasno dosadan, a D3 Res. of evil me je mrzelo prvu mapu da predjem (kad sam video da se monsteri pale na prekidac :) tj ja stisnem prekidac kad ono... lol, suvise "konzolaski" za moj ukus)

Ja nisam ni rekao da delim misljenje tih ljudi niti da bih mu dao 70, ali ipak mislim da FEAR ima napredniju grafiku, bolju pricu i bolji AI. Quake 4 ima shmek i mora ga voleti svako ko je igrao i voleo Q2, a ja sam zbog te igre kupio Voodoo. Dakle, ako cu biti pristrasan 100%, onda i ja kažem da je, na kraju balade, Q4 odlična igra. Ali ako hoćeš da budeš realan, svakako su i FarCry i FEAR bolje igre. Jednostavno je tako.

F.E.A.R. me je smorio u pochetku sa svojim glupavim mapama... I grafika je posle q4 nekako smeshna - ne znam shta je ko video u F.E.A.R-u, ali po meni je grafika loshija nego u doom3 engine-u. Shto se tiche AI-ja F.E.A.R je naravno iznad svih.

kod kolege q4 na 1024x760 ultrahigh aax16 (ili aax8) povremeno recka na amd4000+, 2gb ocz platinum cas2, dfi ut nf4ultra, asus7800gtx...i to cak i na pocetku kad prolaze oni lesevi i ona ruka sto mi ne izgleda previse zahtjevno...kao da preskoci koji frejm s vremena na vrijeme....instalirani najnoviji drajveri za graficku koji navodno donose optimizaciju za "q4", a nikakvu razliku nismo primjetili sa tim i sa starim drajverima koji su dosli za sa grafikckom....jeste da je grafika super, ali cini mi se da je losa optimizacija... :trust:

Mali Hint:
Mnooooogo lepse ce izgledati u 1600x1200 sa 4xAA, a i bez njega, a brze ce ici nego ta nabudzencija od 16xAA u 1024x768. Odakle vam ideja samo da tako poterate? :D

Elem, taj pocetak je "krzav" na svim masinama na kojima sam do sad video Q4. Frame rate je skoro 60, al' i dalje je "krzavo"??? :trust:

@diab10:

ultra high zahteva 512mb video memorije, ako nemas toliko onda pocne da gusi ram i da swapuje na HDD nevezano za rezoluciju koju si namestio.

Sto im je trebalo tih 512 za grafu. Ne treba za F.E.A.R. a za Q4 treba. Singl je cista smaracina. Lepo je graficki odradjeno ali ne vredi kada je smor. F.E.A.R. je zakon za Q4

edit by MM - posle tacke, zareza ili nekog drugog znaka interpunkcije ide razmak (space).

Poslednja izmena od urednika:
Sa tim sto fear i q4 imaju potpuno razlicite koncepcije/ciljne grupe.

Nazad
Vrh Dno